Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и други глупости

• 131 145
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Първо - напълно се дистанцирам от кулинарните аспекти в темата. Не са моя работа.
Второ - през цялото време аз ви говоря за хим. състав и биохимични взаимодействия, а вие се чудите кой зехтин е по-качествен... Видях един по 20 лв. - ако нямате какво да си правите парите - пържете с него!
Трето - никъде не съм писал, че наситените мазнини са полезни. Никъде не съм писал, че пърженето е полезно. Просто пърженето с наситени мазнини е най-малко вредно!
А тъй като обичам пържени картофи, пържат ми ги в палмово масло.
А вие помислете, като пържите кюфтета, например, в какво ги пържите...

# 481
Имам питане към Вейхайвей и другите, които дават Ескимо Кидс на децата си:

Харесват ли го децата - наистина са го докарали на аромат, но е много мазно. Дъщеря ми го пи два пъти, но очаквам скоро да не й се харесва чак толкова....
Как точно им го давате: - по една чаена лъжичка по време на хранене ли?
И още нещо по-съществено - колко време се дава - да речем аз започвам от ноември, кога следва да направя пауза?

# 482
Пинки, аз затова отворих друга тема в готварския, за да не те занимаваме с тиганите.

zaio_baio, Ескимо кидс давам след хранене по една чаена лъжичка. Може и по време на хранене да се даде. Ако виждам че започва да се разболява - давам по две. Започнах през септември и няма да го спирам поне до юни включително. Ако въобще го спра (не виждам защо да го спирам), то ще е за месец.
Моят син го пие без да се оплаква, поне засега.

# 483
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте zaio_baio
Синът ми го харесва много. На него и с черпак мога да му давам. Давам две ч.л. дневно по време на хранене
Пауза не правим, ще намаля тия дни на една ч.л. и чак април-май спирам  Peace

# 484
Пинки и другите - привет! Не зная дали е ставало въпрос досега, поне аз нямам спомен, дали е добре да се прави пауза от приема на рибеното масло? Виждам, че говорите за прекъсване от около месец при децата? За възрастни това важи ли? Всъщност, смятам, че ако имаше голямо значение, ти щеше да си писал вече не един и два пъти, като ни знаеш какви сме ученички.  Hug
Междудругото, пържените картофки с палмово масло били най-вкусните.  Hug  Казвам били, понеже не съм пробвала или ако съм, то е било на заведение и съответно не съм разбрала защо са по-вкусни. Аз пробвах да почета малко в гугъл за палмовото масло, хубави работи прочетох, но при така зададения ми въпрос не попаднах на линк с онлайн продажбата му, по-конкретно на нерафиниран вариант. Ако някой има такъв, ще се радвам да го даде. Интересно ми е да зная поне каква му е цената, щото някой беше писал по в началото на темата, че е по-скъпо, ама колко по?

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 19:14 от desi_sunshine

# 485
Как точно им го давате: - по една чаена лъжичка по време на хранене ли?
И още нещо по-съществено - колко време се дава - да речем аз започвам от ноември, кога следва да направя пауза?

И аз го давам по време на хранене или след, ако се замотам нещо... Започнахме втора опаковка и затова попитах специално Джи Пи-то трябва ли и кога да се прави пауза - тя каза, че няма проблем да се дава продължително - дозата вит. Д е препоръчителната дневна, а за вит.Е май даже беше 70%, ако не се лъжа. Така че аз продължавам.

# 486
desi_sunshine почивка или "Циклиране" се прави при хормонални препарати, защото съответната жлеза става мързелива и спира да произвежда съответния хормон (ако вече и без друго не го произвежда, не се прави циклиране - както е при тироидните хормони).
Съставките на рибеното масмо, минералите и витамините са външни за организма и не се правят почивки (освен финансови или ако ни писне).

Не знам какво си се захласнала по тези нерафинирани масла, но най-добре си купи едно шише нерафинирано олио (шарлан) от диетичните магазини и виж дали ще ти хареса.
А за състава на рафинираните и нерафинираните масла (че е един и същ) вече съм писал...

azira - количеството вит.Д е достатъчно само в рибените масла от черен дроб. В останалите - не!

# 487
Пинки, благодаря за отговора! Има и разни средства за имунната с-ма, които пак се дават с почивки, но мисля, че не са задължителни, т.е. ако се налага, може да се взимат и целогодишно или поне един сезон.
А пък вчера се замислих нещо. Дойде ми - да си го кажа по женски.  Simple Smile  И като си изчислих колко дни е последния ми цикъл и видях, че пак е 27 дни (т.е. на 28-я ми идва), както и предния месец. Точно от толкова време съм започнала да пия рибеното, витамините (и Л-фенилаланин, но само по 1/ден, а дозата е 2). А преди това цикълът ми беше много по-дълъг - след раждането - 40, 45, 33, 35 и т.н., не ги изреждам подред, само 1 път ми е бил 28 дни. Може би трябва да изчакам още поне 1 цикъл и да видя дали пак ще е 27 дни, но все пак се зачудих дали би могло да има връзка с нещата, които взимам?

# 488
Не ми е известно някоя от препоръчваните добавки да има пряко отношение към продължителността на месечния цикъл, освен в случаите на остър дефицит или психически стрес. Но ако на тебе ти се отразява благоприятно - нищо по-хубаво от това.

Сега целият форум ще тръпне в очакване на следващия ти цикъл... Embarassed

# 489
Цитат на: PinkPanther link=topic=422612.msg12985074#msg12985074
Сега целият форум ще тръпне в очакване на следващия ти цикъл... Embarassed
А ти завиждаш ли й? Ако беше жена, щяхме да чакаме и твоя...

# 490
И аз пия Ескимо, и детето ми. Преди година пак си бях взимала. Казаха ми в аптеката, че една опаковка е достатъчна за цяла година. В смисъл, че след като свършиш опаковката за месец- два, не трябва да започваш втора. А в един друг форум коментираха, че не се приемало рибено масло по време на цикъл, но не помня защо. Rolling Eyes

# 491
brillante Blumen - точно тук беше. Д-р kameloth предупреди да се спре рибеното масло за няколко дни, за да се избегне обилен кръвоизлив. Много точна забележка.

veihaivei - винаги има за какво да се завижда на младо момиче.

# 492
И аз съм в цикъл. Не само че не съм спирала рибеното масло, ами и кардио-тренировките. Излишно е да казвам, че кръвоизлив не съм получавала.
Хубаво нещо са предупрежденията, на мен ми казаха да не излизам навън, защото може да ми падне керемида на главата.

# 493
Разбрах тънкия ти намек. Няма да ви закачам...

# 494
  • София
Пинки, благодаря за отговора! Има и разни средства за имунната с-ма, които пак се дават с почивки, но мисля, че не са задължителни, т.е. ако се налага, може да се взимат и целогодишно или поне един сезон.
А пък вчера се замислих нещо. Дойде ми - да си го кажа по женски.  Simple Smile  И като си изчислих колко дни е последния ми цикъл и видях, че пак е 27 дни (т.е. на 28-я ми идва), както и предния месец. Точно от толкова време съм започнала да пия рибеното, витамините (и Л-фенилаланин, но само по 1/ден, а дозата е 2). А преди това цикълът ми беше много по-дълъг - след раждането - 40, 45, 33, 35 и т.н., не ги изреждам подред, само 1 път ми е бил 28 дни. Може би трябва да изчакам още поне 1 цикъл и да видя дали пак ще е 27 дни, но все пак се зачудих дали би могло да има връзка с нещата, които взимам?

Ако пиеш от рибеното масло, в което има и витамин Е, може от витамина да ти се е регулирал цикъла, чела съм за витамин Е такива свойства!

Иначе и аз не спирам рибеното по време на менстр и няма никакъв проблем, даже напротив!

Общи условия

Активация на акаунт