Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 425
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
ell_ell - така нямаш сметка. Колкото по-малки са перлите (за деца), толкова по скъп излиза 1 грам. А аз бих ти препоръчал да пиеш по 3 грама... За съжаление това са... 80 перли!

Изпий си ги лека по лека за няколко дни и си купи или Fortex или GNC - 90 капсули по 1000 мг.
Струват 16-18 лв и ще пиеш по 3 на ден.  Значи едно бурканче за един месец.

# 286
В нашата квартална аптека капсулите на GNC бяха на 14 лв.  Ескимо кидс - 13.80 лв. пак там.

Пантера, моя маник се е залетял да пие от нашите капсули. Предполагам че не е проблем, но да питам. Въпреки че не знам дали ще може да ги преглътне, а и в Ескимо-кидс пише, че има и вит. Д -200 МЕ. Май е по-добре да си пие детското масло.

# 287
Единствено може да се задави, да повърне или да я сдъвче. Последното е лошо заради отвратителния вкус и после даже като порасне ще го мрази, без да помни защо. Засега от течното.

# 288
Течното за деца какъв вкус има?

# 289
А витамин Д необходимо ли е да се приема от 2-3 годишни деца и по-големи?
Няма ли опасност от предозиране?
Тогава се натрупва калций в бъбреците.

# 290
В_и_В_и - теоретично има две опасности - от предозиране и проблеми с калция. Но тъй като бебетата на 1 месец получават 1300 М.Е., то по-голямо дете ще приема същата доза безпроблемно.
Проблемът с калция е подобен -  ако калцият е прекалено много за организма, излишният се изхвърля и ако изхвърленият е много, в урината се образуват камъни. Но това става само при възрастните, където нуждата от калции е по-малка. При децата нуждата от калций и магнезий е много голяма за оформянето на костите. При дете с нормални бъбреци не може да се стигне до камъни.
Тук се надценява ролята на вит.Д. Независимо откъде е дошъл - от капки или от печене на слънце, той стимулира еднакво усвояването на калция. А да сте чули някой да е получил камъни в бъбреците от печене на слънце?

В_и_В_и ако ползваш и английски, виж тук:

http://www.vitamindcouncil.org/

В противен случай имам и линкове на немски (снощи четох статиите), но не ги помня. Ще ти ги дам в сряда.(понеделник и вторник са празници).

# 291
Течното за деца какъв вкус има?

Течното Ескимо е с вкус на Tutti-Frutti.  Не е лошо.

# 292
desi_sunshine - колкото пъти се опитвам да ви икономисам някои подробности, ме връщате обратно:

Омега-3 мастните киселини не се синтезират от рибите а от планктона и ракообразните. Рибите само го консумират, изработват собствени триглицериди, които отлагат като подкожна мазнина, за наше удобство. Ако някой иска да прави крелово масло или рачешко масло - нищо против, но то няма никакви особени предимства.

А твоята любезна събеседничка отказвам да я коментирам. Човек, който в 15 постинга само критикува не е моя тип събеседник. Съжалявам!
Пинки, предполагам, че към всички се обръщаш с това, но тъй като споменаваш моето име, ще кажа, че единствено коментирах продуктите на Аквасорс и рекламата, която им правят. Просто не мога да разбера защо всички майки около мен са луднали с тези Аквасорс, само тях препоръчват - това, че са на естествена основа и единствено те се усвояват, а всички останали продукти (марки) едва ли не не струват, без значение евтини или скъпи.  Whistling  Цените на Аквасорс, обаче, са ми недостижими на този етап, освен инцидентно да ги пробвам, но не и за по-дълъг период. Постнах цитата, защото ми се стори некоректно, че оплюват продуктите от рибено масло и склоняват да го признаят само в "крайните" случаи, когато е единственото подходящо, както при диабетиците.
А "моята" любезна събеседничка, може да бъде от полза главно за хората, които имат много алергии, като нея, защото тя, ми се струва, че е човекът в тази тема, който е изпробвал най-много марки рибено масло и още по-странното, лично за мен, е, че продължава да търси най-доброто за себе си.  Аз отдавна щях да съм се отказала.  Rolling Eyes  Съжалявам, че те обижда с подхода си, напълно те разбираме всички, след като си толкова отзивчив да ни даваш нескончаемо ценна информация - то на всички ни е ясно, че нищо няма да постигне колкото и каквато и инфо да пусне, особено ако човек я подминава и не я чете. Всеки има този свободен избор.  Peace

# 293
  • София
Здравейте и от мен. От два дни попаднах на темата и доста поизчетох.

Синът ми е със сериозни дефицити на вниманието, много ниска устойчивост за сметка на добра превключваемост. Наблюдава се и хиперактивност, както и много слаб контрол на импулсите. Взехме Ескимо кидс, но категорично отказа да го пие. И наистина, пробвах го и е ужасно - смес от мирис на риба и дъвка..... Confused
Купих рибено масло на капсули, от българското, на Фито фарма - започнахме с по 9 капсули на ден - 3 x 3. Но предполагам в него има и витамин А. А и тази ниска цена всява ужасни съмнения в мен за качетсвото.
Проблем ли ще е ако изпие, това, което сме купили и после продължим с това на GNC? И прави ли се почивка при приема на рибеното масло?

