Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 472
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
dama - 4 г е около една чаена лъжичка или малко повече. Няма нужда да го дозираш съвсем точно.

За майка ти - затегнете контрола на инсулина!

Сега четох за Синтрома - няма проблем да го продължи с рибеното масло. Мерете кръвното - може да падне под нормата от рибеното масло - ще намалите хаповете.

# 361
  • София
Това с падането под нормата е малко вероятно.  Laughing Нейното е все мноооого над нормата и с този инфаркт....представете си.  ooooh!
Утре продължаваме с мен.  Laughing
Работното време свършва, приятна вечер.  Peace

# 362
  • София
Днес купих на дъщеря ми Ескимо Кидс и дори й дадох вече първата доза.
Не й хареса много вкуса, каза че имал вкус на лепило.  Mr. Green

PinkPanther, искам да те попитам мога ли да й купя перлички - на 9 години е и
съответно каква трябва да бъде дозировката, ако се окаже че може и аз й взема Фортекс?
Или за дете са някакви други перличките?  Hug

# 363
sophsan - за вкуса  -  въпрос на вкус, аз не съм го пил.

На 9 години, ако може да пие капсули (дай и от твоите), а трябва да може - 2 до 3 капсули.
Ако има проблеми - има Ескимо на капсули по 500мг. По-малки са и стават за деца. Утре ще проверя състава и ще ти кажа по колко да пие от тях.

Приятна вечер.

# 364
Здравейте! Включвам се с две неща:

1. Сусамовия тахан, който купувам и мисля да е редовно е този http://hettrik.hit.bg/za_diabetitzi1.html

2. Сестра ми е бременна в 4 месец и аз я посъветвах да си вземе рибено масло. Тя е споделила с лекаря си и какво й казал той: "Това с рибеното масло са отживели неща, по-добре си вземи витамини и не се затормозявай с още хапчета."   newsm78

Аз обаче ще й дам линк към темата все пак да си реши сама.

Приятна вечер!

# 365
Palia - за тахана очакваме впечатления от тебе.

По втората тема няма да правя коментар. Очаквам това да направят жени, минали по тоя път.

Нека сестра ти прочете цялата тема. И бременността и решенията са си нейни...

# 366
Как не съм открила тази тема досега  ooooh!

Пинко,благодаря ,че си я започнал! newsm10

# 367
  • София
Как не съм открила тази тема досега  ooooh!

Пинко,благодаря ,че си я започнал! newsm10

Не ми четеш постовете, затова!
В темата за цитонамазките поне 2 пъти съм пускала линк.

Татянка, виж и тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.75;topicseen   Peace

# 368
Алфа Бета ,благодаря!  bouquet

# 369

Сестра ми е бременна в 4 месец и аз я посъветвах да си вземе рибено масло. Тя е споделила с лекаря си и какво й казал той: "Това с рибеното масло са отживели неща, по-добре си вземи витамини и не се затормозявай с още хапчета."

Нямам думи..... Не, имам, но те просто са толкова грозни, че ако ги излея със сигурност ще ме баннат. Rage

Само ще кажа, как изкара синът ми вирус докато пиеше рибено масло:
1 ден - сутринта започват сополи, вечерта има температура 38.3оС. Дадох му панадол за температурата.
2 ден - сополите продължават, 2 пъти през деня му се слага Виброцил за хремата, температура - няма.
3 ден - няма сополи, няма температура, всичко е минало, дори на лекар не сме ходили

Аз също изкарах един вирус:
1 ден - отивам на работа, към обяд ми става зле и ме пускат да си ходя; прибирам се и пия 1 аспирин, вечерта температурата ми е  37.7 - пия 1 фервекс
2 ден - боли ме цялото тяло, едва мърдам, температура - няма. До вечерта всичко отмина.

И тогава още не бяхме започнали вигантола. Схващаш ли сега защо не им изнася на някои лекари да пиеш рибено масло? Ти ако не изпитваше глад щеше ли да ходиш в магазина да си харчиш парите?  За ползите при бременни и кърмачки можеш да видиш по-напред в темата.

Пинки, благодаря за темата! За пореден път! И най-големият ефект ще очаквам през май, когато малкия изкарва алергичната си поленова кашлица  Praynig . Дано мине по-леко!

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 23:09 от Голямо дете

# 370
Привет и от мен! На мен все не ми остава време да прочета темата за в. Д.  Embarassed
Затова питам тук колко вит. Д трябва да пие кърмачка? В Пренаталните витамини на Нау, които пия в.Д (cholecalciferol) е 400 I.U. /дневно. Не мога да си го преизчисля в капки или в М.Е., за които говориш, Пинки? Това количество достатъчно ли ми е или трябва да си взема и Вигантол и колко още капки да пия? А ако не пия витамини, тогава от Вигантола колко капки да пия - 4-5/дневно? Помня, по-точно съм си записала  Peace, за човек и половина беше казал 3000 U.E. Това на колко се равнява? Под М.Е. се разбира мерни единици, нали така? Но другите букви не са ми ясни съкращение от какви точно мерки са.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 01:21 от desi_sunshine

# 371
Татянка-бърборанка(DIM) - добре дошла на борда! И много поздравления за четирите ти деца. Браво!

desi_sunshine - Значи ако детето ти не получава отделно Вигантол, а ти кърмиш, ще пиеш по 4 капки за човек и половина. Иначе ти 3, а детето една.

М.Е. значи международни единци - I.U.  Една капка Виантол е 660 М.Е.(I.U.).  Значи ще намалиш твоята доза с една капка заради витамините.

Повече информация само ще те обърка.

Аз съм тука  ако има още въпроси.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 17:12 от PinkPanther

# 372
Здравейте! Темата е страхотна - радвам се, че я намерих! От скоро откриха, че съм със завишен холестерол - 6,7. Не е фрапиращо висок, но все пак съм извън нормата. По съвет на лекарката ми си купих Ескимо 3, а като четох тук за ползите от сусамовия тахан започнах да взимам по една лъжичка дневно от него. Дали това което взимам е достатъчно, PinkPanther ?

# 373
EliK - препоръчвам ти да пиеш 3 г рибено масло + 1-2 супени лъжици сусамов тахан дневно. Ескимото излиза малко по-скъпо, виж Фортекс или GNC. И "браво" на твоята лекарка!

Желая ти успех!

# 374
PinkPanther, много благодаря за бързия отговор! До сега взимах от сумовия тахан само по една чаена лъжичка, но ще увелича дозата. След като си изпия опаковката от Ескимото ще си взема от тези които препоръчваш. Сина ми е на 8 г., дали е добре да взима от Ескимо 3 или от детския сироп Ескимо кидс?

Общи условия

Активация на акаунт