Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 970
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
veihaivei - 40минути на слънце през лятото ти дават 20000 М.Е. вит.Д  Докато ме няма, чети тук:

http://www.vitamindcouncil.org/

и ще ти се помешат представите, както с мазнините...

Обичам хора, които четат и после питат, а не обратното.

Приятно четене!

# 151
  • В сънния Люлин, прибулен...
Обещаха ми, ще го сменят!

Ще взема това:
http://www.nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 210&Itemid=74

Хранителни Стойности
Доза: 1 драже
Дози в опаковка: 90
                               к-во в доза      % дневна доза
Калории                  10   -
Мазнини                  1 g                   2%
Наситени           0.5 g                   1%
Полиненаситени    0.9 g   -
Мононенаситени   <0.5 g   -
Витамин Е            2 IU                     7%
Natural Fish Oil Concentrate    1 g   -
Омега 3 Мастни Киселини    750 mg   -
EPA                            500 mg   -
DHA                            250 mg   -

Шефе, добре ли е?

# 152
Мили дами, преди да си тръгна искам само отново да ви припомня написаното по горе:

Един литър олио съдържа 700 мл LA(омега-6) и си балансира до отношение 4:1 от 600мл рибено масло с 30% омега-3. Сметнете го колко струва, ако 90 г рибено масло е ~16 лв.

Един литър зехтин (3 пъти по-скъп) с 10 % омега-6 се балансира с 80 г рибено масло!

Ако си я карате по стария начин и просто пиете по 1-2 капсули рибено масло, то само симулирате дейност и се самозалъгвате. Помислете върху това!

Приятна почивка!

С нетърпание чакам да се срещнем отново.

# 153
veihaivei - добре е, ама като сумираш мазнините излизат 1.9 г! Някъде има грешка. Дано другите числа са верни.

# 154
Защо да са 1.9г? Аз си ги смятам 750 мг (250+500), които са от концетрата 1 г общо. Май се връзва сметката?
Не, не се връзва ... става дума за горната сметка (наситени и прочие), а не са долната ... съжалявам  Embarassed
 За съжаление ги нямат налични, защото и аз исках да ги поръчам. Доставка в края на месеца щяло да има.

# 155
...просто Асса... , аз им писах, че в следващите две седмици имам какво да пия, доколкото разбрах, за толкова време ще получат продукта, за да ми сменят "сгрешения"

# 156
Привет! Пинки, благодаря за отговора.  Hug  Наистина много хора сякаш се дърпат от добавките и преобладава увереността им, че успяват да си набавят всичко от храната. По-конкретно визирам дългокърмещи майки, с които общувам в едноименната тема. Писал си вече какви са дозите от калций и магнезий за кърмачки. В тази връзка какво мислиш за продукта, който Вейчето е постнала, защото и аз се интересувам, в моя случай заради по-голямото натоварване на организма ми от кърменето.
http://www.healthstore.bg/Scivation/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D1%82%D0% … %D1%82%D0%B0.html
И малко ми е неудобно, но не можах да разбера за вит. Д. Какви дози са препоръчителни според теб? А като говореше за капките за бебета имаше предвид, че 2 капки са твърде малко ли? (или обратното  Embarassed)  Уточнявам, че въпросът за достатъчно получаване на витамина от слънцето не е проблемен, поради възможността, която дава по-благоприятния за това климат у нас (за прекарване на открито, повече слънце и т.н. - всички знаем), а и аз разхождам детето ежедневно, дори и през зимата.
И от много четене отново на темата и синтезирането и, за малко да забравя да ти направя комплимент, в страни от полезното инфо, което ни даваш. Имам предвид, че много занимателно пишеш, стилът ти на писане ми харесва, абе, приятно е да те чете човек.  То и аз обичам да пиша, ама не ми се отдава толкова. Да не би и това да ти е хоби - художественото писане? Ако въпросът ми е личен или дразнещ, игнорирай го - повече е комплимент, отколкото въпрос.   bouquet

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 07:37 от desi_sunshine

# 157
Деси, не е това продуктът!
В това нещо ги няма описаните омеги. Имали са проблеми и не са оправили всички етикети.
Точно това ми донесоха и точно него ще сменям за http://www.nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 210&Itemid=74 За него ме увериха, че етикета от страницата в сайта съответства на съдържанието.
В момента точно го нямат, но ще го получат до 2 седмици

# 158

И малко ми е неудобно, но не можах да разбера за вит. Д. Какви дози са препоръчителни според теб? А като говореше за капките за бебета имаше предвид, че 2 капки са твърде малко ли? (или обратното  Embarassed)  Уточнявам, че въпросът за достатъчно получаване на витамина от слънцето не е проблемен, поради възможността, която дава по-благоприятния за това климат у нас (за прекарване на открито, повече слънце и т.н. - всички знаем), а и аз разхождам детето ежедневно, дори и през зимата.

2 капки е дозата за бебета. Не е достатъчно само да прекарвате на открито. Вит.Д се синтезира от кожата, но под въздействие на слънчевите лъчи, т.е. трябва да  имате тен. Голяма част от кожата трябва да е била изложена на слънце. Докато имате слънчев загар - няма нужда от Вигантол. Организмът усвоява вит. Д от тена на кожата.
А Вигантол обикновено го изписват на зимните бебета, в периода 2-3 до 6 месец за да не развият рахит.

# 159
Смених си днес ужасния продукт, но в крайна сметка взех протеин изолат, а с омегите оставам при Фортекс  newsm44

# 160
Забравих да се похваля. Повече от седмица ме мъчи отлепен венец, на един от кътниците - гадна работа. Кърви, боли, възпален, събира храна... Вече си мислех, че няма да се отърва без зъбар, обаче междувременно започнах и аз рибеното масло, четейки темата. За 3 дни тази гадост се оправи, лепна се, няма възпаление и кръв, направо се изпари. А нищо не съм правила, нито жабуркане, промивки или каквото и да било там. Затова си мисля, че рибеното масло има пръст в тая работа. Иначе зъбарите щяха и да ме мъчат, и да ме натъпчат и с антибиотик най-вероятно, а и накрая и пари да ми вземат   ooooh! Очаквам и други положителни ефекти  Peace

# 161
Сигурно си права - ако си променила съотношението на приеманите въобще мазнини, си наклонила везните по посока на надмощието на противовъзпалителните процеси.
Браво! Радвам се за теб!  Hug

# 162
Здравейте! Поздравления и от мен за страхотната тема. Сестра ми /на 28 г. /е болна от лупус /автоимунно заболяване,при което имунната система атакува собствения организъм като болест/. Незнам дали успях да обясня, но с мед.термини съм малко зле. Та въпросът ми е дали ако тя приема тахан и рибено масло възпалителните процеси в организма и ще намалеят? Възпаленията се появяват обикновено по ставите на ръцете и краката. Лекуват я периодично с Ризохин. Дали ще има пречка при прием на тези масла заедно с Ризохина?

# 163
И пак съм аз. Майка ми има висок холестерол. При повишаване на нивото на холестерола започва да повръща и цял ден няма сили да стане от леглото. Избягва да яде пържено и да ползва олио. Лекарят и казал, че трябва да яде повече грах. Но откакто следя темата мисля да и препоръчам сусаменият тахан с рибеното масло. Дали ще сгреша? Имайки на впредвид, че тя кара "критическата възраст" дали няма да и повлияе отрицателно на хормоните и?

# 164
Честно казано първоначално ви четях само за информация,харесваха ми отзивите.Но вече и аз ще се включа с приема на рибено масло.Само ще се поровя малко назад да видя от кое да си взема WinkИ можели да ги сменяме(на различните фирми)?

Общи условия

Активация на акаунт