Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 396
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Света е пълен с информация по реални и електронни библиотеки. В интернет можем да достигнем светкавично бързо до ситуацията,  която ни касае.
Посочила съм моите доводи за неприемане на неконтролирани неясни субстанции.  Между теория и практика има огромна пропаст. На теория рибеното масло е прекрасен продукт. На практика обаче няма контрол на състава вътре. Мислех да снимам минимум  10 експоната от моя хладилник донесени  от цял свят , с коментар на кое какво не му е наред според мен  но не си заслужава усилието.  Май теорията ви харесва повече от практиката.
Не бих докоснала перли рибено масло особено пък Български  с гола ръка, с пръчка или ръкавици може би  Simple Smile
Отивам на брега на океана, ще си напълня дамската чанта с GNC продукти и налтрексон. Ще поръчам и носач  да ми носи озонатора, детоксикатора, честотно резонансния генератор, уреда за жива и мъртва вода, йонизатора, каната със сребърни електроди, наръчника с молитви от Емото Масару, и лаптопа за да преглеждам често маркетинговите експерименти стартирали в сайта.

# 256
Абе, по просто е - тази таблица преди години я правих за себе си, а аз не обичам масло. Чакай, ще го сметна:

66% х 1  =   0.66
33% х50 = 16.5
4 % х 90 =   3.6
============
всичко  =   20.8 приблизително! Приемам, че мазнини  повече от две двойни връзки, няма.

Но не забравяй, че маслото съдържа 45% вода ако не е топено.

Ако обичате масло - пържи с него. Има обаче холестерол.

Момичета, от утре пак ме няма - южна България ме чака. Надявам се да е за последно. Ще се върна в петък, но дали ще идвам тук, не знам. Чакайте ме в понеделник, ако мога по-рано, ще ви изненадам приятно. Приятна седмица!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 17:43 от PinkPanther

# 257
Ха, даже е по-добре, отколкото очаквах Simple Smile Благодаря ти. Да ти се връща отзивчивостта.

Някой има ли информация по следния повод. С какво слънчевата светлина повлиява на маслата (тези, дето са по-неустойчиви)? Какво точно предизвиква, как го прави?

# 258
Ще изпаднем в тежка химия. Прави същото, което става с блажната боя - разкъсва двойните връзки и образува циклични съединения, които не са мазнини. Приеми, че ги окислява и дръж шишето на тъмно.

# 259
  • В заешката дупка
Проблемите, които повдигаш, Спирулинова, касаят качеството на рибеното масло. Затова и обобщенията ти не важат. Качеството и производствения процес на рибеното масло в Исландия, примерно, се контрола от Министерството на Здравеопазването. Научни емпирични проучвания, касаещи ефекта от консумацията на рибено масло, има и на електронни и на хартиени носители. Ако обаче интересът ти е само към художествени материали от типа на постнатия от теб по-горе, няма как да си ги чела...

Проблемът с качеството касае всеки един продукт, включително и замразената риба. Кога е замразявана - дни или седмици след улова? Какво е съдържанието на живак и органични замърсители в нея? Дали поради небрежност или някакви други причини не е размразявана и замразявана по ен на брой пъти докато минава през прекупвачите и стигне  до крайния потребител? Защото на теория може да си мислиш, че ядеш здравословна риба, на практика може и да не е.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 11:06 от ЧеКа

# 260
  • SA
Предлагам Спирулинова да си отвори тема- " За вредите от рибеното масло" , кьдето да развихри т.нар. й чувство за хумор и ненавистта си кьм "гниещи" масла, черва и пр.
Повечето хора, които пишат тук лично са се убедили в благоприятните ефекти от редовния прием на рибено масло. Не е нужно някой да се опитва да ни говори като на малоумни и то с подобен повелителен тон. Всички четем в интернет и правим изводи за себе си. Ценя споделения от всеки личен опит и ако някой наистина е отчел някакви странични ефекти при приема на рибено масло, или пьк други хранителни добавки, с интерес бих прочела постинга му и бихме дискутирали.
Отново благодаря на PinkPanther за чудесната тема и за изключително интелигентно споделените с нас познания за мазнините.

# 261

Отново благодаря на PinkPanther за чудесната тема и за изключително интелигентно споделените с нас познания за мазнините.

Peace Подкрепям !  И благодаря за голямото търпение и внимание, с което отговаря на въпросите на всяка една от нас!

# 262
Проблемите, които повдигаш, Спирулинова, касаят качеството на рибеното масло. Затова и обобщенията ти не важат. Качеството и производствения процес на рибеното масло в Исландия, примерно, се контрола от Министерството на Здравеопазването. Научни емпирични проучвания, касаещи ефекта от консумацията на рибено масло, има и на електронни и на хартиени носители. Ако обаче интересът ти е само към художествени материали от типа на постнатия от теб по-горе, няма как да си ги чела...

Проблемът с качеството касае всеки един продукт, включително и замразената риба. Кога е замразявана - дни или седмици след улова? Какво е съдържанието на живак и ограничени замърсители в нея? Дали поради небрежност или някакви други причини не е размразявана и замразявана по ен на брой пъти докато минава през прекупвачите и стигне  до крайния потребител? Защото на теория може да си мислиш, че ядеш здравословна риба, на практика може и да не е.

От тази вечер съм с нов облик, добродушна и смирена. Извинявам се за остротата ми. Интересът ми към исландското контролирано рибено масло е изключително висок. Може би ще ми помогнете да си намеря най подходящото за мен рибено масло. Изнервена съм от неуспешни покупки десетки на брой.
Моля Чека да да де пример: Марка, и вносител за България на въпросното масло, цена?  От ескимо 3 ми призлява мигновено.....
 Голямото дете и Камелот могат ли да твърдят какво има в капсулите им. Някакви идеи за анализ на съдържимото ? Евентуално къде, кой ще плаща разноските?
Кой контролира хранителните добавки в България. В момента никой и заплахата от ментета с нясен състав е реалност. Някакъв проблем ли имате двете с това твърдение?
Имате късмет че не сте алергични и понасяте добре перлите. Предложете ми видове, похвалете ми такива за да съм щастлива и доволна...

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 23:51 от Dr_Spirulinova

# 263
Кой контролира хранителните добавки в България. В момента никой и заплахата от ментета с нясен състав е реалност. Някакъв проблем ли имате двете с това твърдение?

Нямам проблем с твърдението, даже го поддържам, както съм писала по-горе.

След като проявяваш непоносимост към толкова много масла, може би наистина имаш непоносимост към капсулата, както си писала, а не към съдържанието. Опитвала ли си течен вариант? Това би изяснило картината дали е към капсула или към съдържанието в нея?

За изследване може да се помисли по въпроса, ако толкова много държиш. Тук влизат различни хора, може да има идеи. Отново сама беше писала, че подходяща апаратура имат в РИОКОС.

# 264
  • SA
В Бьлгария контрольт не само вьрху хранителните добавки, но и вьрху хранителните продукти почти липсва. Обикновено се доверявам на утвьрдени фирми. Мисля, че от рибените масла, които могат да се закупят в Бьлгария , с добро качество са на:
- http://www.nowfoods.com/index.htm-  имат магазин в София
- http://www.borola.com/pdf/Triomega.pdf на Борола
Иначе аз самата определено предпочитам некапсулираните, течни форми , но в Бьлгария сьм срещала само една такава и тя изчезна през последните години.
Доста интересни неща сьм чела и за т.нар. krill oil, което се произвежда не от риба, а от други морски животинки, но не сьм срещала такова досега, иначе сьм склонна да го пробвам ;
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/14/is … han-fish-oil.aspx

# 265
Ами, пак да попитам - като гледам индексите на маслата, значи ли, че е по-добре да готвим (не само пържене, но и печене и друго готвене) с палмово масло, а не със зехтин? Сори, уж не съм тъпа, ама многото цифри ме объркват, та затова питам пак.
Друг въпрос - какво ви е мнението за фъстъченото масло? Имам тийнейджър в къщи, който маже филии (масло-президент или немско), но дали може да разнообразим с фъстъчено?
Рибеното масло и вигантола за него като за вързрастен ли да бъдат? На 15г., достатъчно едър.
Конкретно към Пинки - кажи повече за този крем Прогестогел. Не се интересувам за бюст Simple Smile, а за другите приложения - може ли по лице да се маже примерно? Пък кой знае, тук може и в тема за "Красива мама" да станем Laughing

# 266
  • В заешката дупка
Моля Чека да да де пример: Марка, и вносител за България на въпросното масло, цена?  

За България не изнасят доколкото знам. Това е фирмата, чието масло се дава в детските градини тук и което аз ползвам у дома.

П.С. Доуточнявам само, че качеството на рибеното масло, произвеждано тук, се контролира от Исландската агенцията за контрол на медикаментите.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 12:46 от ЧеКа

# 267

За изследване може да се помисли по въпроса, ако толкова много държиш. Тук влизат различни хора, може да има идеи. Отново сама беше писала, че подходяща апаратура имат в РИОКОС.

Самопоправям се - РИОКОЗ, нощта не ми е най-подходяща за писане.
Др Спирулинова, как да ти препоръчам рибеното масло, което ние пием, като ти вече го оплю. На малкия давам Ескимо-кидс, течна форма. Той е с поленова алергия. Май месец сме с дежурната кашлица. Досега не се е оплаквал от болки след приема, не забелязвам и ... каквото и да е странно. Пие го без претенции, даже иска и от нашите капсули.
Ние с мъжа ми пием продукта на GNC. Също досега не съм забелязала нещо, което да ме притесни. Не сме алергични към капсулите. На мъжа ми отначало ги бутах в устата почти насила, но гледам че от няколко дни сам се реди на опашка след малкия.

# 268
  • София
PinkPanther, моля за мнение. Започнах да давам Ескимо кидс на детето си (7 г.) на обед, по време на хранене. На втория ден вечерта детето усети дискомфорт в стомахчето и днес сутринта имаше разстройство. Дадох му две прахчета и разстройството спря, няма симптоми на вирус. Възможно ли е да е от Ескимото и какво друго рибено масло да му давам? Много държа детето да взема р. масло.

# 269
А има ли вариант болките да са от лоша храна? Разпита ли го какво е ял в училище? Сега за 15 септември много хора се върнаха откъде ли не и донесоха всякакви разновидности вируси. Обикновено простудяване или пиене на студено също може да доведе до разстройство.
Моят син е доста по-малък, вече 3 седмици пие ескимо кидс без някакви оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт