Най-странните и смешни имена 9

• 120 497
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Отилия, това че на теб не ти харесват не означава, че имената са грозни и "гадни".

Въпреки че все пак има една категория странни имена, особено пък в сегашно време, давани на малки деца: Вълчо, Куна, Стойчо, Кънчо, Запряна...

Наскоро чух чудната комбинация на име и фамилия Прошко Прошков... Колко трябва да не си обичаш детето, за да го кръстиш така...
Обичаш- необичаш, човекът си кметува в четвърт София  Grinning

Не стига, че е Прошков /не можеш да избягаш от фамилията/, а и Прошко  Rolling Eyes

Все пак личната ми класация води Кочо Мучев.  Mr. Green Simple Smile

# 556
Отилия, това че на теб не ти харесват не означава, че имената са грозни и "гадни".

Simple Smile Знам. Това, че не обичам зеле не значи, че и ти не обичаш. Но значи, че на мен зелето ми е гадно, и ми се гади от него. Също както са ми гадни тези имена.

# 557
Имаше преди години статия в 24 часа по повод имената, та и едно интервю с психолог. Той казваше, че имената много влияят върху хората, особено в по ранна възраст. Повече подробности не помня, но предполагам щом веднъж си преживял драмата на това да се казваш Прошко, сигурно вече го приемаш като предимство, родова традиция, приемственост на славни деди и прочие възможности.

# 558
Гъдеви,Чушкови,Маймунски, Паликрушеви.
Тези хора, ако не са от Съединение, па на. Някои от тях са ми роднини.

# 559
  • Варна
Аз имах драма с фамилията си като малка. Твърде различна, твърде странна. После се осъзнах Simple Smile и започнах да се гордея с нея.
Явно психолозите са прави Simple Smile Но ако беше някоя грозна от типа на Дупева, Кучева и проч. едва ли щях да го преживея така лесно.

# 560
  • забравих си мисълта...
Отилия, ако живееш в Австрия, бих могла да те разбера, че не приемаш името Сузана (Сузи). Grinning

А имахме в квартала един дядо Ганчо. Името ми звучи много грубо. Какво ли са искали да спрат или продължат с него.
Имах учителка с фамилия Кривошиева.
А моите фамилии не са били необичайни, но винаги доста дълги. Сегашната е и труднопроизносима за някои. Grinning

# 561
  • София
Учителката ми в гимназията се казваше Харачиева и все си правех асоциация с храчки  Sick

# 562
Мисля си за някоя Ганета  - евентуална внучка на дядо Ганчо.
Апропо и аз имам странно фамилно име, което не смених след като се бракувах.
Венетта, аз приемам това ИЗГЪЗВАНЕ на хубавите имена точно със срам от произхода. Ребека и Сара са толкова тривиални за еврейската общност, но на нас ни звучат модернистични. Защо си кръщаваме децата с обикновени Хамерикански имена, а не ползваме обикновени турски newsm78? Риторичен въпрос задавам, а? Май наистина пъпът ни е хвърлен зад Атлантика. Ще завърша с един цитат на Ст. Стратиев от пиесата Български модел -
"Що е нация? Това е общност от хора с общ произход, език, история, самосъзнание и цел. А каква е нашата цел? ДА ИДЕМ В АМЕРИКА!!!  Peace
Винаги сме били чета с предател!!!

# 563
И на мен някои имена не ми харесват, други ми се струва, че по-добре прилягат на домашен любимец, но не за това става дума сега.
Приказваме си преди седмица с моя приятелка и тя ми разказва случка от преди десетина години.
Обяснява ми, че всичко се случва в канцеларията на директора им, присъстват еди-кой си, еди-кой си и Нафталин!!!!!
Аз веднага: "Кой, кой"?  А тя повтаря: "И Нафталин"!
"Ама как Нафталин бе, а как му викахте/казвахте"?!  Shocked
"Ами как, Нафто, Нафто"!

Нафталин!  Да ме прощава, може да е хубав човек, но имам чувство, че и молците ще го заобикалят!

# 564
  • забравих си мисълта...
Винаги сме били чета с предател!!!

Казваш го за себе си, нали!? В противен случай това е груба обида, отправена към всички българи.  Naughty

Но Тani.ta има право, темата е за съвсем друго, а не за шовинистични настроения.

Баща ми имаше приятел, който се казваше Гроздан. Не че е необичайно име, но все се шегуваха с него като дойдеше време за гроздобер. Единият син на моята класна се казваше Руси, а другият
Хубен. Не че са толкова необичайни имена, но и двамата наподобяваха по външен вид нашите мургави съграждани. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 03:01 от Venetta

# 565

Казваш го за себе си, нали!? В противен случай това е груба обида, отправена към всички българи.  Naughty

Казвам го към всички българи и ме е срам от това. Мога и да се дистанцирам и да ти кажа, че не изневерявам на род и родина, като си кръщавам детето с "модерното про-американско име Сюзън, Моника-Лъки, Стивън, etc... но не го правя. Сме чета с предател, за жалост!!! Държа на БЪЛГАРСКОТО и на това възпитвам детето си.
Пея и танцувам и в народни ритми.

# 566
  • забравих си мисълта...
Казвам го към всички българи и ме е срам от това. 
Държа на БЪЛГАРСКОТО...

NewFashion, какво правиш ти е все едно. Ако някой друг слуша чужда музика, или кръщава детето си с чуждо име, не означава, че по-малко от теб обича българското. Всеки човек има право на свободен избор. Подобно шовинистично и тоталитарно мислене, по мое лично мнение, е болестно състояние, а да се обяснява каквото и да било на такъв човек, е безсмислено, затова аз съм до тук.
Между другото, ника ти е типично български. Wink Комплименти!

# 567
Мда, по тази логика българите трябва да се женят само за българи, защото някак си не звучи добре Росица McNeal, Теодора Hishikawa, Димитър Dupont и т.н.
Колко сладко!  Joy

# 568
      Аз пък съм любопитна, кои точно са чисто българските имена. Но те тези с гръцкия произход /Георги, Димитър, Петър, Атанас.../, нито тези с еврейския /Христо, Илия .../, нито пък онези с латинския /Ана/.
     Сещам за няколко - Бисер, Камен, Явор, Ясен, Ралица, Деница. Сгурна съм, че има и още. Но достатъчно ли са? И трябва ли да отречем първите, защото сме патриоти?
     Според мен Нова Мода заклеймява основно имената с англоезично звучене и нарича това патриотизъм.

А по темата - странно ми звучи имената Душко и Дишко. Първото винаги ми напомня за "Печената тиква".

# 569
Казвам го към всички българи и ме е срам от това. Мога и да се дистанцирам и да ти кажа, че не изневерявам на род и родина, като си кръщавам детето с "модерното про-американско име Сюзън, Моника-Лъки, Стивън, etc... но не го правя. Сме чета с предател, за жалост!!! Държа на БЪЛГАРСКОТО и на това възпитвам детето си.
Пея и танцувам и в народни ритми.

Всеки кръщава децата си, както му харесва.
Сюзън го намирам като произход - френска форма на Сусана.
Около мен няма много чужди имена, но и чужди е относително, защото и Георги е с гръцки произход, но е разпространено тук и си викаме, че е бг.
Нормално е през различните периоди имената да се променят, добавят и т.н., те не са константа, ето, ако ти е интересно да прочетеш как постепенно са се добавяли и добавяли. Сигурно и тогава всяко ново име е приемано с подобни страсти  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт