Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 90

• 43 443
  • 377
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Sisi, Иринка, Благодаря ви! И на мен не ми се струва добра идея тортата да е самата костенурка Франклин, че да не ревне някое дете че са го заколили  ooooh! - рожденника става на 3 годинки. Ще го мисля и коментирам с майката.

Фоти сънещата ГММ верно е БЪРЗО съхнеща! Аз още с палците го имах този проблем- те затова станаха все едно са ползвани-на сгъвки (пукнатини)!

# 151
Дидке голямо парти сте му спретнали на малкия сладур ...а тортата си е хубава ( не и личат кръпките) . Браво на теб , голям труд си хвърлила , но се е получило много интересно .
 За Франклин , наистина по-добре си направи фигурка , че те малките нищо не разбират и може някое да ревне за тортата . Аз така зимата имах проблем с Барбито - като рече това дете " няма да и режете роклята..."  ooooh! , а беше на 5 г ...

# 152
  • Банкя
Цяло лято неуморни в правенето на красоти и вкусотии.Няма жега няма отпуска.Поздравления на всички , а аз ще открия сезона чак за 15 септември.

# 153
Момичета трябва ми спешно телефон или скайп на Ласкова

# 154
  • София
Ей, как хубаво си бъбрите...Аз пак си затрих времето, което имах в аванс и сега се боря между себеомраза и сън...., така че, Шемет...не се надявай на нещо особено, а и темата тази година ми я зададе малкият, та хич не ми провокира фантазията...

Буболинка, синята торта е с много хубава повърхност, надписът е чуден! А за мини-то...определено напомня изящен порцелан. Много вкус!!!

Албенче, все нежни успяваш да ги направиш! И много интересни технически приоми:)

# 155
Фотка на една с.л. желатин сложих около 50 мл. вода.
Димитрина ,много ти благодаря  bouquet

# 156
  • София
Знаете ли някое момиче от нашата тема да се казва Диляна Маджарова от Бургас.

# 157
  • София
Много ви благодаря за добрите думи!
Silrai - за шоко муса ползвам рецептата от библиотеката. Получава се страхотен на вкус и консистенция! До момента няма човек, който да не го е харесал. Ако не намериш рецептата или имаш някакви въпроси - пиши на личната, с радост ще ти помогна.
Rumya - много ме зарадва като прочетох, че май сме в една градинка. Следващия път ми се обади непременно! Ако не си много сигурна, на този адрес можеш да ме видиш по снимките:
http://community.webshots.com/user/plamcho
А за кремчетата, както вече писах и на Silrai, ползвам рецептата от библиотеката за мус за пълнеж на торти. За конячения крем вместо кремчетата на д-р Йоткер ползвам един, който си е с вкус на коняк и го купувам от Кауфланд. За жалост в момента нямам от него и не мога да видя как точно се казва и на коя фирма е. Към готовите мусове добавям каквото ми скимне - ядки, шоколад, плодове,бисквитки, карамел и т.н.
Стефи - никакво спиране с тортоправенето!!! Ще е голяма загуба, ако спреш да ни радваш с красотите си.

И един въпрос към тези, които имате комплекта за цветя на Wilton (благодарности на Panadila, която бе така мила и добра да ми го донесе от Канада  bouquet) - За какво служат двете бели пластмасови неща, които са опаковани заедно с жълтата подложка (то и за нея не съм много сигурна как се ползва  Embarassed)?

# 158
  • в моя свят
Ето я и моята домашна тортичка за рожден ден на мъжа ми:http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2386/110772379117214579971251 … IDkW6hGON49al.JPG

# 159
me4ta22 - хубава домашна тортичка! да ти е жив и здрав мъжО!!!
bubolinkata - Цялата ти колекция от мини тортички е впечатляваща!!! И последните ти творения отново са на ниво!
Дидката - Честито пораснало детенце!!! Много е странно и малко тъжно, как изведнъж бебето се превръща в детенце!!! Но пък си има смоя чар и тази възраст!!! Страхотна торта и страхотно парти е имало!!!
Winnie_the_Pooh - добър дебют при нас. Браво на тебе. Покритията са сложна работа за хора, които не са свикнали. Ще им хванеш цаката - не се предавай!!!

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 13:49 от van444eto

# 160
  • Vaudreuil Canada
bubolinkata подозирам че става въпрос за стойката за готварски книги - две г-образни формички - ако не е това снимай да покажеш и ще го мислиме пак.

Албена желатиновите цветя са уникални.

# 161
Буболинка, тези белите неща служат за статив ,на който да слагаш книжката за да гледаш, кръстосват се и се поставя там ,ако успея ще снимам и ще пусна в темата.А жълтото е джоп в който да прибираш изрязани елементи за да не съхнат.

# 162
  • ВАРНА морето сините вълни
момичета като стана въпрос за комплекта за цветя на Wilton -много бих искала и аз да го имам -колко струва и може ли някой и на мен да помогне да си го взема -аз съм от Варна ако това има някакво значение

# 163
Леле , аз пък никога не бих се сетила че е "статив" за книгата . Ама съм и аз  ooooh! . Даже не ги знам къде са с "джоба" тази неща , явно навряни някъде , На мен обикновена торбичка ( от тези които се затварят отгоре) ми върши повече работа от този джоб ...но гъм пейста съхне адски бързо и затова .
Бетина драсни ми на ЛС , ще видим какво може да се направи  Wink

# 164
Момичета, искам да задам едно въпросчев предната тема четох за някакво магазинче, което било затворено - нали не става дума за това на Кадемлия6 Rolling Eyes

betina33, аз моя комплект го купих от въпросното магазинче на Кадемлия6 за около 70 лв.(не си спомням точно), но май с онлайн поръчка от сайта на Уилтън излиза доста по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт