Юли-2006 тема 88

• 16 259
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
ЦЦЦЦ,гледай ти една подстрижка какво прави Joy Joy Joy
Абе да ви кажа той ми се похвали,че в градината като води дребната много взели да го поздравяват персонала и майките. Mr. Green

# 256
  • София

Абе да ви кажа той ми се похвали,че в градината като води дребната много взели да го поздравяват персонала и майките. Mr. Green
Joy Joy Joy

Ронка-мерси за съвета.Ох,и аз така във фейсбук-никак нищо не разбирам,пък и нямам време да ровя Rolling Eyes.

Да ви питам-днес бяхме в лаборатория да дава кръв Влади,ама сутринта си отхапа от един кроасан,пък и му дадох сиропа за кашлица Embarassed-съвсем изключих,че трябва да е на гладно....ще има ли проблем според вас?Деси?
НАН-где си бре,душа?

# 257
  • Костинброд
Диди, на мен педи ми е казвала, че не е толкова фатално, ако не е на гладно. Все пак били деца и не очаквали да ги оставим да гладуват.

# 258
  • През девет земи в десета
Диди,едва ли ще има съществени промени в показателите,все пак това не са хормонални изследвания или кръвно-захарен профил Peace

Харесах си една рецепта в нета и бързам да я споделя с вас:

ДОМАШЕН ПЛАСТЕЛИН

Лесен и безвреден, как да си направим домашен пластелин, с който да се забавляват хлапетата у дома.
Като чуя за пластелин, веднага се сещам за онази странна бензиноподобна миризма от детството ми, която се разнасяше винаги при отваряне на нова опаковка – и четирите цвята, задължително оставили отпечатък върху целофанчето, в което са увити. Така и не ми стана ясно какво точно съдържа пластелинът от магазина, но със сигурност има по някой петролен дериват и промишлени оцветители. С които може и да не срещаш хлапетата си, ако им направиш нетоксичния домашен пластелин. Много е лесен и става за пет минути.

Какво ти трябва?

1 чаша брашно
¼ чаша сол
2 пакетчета лимонтозу
1 супена лъжица олио
1 чаша вода, в която може да добавиш оцветител
аромат по желание – капсула ванилия, лимон или каквото ти харесва

За оцветител може да използваш боя за сладки или разтворимо сокче като Степ или Танг. Хранителните оцветители също са си химия, и въпреки че продуктът, който правиш, няма да се яде, е по-добре да ги избягваш. Други варианти за натурален оцветител са сок от червено цвекло, от боровинки или водата от размразения спанак, силен чай от хибискус, отвара от люспите на лука, куркума. Ако знаеш още, подскажи ни.

Как се прави пластелинът?

И така, смесваш брашното, солта и лимонтозуто. Добавяш (оцветената) вода, олиото и аромата и бъркаш 5 минути без да спираш върху умерен котлон. За толкова се получава плътна еластична топка тесто. Можеш да го извадиш и да го месиш малко върху набрашнена повърхност, ако искаш да стане по-твърдо. Ако ти харесва и така, направо го даваш на хлапетата да си играят. Нали знаеш – стимулира креативността, развива фината моторика, а и просто ги занимава, което понякога ти е супер нужно.

Тестото е меко, пластично и приятно на пипане, мирише хубаво, не се рони, не цапа и става идеално за всички видове приспособления за игра с пластелин. Ключов момент е не особено приятният му вкус, който гарантира че децата няма да изядат скулптурния си шедьовър най-накрая, независимо от страхотния му аромат. И все пак пластелинът е нетоксичен, ако случайно хапнат заради спорта.

След като се наиграете, може да го запазиш за другия път в кутийка с плътно прилепващ капак, най-добре в хладилника. Трайност - около месец.

