Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 314
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
любомира говорила ли си с лекар за това повръщане, аз не мисля че е само от притеснение чак пък толкова да повръща. Консултирай се с лекар ако не си, а още по добре ще е  за всеки случай да го види и гастроентеролог.

# 76
любомира, има ли рязка промяна в храната на детето?
Сиси, не яде всичко, в дневния център храната не беше особено подходяща за нейното стомахче и повръщаше.
Заспиването е съвсем нормално, там вълнението е голямо и моето дете при емоционално натоварване реагира по този начин.
Аз също бих те посъветвала да се обърнеш към гастроентеролог и направи едно контролно ЕЕГ, щом се притесняваш за гърове.

Виждам, че си била будна в три часа, наистина си притеснена, иди и направи нужните изследвания.

# 77
  • варна
 Любомира, и моят Боян повръща от притеснение или като се стресне.
   Например като дойде чужд човек, който го притеснява, почва да кашля и може да повърне ,ей така. Също се е случвало като падне и се стресне, дори да не се удари много.
 Това се нарича нервен стомах. Даже онзи ден четох ,че се свивали кръвоносните съдове около корема от отделянето на адреналин при стрес. В резултат на това може да се получи разтройство или повръщане.
 Но той имаше силен рефлукс като бебе и предполагам, че това има значение.
 Но и храната е важна, ако рязко се е сменила.
 Дано свикне детенцето и ти намалеят тревогите.

# 78
При нас гърча се повтори newsm45, и то по време на сън го направи !!! Нямам търпение да дойде 5-ти октомври и да сме в София за ЕЕГ. Явно че има някакъв проблем и може би дозата депакин ще се коригира. Нищо необичайно не забелязах през деня в детето но близо час след като заспа се случи това - добре че тъкмо си бях легнала и още неспях и затова чух специфичните завуци. Сложих и диазепам и след 5 мин се успокои, но потрепванията скоро след това продължиха макар че вече беше в съзнание. Според доктора в спешното е било последващ гърч но аз не съм много убедена. Днес ни изписаха от болницата и незнам как ще се спи от сега нататък. Неиска на леглото при мен но май ще и се наложи да спи с мене.

# 79
  • Варна
Ох много лошо така,и като незнаеш какво точно го предизвиква още повече се притесняваш.Миличкото,дано се оправи.

# 80
ох, десина, дано преодолеете този проблем. Praynig нашият личен ни препоръча за повръщането от нерви едно хомеопатично за деца, които са притеснени от раздяла с родител и вече му го давам сутрин и вечер. дано има ефект. днес например не е повръщал. установих и някаква зависимост - повръща повече при по-младата госпожа. явно по-възрастната повече умее да го успокоява. и се напишка тия дни при по-младата. а той по принцип си казва. може младата да е по-строга в изискванията си за спазване на някакви правила, и това да го притеснява, не знам. дано се оправят нещата, че и в почивните дни като си бяхме на село повърна. Десина, стискам палци. Praynig

# 81
  • Варна
Здравейте момичета -как сте ?Нещо ново но приятно?Ние тръпнем в очакване нали заминаваме в неделя за София.Нямам търпение да минем тези изследвания за да разберем какво ни е всъщност.моля се да е нещо поправимо....Толкова съм неука и като чета из форумчето ми настръхват косите -при нас всичко може да е ...а и тази операция на ушето ..и тя ме напряга допълнително.Май няма да си намерим лекар който да иска да ни изгради ушенцето и ще трябва да го търсим извън България.Мисля за тези генетични изследвания -в Педиатрията дали ще ни ги направят?И само на бебо ли или и на мен?

# 82
  • варна
 Валито, нашето носле е дело на д-р Кристоф. Преглежда в клиниката та д-р Папуров в Палах център до Хеи.  Мисля,че е добре да отидете при него за консултация ,той със сигурност е запознат и с възможностите в Германия, защото работи и там,  доколкото зная. Ако искаш ,ще ти дам тел. на лични. Нашата операция беше много рискова и трудно намерихме кой да я направи, но той се справи перфектно.

# 83
  • Варна
ооо,ще се възползавам от този доктор.дори и ако не може поне ще ме насочи към някой.дай ми координати да се свържа. Simple Smile

# 84
имаме индивидуален план за работа в градината. днес го прочетох, но не разбрах какви занимания ще има детето. там са отбелязани насоките, но чудя се защо този план не посочва и кога с какъв специалист и по колко време ще има занимания. ще трябва да питам явно всеки специалист поотделно. особено ме интересува специалния педагог какво ще прави, за пръв път се появява в живота ни. иначе за рехабилитатора и логопеда горе долу имам понятие какво ще прави. някой може ли да подаде инфо, да се ориентирам къде да търся.

# 85
Дейността на специалния педагог е комплексна и насочена към:

Овладяване на умения в областта на познавателната сфера. Детето се обучава да разбира, намира и посочва или назовава основни предмети и групи обекти по различни теми в детска и предучилищна възраст...още

# 86
 ajeliya,  Hug благодаря. хубаво е да има информирани хора наоколо, които се ориентират по-добре в мрежата. Grinning днес говорих с този педагог, но каза че засега няма да се занимава с моето дете. само с логопед и рехабилитатор ще се занимава. а и валенцето ми каза, че била сурдопедагог, а ние засега със слуха проблеми имаме само когато не ни се прави нещо  Laughing.

# 87
ajeliya,  Hug благодаря. хубаво е да има информирани хора наоколо, които се ориентират по-добре в мрежата. Grinning  а ние засега със слуха проблеми имаме само когато не ни се прави нещо  Laughing.

то май тогава и възрастните имаме проблем със слуха  newsm78

# 88
някое от майчетата от темата било ли е на срещата с премиера и може ли да сподели своите впечатления? аз отчаяно се опитвам да се самоубедя, че "Да, ще има промяна в отношението на държавата към хората с увреждания, от там и в отношението на обществото, и то скоро и към добро".

# 89
някое от майчетата от темата било ли е на срещата с премиера и може ли да сподели своите впечатления? аз отчаяно се опитвам да се самоубедя, че "Да, ще има промяна в отношението на държавата към хората с увреждания, от там и в отношението на обществото, и то скоро и към добро".
Аз,и да имам надежда,и дано не си останем само с нея.

Общи условия

Активация на акаунт