И последен въпрос за мен? Понеже се боря със сериозен косопад и въпреки добрите резултати - TSH и тестостерон са в норма, лекарят смята, че е на хормонална основа. Проблем ли ще е ако започна да пия рибено масло. Отделно започнах всеки ден по 2 с.л ленено семе - смляно с кисело мляко. Четох, че регулира хормоните и е полезно и за косата.

Благодаря много за темата и отделеното време!

# 294
  • В сънния Люлин, прибулен...
Любезната д-р Спирулинова обаче е дала снимка на ВСИЧКИТЕ си неуспешни покупки, а не само на тези, които имат отношение към омега3

Какво прави и кутийка с Пикногенол сред тях, чудя се аз

Това вместо поздрав - от Варна

Скоро - повече от мен!
Пинки  Heart Eyes

# 295
Момичета, моля ви не подклаждайте пак ненужен спор. Спирулинова малко или много си взе бележка.

Аз тотално се забърках. В БГ знаех само Ескимо Кидс за деца и това давах по предписание. Тук има повече препарати и се чудя кое да купя. Рових се за тестове и вчера открих на  Stiftung Waren Test, но не от тази година. Повечето продукти бяха с доста добри резултати. Пишеше,че почти не са открили тежки метали в капсулите рибено масло. Някои капсули са от риба от развъдници, хранена с обогатена храна, а други с океанска риба. Та си мисля, че е хубаво да се гледа и от каква риба е извлечено маслото.

Случайно някой да има впечатления от Efalex капсули?

# 296

Скоро - повече от мен!

Хей, хайде завръщай се вече  Simple Smile .

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 00:11 от Голямо дете

# 297
  • София
Набързо прегледах темата,но да се включа и аз:
Какво са омега-МК(мастни к-ни)
Това са незаменими МК,необходими за организма.Видях,че в темата се споменава Липибор и Триомега,за тези хранителни добавки и фирмата производител(по-точно вносител),ще се въздържа от коментар,защото клони към негативизъм.Само да напомня,че въпросната фирма внася и Имунобор и всички "бор"-и (добавки с подозрително качество за мен).
И повлияването,по-скоро се дължи на плацебо ефект,отколкото на "състава" на тези солукапс.

PinkPanther,е права за съхранението в хладилника и то на тъмно.Защото има риск от бързото окисление на МК и от там тяхната неефективност.Затова ,за предпочитаният източник на Омега-МК е съомгата(студени води).Тя е най-богата на тези МК,и най-вече естествено натрупани.
Като цяло съм ЗА приема на Омега МК,които са препоръчителни при инсулинова резистентност и опасност от сърдечносъдови заболявания.

# 298
Любезната д-р Спирулинова обаче е дала снимка на ВСИЧКИТЕ си неуспешни покупки, а не само на тези, които имат отношение към омега3

Какво прави и кутийка с Пикногенол сред тях, чудя се аз

Скоро - повече от мен!
Пинки  Heart Eyes

Пикногенола и той е от неуспешните покупки. С него окончателно узрях по баналната житейска мъдрост. Няма как качествен продукт да е евтин. Пикногенола е 30 капсули по 50 мг за 4 долара крайна цена без доставката. Изходния материал в рекламата е френска кора от крайбрежен бор. Извода който направих за себе си с този далаверски продукт е достатъчен за да не купувам евтини добавки.  
Щом планктона и ракообразните са първоизточник на ОМЕГИТЕ,  нека никой не се учудва, защо  доста майки са луднали на тема Аквасорс. Предпочитат първоизточника пред рапично масло разредено с малко мас от риба от развъдник за аромат Simple Smile.   Днес здравословната порция омеги си я получих от пресни черноморски скариди, подскачащи в мивката преди да ги сваря. Планктона съм го поръчала от ТУК, четвъртък куриера ще ми донесе новия експонат за тест
Ако метода на сушене не е поредната реклама, количеството и качеството на омегите ще е недостижимо. Визирам точка 8 (97 процента усвояемост ) ! 
Искренно се надявам този път да попадна на полезна хранителна добавка.!

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 17:01 от Dr_Spirulinova

# 299

Искренно се надявам този път да попадна на полезна хранителна добавка.!

Съмнявам се... При положение, че толкова много си опитала досега и все неуспешно.

Освен ако и Др Стоянова не ти е приятелка. Явно на теб ти действат само добавките, които приятелките ти предлагат на пазара.

Общи условия

Активация на акаунт