Зелени или червени чушки?

• 10 030
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Тези, които ги готвя лятото без значение ги харесвам всичките. За зимата обаче само червени. Правили сме зелени печени и горчаха.

# 31
  • София
Момичета, благодаря за отговорите! Hug Аз отивам за няколко дни на село да рупам зелени чушки  Mr. Green, надявам се като се върна вече да са взели превес в анкетата  Laughing

Despina , аз съм си замразявала зелени чушки за зимата, печени и необелени - това е единственият шанс да си хапвам печена зелена чушка извън сезона. Само ги размразявам и обелвам,  приготвям си ги всякак и никога не са ми горчали  Thinking Имам едно любимо "зимно кьопоолу" със нарязани зелени чушки, печен син домат /който майка ми консервира в малки бурканчета/ и майонеза. Разкошотия става  Crazy

# 32
Готина тема  Simple Smile
Зелените и от мен  Blush
Червени само за свинско или пиле с чушки с ползвам. За салати, миш-маш, чушки бюрек, с оцет и чесън... - само зелени. Peace

# 33
  • Universe
За салата с кътък, печени чушки с чесън и магданоз, чушка-бюрек и за пълнене - червени; за миш-маш, гювеч и останалите салати - зелени Peace
Една бърза рецепта за телешко с 4 вида чушки:
Нарязваме телешкото на жулиен, овкусявяме с подправки,пържим до готовност и го изваждаме в чиния. В същата мазнина пържим и нарязаните на ивици чушки - първо червените и тъмно зелените /те са най-месести/, добавяме жълтите и накрая светло зелените. Прибавяме телешкото и пържим заедно с чушките няколко минути.
Сервираме с много магданоз.

И още - за да угодите на различните вкусове Вашите пълнени чушки може да изглеждат и като тези на Луиза от Salted lemons http://loisslokoski.blogspot.com/2008/11/blog-post_7971.html  Wink

# 34
  • триводици
и  двете,но за пълнене предпочитам червени,по вкусни са ми.

# 35
  • в страната на абсурдите
и зелените,и червените.но зелените пълнени със сирене и яйца,а червените -с кайма.иначе сурови  и на салата-от двата цвята.

# 36
и зелените,и червените.но зелените пълнени със сирене и яйца,а червените -с кайма.иначе сурови  и на салата-от двата цвята.

Peace и аз така процедирам с чушките...

# 37
  • На точното място
Общо взето купувам, които ми харесат по-вече на вид, но като излязат червените, зелените ги позабравям. Зимнина/печени и във камерата/ правя само червени, защото най-ги харесваме зимата на бюрек!

# 38
  • Варна
ЧЕРВЕНИ - за пълнене с ориз и месо, печени в салата, кьополо и миш-маш, яхния
ЗЕЛЕНИ - за пълнени с яйце и сирене, пресни в салата, пържени с чесън и копър и миш-маш, яхния

# 39
Няма значение дали червени или зелени. Обожавам сурова чушка, напълнена със сирене Hug

# 40
Обичам всякакви чушки, но за салата предпочитам червени печени, а за пълнене зелени!

# 41
  • Прекрасна ВАРНА
предпочитам зелените Peace

# 42
Зелените са по-ароматни лично за нас....
Червени ползвам за лютеница,когато правя....
И когато правя туршии,купувам червени камби...

# 43
и зелените и червените ги обожавам
но определено за зимата залагаме на червените

# 44
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Мммммммм,чушчици,обичам всякакви,за пържене предпочитам зелени,за паниране и пълнене,червени.Гласувах с 3 опция. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт