Нашите"специални" деца с ДЦП-5

• 85 228
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • варна
Гала, според мен, щом не е имало нищо, пък сега има ,трябва неврохирург да посетите за консулт и да му покажете, ако имате стари и новия ЯМР. Най-съществено е в случая дали има нарастване. Ако няма, общо взето нищо няма да се промени за вас от тази находка.
 Ние имаме хидроцефалия и  поставена клапа, и сме имали случай във Варна, на един от скенерите  да пише на разчитането - увеличени вентрикули, а софийският неврохирург да каже че увеличението не е значимо.
  Координати на опитните неврохирурзи има в темата за Хидроцефалия. И без това ще ходите до София най-добре свършете и това.
 А относно дали имате ДЦП мисля че д-р Чавдаров ще ви изясни този въпрос.
 И не се тревожете особено, честно казано за варненските специалисти ,винаги си имам едно наум. От тези спорни диагнози, детето ти не става по-зле ,просто се изнервяш допълнително.

# 691
Здравейте на всички. Ние имаме добра новина, първата. Днес занесохме записа от ЯМР на най-добрия рентгенолог във Варна, защото докторката, която го гледа беше една младичка. Заключението му е, че леко увеличените мозъчни стомахчета не са патология за възрастта. Описаните индекси, по които съдят за хидроцефалия са от това, че главичката й е леко сплескана, което е в границата на нормата. Отхвърля диагнозата хидроцефалия и заключнието е нормално ЯМР. Просто нямаме думи от радост!

# 692
  • варна
 Много се радвам за вас ,Гала, казах ти аз че не винаги са адекватни разчитанията. Peace

# 693
Здравейте.
Можете ли да ми препоръчате добър ортопед, защото се оказа , че дъщеричката ми е с плоскостъпие.
Препоръчаха ми д-р Янакиев от Пловдив, ще съм много благодарна, ако споделите отзиви за него.
Или пък да отидем в Клиниката по ортопедия а в Горна Баня ?

# 694
Здравейте, днес ни изписаха от болницата с официална диагноза "друга ДЦП" и с уговорката, че не може да се каже твърдо, че има ДЦП и с мъглявото "май има някаква патология на ЯМР-то". След което ни посъветваха да отидем на консулт при софийските им колеги и да им се обадим да кажем какво са казали. Ами това е засега от нас.

# 695
  • Germania-Pleven
Здравейте.За първи път пиша тук и бих искала да ви помоля за помощ.Аз имам дъщеря на две години която се роди със хипотония/понижен мускулен тонус/.От 11 месечна възраст и правим физиотерапия/плуване и гимнастика/.За този период от време има голям напредък,доволна съм,НО още не е проходила което ме притеснява.Прочетох,че има майки със деца които имат и те хипотония и ако може да ми кажат нещо повече за хипотонията тъй като аз живея в Атина и нямам никакъв контакт със лекарите за които вие споменавате.Изобщо има ли деца които са се излекували от това и колко време ще ни е нужно /години/ да правим физиотерапия?

# 696
Здравей. Аз едва ли ще съм много от полза, защото на нас ту ни слагат, ту ни махат тази диагноза - хипотония. Сега ще почваме рехабилитация и знам че продължава с години, ако не и постоянно. Рехабилитацията е по някакви методи Войта, Бобат и др. зависи какво ви назначат. Знам, че прохождането е по трудно. Напиши какво може да прави детето, пълзи ли, надига ли се, говори ли и т.н. На какво казват,че се дължи хипотонията?

# 697
  • Germania-Pleven
Здравей redor,питаш ме на какво се дължи хипотонита,ами ние нямаме нищо друго освен това/така се роди/.И аз това питам тук/Атина/от какво може да е и нищо никой не казва след като се е родила така.Няма причина до момента от изследванията които съм и правила.Когато я заведох за първи път на невролог /10 месеца/ не можеше да седи и от там се започнаха едни изследвания за да се търси причина,в крайна сметка нищо проблемно не показаха и ни назначиха физиотерапия и така вече година и месец правим това.А какво може-опитва се да пълзи,но не може като едно дете което няма проблеми,стои права ,но трябва някъде да се е подпряла /без опора не може/както и ходи но със моя помощ като я държа за двете и ръчички,доста енергия има и желание за ходене,но само с моя помощ.Около 15-20 думички казваме и ми показва като я питам/всички части на тялото знае/.Опитва се да си казва и името.Ако има нещо питай.

# 698
Здравейте майчета запръвпът пиша във форума и имам малко въпроси към по запознатите със случаите на ДЦП. Моето дете е на 4 години и половина и  с ДЦП.От единадесел месечна възраст сме по рехабилитатори и всякакви изследвания.Наскоро направихме консултация при др. Янакиев от Пловдив и тои ни препорача да ни направи серия от операции на лявата рачичка и левия крак на детето,но незнаем дали е добър лекар.Ако може да ме посаветвате за друг ортопед или да ми кажете информация за Янакиев. Предварително ви благодаря.

# 699
  • в полите на Балкана
martina_kr  виж тази тема тя е за д-р Янаки Янакиев от Пловдив.
Предполагам, че и пишещите тук майчета ще ти отговорят скоро.

# 700
  • густо майна Филибето
Имам въпрос за памперсите. Искам да ги заменя с нещо за многократна употреба поне в къщи, но така, че да не тече по пода и да не оставя следи по дивана например. Става въпрос за ходещо дете на 9г. Някакви идеи?

# 701
Здравейте. Аз съм гала. Пиша от друг профил. Днес бяхме при Чавдаров, който за жалост потвърди диагнозата ДЦП - атаксична форма, първа степен, най-леката. Прогнозата му беше горе долу добра, каза че двигателно ще се оправи, може и да остане някаква следа от атаксията, но да наблегнем на работата с логопеда и психолога. Те пък казаха да наблегнем на двигателното развитие. Каза още, че по-зле няма да става, ще има само подбрение и развитие. Каза, че тези неща се дължат на леконедоразвит преден дял от мозъка, гледа ЯМР-то. Това е трето мнение, което чухме за ЯМР-то. Литвиненко отказа да ни приеме, според мен като чу че сме били при Чавдаров.

# 702
Ljuboznatelna, освен обикновени пелени  Thinking

# 703
  • Germania-Pleven
Здравей Гала,каква рехабилитация ви назначи Чавдаров за равновесието и за колко време?Той ли ви изпрати на логопед и психолог и от кога ходите?От сърце ви желая бързо възстановяване.

# 704
Любознателна, виж това.
Тези гащички са нещо което можеш да използваш многократно,има и преходни BambinoMio  3+(16кг+) http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1954  Интересни са! Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 00:53 от -‘๑’ kevi_geri ‘๑’-

Общи условия

Активация на акаунт