ЮЛСКИ бебета - Тема N5

• 12 920
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Минавам телеграфно, защото на мъника освен, че си му свиреше носа  и похъркваше /педката каза Стеримар и ще се оправи/, сега има и сополки. Дразнят го и не може да спи. Не му е запушено нослето, но се усещат секретите. Лапа си ръчичките и ми се струва, че си гълта сополките. Имам един аспиратор, който явно нестава. Има ли начин да му ги извадя, а и явно Стеримара няма да ги спре.
Май ще се ходи на педка.

# 181
Ох, тия сополи и мен ме вбесяват...особено ако има засъхнал секрет от носово повръщане, онова няма махане просто #Cussing out
Аз процедирам така: ако се вижда и е жилав секрета - с клечка за уши вниматело го обирам.
Аспиратора не върши работа, не прави достатъчно добър вакуум. Пък уж ми е хубав...
Ако пък е сух - капвам физ. разтвор в ноздрите и или киха и го изкарва, или го гълта (душичката...).
Ако това не проработи, му викам: "Маме, дай да издухаме нослето" Mr. Green

# 182
  • София
Добрютро,мами и бебоци!То на мен вече ми е добър ден,че съм станала в 5.30 Simple SmileТамън нахраних бръмбарите към 6.30 и баткото се събуди да каже ,че има ако Mr. GreenС това приключи и надеждата на мама,че ще може да поспи още малко.Нахраних баткото,изцедих се,измих и стерилизирах шишетата и сега чакам следващо включване от дребчовците Heart Eyes
Междувременно си мислех,че форума би могъл да бъде изключителна сила,а не само място за обмяна на опит и в някои случаи секта WinkКазвам го,защото следя темата за Поли в рискова бременност от самото начало,но развитието й в последните 10тина дни силно ме впечатли.Започнах да си мисля,че има надежда за тази държава PeaceНе обяснявам подробно за какво става дума,защото предполагам,че повечето от вас са прочели.Видях,че Eli G и  Darka jivko са писали,а Bobito си е сложила банер в подписа(и аз искам,но не знам как Embarassed).Честно да си кажа,изненадана съм колко хора помагат на непознат ей така,от добро сърце Heart EyesДано все повече такива хора да има Hug

Извинете за лиричното отклонение,но съм сравнително нова по тези места и не очаквах подобна сплотеност    bouquet

# 183
Стеф - благодаря ти! Като гледам в нослето ноздричката продължава навътре и е мнг тясна. Клечката за уши не може да влезе навътре, а отвън нищо не се вижда. Да пробвам ли да завирам навътре салфетка или памуче, че малко ме е страх. И може ли да става въпрос за настинка. Силно се надявам да не е, като ви слушам, че и вашите дребосъци имат сополки.

# 184
  • София
Стеф,за по-добър вакуум запуши с пръст другата ноздричка,а засъхналия секрет при нас излиза най-лесно с фитил от ъгълче на салфетка Peace

# 185
Честит рожден ден на Йоанка на Евита! жива и здрава да е малката принцеса, щастливо детство и много сбъднати мечти й желая!!!

Връщам се да чета после ще пиша. Само да кажа, Драга, аз давам Еспумизан (но все пак да кажа) и на листовката пише ПРЕДИ всяко кърмене, педи пък каза по 4-5 пъти и аз давам ПРЕДИ кърмене от следобяд до нощеска само сутрин пропускам.  Hug

# 186
  • Canada
Добро утро и от нас!
Маймун, скоро мисля че трябва да си пишем на ЛС с теб. Че ставаме банални с нашата обща болка - колики и ревове... Пробва ли с обръщането по корем на бебчо - снощи така го накарах да заспи...
За нослето - предполагам че им се запушват нослетата от мръсния въздух, а не са болни. Но друг вариант освен Стеример или физ.разтвор и помпичка за сополи, аз лично незнам...
Инфакола трябва да се дава преди всяко хранене, но аз не го давам от сутринта до обяд, защото тогава уж нямаме колики...
Миласара, и аз съм на мнение че форума много помага за такива каузи. Някакси родителите се обединяват може би защото споделят радостите и тревогите във форума и той им става като едно по-голямо семейство...

# 187
Стеф, честита ви "цинга манга", според мен цвета не е толкова от значение, даже повече ще си я оглежда като е шаренка. Дано ви върши работа Simple Smile Благодаря и аз за полезната информация, аз още не съм я водила на ортопед и нямам търпение вече! Радвам се, че вие се адаптирате и Ивчо расте добре   Hug

Хриспа, и аз хапвам доста от забранените неща.. само праскови не съм яла досега като се замисля. А така ми се хапват. По един шоколадов бонбон си позволявам след кърмене.. и то не всеки ден и не след всяко кърмене Wink

За сополките.. няма кой знае колко, но нослето често й хърка. Ако са твърди бъркам с клечка за уши с ограничител, докъдето може и понеже е твърдо се закача единя край и излиза дополовина... после си го хващам и го изкарвам. Понакога са толкова дълги, че жал ми става че са й били в това малко носле  Tired Физиологичен разтвор слагам и стискам няколко пъти ритмично нослето за по мъничко. Така докато тя диша "издухвам" всичко размекнато  Peace

Имам толкова да оправям... уж всичко е чисто, избърсахме прах, подовете.. а още ми се струва, че всичко е нагоре с краката  ooooh! Пък ме мързиииии... няма да ви обяснявам колко. Преслава сега или заспа или пак си оглежда новите обиколници с Мечо Пух  Heart Eyes (Уф, нови, те вече остаряха  Laughing ) Та в тоя ред на мисли да ви питам... Как дечицата ви си прекарват времето докато будуват?
Странно ми е да я оставя да си стои сама в леглото... сякаш е изоставена ей там в другата стая. Като я сложа в люлката си гледа така втренчено някъде, че си мисля, че й е скучно. И сигурно приличам на луда с тия мисли, защото те са още съвсем малки, но наистина така се чувствам. Пък не мога все да я нося на ръце докато е будна - става й тясно и топло и мрънка да я оставя явно... Та, споделете   bouquet

# 188
  • София
Хайде най-после и аз да кажа добро утро. Само чета от два дни и нямам как да пиша че пак сме в серия  Cry Карелия, да не ме пропуснеш в общата болка с коликите и постоянния рев  Cry и на големи патерици честит рожден ден на Кари   bouquet
Онзи ден беше добре - не рева, даже за 5 мин с Мимето се видях да ми даде Борина - Миме, мерси, за което. Чак днес ще го започна че ако щеш вярвай няма кога и как да я изгоря. Два дни само мрънка по цял ден и това е. Вчера не е спал цял ден! Заспа в 12 вечерта до 4 и от тоава пак сме на крак  Cry Мисля, че цялата му драма е че не може да ака като хората и се напъва, гърчи..., отделно газовете и болките...А дано спокойните дни стават все повече  Praynig Praynig Praynig
Я да ви попитам: забелязах, че Малчо има едно синичко петно на ръчичката, там където мисля е пито БЦЖто  newsm78 Дали при вашите бебоци има таквоз нещо? Забравих да питам педито онзи ден и чак сега се сетих. Иначе вече сме 5.500, наддал е около 700 грама за няма и 2 седмици и педи каза че било множко, поради което имаме калциеф дефицит (има и други симптоми де) и сега трябва да търся Калциеф глюконат, който вече само в болниците го има  Cry  сандра, това е свързано и с вашата бебка - както са ти казали другите момичета, смени си педиатара, явно нещо не е в час.
Айде пак ревана - не знам гладен ли е, не е ли, колики ли са, какво ли е..

# 189
Здравейте,момичета!Аз да ви се похваля-снощи моят бръмбар направи пауза от 8 часа!!! Shocked Аз не можах да им се насладя,де,защото през цялото време си чаках да се събуди "всеки момент" да яде и не бях спокойна да легна да спя Sad А вчера бяхме на педиатър,биха му ваксината и почти не плаака юнакът Hug само за ок.10 сек като го боцнаха Grinning Тя си му пипаше там пишката,но на нас нищо не каза-явно не е наша работа да го правим,макар че мисля обратното-един път месечно като ходим при нея едва ли е достатъчно...
Драга,ако ви са силни ипродължителни коликите най-добре го давай преди всяко хранене,може дори и между храненията ако е много зле положението,но предполагам знаеш да не очакваш чудеса,нали?!
Стеф,добре дошла отново в Пловдив!Вчера и аз исках да заведа бебчо при този ортопед,но мъжо вика:"Ако има нужда,педиатъра ще каже" Е,тя каза,че ги пращат в четвъртият им месец Shocked,което на мен ми изглежда много късно Thinking и сега направо се ядосвам като гледам ,че може да има проблем и вместо да започнем да го решаваме от сега,трябва да чакам 4-тимесец #Cussing out Но аз няма да чакам нея да се накани,при първа възможност отивам.При този ортопед каква е системата?Сигурно е частен,колко е прегледа,трябва ли записан час?Извинявай,че те затрупвам с въпроси,но е важно да отида,знаеш.Ако имаш и някакъв телефон,ще съм ти много благодарна  bouquet

# 190
Само да добавя:Благодаря на всички,които ми отговориха за кръщаването!!!  bouquetМного се радвам,че така стояли нещата Laughing

# 191
BubolecheMeche  а кои са забранените храни ? Аз знам че има неща които не било хубаво да се хапват но незнам кои са. Шоколад и праскови незнаех например че не трябва newsm78 Досега пък колко праскови съм изяла Shocked, още от родилното ги метнах Crazy

# 192
Добро утро момичета.. На предишното хранене използвах всичките си методи, за да приспя малката, че адски ми се спеше и на мен и сега горкото дете още спи. Сигурно е гладно, ама с тая лоша майка.

Стеф, този доктор е цяло съкровище. На нас ни обясниха да следим дали бебето може да го прави този разкрач и ако разстоянието между коленцата се скъси преждевременно да търсим отново ортопед. Като те слушам, значи вчера съм успяла да наглася добре Калина в количката/столчето за кола. А дали спомена от кога могат да се носят бебетата в кенгуру, защото забравих да питам. newsm78
Аманитка, и нашия татко хващаше детето по същия начин, просто им е много странно и ги е страх да не им направят нещо, та затова ги държат лошо. Малко обяснения вършат работа.
Хриспа, благодаря за поздрава. За хапването - познай какво закусвам в момента - торта от месечинката на Калина. Просто е жестока, не съм яла толкова вкусно нещо от сто години.. И си хапвам всичко, което ми се прииска, единствено съм се ограничавала от зрял боб. Миналата седмица не се усетих и изядох цяла чиния с броколи, ама нищо й нямаше на девойката.
Драга - много любезни хората около теб ..  hahaha Инфакола - да, преди всяко хранене. Но не давам преди малките похапвания и дояждания, които си иска беба.
ЕлиГ, защо се мъчиш така, бебето страда ли, ако ядеш определени храни? Между другото, все се каня да те похваля за снимката на малката адашка в подписа ти. Много е хубава.
Бубулече, и аз се чувствам зле, когато я оставям да си седи будна в леглото. Мисля си, че трябва да използвам времето, за да й говоря и да показвам разни неща, но не винаги имам желание и време за това. Сега ще гледам в най-скоро време да й купя музикална играчка за над леглото, за да може да се заглежда по нея, а колегите казаха, че са ми купили някакъв вид активна гимнастика за крачетата да си ритка в нея.
Фелисити, съчувствам ти за коликите, както и на Карелия и Маймунчето. Представям си колко ви е трудно. Та на въпроса - моето момиченце също имаше синьо на ръката от горната страна, почти изчезна, но все още се забелязва, ако се загледаш.

Исках само да ви споделя снощи как я приспах за секунди, може да е била и уморена де. Бях я хванала в скута си с дясната ръка, така че главичката да е в сгъвката на лакътя, а дланта ми на дупето и така взех да дя потупвам ритмично по дупет. Направо и аз се учудих как заспа това дете.

Айде вика ме..

# 193
Добро утро! Синичко имаме - като ухапано от комарче, но аз другаде бях чела, че така се появява и знам, че е от ваксината това.
И аз от вчера давам капки, саб симплекс, че вчера за първи път се гърчеше милото от колики. Дала съм 5 вчера и 5 днес, което нищо не е и въпреки това се позапече детето, не е акала през нощта. Не смятам да й ги давам нон-стоп както пише на рецептата, щото тя по принцип няма колики и подозирам, че е от една салатка със суров лук дето ядох... Някой спомена за чесън, нали уж харесвали миризмата на чесън и кърмата, когато сме яли чесън?
А прасковите ги беля, иначе не мога да си представя живота без тях  Mr. Green За сладкото - ям сладолед.
Сандра, аз мисля, че твоята лекарка не е некомпететнта ами по-скоро е объркала теглото- в смисъл гледала е не това тегло, което трябва, не че това е много извинително, но ми се струва по-вероятно, отколкото педиатър да не знае колко трябва да наддава едно бебе.

За сополите - аспираторчето нас ни оправя. Първоначално си мислех, че нищо не прави, но после свикнах а и бебка не реве от него.

# 194
  • София
Здравейте с днешна дата!
Аз днес съм #Crazy защото бебка снощи ми видя сметката, като каза това дете, че няма да спи и че ще яде пре 2 часа цяла нощ и ми взе акъла. Днес съм направо неадекватна, а тя сега си спинка сладко, сладко.
Юлско бебе аз давах доста дълго инфакол на всяко хранене в резултат на което получи ужасен запек, така че не прекалявай, давай само когато мислиш, че са й най-силни коликите, както и другите са ти казали той няма вълшебен ефект, няма да изчезнат напълно само леко облекчава болките. Незнам сама решавай аз ти казах моя опит. Сега давам само когато видя съществени признаци, че ще се разрази "буря" ат колики иначе дондуркам, пея, гася осветлението (понякога е вълшебно, но приложимо само вечер), пускам телевизора като далечен шум, водата в банята и разни други такива, каквото ми хрумне няма формула, както всички вече сме се обедили.
Ние ходихме на ортопед при Драганов, каза ни същото каквото Стеф е писала, каза, че бънджита, проходилки и тем подобни е престъпление да се ползва, да се остави детето да се научи да пълзи и после да ходи но само без чужда помощ. Така щяло да има значително по-малко травми отколкото ако проходи с чужда помощ, да не се води за ръка,  като се научи да ходи само ще е по-устойчиво и няма да пада като порасне иначе все ще разчита на помощ от друг. А ако пада докато прохожда не било опасно защото от тази височина неможе да си причини сериозна травма и други такива неща, много подробно обясняваше човека, доволна съм. Каза ни, че сме много еластични и иска да ни види като навърши 4 м.
Отивам да дерзая лек ден и спокойни и усмихнати бебчета.
П.П. Мисля вече най-официално да наложа ВЕТО на всякакъв вид колики тормозещи бебчетата от този форум. Stop

Общи условия

Активация на акаунт