Най-странните и смешни имена 9

• 120 302
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Срещнах тук няколко пъти името Галилей Хайверов, пловдивски адвокат. Интересно, но името му никога не ми е било странно или смешно. Сигурно, защото аз го познавам от много отдавна, свикнала съм с това име още от дете, дружки сме с малката му дъщеря. Но, признавам- има много интересно име.
Баща ми имаше колега на име Ленин, казваха му Ленко.
Едната ми баба, Бог да я прости, носеше името Капка, като студентка познавах и едно момиче с това име. Другата ми баба, лека й пръст и на нея, се казваше Теофана,разбира се не е странно, но определено не се среща често.
Имах съученичка наречена Весна.
Познавам още Дафинка, Фиданка, Зюмбюла, Ефросина, Елка, Теменужка. Не са ми смешни тези имена.
И моето име е изключително рядко срещано, за някои е странно, но аз много си го харесвам.

# 361
  • край голямата локва
В бургаския край  се срещат странни имена като например Плумка, Паунка, Нейка, Кичка, Труфка.    Laughing
А сестрата на баба ми /лека им пръст и на двете/ се казваше Пагона.

Особено в община Сунгурларе.Има имена като например Желез,Чанко и пр.

Никога не съм смятала Нейка/Нейчо, Кичка, Желез или Чанко като странни. newsm78 Познавам хора с тези имена и то май по няколко. Е, познавам и един Паун и не мисля, че бих кръстила днес така дете, но останалите?
Познавам и Елка, чудесно момиче. Само хубави асоциации правя като чуя това име- едни такива весели и лъчезарни. Друг смях ме избива като чуя за Антъни, Янис, Палома и т.н...
И за да не е само спам познавам и един Мазен. С ударение на а-то. Не е българин, но живееше тук. Беше си конфузно.

# 362
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Ето едно и от мен - Жела Тинкова.  Laughing

# 363
Тръпка Пълналъкова

# 364
  • до една звездичка

Кое от двете трябва да е смешното? Личното, или фамилното?  Rolling Eyes

# 365
  • край голямата локва

newsm78 ами  май нито едното. Но явно за някой е странно.  Rolling Eyes

# 366

newsm78 ами  май нито едното. Но явно за някой е странно.  Rolling Eyes

Смешката е като ги произнесете заедно - желатинкова  Wink

# 367
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Дидитка,  Peace. На жената колегите и викат Желатинке. Мислех си, че е пределно ясно и всеки който го прочете ще схване без обяснения, но явно не всеки има въображение и чувство за хумор.

# 368
  • до една звездичка
Дидитка,  Peace. На жената колегите и викат Желатинке. Мислех си, че е пределно ясно и всеки който го прочете ще схване без обяснения, но явно не всеки има въображение и чувство за хумор.

Ами явно не е "пределно ясно". Щом двама от трима писали след твоя пост те питат кое е смешното...
Това, че някой не може да разбере смешка, която всъщност не е смешна, не означава, че му липсва въображение, или чувство за хумор.   Mr. Green

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 18:32 от ٠•● Dega ●•٠

# 369
  • Parsberg
Аз работя като мед.сестра и когато бях бременна казах на колежките като гледат картоните на болните да видят интересни имена .Повечето съм ги забравила но си спомням тези Цоца, Марулка ,Кичка

# 370
  • Шоколандия
Прабаба ми се е казвала Керекица
Не село има много интересни имена на местните баби, сещам се за Върба, Пауна (видях, че сте ги споменали)
Майка ми е имала колежка в института - Точка, а отделно е познавала и Капка.
Моя позната разквазва за съученичка на майка й - Гардеробка
Моминската фамилия на майка ми е Гатова - от времето, когато фамилиите са се образували като прякор. Гат означава котка, а идва от там, че преди са имали много котки.
Познавам и  Петолета (може би е нещо като пожелание за дълъг живот) newsm78

А отделно се сещам и за Добрин(к)а, Бранислава, Фани (но единствено и само ако се направи асоциация с жаргонното произнасяне на глагола "хвани", иначе е хубаво), Марсиана (момиче от село), Йовка (баба ми и една позната- свързвам го с макарони)

Относно Грозданка... Когато бях ученичка по литература учехме народни песни (като стихотворения). Там имаше една, за името не съм много сигурна, сякаш беше "Славки си рожба не трае". Там основният мотив беше кръщаването на децата с грозно име, с цел добро пожелание.

Също така съм с две ръце ЗА моето име да фигурира в този списък - Златина Sick

# 371
Моминската фамилия на майка ми е Гатова - от времето, когато фамилиите са се образували като прякор. Гат означава котка, а идва от там, че преди са имали много котки.

Това е доста интересно. А знаеш ли откъде идва "гат" за котка? Дали има връзка с испанската дума за котка - гато - или идва от "гад" като "гадинка, малка животинка"? Стана ми любопитно  Grinning

# 372
Не си спомням дали съм писала, но имам комшийка на име Фиданка, всички и казват Данка.А пък и двете баби на мъжа ми са се казвали Кева.

# 373
  • Шоколандия
Това е доста интересно. А знаеш ли откъде идва "гат" за котка? Дали има връзка с испанската дума за котка - гато - или идва от "гад" като "гадинка, малка животинка"? Стана ми любопитно  Grinning

Нямам си и на идея, може би ако някой, който грък ми каже дали котка на гръцки има нещо общо с гат ще се разбере. Кореняците от селото са дошли от ямболско, но голяма част от народните песни са на гръцки, което ме навежда на мисълта, че преди време е бил като основен език  newsm78 newsm78

# 374
  • Пловдив
Имах една съученичка ЛоЗка, а на една друга съученичка баща й се казваше Господин Господинов

Общи условия

Активация на акаунт