Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 293
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Оле, колко отдавна не съм писала след като незнам за новата тема ! Срам и позор за мен ! Здравейте момичета. За съжаление при нас има нови неща но не са за хвалба. Габи направи  гърч и като за първи  беше мн тежък и близо едночасов. Започнахме депакин и скоро ще правим ЕЕГ, аз излязох в отпуска, а тъкмо бях започнала работа и май няма да се върна на работа. И да си кажа много отчайващо ми подейства този гърч незнам защо така се предадох. Уплаши ме гледката, казвам вс това защото знам че повечето ще разберете какво имам предвид.Сега гледам да дойда вече на себе си и ме е яд на мен, че позволих да се срина за момента. И най-изненадващо е че таткото този път реагира с много по-голяма доза мъдрост от мен. А аз си мислех че съм подготвена ... и така. Затова и не ми се пише много. Предстои уточняване на дозата депакин, сега я наблюдавам как го понася. И лошото е че никога няма да разбера какво го е провокирало този гърч защото не го направи в къщи а в дневния център във Виница. Дано не се повтори , а иначе имам точни инструкции от нашата невроложка как да действам в такъв момент и какво да направя ( стига да не се срина като първи път). Това е при нас. Не съм ходила на консултация скоро да видя какво става с бебока ми , покрай тази галимация хич незнам как съм.
Господи! пази ни децата, да са живи и здрави !

# 61
Десина, много съжалявам за това, което се е случило с Габи, дано никога да не се повтаря!
Ти се опитай да се поуспокоиш, заради нея и бебчо.
За Депакина, сигурно са ти казали, че трябва да следиш нивото му, поне на 6 месеца. Hug

# 62
desina  Hug,не се упреквай за срива,все пак сме живи хора,а не роботи,а имаш да мислиш и за бъдещото бебе,стискам палци всичко с малката да е наред и това да е последния ви инцидент.

# 63
  • София
Горе главата Десина Hug
Ти си смела мама на прекрасна дъщеричка. Всички ние имаме слаби моменти, сривове, но е важно да се съвземем да вземем в ръце и да продължим напред.
Не се чуди какво е провокирало гърча, не го мисли. Следи да е добре и спокойна госпожоцата, както ти е казала Аjelia ще следите нивото на Депакина и ще се молите да не се повтори никога повече гърч.
Всички НИЕ също ще се молим и ще сме с вас в хубавите и дано в по-малко лошите моменти!

А и е важно сега да си спокойна и заради бебчо в теб! Карай го малко по-полека въпреки, че ми е ясно какво ти е в главата и на сърцето!!!
Успех мила!

# 64
Благодаря ви момичета  Heart Eyes . От вчера пак на антибиотици сме- оказа се с гнойни сливици. За Депакина ми казаха, обаче сега чета, че едно от страничните действия на антибиотика е свързано също с черния дроб. Ми той и здрав да е при такива ударни атаки... а джипито все пак знае че приемаме и депакин. Малко съм озадачена- тя продължава да вдига висока Т пак до 40 стигнахме но ще изчакам и утре ( трети ден ) да видим дали антибиотика ще влезе в действие.

# 65
Здравей desina не се притеснявай за АБ ние пием Конвулекс и често боледуваше и бяхме на АБ няма как при висока температура и развиваща се инфекция всяко джипи изписва антибиотик важното е да се управи бързо и да не се проточва дълго лечението.Няма начин всеки антикунволсант увреждат черния дроб правите контрола на нивото за да го следите.Бързо оздравяване на малката. fingerscrossed

# 66
Деси, като спрете антибиотика, след 10-ина дни пуснете едни чернодробни/ASAT, ALAT/.
Така ще разбереш как е черния и дроб.
Не знам дали ще те успокоя , но Сиси вече 4 години е на много силни антиконвулсанти, но показателите и са  винаги перфектни/пу-пу, аз ги правя на 3 месеца, което е прекалено, но.../. Hug
Скорошно оздравяване и целувки на сладката Габи. Heart Eyes

# 67
  • Варна
Деси стискам палци бързо да се оправяте.  Praynig

Бони аз за един конвулекс пускам всеки месец чернодробни, само тук последните 3-4 месеца дето се бях по отплеснала насам натам и не бях пускала, но пак почнах. Но като гледам значи мога и на 3 месеца, а не всеки месец.

# 68
  • Варна
desina,дано повече не ви се случва да преживявате този ужас,и детенце да се чувства по добре.  Heart Eyes

# 69
Антибиотика започна да действааааааа ! Вчера само веднъж имаше температура. Ходихме в събота на спешен кабинет и ни увеличиха дозата на антибиотика и явно има ефект. Самата аз успях да видя сливиците и наистина положението е сериозно- гнойни топчета на гроздове по сливиците. Майка ми на времето моите така хубаво ги обираше ама сега няма шанс с габи че ще остане без пръсти, нали хапи като зло куче Wink. Но ми се отпусна малко душата, благодаря ви за стискането на палци  newsm51

# 70
Десина, дано повече не се повтори гърча и се пази заради бебето. Всички тук несъзнателно сме в очакване на лошите неща в живота, но не бива да забравяме, че сме понесли много до сега и сме се справили добре, така че кураж - ще се справите блестащо.

# 71
Здравейте,момичета!Не съм се отчела в новата темичка.Стискаме палци Габи на Деси да се оправя по скоро и да не преживяват повече този ужас.Моята Мони е болна има хрема и се криви,в момента спи върху мен,защото не иска в леглото си.

# 72
момичета, някой имал ли е проблем с повръщане при притеснение? подозирам, че моето дребосъче повръща от притеснение, защото много често му се случва откакто го пратих на детска градина. и заспива много бързо вечер, като хипнотизиран. чудя се стреса от промяната дали може да доведе до сериозни неприятности? от невролозите, с които сме обсъждали проблемите си, никой не можа да ми каже, че няма да има гърчове заради кистата.

# 73
любомира всяка една емоция дали тя е положителна или отрицателна си оказва влияние при дечицата.Може на истина да повръща на психологическа основа за заспиването той може да се изморява много в детската градина или да не спи  след обяда добре и за това да заспива бързо.Ако споделя добре е да го питате, което сигурно правите и с учителките да говорите.А за гърчовете наистина никой не може да каже да ли ще  се провокира или не.Дано емоциите са му положителни и всичко да мине бързо да се адаптира успех. Simple Smile

# 74
направо съм изкукала. не мога да спя и само мисля какво да правя, да не се мъчи детето с тая детска градина. не искам да го спирам, но и се притеснявам от това ежедневно повръщане. чудя се дали не е от притеснение, дето не може да се обслужва сам, и някой от персонала да го гледа на криво. не казва да е притеснен от конкретен човек, но пък и не говори толкова, че да ми обясни.уф, извинете за поста, но не смея да звъня на някого по това време на денонощието с откачените си мисли.тука поне няма да бъда овикана. поне не веднага  Mr. Green лека нощ на всички.

Общи условия

Активация на акаунт