# 259
  • София
Само за малко се включвам, че нямам време, ама на Дидито, да кажа нещо за тези проклети кашлици. Цеци ми се беше разболял, много лошо кашляше, пи някакви сиропи, някакви лекарства, изпи ги и не спираше да кашля. Купих аз едно саменто и спрях всички лЮкарства и след 2-3 дни спряхме на кашляме.
Аз общо взето и за сополки така правя, първо слагам капки, нещо хапчета, ама като не помагат и аз спирам всякакво лечение и минава  Peace
Та можете да пробвате  Hug

Ох, за бебенца си говорите, за коремчета, ех ех  Heart Eyes

Завиждам и за кърменето, толкова хубаво беше, ех  Heart Eyes

Хайде до скоро  Hug

# 260
Арлина,честита ти приценска Hug
И аз раждах в майчин дом и цените бяха почти същите като сега,но не бях особено впечатлена от отношението на обслужващия персонал.Общо взето отидох там,заради  докторката си,чистите стаи и нищо повече..Никога няма да забравя как сутринта след раждането бях потънала в кръв и помолих сестрите да ми сменят чаршафа,а те с цялата си наглост на отворена врата коментираха в коридора,че ще чакат санитарките ,защото вземали по 200 лв повече..Направо така се разбеснях,защото за 800 лв. не чаршафи трябва да ти сменят,ами и кафе в леглото да носят.. #2gunfireДоволна бях от женската консултация,защото и при най-малката капка кръв ме приемаха по спешност и наистина си струваше 400-те лева за 9 месеца.Без да си кривя душата,ако раждам пак там ще отида,въпреки несгодитес тъпите сестри #Cussing out
Поля и свеки на се се променили изобщо от едно време Laughing
Иска ми се губи нещо newsm78

# 261
# 262
Ивка какво се чудиш бе душа,действайте  Hug

Исе какво става с вас?

Тиция 800 за нормално раждане ли даде? В сайта пише 660  Thinking

# 263

Тиция 800 за нормално раждане ли даде? В сайта пише 660  Thinking
Секцио! Peace

Иси, как сте бре? Сподели да ти олекне! Hug

# 264
Секциото в момента там е 1000 http://maichindom-varna.com/article.php?ref=art_prices2

# 265
Хиляда е,да.Толкова платихме на касата.

# 266
  • софия
Здравейте, момичета!
Ето един линк със страхотни песнички и приказки, сваляни дори и от грамофонни плочи, който пусна една мама в друга тема: http://www.svilendobrev.com/detski/zvuk/. Насвалих сума ти неща.
Арлина, голяма е сладурка малката буболинка!
Ронка, стискай кълките още малко! Екстра си си! На снимките Емка-семка изглежда много отговорно и сериозно човече  Hug
И Мина от миналия петък е с прозрачни сополи. Давах профилактично 2 дни Инфлуцид и й пръсках хоми капки. Настина, защото 2 нощи се напикаваше през нощта и сега пак сме с нощен памперс. Когато-тогава! Явно пак изпуснах момента.

Hug

# 267
  • Варна
 Следя ви....search
И ви обичам мноооооооооооооого Heart Eyes

# 268
  • София
Рени, аз само си ех-кам леко завистливо, ама засега май няма да ме огрее  Hug

Как са "новите" ученици, свикнаха ли вече с градинката?

Иси, какво има мила, дано бързо да минава  Hug

Диди, само ако се взима кръв за кр.захар трябва да е на гладно иначе не  Peace

Звънче, дано на Мина сополките да минат бързо, аз като си спомня миналата зима, месеци наред все със сополи беше Цеци  Confused

Бързо оздравяване и на малката Ема  Hug Ронка изглеждаш чудесно  Peace

Ели, чакаме снимчици  Wink

Аз ще накарам мъж ми да ги качи нашите снимки от морето и ще пусна, да ни видите и нас  Hug

# 269
Жоржи пита ли брат ти дали може въобще?Ако е удобно поне да каже дали  да се надявам ooooh!за изгубените снимки..

Ивка -Давам някои само http://www.facebook.com/home.php#/photo.php?pid=110667&id=18 … 727560&ref=nf     другите от на мъжо телефона  не съм свалила още..

Вчера бяхме на бебе,беше страхотно да го подържа мъниче малко,а Юл се умопобърка от радост,просто не е за разказване каква радост беше за нея  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт