Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 403
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Измъчват ме алергии от десетки години. Цялата насъбрана медицинска библиотека не е в състояние да помогне. Може да ги третира, да предотврати симптомите но не и да се почувствам излекувана. От години  пробвам всички хитове в интернет и по книгите на тема "Чудодейни Изцеления" издавани от колеги специализирали в дадена Медицинска област.
Придобила съм  силна чувствителност към всякаква химия.  Може би следите другата тема за Налтрексона. Нищо не съм чела за него и разбрах защо е така. До преди няколко години не е бил разрешен за продажба и внос в България.  Реших се да го тествам върху себе си. За да имам мнение винаги тествам лично, поемаайки разумен риск. Ако всички колеги правеха това, здравите хора ще са повече убедена съм. Придържайки се към темата която съдържа в заглавието си "омега  и други глупости",  пускам следващите снимки

Знам че по света има прекрасни рибни масла особено продаваното от Бари Сиърс. Колко от вас го опитаха и как ( аз не съм от щастливките )

Към края на статията става интересно

дроб от треска купен в бързината  без да погледна че не е н … ие от консерванта

малка част от неуспешните ми попадения Simple Smile

Уважавам японската кухня и разбирам копнежа им по прясна храна. Рибата не я поглеждат ако не подскача, ако е консервирана и замразена и котките си не хранят с нея.

Дойде ми наум една щура идея. Казват че ако кокошките се хранят с ленени семена, яйцата им концентрират невероятно количество полезни омеги. Един чувал с лен заминава за село този уйкенд.  Подготвила съм се кокошките на двора да поумнеят от семената и да ме накълват яростно

Течното норвежко масло от треска на снимката се водеше най марковото. То е прецакано с  черешова есенция, овкусител на който реагирах.
Всяко мое мнение, на което се натъкнете някога някъде е съставено на база лични проби. Насъбрала съм количества материали преведени  при това през годините за всякакви илачи.
Не бих се захванала с нелеката задача аз да пиша статия. Не разбрах само кое не ви хареса от дългата статийка извадка от книгите на Александър Наумов (руско светило )
И още нещо на тема относителност. Всички данни и таблици за състава са относителни. Няма как да са точни и да претендират за вярност защото например ако вземем за анализ турско домати и изследваме за съдържание на минерали, най вероятно в него няма да има нищо освен вода и химикал за почервеняване на кората. Ако анализираме селско домати расло с оборска тор на открито и без пестициди и хербициди, най вероятно то ще съдържа стотици пъти повече био активни вещества.  Ако приведем примера с маслата съдържанието им е относително. Дали реколтата е пролетна или есенна,  от кой край на света са, дали са генно модифицирани, метод на рафиниране или екстракция ( механичен /химичен) и тн.
Повечето таблици могат само да са за далечен ориентир.
Светлината разрушава мастнорзтворимите витамини твърде бързо. Не напразно най качествения зехтин е в метални туби.

Тук също залитат по омеги различни от риба

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 02:14 от Dr_Spirulinova

# 271
Ха сега де, на кого да вярва човек!? А пък тези от последния линк (в горния постинг) са се отклонили малко от рекламата на едно място:
Цитат
Омега-3 полиненаситената мастна киселина ДХК е много важна за здравето на ретината. Нормално тя се произвежда в тялото ни от друга Омега-3 - АЛК. Обаче при диабет това не може да стане и затова е важно диабетиците да ядат храни, богати на готова ДХК (например рибено масло).
Тоест признават, че рибеното масло се оказва доста незаменимо в някои случаи.  Rolling Eyes  Останалото е чиста реклама - вземете нашето, защото рибите са отровени и бла-бла - хайде да спрем да ядем риба за всеки случай тогава, да не си и помисляме обаче и за добавки от рибено масло, поради същата причина - нямаме нужда от рибени продукти под никаква форма, освен ако не сме диабетици, обаче  Wink  Нямам нищо против Аквасорс, няма нищо лошо в това една фирма да е добра в рекламата, но мен лично не може да ме заблуди такъв вид реклама - да оплюват даден продукт, за да изпъкне техния.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 10:04 от desi_sunshine

# 272
  • София
Не е вирус. Водих го на лекар.
Той има лека форма на гастрит, по думите на някои лекари. Но разстройство не е имал досега, освен от вирус.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 10:41 от mamka

# 273
dami Понеже много пъти го повтарям, а все още има въпроси, които ни връщат назад (не е упрек) ще го напиша кратко и ясно, почти императивно:

1.Зехтинът е много полезен, затова заменете олиото със зехтин.
2.Загрят над 100-150 градуса, зехтинът също става вреден (не колкото олиото) и затова препоръчвам палмово масло и другите мазнини с нисък индекс, като по-малко вредни при загряване.
Ерго:
салати, таратор - зехтин!
супи, манджи(с вода) - зехтин!
пържено, печено на фурна - мас, палмово, масло (по вкус)!
сладки, торти - масло, мас (според рецептата)!
изхвърлете олиото!
никога маргарин (съдържа канцерогенни транс-  мазнини)!

По въпоса за прогестогела - това, че предизвиква увеличаване на бюста (което го знаят всички жени, пили контрацептиви), го написах като куриоз, а не за да се оправдавате всеки път, когато стане въпрос за прогестерон. Няма нужда. Освен това тук едва ли има тийнейджърки, търсещи как да привлекат повече внимание. Но ако има, да предупредя: Прогестеронът действа много по-силно но 14 години, отколкото на 30, но спира растежа!
Така че умната през пуберитета!

По останалите благотворни въздействия на прогестерона (а кремът е най-добрата за прилагане форма), ето ви една таблица (е, на английски) за благотворните му въздействия. Който има време - да я преведе:

http://www.yourlifesource.com/progesterone-effects.htm

Ето и едно резюме за благотворното влияние на крема върху заглаждането на бръчките и подобряване хидратацията на кожата в периода на началото и хода на менопауза!

http://www3.interscience.wiley.com/journal/118683048/abstract

Приятно четене!

Заб:  Прогестеронът също не може да се  патентова и не очаквайте някоя компания да го рекламира!

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 11:05 от PinkPanther

# 274
ЧеКа - В България фирмата Актавис е собственост на твоя комшия Тор Бьорголфсон, а той сигурно разбира поне малко от рибено масло. Те произвеждат продуктите Олисалвин (три вида рибени масла), и аз се надявам те да отговарят на критериите за "добра производствена практика".

Малко по-скъпи са , но скептицизма се заплаща.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 10:41 от PinkPanther

# 275
mamka - да, рибеното масло може да предизвика разтройство, като всяка мазнина, но не и болки. Аз смятам, че дете на 7 години е хубаво да взима рибено масло, но не повече от 1 чаена лъжичка. Възрастен човек пие не повече от 4-5 грама.
В конкретния случай спрете за ден-два, за да изключим някакво съвпадение и пробвайте пак. Много малка е възможността за някаква алергия.
Рибеното масло се отразява много благоприятно на гастрита.

Дръжте рибеното масло в хладилника,  а нас - в течение.  

# 276
  • София
Благодаря. Точно това и правя. Peace

# 277
Пинки, както винаги железен! Благодаря за ценната информация. Ще си купя прогестогел и смело ще пробвам за лице, още повече, че влизам в таргет групата на онези с менопаузата (доста ранна в моя случай) Close

# 278
desi_sunshine - колкото пъти се опитвам да ви икономисам някои подробности, ме връщате обратно:

Омега-3 мастните киселини не се синтезират от рибите а от планктона и ракообразните. Рибите само го консумират, изработват собствени триглицериди, които отлагат като подкожна мазнина, за наше удобство. Ако някой иска да прави крелово масло или рачешко масло - нищо против, но то няма никакви особени предимства.

А твоята любезна събеседничка отказвам да я коментирам. Човек, който в 15 постинга само критикува не е моя тип събеседник. Съжалявам!

# 279
  • В заешката дупка
 Laughing Пантера, знам кои са Актавис и кой е Тор Бьорголфсон. Последният не е особено долюбван тук... Но това е друга тема.

Актавис не продават рибено масло в Исландия доколкото знам. Иначе, да, може да се надяваш, че фабриката в България отговаря на "добрата производствена практика". Но за да си сигурен, би трябвало да са сартифицирани. В България не знам как стоят нещата. Вие ще кажете.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 13:29 от ЧеКа

# 280
  • В заешката дупка
Малко офф-топик, но колко струва рибеното масло в Бг? Тук, това, което аз взимам, е около 4-5 лв за 240 мл. (в шише, не капсули)

# 281
Я разгледайте този списък.  Все ще разберете нещо:

Symptoms of Omega 3 Deficiency.

Here are some of the most common signs of this deficiency:

Dry skin
Frequent urination
Irritability
Attention deficit
Soft nails
Allergies
Alligator skin
Lowered immunity
Fatigue
Dry, unmanageable hair
Hyperactivity
Brittle, easily frayed nails
Excessive thirst
"Chicken skin" on back of arms
Dry eyes
Poor wound healing
Frequent infections
Learning and memory problems
Patches of pale skin on cheeks
Cracked skin on heels or fingertips

Once this Omega e deficiency becomes constant, you get more severe symptoms of:

Dyslexia
Depression
Weight gain
Cancer
Heart disease
Eczema
Allergies
Inflammatory diseases
Arthritis
Diabetes

Сега загряхте ли!

Аз не ви агитирам да пиете рибено масло, аз ви агитирам да учите английски!

# 282
Това открих:

ЕСКИМО-КИДС СОЛ.105 МЛ.

Цена:14.15 лв.

Значи поне 5 пъти по скъпо...

Оттук:

http://apteki-optima.com/?cid=87&alphabet=%D0%95&page=20

# 283
  • В заешката дупка
Мда, сигурно мита, търговски надценки и т.н. И детското тук е по-скъпо, но не толкова много.

# 284
Днес си взех рибено масло на "фито фарма"на кутйката пише 200перли по 37,5мг.По колко капсулки трябва да пия на ден,немога да разбера?Пише само за деца: по 3перли три пъти на ден.А за мен newsm78 с моите 58кг и 27години Thinking Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт