Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 440
  • 377
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, искам да задам едно въпросчев предната тема четох за някакво магазинче, което било затворено - нали не става дума за това на Кадемлия6 Rolling Eyes

Не, не е магазина на Кадемлия. Той си работи  Peace

betina33 и аз моят комплект за цветя на Уилтън си го купих от Кадемлия в зората на моето тортоправене  Crazy  Тогава струваше 75 лв  ooooh! От чужбина можеш да си го изпишеш за много по-малко  Peace

Аз пък имам тъпо питане, но дали ще може някой да ми помогне ....
  Да знаете магазин за сладкарски джаджи и играчки в Рим, Италия?  Търся, търся в нета, ама хич не мога да се ориентирам и да намеря ....  ooooh!

# 166
Буболинка ето:

# 167
За какво служат двете бели пластмасови неща, които са опаковани заедно с жълтата подложка (то и за нея не съм много сигурна как се ползва[/color]  Embarassed)?

Спомням си,че преди време беше пак коментирано-намерих това.Пускам направо цитат

Аз доколкто разбрах на тези бели поставки се слага жълтата дъска. Под прозрачния горен лист се слагат някакви worksheets и така се учиш като повтаряш картинките отгоре. Ето го описанието на английски, че не можах да обясня съвсем добре

Цитат
Practice Board Set

The practice board itself is a vinyl covered piece of cardboard with a clear overlay. The overlay lifts up, enabling the decorator to put a practice sheet underneath. The sheets have pictures of the various decorations we learned to create. My job as a student was to pipe icing onto the practice board overlay, right on top of the full sized pictures on the sheet, trying to copy them perfectly. For example, if there was a row of stars, I'd make a row of stars, right on top of the picture of the row of stars. If I did it correctly, my stars would look exactly like the pictured stars.

# 168
Ван4е,ето още нещо в лилаво,ве4е е твой ред Heart Eyes,незнам твоите ръце,но аз си имам лилави нокти Laughing

# 169
Ван4е,ето още нещо в лилаво,ве4е е твой ред
мммммммммм, да! Много ми харесва куфарчето!!! Обаче с какво докара най-тъмно лилЯвото?!?! Аз успях да го докарам до цвета на самия куфар. Повече не посмях, щото нали съм новобранец с ММ. Много готин! Бравос! Страхотно изпипани аксесоари! ПарфУма ми е фаворит обаче.
За мойта лилЯва... вече се оплаках в предизвикателствената тема...  Confused Ама, айде и тук. Щерката каза, че ако тортата И стане това което и разказвам, тоест ако се получи добре иска да я покажа в Октомврийското предизвикателство. Нямам право на издънка! Така че... мойто лилаво творение... чааааак Ноември...  Rolling Eyes

# 170
  • Plovdiv->Toronto
Охаааа, лилава загадка  Grinning. Ама вие вече сте екип с щерка ти, а, ще започне ли да се плеска и тя  Twisted Evil ...
Трябва да включа и аз Алекс за да не изостанем, наистина си трябва помощник понякога  Crossing Arms.
Пати, аз съм яла червило като малка, и сега пак ми се прияде от твоето  Laughing ... Много сладка куфаретка и аксесоари  Heart Eyes ....
Кога дойде, кога натвори и ти  Laughing Crazy ....

# 171
Охаааа, лилава загадка  Grinning. Ама вие вече сте екип с щерка ти, а, ще започне ли да се плеска и тя  Twisted Evil ...
Ами, включи детето и ти де! Много по-добре е да му дадеш нещо да твори, отколкото да ти пречи и да ти мрънка че си играеш и не му обръщаш внимание. Моите не са много ентусиазирани да творят, но чап-пат си играят с формичките. Щерката онзи ден прави нюнюта. Не е кой знае каква помощ, но като иска грандиозна торта - ще помага! Сама си избра какво да прави не съм я карала.

Я, да разкажа за поредния експеримент. Незнам дали някой го е правил, но може да е от полза. Достатъчно ви се наоплаквах от съхнещата маса. Определено, това не е моето тесто. Не ми харесва и матовия вид на готовите неща. Не ми допадна и твърдостта и. Затова смесих малко от нея със равно количество шоколадово тесто. Резултата е потресаващо добър. Доби лъскавост и още по-голяма пластичност. Много лесно се работи. Разтягаш си го както си искаш. Никакво нишесте не трябва при разточването. Разточвах на приспособеното от мен "кабрио стъкло". Не лепне изобщо. Снощи правих листенца от него. Днес са вече почти сухи и леко почукват даже. Предполагам че след 2-3 дни ще са 100 процента сухи. Бялото от масата, притъпи и отне жълтеникавото от ШТ. С две думи - експеримента е успешен и съм много доволна.

# 172
  • София
Вмятам се само набързо, за да кажа, че StillaDolce-то на Кауфланд са го преместили при сладкарските продукти, при сушените плодове и други такива. Вчера бях помолила мъжа ми да ми купи, така го упътили, защото бил консуматив, а не десерт, за да е при шоколадите...

# 173
Да се вкюча с две торти,този път съм на вълна женски тортички.Замъци и принцеси-много романтично.
Всъщност има още две торти,но ще помисля,дали не стават за предизвикателството и ако реша,че не и тях ще ви покажа.
Дано да Ви харесат!

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 21:59 от antoan2006

# 174
  • София
Антоан, втората е приказна!

Аз пак набързо, успях да довърша преди да стане малкият едно руло. Това ми беше идеята за РД през юли, но тогава се оказа, че трябва да търкам фуги на новата баня цяла седмица, та...ето сега, по повод гостуването на една приятелка, с която не сме се виждали 2 години, го направих:)

пеперудата малко по-отблизо

Шоколадово руло, крем от масло, бял ганаш, портокалов пудинг и карамелизирани портокалови корички. Покритието е оцветен бял шоколад. Пеперудата е гъмпейст.
Разрез....вероятно утре:)

# 175
antoan2006  супер са тортичките  Peace На тази фотодекорация така и не и хванах цаката.Все ми се набръчква картинката  Cry
patriyani чудесно куфарче, а пък за аксесоарите да не говорим - страшно са реалистични  Peace

Вчера се запознах с Илчовски и после 2 часа си бърборих с Костадинова по скайпа.... Ама, ще ви разправям друг път. Единия от тях беше приятна изненада, а другия доста неприятна.....  Rolling Eyes

