Приемно родителство

• 18 598
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
Ами процедурата не е трудна. Аз съм доброволен приемен родител - детето и при мен е настанено като при емоционално близки.Да, имаше много пропуски, още ги има, не с всичко се справя с лекотата, с която би ми се искало пред 10 години например. Сега подхождам с повече разбиране и отчитам грешките си при отглеждането на другите си две деца и съм много по-спокойна. Детето- също .За мен най-важното е да е щастлива!!! Много е изпълнителна, старателна, с много добро сърце, състрадателна, трудолюбива.. наистина няма от какво да се оплача. Никога не е проявявала своенравие,неуважение.. Така че...аз не мога да обобщя " Много е трудно с приемните деца". По-различно е, да.. налагаше ми се на 7 години да правя с нея неща, които съм правила с другите си деца на 2-3 години..забавянето е много голямо в социалния опит, но...се наваксва...до голяма степен.
Знай,че е индивидуално за всяко дете и всяко семейство ..остави се сърцето да те води  давай смело, повярвай ми- заслужава си!

# 16
при приемното родителство малко бебе ли ти дават, или отраснало дете със спомени за детството си?

# 17
Може и малко, и голямо.
В някои случаи можеш да избираш възрастта, в други-не.
Зависи за доброволна или професионална грижа става въпрос

# 18
а приемния родител за колко време е такъв? да не е само за седмица две?
и каква е напрактика разликата между приемно родителство и осиновяване?

# 19
а приемния родител за колко време е такъв? да не е само за седмица две?
и каква е напрактика разликата между приемно родителство и осиновяване?
Приемната грижа   е мярка за закрила на деца, чиито родители не са се отказали от него, но нямат възможност да го отглеждат или деца, които растат в семейна среда, но са в риск. Приемният родител няма права над детето, има задължения. Срокът за настаняване е различен- от няколко месеца до 4 г. обикновено. След това се прави ново проучване дали родителите са подобрили условията си за живот и имат ли възможност да вземат децата си за отглеждане. Ако да- те се реинтегрират. Ако не- остават в приемното семейство.
При осиновяването- като родители в акта за раждане се вписват осиновителите и те имат всички права върху детето.

# 20
  • Варна/UK
Също така за да настъпи осиновяване, е необходимо биологичните родители да са подписали декларация за отказ. Може да се обърнеш към Дирекция за закрила на детето и ще получиш необходимата информация.

# 21
Поздравявам приемните родители! Изисква се голямо сърце, търпение, всеотдайност. Не всеки   може това!

# 22
  • Вън от пространство и време
Току що по един от каналите гастролираше министърът на социалните грижи. В момента в България имало около 670 приемни семейства и около 500 в процес на проучване (или планирани до края на годината, нещо не му разбрах). Имало железни програми за изграждане на селища от семеен тип за по 10 - 12 деца и до края на 2013 година нямало да остане нито един дом за деца в България. После щели да започнат да затварят и другите социални домове.
Колко хубаво звучи и колко ми се иска да бъде вярно!

# 23
е какво ги броят 670, глупости!
Във Варна ги броят над 150, а де факто са не повече от 30-на. останалите са настанени при роднини,които направиха приемни родители, за да получават пари. Естествено, повечето са роми.
Никак не върви с  такива темпове приемната грижа. Социалното министерство също няма интерес от затварянето на домовете...май никой, освен децата се оказаа,че няма интерес. Била съм свидетел кмет да заплашва директорка на дом да внимава с осиновяванията и приемната грижа, за да не затворят дома, че щяла да види тя тогава какво и се пише! И напусна жената...какво да прави.
Социялните- тях сте ги обсъдили вече,нямам какво да добавя. Не е нормално кандидат-родителите да са по-осведомени. Не си вършат работата нито по домовете, нито по Дирекциите.

# 24
  • Вън от пространство и време
е какво ги броят 670, глупости!
...

Разбира се, че са глупости.

Но общо взето това е "закрила на детето" в България, за съжаление - да се ходи по разни предавания и да се дават интервюта, в които се ръсят фантасмагории от хора, които хал хабер си нямат за какво говорят.  ooooh!

# 25
Да, прави сте. Освен това имам усещането, че работят малко на принцира "юруш на маслините" и "да преизпълним плана". На конвейр ги карат тия приемни семейства и това крие опасност от лоши резултати.
А за ръсенето на фантасмагории, то в коя сфера на държавата ни не е така, щом тона се задава от .....(шшшшшт, да не чуе).

# 26
Докато текат интервютата и се създава видимост на работа, колко ли пари се "усвояват" по разни му фондове и се разпределят между избран кръг участници.... , а, то така е и в образованието....

# 27
Hug Здравейте и от мен. Приемна майка съм от 3 години. Отглеждам вече второ детенце в дома си. Искам да ви кажа, че процедурата по кандидатстване, одобряване и вземане на дете, не е никак бърза, лесна и през пръсти или на конвейер, както се изразиха. Кандидатите се гледат и под лупа. За ваша информация, има много семейства, които не са одобрени. Въпреки това в Шумен вече нашето семейство - на Приемните семейства вече е със 100-ния си член. Най-много приемни семейства в страната сме в Шумен

# 28
Здравей, браво на шуменци!  Hug

# 29
Здравейте ,аз съм приемна майка от края на миналата година .Примен е вече второ дете.Не мога да се примиря с това,че вместо да помагам на едно дете аз ущетявам семейството си/от финансова гледна точка/.Неме разбирайте погрешно,съпругът и децата ми не се оплакват и всички много обичаме Стефи ,но вече мисля след като я осиновят/когато и да е това/да започна друга работа.Ходих до офиса на КНСБ да попитам как можем да се борим за правата си и остановихме ,че единственния начин е подписка подписана от всеки който ни подкрепя.Но първо трябва да решим какви ще бъдат изискваниятани.Затова се надявам всеки да даде предложения и заедно да решим.Ако искате се свържете с мен и по тел.067582190,0897067890,0879456702
Зьбравих да спомена,чесъм от Севлиево и се казвам Радостина. smile3514 newsm17  love001

Общи условия

Активация на акаунт