Приемно родителство

• 18 612
  • 96
  •   1
Отговори
Здравейте,
от 2 години ползвам информацията във форума, но за първи път пиша.
Това което искам да попитам всички мами е: Бихте ли станали приемни родители, и има ли някой който вече е такъв?
На мен много ми се иска, но първо предпочитам да проуча въпроса по-обстойно. Причината не е в това че ще получавам помощ от държавата за отглеждането на детето, напротив, тези пари бих спестявала за детенцето, дори незнам колко са. ПО-скоро ми се иска да помогна на поне едно изоставено дете.

# 1
  • В две тъмни очички
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578361.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=26.0

Успех с начинанието! Смела жена си !

# 2
Благодаря за инфото!
Още не се знае дали съм смела, за сега само проучвам въпроса.  newsm78
Имам дтетенце почти на 2г., и не ми пречи ако още едно се мотае около мен.
Обаче не искам да се намесвам с родителите на детето. От тях ме е страх. Не искам някой огромен космат "татко" да ми застане  на вратата с цел "да си види детето, което е зарязал". А истинската цел кои знае каква може да е...

# 3
  • София
Да, определено бих станала приемен родител, но не като професионална детегледачка, както е съм разбрала от медиите е у нас (може и да сбъркам тук, защото не съм чела нормативно как стои въпросът), а просто да си гледам още едно детенце и иначе да си ходя на работа (когато ми изтече майчинството за двете деца) и те съответно на градина. Точно моментът с възможността някой недобросъвестен биологичен родител да се пръкне от някъде ме е спирала в желанието да проуча въпроса. Ще обикна детето и после как ще се разделим?!Знаейки, че е за негово добро вероятно емоционално бих се справила, но моето  детенце дали ще разбере защо братчето/сестричето го отвеждат?!Това съм си мислила дотук.Може би ще заложа в бъдеще на осиновено детенце, за да отраснат двете братчета/сестричета заедно. Не знам как може да се разбере при кои от децата за приемна грижа е най-висок шансът за осиновяване.Вероятно (при мен) би било някакво решение.
Благодаря за темата!  bouquetSimple SmileЩе я следя с интерес.Желая ти успех в това изключително благородно начинание!

# 4
Аз ве4е кандидатствах миналата седмица,но не знам дали ще ни одобрят заради липсата на отделна спалня за детето (мислим хола ни да го направим още една детска стая) ,но така пък няма да имаме обща зона за развле4ения. Имам малко изисквания,и само това ни липсва ,ина4е имам опит с деца над 6 години(толкова изискват), имаме дете и сме с необходимите изисквания за Англия,но ще се види. Тук няма посещения от родителите ако не е уговорено от агенцията и е регламентирано вси4ко. Peace

# 5
Tanyatais, не предполагах че трябва отделна стая за приетото дете. Аз не мога да осигуря такава.  Иначе тук няма изискване за опит /поне не съм прочела до момента за такова/. Но агенцията предлага допълнително обучение за работа с деца, което, според мен, никога не е излишно за аматьори като мен. Предлага още среща с психолог и други приемни семейства, ако е необходим разговор с тях.

# 6
Tanyatais, не предполагах че трябва отделна стая за приетото дете. Аз не мога да осигуря такава.  Иначе тук няма изискване за опит /поне не съм прочела до момента за такова/. Но агенцията предлага допълнително обучение за работа с деца, което, според мен, никога не е излишно за аматьори като мен. Предлага още среща с психолог и други приемни семейства, ако е необходим разговор с тях.
Тук е основно изискване ,както и опит с деца над тези години. Още нямам инфо,но ще поддържам връзка.

# 7
Дафи, в твоя случай наистина е по-добре да си осиновиш детенце, ако плана ти е да ходи на детска градина. Защото едно от изискванията да станеш приемен родител е да нямаш друга работа, т.е. това да е твоята работа.

# 8
  • София
Нещо не разбрах, кое е това тук.
В България няма изискване за отделна стая за детето. Професионалния приемен родител (този който сключва договор с АСП) може да работи допълнително, но основния му трудов договр е с АСП. Доброволния приемен родител може да работи каквото и колкото иска.

Имам дтетенце почти на 2г., и не ми пречи ако още едно се мотае около мен.

Доста оптимистична интерпретация на гледането на дете от институция.

# 9

Защо? Децата в институциите са - деца. ако е от 0-3 годинки, още по-добре. Не бих се справила само ако е над 10 години. Тогава вече ще ми е по-трудно. Но мисля че на приемно отглеждане се дават бебета.

# 10
Авторката, обърни се към отдел "Закрила на детето" да си изясниш ситуацията.

Ето една от темите тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=223351.0
Ето още една http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562083.0

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 10:20 от ku[d]ku[d]yaka

# 11
Lora Lila ,може би не сте наясно с живота на децата в институция и трудностите ,в последствие когато биват настанени в приемни семейства.Тези деца изискват много внимание,ласка,огромно търпение и мнооого време,за да наваксат пропуските от престоя си в такъв дом.Аз съм отгледала четири деца,но повярвайте ми приемното дете не мога да го сравня с биологичните,които се отглеждат с лекота.Детето е страхотно ,обичаме го страшно много и то нас също,но е наистина трудно.Информирайте се добре.И аз си казвах да,бе курс,толкова деца отгледах,какво ли ще ме учат,но има на какво.Всъщност,когато карах курса ,аз вече имах опита и аз им разказвах и водех детето с мен на курса.За почти три години с детето имам да раказвам много.Учим се в движение и ние и тя.

# 12
cvete.di права си.
Възхищавам се на жени като теб.   bouquet Защото не те е страх.
Повечето жени с които съм говорила се страхуват, но имат желание да станат приемен родител. Малко от тях са добре подготвени с информация, а практикуващи професията "Приемен родител" аз не познавам. 
Аз имам време да се подготвя теоретично и практически. Моят план включва по-плавен старт. Пък ще видим какво ще излезе.
Удобно ли е да те попитам - ти приемен родител ли си, или осиновител? А момиченцето на колко годинки е? Имам още много въпроси, но ще ги задам, само ако ми позволиш.

# 13
Бяхме професионални приемни родители за около 6-7 месеца .Излязахме от регистъра по наше желание.Детето в семейството ни е настанено като при близки и е на 9 г./няма никаква разлика обаче ,проблемите са едни и същи,колкото е по-голямо детенцето е по-трудно/Затова карахме и курса за приемни родители,след като вече имахме госпожиката,с идеята да помогнем на още едно детенце ,а и да не расте самичка.За съжаление трябваше мааалко  човещина ,за да ни предложат по-малко детенце ,но никой не се интересуваше ,че вече гледаме едно проблемно дете .Може би е удачно вашето детенце да поотрасне,защото наистина приемните деца изискват страшно много време и грижа.Ние посещавахме  доста време педагог и психолог,което изисква също време.

# 14
Със сигурност ще изчакам мин. 2 години. Аз мислех, че ще мога да се преборя да си взема бебе на приемно отглеждане, но от вас разбирам че не става лесно.
Преди месец гледах един сайт, на една агенция /не казвам коя/, където приемното отглеждане е представено в много добра светлина, и с много лесна процедура. Може би е само за нахъсване  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт