Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 233
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро момичета.sisi-dani,дано да е само мързелив ,но не ми се вярва много много.Бях си записала за 8 час но ще го отменя .Сега си мисля кога да отида при него -преди или след изследванията?Това значи в началото на другия месец.ИНА,аз имам хъс да оправя детето си ,но тези доктори като Ралчева които се изказват неподготвени развалят работата-при нея отидох уплашена ,объркана ,незнаеща за това което се случва а тя цоп-ето ти диагноза,ей така без изследвания и ние се хващаме за сламката като удавници.добре че ви има вас мамите от форума да разясните нещата и да вдъхнете надежда и кураж.nikola.nikolov ,така е може да са предъвквани въпросите ми стотици пъти но всяка мама изправена за първи път пред проблем който е свързан с бебето й независимо на каква възраст иска да пита и да й се отговори на нея самата .Аз исках да знам отговорите на това което съм попитала и чаках с нетърпение да ми отговорите,да обясните ,да ме подкрепите.Във Виница ходя всеки божи ден без събота и неделя по пътека и без пътека от 4 месец на Тишо.Кои са добрите д-ри които работят на частно от сърце?плащам си и отивам,то май така стават нещата .vanq 66  благодаря за подкрепата -това че Тишо все още е с неточна диагноза ме убива.Дано тези изследвания да покажат каквото трябва и най сетне да разбера какво ни има,че се лутаме месеци .Сега да попитам отново къде във Варна има добър скенер,защото трябва да видим мозъка и вътрешното ухо на Тишо.Ако може и имена,защото трябва да си запиша час.
Личното ми мнение за д-р Ралчева е, че прави много повърхностен преглед и говори едва ли не наизуст  , ако ви трябва адекватно лекарско мнение друг лекар , иначе за направления май се ходи само там . Дъщеря ми получи асфикция при раждането оттам мозъчен отток като се очакваше да има проблеми и се следихме до годинка при неонатолог а който я лекува , на ехограф ходехме при трима лекари и при Ралчева на контролни прегледи  като невролог . Неонатолога който лекува дъщеря ми и след това я преглеждаше и правеше много по подробен и грамотен преглед за рефлекси и тонус от Ралчева , аз самата изчетох де що намерих литература по въпроса и също я следях , прегледите при Ралчева бяха много слаби , ходех там единствено защото детето много бързо се възстанови и на 3 месеца вече си личеше ,че с ок  и покривахме нормите и аз самата освен лекарите го виждах , иначе ако имахме проблеми въобще не бих разчитала Ралчева да ни помогне като специалист . А при първия преглед преди да види детето прегледа документацията и снимките и ми заяви, че това дете е много зле ,вие си въобразявата че се развива добре , при тези снимки и епикриза е невъзможно , после започна да я преглежда и само цъкаше с език ама на нея нищо и няма , повтори три пъти прегледа така . Така че при Ралчева за направление  ако няма друг лекар ок , но за лечение и диагнози търси други специалисти

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 15:12 от кейт888

# 46
"Ина" аз не сравнявам ЛИтвиненко с Чавдаров просто казвам че Чавдаров е добър лекар за ДЦП
А ДЦП диагноза ли е?
Защото аз знам ,че ДЦП е състояние,но диагнозата е друго,което би могло да доведе до различни видове гърчове,в този ред на мисли как лекар по физикална медицина ще знае с каква мозъчна промяна се бори,така че да не доведе до проблем,според предписаната от него рехабилитация,да не говорим за магнит,барокамера и ред други........
Не мисля че невролога може да се прескочи,само защото Чавдаров е "велик" Naughty/мое мнение,моля не се съобразявайте ,ако не ви харесва/

# 47
Въпросната д-р Ралчева е в отпуск до 15 септември и като се засили да даде направление ,чак ще се спъне! ooooh!

# 48
  • Варна
Сисе при Литвиненко правят рехабилитации, но исках да кажа че не е като при Чавдаров да отиваш само за рехабилитации. При Литвиненко ги правят просто защото сте приети, но по други причини, не специално за рехабилитации.

# 49
sisi-dani, да, в педиатрията правят на всички рехабилитация, на които състоянието позволява. Но те са по 10-15 минути на ден, не са интензивна терапия. Виждам, че и ти си от хората, които недолюбват Мими Петрова Confused (не искам да знам защо). Знам, че има много такива хора, и малко ме побиват тръпки... Ние обаче ходим при нея от много време и малкият никога не е плакал, и много я обича:) Искам да кажа, че в нашите случаи няма универсална истина...

# 50
 Надето77 ами нашата история е дълга с Мими Петрова тя ни канеше в частния си кабинет веднъж отидохме и не повторих малкия не спря да плаче не сме от тези който я обича ме,но всеки родител избира сам най доброто за своето дете има хора които са доволни от нея има и недоволни.
Да Сиянка съгласна съм там правят рехабилитация,но ако състоянието на детето го позволява.Знам че правят и рехабилитация специално има родите ли който са си от София и водят дечицата само за процедури има и добри рехабилитатори.
Да ДЦП не е диагноза никой не е казал да пропуска невролога аз само казах когато се уточни диагнозата и се направят всички изследвания и се касае за някакъв вид ДЦП дано да не е така добър в тази област е д-р Чавдаров( това е мое мнение никой не е длъжен да се съобразява с него) лек ден на всички. Simple Smile

# 51
  • Варна
Привет и от нас.Значи в понеделник ще звънна в терапията да си запиша час за скенер и ще разпитам за упойките,защото не съм сигурна че бебо ще стои мирен.Мерси на всички за инфото.При Чавдаров ще минем със сигурност,но като имаме изследванията.Днес бебс ме изуми -подскача като го държа под мишничките-толкова съм щастлива Simple SmileПожелавам лек ден на всички   bouquet

# 52
 valito 79 браво на малкия мързелан Hug вече  е решил да се по размърда и  дано винаги да е така.А относно упойката когато ние правихме ЯМР беше с упойка,но не се притеснявай предварително всичко ще мине нормално.Пожелавам ви успех и малкия да те изненадва все повече с хубави неща.

# 53
  • Варна
Аз се сетих и друго-колко време трае скенера и бебо вижда ли се как реагира там вътре?лекар ли прави сниките и сд или лаборант?Който си е правил скенера в терапията нека каже,моля.sisi-dani дано продължи да скача че преди два месеца се пробва за ден два и спря

# 54
  • Варна
valito 79 скенера трае има няма 10-15 мин. Мен ме пуснаха последния път вътре при Иренка да я наблюдавам, вижда се всичко, не е страшно. Радвам се че днес не сте мързелували, дано започнеш само такива хубави новини да споделяш.

# 55
  • Варна
 Praynigдано

# 56
valito 79,скенера бил около 70лв. ,но ако се наложи контрастно вещество ,заплаща се допълнително и продължителноста около 3-4 минути!
Може и с придружител,ако може някоя от бабите!

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 16:22 от Vanq 66

# 57
нашия скенер мина без упойка и аз седях до детето. просто изчаках достатъчно дълго пред кабинета докато му дойде времето за сън. и влязох без ред когато заспа.
продължи около 3-4 мин. със слагането на детето върху движещото се нещо.
някой чувал ли е за руски лекар Шатров, който извлича стволови клетки от костен мозък и после ги транплантира на хора с ЦП? пуснаха ми мухата, но в нета няма нищо или аз бъркам името. в пловдив в кв. Тракия в някаква клиника го правели и била около  5 000 лв. цената.

# 58
"трансплантира" - не бях закусвала Laughing

# 59
  • Варна
 Simple Smileдобро утро мами.Взехме резултатите от скенера Grinning-на мозъка ни няма нищо,всичко е перфектно,но имаме атрезия на ухото със сигурност Sad.Тази вродена миопатия дали засяга мозъка?Нямам никаква представа какви са симптомите затова питам -може да се е объркал много лошо заради ухото.И пак имам за хвалене -бебо като се обърне настарни замята крака сякаш всеки момент ще се обърне по корем.Сега ще го тренирам усилено за обръщането и мисля да го мъча и с войтата която ми показаха най накрая-е ,1-2 фаза но е файда.

Общи условия

Активация на акаунт