Зелени или червени чушки?

• 10 021
  • 100
  •   1
Отговори
# 15
  • out of space
Няма я моята опция- НЕНАВИЖДАМ ЧУШКИ! Но все пак се прежалвам да хапна по някоя зелена, червена- абсурд!!!

# 16
  • В сбъднатите си мечти
Не могат да се сравняват според мен. И двата вида са с различно предназначение. Червените чушки са  по - сладки и се използват предимно за лютеница и зимнина.Зелените пък са по- вкусни печени за салати.От двата вида е добре да се слага в манжди , яхнии, гювечи. Там вкуса се допълва .Не мога да си представя прясна червена чушка пълнена със сирене ,както и миш маш с червени чушки.И все пак е въпрос на вкус .

# 17
  • София
Обожавам всякакви чушки, но наистина червените са подходящи за едни ястия, а пък зелените за други.

# 18
  • сусурлево
Позволявам си да пусна една весела лятна темичка с анкета за Нейно величество Чушката, още повече, че сега й е сезонът. Провокирана съм от един ожесточен спор, който развихрихме с приятели, докато бяхме на маса през уикенда. Общо взето се получи като спора за яйцето и кокошката, чак на философия го избихме накрая  Laughing Аз специално съм върл фен на зелените чушки, червените някак си ми сладнеят. Мога да ги ям всякак - сурови, печени с оцет и чесън, пълнени, панирани, пържени и както се сетите още. Червените ги предпочитам единствено в миш-маш или панирани.

Надявам се участниците в анкетата да споделят и своите любими рецепти с чушки, включително и за туршии. 
Peace еднакъв вкус имаме , не смесвам солено и сладко и поради тази причина не обичам червени защото ми сладнят

# 19
Без значение.

# 20
  • област Софийска
Зелена, червена, за мен няма значение - чушка да е. Това е най-любимият ми зеленчук.

# 21
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Червените ги предпочитаме за салатка, с чесън и оцет; за пълнени чушки; с доматен сос, изобщо за всякакви ястия, в които главен герой е чушката.
Зелените ги ползвам за "допълнение" към супи и гювеч.

# 22
Предпочитам червени.

# 23
# 24
  • Plovdiv->Toronto
За различни блюда различни чушки, май зелени обичам за пълнене а червени оранжеви и жълти за салата. Липсват ми младите зелени пълнени със сирене Mr. Green, но тук в Канада рядко се намират тези тип сиврия, има само камби в цветовете на дъгата  Grinning.

# 25
Червени, умирам за тях. Особено консервирани от свекърва ми.
И зелените ям, изобщо нямам проблем с чушките.  Mr. Green

# 26
Червени Peace,по-сладки са ми някак от зелените.

# 27
Печени, пълнени, в салата, само зелени.
Червени не обичам, преживявам го единствено в миш-маш, където обичам да има от двата вида, но пак с преобладаващи зелени, и в лютеница.
Като поръчвам нещо в ресторант, в което имаш чушки, винаги питам какви са, ако са червени- отказвам. Mr. Green

# 28
обожавам зелените чушки,само за миш-маш ми е по-хубаво да са червени  Peace

Цецето,много сладка темичка   bouquet

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 15:50 от nahodkata

# 29
     Предпочитам зелените чушки и готвя най-вече с тях, но не отказвам и червените печени за салатка.

Общи условия

Активация на акаунт