Най-странните и смешни имена 9

• 120 332
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Навремето в повечето случаи фамилните имена са произлизали от професията, която са упражнявали хората или нещо друго, с което са били известни.

Да, има доста интересни случки с фамилни имена (как са били получени) Laughing
За Вазов обаче нищо не можах да изровя. Име Вазо не открих, има дума на турски - vaz, която значи канал. Или пък да произлиза от ваза. newsm78

# 661
 Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 20:59 от The Tulip

# 662
  А за фамилия Терзиев? Строител означава.
Като намесихте великите партийни вождове, еднамоя далечна роднина /вече покойница/ носеше името Сталина.
Между другото аз също комбинирах името на детето си от тези на свекър и свекърва, защото не искаха да чуят за нещо различно.  Но добре го съчиних. Но ако занякои имената са странни,за друг са съвсем обичайни. Да не би ако детето на немско семейство се казва Адолф да е непременно на Хитлер?

# 663
  • Варна
Като намесихте великите партийни вождове, еднамоя далечна роднина /вече покойница/ носеше името Сталина.
Между другото аз също комбинирах името на детето си от тези на свекър и свекърва, защото не искаха да чуят за нещо различно.  Но добре го съчиних. Но ако занякои имената са странни,за друг са съвсем обичайни. Да не би ако детето на немско семейство се казва Адолф да е непременно на Хитлер?

А нали знаете, че Сталин не е истинска фамилия? Другаря Джугашвили си е избрал това прозвище и между другото му подхожда Rolling Eyes. Сталь - стомана, Сталин - стоманен.

# 664
  • някъде по морето

Терзиев означава Шивачев, а от строител - Дюлгеров
А фамилията на Вазови идва от Айваз (помощник)

# 665
Терзия се нарича и нивелирът. Та оттам може да се приеме и като Строителов.

# 666
Колега кръсти дъщеричката си Никола.Беше ми малко странно в началото,но вече не.Една красива госпожица е Никола!

# 667
  • Варна
Колега кръсти дъщеричката си Никола.Беше ми малко странно в началото,но вече не.Една красива госпожица е Никола!

Ами за българските традиции, логичното звучене е Никола, а не Никол. Thinking

# 668
  • близо до Кресненското дефиле
Малинка Грозданова Сливкова Laughing

# 669
ха де другарки  newsm78 ...  я разяснете от коя професия е тая фамилия  Thinking

ами за семейство Ташеви чували ли сте   easter

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 10:07 от Ashanti79

# 670
  • Варна
ами за семейство Ташеви чували ли сте   easter

И за Ташкови сме чували дори. Таш е камък на турски.

# 671
А нали знаете, че Сталин не е истинска фамилия? Другаря Джугашвили си е избрал това прозвище и между другото му подхожда Rolling Eyes. Сталь - стомана, Сталин - стоманен.

Нали  знаеш, че и на другаря Ленин родното име е Улянов?

Един авто инструктор в Бс носи името Ташко Ташев. Никога не ми е било смешно. Дивя се на уникалните измишльотни на днешните "съвременни модерни" родители. Между другото явно и друг участник във форума му е направило впечатление името Верен. Скоро може и Надежден да се появи, а нищо чудно и Любовен. Даже се сещам и за Ремонтопригоден  Joy

Последна редакция: нд, 29 май 2011, 12:33 от NewFashion

# 672
А чували ли сте за проф.Тръпко Тръпков? Автор на много учебници по анатомия.

# 673
  • Майнатаун
Не, не съм чувала за Светла Оцетова и не се смятам за необразована и също така смятам, че не е коректно да се правят заключения за познанията ми в определена област, само защото съм на 21год.
Не ме е срам да кажа, че не съм я чувала Peace

# 674
  • София
Наскоро срещнах странни за мен
женски имена - Лимонка и Натика.

Общи условия

Активация на акаунт