Кога ще ни разкажеш  smile3506

# 176
Бобси, то незнам дали изобщо е за разказване. Онзи ден бях ДОСТА афектирана и написах това изречение. Искаше ми се да ми мине малко яда за да не избълвам всичко което е на върха на разтроения ми език. Не, че ми пука особенно, но колкото и много да приказвам, винаги се опитвам да НЕ засягам и обиждам. С риск да взривя пространството тук, ще кажа какво се случи.
По-приятната част беше в новия магазин на Илчовски. Тези които не знаят, той се премести в кв. Витоша на ул. Ангел Каралийчев № 1. Грубо казано, това е на гърба на хотел Амбасадор /Симеоновско шосе/. магазина все още не работеше, но се бях уговорила със самия Г-н И. да ми отвори и да си напазарувам, както и най-сетне да се запознаем. Както и да е, срещнахме се. незнам защо, но по гласа му си бях изградила някаква предства за нисък "застаряващ" Господин със кувертюрено шкембенце. това беше първата изненада. Човечеца съвсем не е дребен а на години е по-близо до мен, отколкото до дядо ми....  Embarassed Laughing . Държа се много мило, посмяхме се около онази Ноемврийска доставка, пообменихме опит, разгледах магазина, избрах си продукти. Разказах му вица, как ме сочат с пръст в БГ МАМА, че съм подставено лице и съм му таен агент....... Някои неща още не бяха донесени от предишния магазин, та ми обеща да ми докара някои неща направо в къщи. От другата седмица вече ще си работи магазина с работно време от 9 до 17 часа. ще има постоянно човек, ще има и общ работник който да ни товари колите, ще има и доставки до адрес, с предварителна заявка. С две думи: бях много доволна и се радвам че те се установяват тук. Толкова по тази тема.
След това отидох до Кадемлия, защото това си остава мястото откъдето си пазарувам кутии, подложки и бои. Имаше мъж и жена които пазаруваха и докато ги чаках да приключат разгледах отново всичко. За пореден път бях втрещена от цените, но това си го знаем. Има един нов младеж, който по едно време реши да ме забележи и да ми обърне внимание. Заговорихме се за бои и съхнеща маса. докато си коментирахме, Господина който беше зад щанда /срещала съм го и друг път/, се намеси в разговора и както винаги попита каква съм, за кого пазарувам и с какво се занимавам. И както винаги, аз отговорих уклончиво. Тоест нищо не казах. Казах само че това ми е хоби и имам нужда от някои неща. Момчето ми изнасяше от склада поръчките, а двамата клиенти които бяха приключили уж и си тръгнаха, се върнаха и продължиха да разпитват буквално надвиквайки ме. Ядосах се, и се тръшнах на един въртяш стол да си чакам реда. Господина зад щанда пак ме подхвана да ме пита коя съм и пак му казах че съм аматьор, но все пак съм и  от БГ МАМА. последва острото изказване, че ние не сме БГ МАМА, а сме БГ МАФИЯ, което щеше да ми прозвучи невероятно ласкаво и забавно, ако не беше изтърсено през зъби със стисната уста и нетърпящ възражение тон. Когато попитах какво искат да ми кажат, младежът уж на шега ми каза наистина сме мафия, защото сме невероятно сплотени и организирани и правим страхотни неща. Господина обаче, като чу това нещо, се насъска още повече. Повярвайте ми, рядко, ама много рядко позволявам някой да ми говори по този начин. Работя с клиенти от години, имала съм много конфликтни ситуации, аз съм повишавала тон, те са ми крещели, но винаги след това съм смятала, че изпускането на парата понякога помага. Но това, с което с сблъсках там, определено не беше изпускане на пара. Да те обиждат в лицето при положение че си отишъл да им оставиш пари, да те обвиняват че си „мафия”, да те наричат „аматьор”, без  дори да знаят какво умееш, да ти се присмеят че използваш клечка, вместо да си купиш от тях ИСТИНСКИ инструменти  и накрая да ти кажат че си оставил, цитирам:  „САМО 60 лв оборот и за една година – я, направиш - я не още 60 лв” – край на цитата...... това вече ми дойде в повечко....
Странното е че колкото повече бълваше той и колкото повече повишаваше тон, толкова по-спокойна и нагла ставах аз.
Я, кажете Вие, скъпи дами от БГ МАФИЯ, как можахме да пропуснем тяхното велико обучение??? Като сме толкова заинтересовани, защо никоя от нас не отиде в Монтана да се научи на „истинско” сладкарство под вещото ръководство на английска водеща... с преводач даже... за цели 3 дни... и с включен обяд????
Отговорих му, че отговора е много прост: Никоя от нас, с изключение на 2-3, не се занимава професионално. Че сме пръснати по цялото земно кълбо и тортите са ни просто хоби. И че почти никоя от нас, не може да си позволи да извади и да плесне 800 лв, само и единствено за себе си, ей така – за да си начеше крастата. Че почти никоя от нас, няма да има възвръщаемост на тези пари, тъй като първо: малко правят поръчки и второ: няма кой в България да ни плати реално труда. Няколко пъти го повторих. Няколко пъти се опита да ме убеди че греша. И че ТРЯБВА да се посещяват такива курсове, защото има какво да се научи на тях. Извади ми снимки от семинара им. Показвам ги по-долу. Казах му че нещата са наистина красиви и повечето от нас искат да се научат, но за пореден път обясних за парите. Ама участниците получавали като подарък собствения си макет, инструментите и останалите материали.... Еми хубаво, ама 800 лв. Са си 800 лв. И ако ги имам, предпочитам АЗ да си избера какво да си купя с тях......... посочи ми инструментите им. Вече бях достатъчно бясна, за да му обясня, че както вече знаят ние САМИ си правим поръчки и доставки. Не са доволни от този факт. Пробутвали ни китайски ментета... Да!!! – казах му аз – може и да са китайски, но аз не си говоря с тях, така че ми е все тая..... Е да, ама трябвало някой да ме научи да работя с тях.... Съгласна съм!!! Но не и срещу 800 лв.
Разказах му за нашия семинар, ей така просто да му видя реакцията. Подсмихваха се. Незнам дали злорадо или завистливо.... Учели сме на аматьорство от аматьори.....  казах им да отворят някой от албумите в темата и да види за какво става въпрос. Че ако види цветята на Нелка, Рая или Аталанта ще се промени мнението. Да погледне фигурите на Пепи и Бубулинка и шприца на Албена и тогава да говори. Накара ме да отворя моя албум. Е, похвали ме. Не отричам. Но думите вече бяха казани.
Накрая ме попита какви курсове бихме искали да ни направят. В кой град? Какво искаме да научим? И ЗА КОЛКО ПАРИ???
Казах му че  и 200 лв са много за повечето от нас... щерка ми беше с мен и беше възмутена. Тя, която е толкова сдържана и няколко пъти ме срита да си ходим или да спра да говоря с него, накрая не издържа и  му каза, че за 800 лв, на Цигов чарк със целите си семейства, щяхме да си направим 5 дневен семинар и да научим много повече.........
Поиска ми мейл за да ми прати снимки да видим повече и да обсъдим с вас дали искаме курс и да държим връзка за в бъдеще.........
...............
Не искам да говоря повече. Достатъчно казах ..... Достатъчно премълчах.
За свидетел на цялата или почти цялата сцена мога да посоча една мацка с която се запознах в магазина. И тя е от БГ МАМА, но само ни чете засега. Предстои и сватба и ще си прави тортата сама! Предизвиках я да я покаже и да се запише при нас. Да видим дали ще го направи. Искам да поощря тази смелост. Няма да и казвам името, ако иска - тя ще се обади сама.  Wink
1 час след като се прибрах, ми звънна телефона. Обади ми се Костадинова. АЗ СЪМ ИСКАЛА да се направи курс и да ми се пратят снимки от сегашният им семинар. Онемях! Както и да е. Прехвърлихме се на СКАЙП и час и половина си говорихме. Тя беше значително по-любезна. Но повтори и много от нещата, които каза Господина. Показах и нашите предизвикателства. Рая е фаворит. Нели също е професионалист. Оранжевата торта на Тандури от Сватбените,
Орхидеите на Ели и момините сълзи на Шемета и харесаха. Но, освен професионалните изпълнения на Рая и Нели, всичко друго е аматьорщина. И има нужда от курс.............
Спирам!!! Няма да говоря повече. Не искам да плюя. Бясна съм! Беше ми поотминало. Сега отново се качих на метлата. Не мога да повярвам, че във време в което трябва да се бориш за всяка стотинка и всеки клиент и във време в което бизнеса ти е застрашен, защото хората намират по-добри алтернативи да си дават парите.... ти, вместо да намериш начин да ме прикоткаш, да те рекламирам безплатно, да ти оставя парите си и да помисля откъде да взема още за да ти ги дам, а и да ти доведа още хора с парите си.... ти ме насмиташ като куче и си ми сърдит!!!  Че съм ти оставила САМО 60 лв..... и че едва ли не от мен никаква полза..... ами, хубаво.... След като е така, аз за себе си съм взела своето решение!!! Кракът ми няма да стъпи повече там. Ще  намеря начин да се зареждам от чужбина и сериозно обмислям варианта, да помогна на Г-н И. да развие бизнеса си. Защото ако намеря начин ТОЙ да ми зарежда подложки и кутии и си купувам бои от интернет, няма какво повече да правя на Кадемлия.
Това е, скъпи мами!!!!
Вярването не е задължително, предполагам че повечето няма да се трогнат, но аз обявих своята война......
Съжалявам за километричния пост.

Дими - клона е невероятен. Разглеждах го под лупа. Впечатлена съм!
Ето ви и снимките:
ЦЪК

# 177
  • Пловдив
Момичета, пак сте напълнили темата с красоти.

Не мога да не отбележа клона на Дими и лилавата чантичка на Патрияни, желатиновите цветя на Албенка и миниатюрката и покемон-тортата на Буболинка.
Страхотни сте  Hug

Аз съм в предморска треска и хич нямах желание за работа, но "господин клиентът" си търси своето. Ето ви 3 тортички, като последната я правих без грам желание Sad

# 178
  • Vaudreuil Canada
van444eto понеже съм чувала и от друго място за нивото на възпитание на въпросните "дама" и "господин" та не ме изненадва случката по-скоро се чудя колко клиентела ще им остане ако продължават така и какви ще им станат цените тогава.
А за аматьорските ни цветя какво да се прави ... не сме учили явно на правилното място ....  Wink

Пепи както винаги тортите са на ниво отвсякъде.
Дими рулото е чудно. С какво го оцвети? А пеперудата как я прави и оцвети? Много е нежна.
antoan2006 много красиви торти но замъка ми е фаворит.

Аз да напомня който ще гласува за тортата на Ели че гласуването е до първи септември - аз се отчетох с два гласа Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 18:51 от shemet_neveroiaten

# 179
  • У дома
Пепи, с желание или без, всичко е изпипано и на ниво!!!

Клона на Дими и лилавата чантичка на Патрияни и мен ме впечатлиха!!! А antoan2006 си я знаем, само хубостии показва!

van444e , мила, не мога да не споделя как ме развесели твоя постинг и колко повече ти се възхищавам. От де го извади това търпение, бе, жена? Първо, на такава простотия от страна на тези господа може само да се посмее човек. И второ, какво толкова има там, което да не се намира на друго място? Да вземем да се организираме с Рая и Тандури и да почнем да ви изпращаме колетчета по-честичко.
Не мога да не направя сравнение с хората от конвенцията, където с часове разпитвах, говорехме си и въпреки, че си личеше, че съм аматьор без средства за харчене, хората бяха невероятно любезни. Хм, да...

Общи условия

Активация на акаунт