Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 956
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
veihaivei - стандартната коцентрация за 1000мг капсура е 180 мг ЕРА и 120 мг DHA. Опитвайте се да преизчислявате всяко рибено масло по цена към 90 х 300 мг и тогава купувайте.
Абе виж, бе, човек, каква е тая капсула, това е направо гюлле:

Стойност    % от дневна доза

Доза    3 дражета    -
Дози в опаковка    60    -
Полиненаситени Мазнини    1700  mg    -

DHA    1700  mg    -
EPA    1700  mg    -
ГЛА (GLA)1700  mg    -

Това е нонсенс. Първо е за 3 капсули - като Ескимо, после мастни киселини общо 1700мг.
Има някаква грешка.

# 136
  • В сънния Люлин, прибулен...
Как общо, ве, човек... 1700/3 е ясно
567 ДХА
567 ЕПА
567 ГЛА

# 137
Продължаваме...

desi_sunshine, докато кърмиш, рибено масло ще пиеш ТИ, по 4 капсули (за човек и половина). Това е достатъчно. Като се отбиете, ще говорим пак. Впрочем, не само рибено масло трябва да пиеш, трябва да приемаш също калций и магнезий. Костите на бебето се изграждат за сметка на твоята бъдеща остеопороза. Нали по тази причина този проблем е по-изявен при жените.

veihaivei - eдин цитат от тебе:

"Те препоръчват да се пие Ескимо Кидс целогодишно само за алергични дечица"

Нека това се прочете от всички, които питат за алергии и дерматити.

ЧеКа - тук се завърза голяма дискусия по тази тема. Аз съм съгласен с написаното от теб, но с цел да разделим приема на рибено масло от това на витамин А, аз препоръчах да се пие рибено масло, което не е от черен дроб. А ако бъдещата майка има нужда от витамин А - да го приема отделно или да яде неограничено моркови.  Убеден съм, че в Исландия имат много по-богат опит с рибеното масло.

В спора за чаените лъжички няма да се включвам, отровени от рибено мосло няма. Като се съмнявате - мерете го със спринцовка.

...просто Асса... благодаря за споделения опит. За следващата бременност ще знаеш. Също и за калций и магнезий.
По въпроса за съотношенията - затова настоявам да се изключи олиото. Иначе литър олио трябва да се компенсира с 600 мл рибено масло.(4:!) Освен това на бременните (заради плода) и на бебетата през първата година им е необходимо и омега-6 заради системното възпаление(нямат имунитет) и арахидонова к-на  (омега-6) за изграждане на мозъка. За останалото си права, но ще трябва да напиша книга от 200 стр. А 1:1 е недостижимо, дори да пием само рибено масло. А ни трябват и други мазнини - омега-9 и др.

Ще продължим...

# 138
  • На точното място
 Hug

Ще ги потърся по аптеките. Предполагам че в листовките ще пише каква е дозата за дете.
Ето и обещаната почерпка :
 beer beer beer beer beer beer cook

# 139
Голямо дете , ставяше въпрос за момче на 8 години. След 5 години, като стане на 13, тебе ще те пратим да го накараш да пие рибено масло. Те, приятелите му имат гаджета, а той - рибено масло. Не! След още няколко години - може. За това ми беше думата.

А командировките - аз се радвам, че има работа. Иначе могат да ме пратят в къщи само акъл да давам...

Утре, ако сърша навреме, ще ви се обадя пак.

Приятна вечер!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 09:13 от PinkPanther

# 140
de_desto - давай му по 2 капсули. Но първо му измисли основателна причина да го пие. Основателна за 8 годишно момче - ръст, мъжественост или каквото там го интересува. Трябва да иска да го пие.

Успех!

# 141
  • На точното място
Благодаря ти!
Няма да имаме проблем да го пие, защото винаги е искал да пие витамини от аптеката, а аз не купувам такива. Просто ще му кажа , че са витамини и ще бъде доволен. Ръст , мускули и тем подобни за оправдание нямаме нужда, но преди време искаше да пие хапчета за послушание  Joy

# 142
veihaivei - каква е тази шашкъния с това масло? Дай да го видя, защото така като го пишеш не може да стане. Просто ЕРА и DHA не могат да се разделят, а съотношението им е друго.

# 143
PinkPanther , ето сега го получих и всичко лъсна
На етикета са съвсем други нещата!
Значи в една доза (3 капсули) се съдържатп 300мг ЕПА, 200 мг ДХА и 150 мг ГЛА
Отнесено към цяла опаковка (60 дози) значи: 18 г:12 г:9 г.
Във една опаковка фортекс има:                      16,2:10,8

Това в моето чудо, което е в повече, освен ГЛА, е вит.Д (400 IU), Калций (200 мг), магнезий (75 мг) (вит. Е е колкото и във фортекса)
Сега, оказва се, че заради ГЛА, вит.Д, калций и магнезий съм платила близо 3 пъти повече, защото те са ме подвели на страницата си относно съдържанието

ПС Отговорът е:
искрено се извиняваме, имахме проблеми с програмиста и някои продукти са объркани. Започнали сме да оправяме разминаванията, но до този не сме стигнали. При следващата си поръчка ще получите компенсация, само ни напомнете по скайп

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 15:40 от veihaivei

# 144
Съжалявам, veihaivei, аз обикновено предупреждавам - не купувайте комбинирани препарати, защото вътре няма нищо! Защото освен мастните киселини, които сме обсъждали на дълго и широко, на тебе са ти нужно ежедневно: калций - 1 г, магнезий - 400 мг и вит.Д - 2000 U.E.
Извинявай, аз съм забравил дали още кърмиш, тогава числата се умножават по 1.5. В противен случай - остеопороза! Ха сега сметни по колко капсули трябва да пиеш...
Не се ядосвай , ще се изпие.

Обясни на всички за какво става дума, за да го избягват.

# 145
Чакай сега, тук ми дават вит.Е 400 IU, което е 100% от препоръчителната дневна доза, ти ми даваш пет пъти повече!

Ако не ме грози предозиране, аз ще си удвоя капсулите и готово.

В момента ги действам да си вземат продукта - неразпечатан е, и да взема нещо друго

ПС не кърмя заради ЛТироксина - от самото начало сме на адаптирано

# 146
Вит.Д или вит.Е, не ми стана ясно?

Кажи им на ония: "Ще ми го смените ли или да обявя в бг-мама, че сте мошеници? Тъкмо има тема за маслата..."

# 147
вит Д  Embarassed
Да, сега виждам в нета, и то на български
Препоръчителна дневна доза: 400 IU*
Безопасна горна граница: 2 000 IU

# 148
Извинявай това са глупости! (Не твои, разбира се) Една капка Вигантол е 600 М.Е. На бебе - 2 капки! Тия дето са го писали май не им се е затворила фонтанелата! Аз пия лете, зиме по 4 капки от 3 години и до сега да съм се мумифицирал. Данните им са сигурно отпреди 20 години.

# 149
Ми това е и на етикета на производителя. Предполага се, че аз ще получавам вит. Д и от храната.
А предозирането не е съблазнителна перспектива. Но пък и да си утроя приема спрямо тези 400, пак съм ок
Сега добрите търговци се съвещават. Те не били вносители, а дистрибутори, те също са го купили от някъде и...
Ще ги притесня в края на работния ден, ако не ми дадат положителен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт