Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 436
  • 377
  •   1
Отговори
# 180
  • Plovdiv->Toronto
Хехе, Ван444е, горките тъпчовци  hahaha ... Сам не знае колко зло може да си направи този човечец, сега вече ще разбере що е бгмафия  Joy ...
Всеки е в криза Confused, но да се говори по такъв начин е АМАТЬОРСТВО в бизнеса и работата с клиенти, а и доста проветриво в главата  Close ... Да умира от глад, пак не трябва да си позволява такива приказки  Peace.
Няма какво да коментираме, не заслужава. Всеки сам си решава как и по какъв начин да се развива, аз искам да си остана аматьор завинаги и сама да се уча, ха де! Курсове тук има всеки месец, за какво ли не. Има 4 клуба на тортоправещи в Торонто, има изложби много често. Еми никой не те нарича амартьор, бедняк или дивак за това че не искаш да се научиш веднага на това и това  Rolling Eyes.
Ще дам списък на сайтове, ако цените ви устройват ще пазарувам неща и ще ги пращам  Peace. За седмица-две са в бг.

Много хубави торти са показали всички, страхотни аматьорки  Laughing bouquet, браво !
Шеметка, мерси драга  Wink, направо се сащисах обаче, има страшни чанти и обувки, бая корсове трябва да мина за да ги стигна  Joy ... Чудя се с какво правят малките дупчици да изглежда като машинен шев, аз използвах скъпия уред "пластмасово ножче за месо от Ер Франс"  Mr. Green, неуката ми глава само това измисли  newsm78 ...

# 181
  • Vaudreuil Canada
Ели подозирам че ползват ей това

Уилтън го предлагат в този комплект в малко по-друга комбинация

# 182
  • Plovdiv->Toronto
Ахааа, мерси Шеметка Grinning, значи все пак трябва да си го взема това глупаво комплектче  newsm78 ...
Който си хареса нещо от www.goldaskitchen.com да казва че ще ми донесат поръчката до кум сряда  Laughing ...

# 183
Ели, за да не забравя, с тебе почвам: ако имаш предвид как се прави "черта" като шев, има си специален уред, казва се куилтинг нещо си, не е скъп, аз с него правих куфара, много е удобен, само дето не знам дали за същото говориш  Peace

Ванчеее потресена съм след твоя пост! Честно! Това не е за вярване  ooooh! , Наистина адмирации за търпението ти, аз едва ли щях да се овладея на твое място.
Тези нагли селяни, освен че правят от години пладнешки обир най-необезпокоявани, си позволяват и квалификации да сипят  Close , кои сте вие бееее професионалисти в байганьовщината, аман от такива люде! Майкоооо как се ядосах  Sick , крак да не стъпи в магазина им дано! Кирливия комплект на Уилтън за цветя на цена 70 лв.....това е подсъдно и ви гарантирам, че колкото и да е марков въпросния комплект, с абслютна сигурност е "мейд ин Чайна", та не виждам какви са им претенциите за марковост  ooooh! .
Направо мед ми капе на душата, като си помисля, че миналата година изпратих материали на стойност сигурно около $500 от тук, като си представя как дружно сме им подбили измамите, които те наричат "бизнес" направо получавам душевен оргазъм! Хак да им е  Close .
Предишния път като правихме голямата доставка ми дойде бая нанагорно, защото бях сама, затова не се и захванах втори път, но ако се организираме няколко момичета от тук и Канада и си разпределим работата, ще съм доволна да направим така, че крак да не стъпи в пирамидата " Кадемлия 6"  Stop .
Дано ме прочетат господата, със специален поздрав от една амтьорка  Joy .Тъпаци.

# 184
Ахааа, мерси Шеметка Grinning, значи все пак трябва да си го взема това глупаво комплектче  newsm78 ...
Който си хареса нещо от www.goldaskitchen.com да казва че ще ми донесат поръчката до кум сряда  Laughing ...

Продава се и поеденично, не взимай целия комплект ако не ти трябва, мисля че името му беше quilting tool  Peace

# 185
  • Vaudreuil Canada
Ели може и като serrated quilting wheel да го търсиш поне така го водят в листовката към комплекта.

Клерче ако има начин бих участвала в такива пратки - но обичайно от тук излиза значително по-скъпо да се купи а като се сложи и цената на колета която е около 80 долара за 2 кила и става почти безсмислено (има и по-евтин вариант около 40 долара и пътува неопределено време но не по-малко от 2-3 месеца ако изобщо стигне). А ако минава щатско-канадска граница слагат и мито на по-големи поръчки - само до 20 долара минават без мито.

# 186
  • Plovdiv->Toronto
Да, куилтинг туул, видях го, ще си взема само него  Peace.
37.50 е уилтънския комплект за цветя тук, около 40 с таксите сигурно, аз ще пращам колет другата седмица така и така Simple Smile, ако иска някой да му взема  Peace

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 20:52 от eli_c

# 187
Ванче, честно казано не се очудвам.Досега съм купувала само дребни неща от там (и аз съм се зарекла, че няма да дам толкова мн пари, дори и да излезне по-скъпо от чужбина) и определено съм забелязала с какво пренебрежение гледат и всеки път очудено питат: "Само това ли?". Нещата им наистина са безбожно скъпи.И трябва да са доволни, че изобщо някой купува от тях, дори и да е за "скромните" 60лв.Хубаво е, че има чужбински мами, които да ни помагат  Grinning

# 188
Ели аз успях да гласувам  Peace

Ванче не се учудвам от постъпката на тези господа просто за БГ си е напълно нормално, както казва Аталанта навън отношението винаги е много по топло и любезно но в този случай губят те ,а ти мила не се трови нервите явно не си струва

# 189
  • Plovdiv->Toronto
Mерси мадам Grinning. Да не стане като на човека глас работата, накрая ще се питат лелките от кейкцентрал  newsm78, абе каква е тази бг-мафия дето гласува за тази нескопосана торта, даже без куилтинг туул  правена  Rolling Eyes Laughing ...

Един друг въпрос рисърчвам тука Simple Smile, някой знае ли къде да намеря джинджър близалки против сутрешно гадене  newsm78 Grinning ...

# 190
Ванче, добре дошла в клуба.  bouquet

Ели, PME имат подобен http://cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?pid=9136&step=4

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 10:30 от Smehurko

# 191
Как беше оная хубава българска приказка??? "НЕ Е ЛУД ТОЯ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА,  А ТОЯ ДЕТО МУ Я ДАВА!!!" Така че.... хората не са виновни, че ни месят баница, нали???  Joy
Айде, да ви покажа още една аматьорска постъпка от мен. Щото нали си ми е навик. Тези които са "на зор" да си имат тая играчка за дупките, да тичат до първата изпречила им се кинкалерия.

Оръжието струва 2-3-4лв и служи за отбелязване на кройки.  Joy Joy Joy Кръгчето е 2 см. Ето го ОТБЛИЗО. Има го и на Кадемлия....  hahaha - Оригинално!!!

# 192
Mерси мадам Grinning. Да не стане като на човека глас работата, накрая ще се питат лелките от кейкцентрал  newsm78, абе каква е тази бг-мафия дето гласува за тази нескопосана торта, даже без куилтинг туул  правена  Rolling Eyes Laughing ...

Аматьорка, чудя се къде си тръгнала изобщо да се представяш...не стига, че си без куилтинг туул, ами и курса от Кадемлия не си минала... я се засрами и си прави аматьорските сладкишчета с менте китайски инструменти и си ги яж у вас....къде си тръгнала да ги развяваш из мафиотските форуми  Crossing Arms  Laughing

Малееей още ме държи, побеснях просто, как не мога да ги срещна аз тези "бизнесмени" от кадемлия  fight bambam afwitch

# 193
Ели и аз успях да гласувам. Успех.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 10:31 от Smehurko

# 194
  • София
Уфффф, Ванче!!!!! Това чудо кой ден се разиграва? Аз в четвъртък бях пратила мъжа ми да ми купи оттам бял белгийски шоколад на копчета, че ми трябва за кремове и ми се щеше вкусът да е по-балансиран, не толкова сладък...Ама той е бил там към 18.00ч, щеше да ми каже, ако е засякал подобно стълкновение...Чак ме е яд да го ползвам сега този шоколад...С нещо сме ги нервирали, може пък точно нас да са очаквали на курсеца...някакви балами аматьорки, пръскат пари по колети от чужбина, що да не дойдат да кудкудякат на курс за 800лв... Е, мисля, че за по-малко ще присъствам в Англия на курс двудневен на Алън Дън и ще посетя по този повод приятели, Лондон...сега, аз може и да съм аматьорка в декорацията на торти, но не съм неграмотна - мога да смятам:)))

Та, Шеметче, ти май попита - нанасях оцветен (с бои, закупени и изпратени ми от САЩ, американско производство) разтопен бял кувертюр (закупен от г-н И) с четка, на няколко пъти. Първо някакво бозаво, после кафеникаво и зеленикаво и понеже аматьорските ми познания не успяха да докарат търсения ефект, минах малко и с како на прах, което на места от влагата се поразмаза и така докара няколко нюанса. Пеперудата е от гъм-пейст домашен (тилозата, закупена и изпратена от САЩ, американско производство). Изрязах я наръка (защото съм аматьор и нямам форма за пеперуда), гледах от интернет (напълно безплатен източник на безценна, всевъзможна информация) формата и цветовете на една пеперуда, която се счита за български вид, защото я има само в някои наши гори - Българска кадефянка...Беше си бяла, боядисах я след като изсъхна. Ими това е. ....Редактирам се - перерудата не съм правила на части - крила, тяло, лепене, просто оставих дебело в средата за тялото (като при листата с тел) и си оформих с разточване и малко инструменти (поръчах си ги от Англия миналото лято) крилата:)
Сега, ако ми позволите, ще отида да работя (дали като аматьор имам право да кажа, че работя... newsm78) по тортата за РД на сина ми:)

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 22:06 от dimitrina73

Общи условия

Активация на акаунт