Израел -> 46

• 31 794
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Мерси, момичета, мерси!

Всички се вълнуваме много.
Вик то се знае- сменя обстановка, деца, учителка. Ще се бори с четене и писане, а и сестра му така го е наплашила с домашните, че той направо се е стресирал...
Меди също сменя класна, уч. стая, даже директорът каза на родителската, че те ще са първите гимелим (третокласници), които ще учат в изцяло компютъризирана среда (каквото и да значи това). Досега учиха на чинове, а имаха отелно по час- два на ден в стаята с компютрите, сега няма вече да пишат с моливи ли, к`во ли  Thinking и аз не знам. Но след ден- две ще знаеме.
Аз също много съм се стегнала- дали ще им хареса, дали ще свикнат и как... ох, моите радини вълнения край нямат!

Пете, аз обичам броколи, особенно на крем супичка с крутони и шаменет хамуца. Мъж ми яде, ако му сипя въпреки че не си пада много, пък децата- абсурд да ги навия да го ядат, за мое съжаление. А като бебета що такава супа са изяли с кеф... сега не вярват  Crossing Arms!

Утре летите  Hug, какъв кеф- пожелавам ви лек път и приятно изкарване, поне ще стоите повечко време- наслаждавйте се всячески  Hug! (предопредихте ли в градината на Саги?)

# 76
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте момичета и момчета Hug
вчера вечерта се прибрахме от морето, по диагонал се опитах да прочета какво сте писали тази седмица Laughing
радвам се, че всички и всичко е о.к Peace
Тали, успех на първолака и на третокласничката тоже Laughing
Пете, лек път и весело изкарване ви желая  bouquet
Добре дошла на мама Лъвица Heart Eyes
ето снимки, ако на някой му се разглеждат Wink
http://jakinik.snimka.bg/sea/more-2009.416466.14547556

на всички  много  топли морски прегръдки Hug Hug Hug

# 77
Не утре , в  другиден , Тали (променихме) . Саги ще си иде на градинка утре и вдругиден , че полетът е вечерен . Иначе бяхме и снощи на градинка - малко, за час ... Саги хвана 2  г. в тази градина , догодина  Шахар се надявам там да влезе и тя за 2 г.  Много ми харесва . Саги си е свикнал, нямаше проблем, даже му се оставаше. Има десетина деца от миналата година - още по-добре стана , че се познават . И ние с мамите се познаваме и така ... Градинката за наш късмет  стана  за по-големи деца от тази година . Саги е точно в центъра по разпределяне на децата по възраст , по средата е той .Има по-големи и по-малки ,но повечето са около 4 г. като него. Самата градинка - обновена , вече няма лепенки  с плодчета  по шкафчетата например , а има надписи , номера . Нали са големи вечеееее ... Ще пишат , ще учат букви. Тук в 1-ви клас вече ги искат многознайковци. Та така ... На Саги ще се наложи другата година да  смени за една година градинката преди у-ще и така.  Шахар толкова е свикнала с учителките и лелите там, че  догодина  като тръгне там изобщо няма да е на чуждо место за нея . Та тя минава пътя натам по 2 пъти на ден оставяйки и вземайки Саги . И в самата градинка  влиза  - атмосферата няма да е нова  за нея. Вярвам , че ще й хареса . Лелите питат за БГ , питат как е там , колко ще седим ....Ще им показвам снимки , ще им показвам  Simple Smile .

Жаки
, сладури!  Simple Smile

Моите деца облизват слънчогледови семки  Crazy , а  аз им чоплих до сега ....добре , че са 2 см. семката , че щях да чопля....... а те като пиленца зяпат само. Не искат белени, искат такива дето се чоплят !

# 78
Тали не се притеснявай ще свикнат- децата се приспособяват лесно. А за крем супичката с броколи и кротончета мммм много я обичам.
Моята щерка беше на гости в селото на нейната приятелка и големи вълнения то детето не знае що е то село и мноого й харесало не иска да се прибира толкова било спокойно там, видяла крави теленца кокошки, пИили са домашно мляко майката на приятелката й готвела много вкусно. То на децата на чуждо място им е интересно всичко и храната им е по-вкусна.  А то малко селце само няколко къщички и няма магазин, идвал някакъв подвижен магазин което значело един камион им докарва хляб и някакви дребни неща като вафлички и други такива и така.
Жаки добре дошла  Hug сега ще разгледам снимките дано да сте си починали.
Пете лек път
Ох човек като се върне от почивка толкова му е трудно да се мобилизира да работи
Плюшено мече много сте смели - какви жертви в името на фотографията.
Може ли и аз на испански филми с пуканки ако няма субтитри Плюши ще ни превежда много приятно ми звучи този език.
Бубе и аз веднъж попаднах на такъв паяк тип тарантула на стената и опищях блока кошмарни са пълзящите насекоми  Whistling
Пете семките са ни голяма страст всяка вечер пред телевизора по един голям пакет  Whistling голяма краста.

П.П. По стара бг традиция си затворихме доматки за зимата - е всичко е по - вкусно като си го сготвиме с домашните доматки  Grinning особено пицата става тоолкова сочна.

# 79
Жаки виждам снимка в Несебър  Grinning. А този кораб на сушата да не е направен нещо на хотел стана ми интересно какво му е предназначението.

# 80
Zdr i ot men,nie sme vse o6te v Bg,pozdravi ot tuk,moiata lubima stara evreika se spominala malko predi nie da si doidem u doma,stana mi mnogo ma4no za koeto,no....pozdravi na vsi4ki

# 81
  • T"A
Жаки, добре си се завърнала  Hug Децата страшно са порастнали, а какъв тен имат само...   bouquet

Тали, личи си вълнението ти по поста  Hug Меди да не плаши първолака, а да му помага с домашните...  Wink
Ти някои неща от нея можеш ли да ги ползваш и за Вик?

Ние не сме много по броколите, на пасирана супичка в комбинация с други зеленчуци ги ядем, но иначе предпочитаме карфиола  Peace

А вчера много се бях изявила в кухнята и подреждам масата с голяма гордост... иии решавам да снимам, обаче батериите отишли. Вадя другия комплект - не сме ги заредили  ooooh! Бях направила една огромна салата фатуш, кюфтенца от тиквички и палачинки с пълнеж от варени картофи, гъби и сирене. Напоследък изобщо не ползваме фотоапарата и когато искам да снимам нещо - или не го намирам, или няма батерии...  Загубили сме навик и желание за снимки нещо...

Борянче, много ме зариби със скъпия сайт  Laughing Вчера за малко да си изпусна зъболекарката заради него...
Онзи ден бях тръгнала да ти пиша, че в Ерусалим са отворили фирмен магазин на GAP - на първа заплата те изпращам там (твоята първа, не моята  Mr. Green): http://muqata.blogspot.com/2009/08/gap-opens-in-jerusalem.html
Пада се в един чуден търговски център на сдерот Мамила, до стените на Стария град, има страхотна атмосфера.  thumbsup
Ние бяхме паркирали в паркинга, който е под тази сдера, небезизвестния "Карта", срещу чието отваряне има протести на харедимите. Ние ги видяхме (харедимите там), но протестите бяха озаптени, когато пристигнахме, после в новините чухме, че през деня е имало...

Четох случките, които Ханд е разказала... - на мен ми става мъчно да чуя нещо лошо за България/българите  Sad
Някои от жените в семейството на мъжа ми са убедени, че в Източна Европа има сериозен риск да те отвлекат за органи  ooooh! Всеки път, като чуя, ми се вдига кръвта в главата - от къде са го чули, за какво е ставало дума, какви са тези обобщения..., а нито са тъпи, нито необразовани... Ама, пред тях гледам да го обърна на шега, единия път им казах, че на мен за това ми липсват половината органи - все пак дълго съм живяла там и не съм се оттървала и аз от тази опасност  Crossing Arms

# 82
Чакате ли снимки от Румъния? Mr. GreenЧакате,ама няма!Не стигнах въобще до там Crossing Arms,не ме питайте защо,ще кажа само,че свеки е виновна!

Тали,честито ти първолаче Laughing,не се притеснявай,децата наистина свикват бързо,мойта Ники какъв рев му дръпна на 15септември,не е истина! LaughingИскала да се връща в детската градина Joy!

jakinik,добре сте си починали Laughing,децата приличат май на теб Thinking

suni4ka,и Ние правим домати,ама няма да казвам колко направихме,че ще ми се смеете! Laughing

Пете,лек път!Пък може и да се видим! Wink

Мента,да не би да става въпрос за Румъния,там по едно време имаше нещо такова,за органи де?

Бубе,къде се губиш?

# 83
Наинка дай да се посмееме де - да не би да зареждате търговските вериги.

Хенд така чаках да видя резултат от тези специални индивидуални програми, диети + гимнастики много ми е интересно ако има някой около теб който ги е следвал разкажи.

# 84
Жаки виждам снимка в Несебър  Grinning. А този кораб на сушата да не е направен нещо на хотел стана ми интересно какво му е предназначението.
почти всяка вечер бяхме в Несебър Peace
Кораба преди години беше заведение и удряха печати на входа Laughingсега не е нищо  Cry

# 85
  • Някъде там...
На всички ученици, които започват утре им пожелавам успех,другите нека си почиват още  Grinning

Пете,аз обичам броколи на пащида  Grinning
Мента,аз нямам проблем и на рвоята първа заплата да отида  Joy Аз в сайта ровя за градински мебели,че на мъжо му се отдава дърводелската работа  Grinning
Наинка,дремя като пуйка  Tired Втора вечер не съм спала,днес така хубаво си спях и мъжо ме събуди да ми каже, че се прибира-загубил си контактната леща  Tired Обадил се на мама и мама казала, че тя ще купи нови-поръчали са...Само незнам как ще и благодарим, че сета е 2000 шекела  Rolling Eyes (грубо 500$)
krisy ,моите съболезнования   Flowers Rose , но не се отдавай на тежки мисли  Peace

Аз отивам да зяпам снимките на Жаки и после-коментариииииииииииии  Grinning

Жаки,големи сладурчовци са децата Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 17:10 от Boryana

# 86
Направихме 160 бутилки домати,в консервната фабрика сигурно правят по-малко LaughingКазах на свекър ми,че ако догодина засее толкова много,ще ги оскубя преди да са вързали Crossing ArmsТо хубаво,че мъжо ги напръска с някакъв препарат(обърка дозата),та половината изгоряха Mr. Green

[color=darkredБубе][/color],златна свекърва имаш! Laughing

И аз снощи не можах да спя!Към 23.00ч се звъни на домофона,вдигам и мъжки глас търси някакъв Мишо,казвам имате грешка,и той ми казва ами тогава теб търся.Направо ме хвана страх,фамилията ни е Михайлови!

# 87
Съни,може,може. Heart Eyes
А за снимките,не питай. Crazy
Бяхме се засилили да искаме снимка за спомен с граничаря,а той беше сърдит.После се снимахме с едни други,де. Mr. Green
Лапета Crazy

Хора,подписът още си стои. Twisted Evil

Жаки,разгледах!
Стефи много прилича на теб.

Поздрави на всички!  bouquet

# 88
Момичета благодаря ви за милите думи Heart Eyes
Жаки,разгледах!
Стефи много прилича на теб.

някои казват така, други че приличат на баща си newsm78 Laughing аз мисля ,че са взели и от двамата по нещо Peace

# 89
  • Някъде там...
Хей,мисля, че никой не е коментирал това:
http://fun.mivzakon.co.il/flash/video/3731/%D7%A0%D7%A2%D7%9E%D7 … %D7%9E%D7%A8.html
Преслава Пейчева-Мюзик Айдъл

Общи условия

Активация на акаунт