Израел -> 46

• 31 829
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Погледнах променения аватар на Петя та се сетих да питам тая ръчичката дето е (ханза или нещо подобно май и викате) тя еврейски или арабски произход има ?

# 151
Погледнах променения аватар на Петя та се сетих да питам тая ръчичката дето е (ханза или нещо подобно май и викате) тя еврейски или арабски произход има ?
Казва се хамса,и има еврейски произход!Имам такава правена,лично от Петя!

Пете,добре дошла на родна земя! Hug

Бубе,благодаря ти!  bouquetЩе видя ,като ги изтрия какво ще стане!

# 152
  • T"A
Дядо Хаджия,

Хамсата не е еврейски символ, но се използва като украшение и сред евреите, и сред арабите, като вярата е, че пази от лошо око и съответно носи късмет - т.е. тип амулет е  Peace Иначе е с древен произход, доколкото знам - от финикийците или нещо подобно  Wink
Сред евреите я използват в Кабала, не в традиционните религиозни практики Wink

Пете, явно е веселба при вас  Grinning Хубави новини са това   Sunglasses

Ние имаме нова придобивка - някакъв уж израелски патент - едни капачки, които затварят херметично, като с вакуум - те си идват с кутии, но може да се ползват за всеки съд с размера им. Има една пластмасова рамка, отвътре е силиконово покритие и се притиска в средата, което затваря плътно, без да оставя въздух - абе, интересно е! Би трябвало да запазва за по-дълго време храната прясна, тепърва ще го изпробвам...  Party Ето го чудото: http://www.keepairs.co.il/default.asp

Чао ви за сега, и приятни почивни дни  Hug

# 153
Дядо Хаджия,

Хамсата не е еврейски символ, но се използва като украшение и сред евреите, и сред арабите, като вярата е, че пази от лошо око и съответно носи късмет - т.е. тип амулет е  Peace Иначе е с древен произход, доколкото знам - от финикийците или нещо подобно  Wink
Сред евреите я използват в Кабала, не в традиционните религиозни практики Wink
Въх,изложих се! Laughing
Мента,благодаря ти,че ме поправи!

Днес е такава скука,не е истина просто!Излязох за малко от работа,да взема малко въздух дет се вика Mr. Green,и се озовах в един магазин ,където продават шалове!Купих си много интересен шал,ще го снимам като се прибера,че шала  е с един ръкав,и така нищо няма да разберете.
А,Вие обичате ли да носите шалове?И ако има някой характерни за Израел,дайте ако може снимков материал!Оф,дано ме разбрахте,че с тази скука,и аз затъпях Laughing

# 154
  • T"A
Наинка, сега нали има мода на шалове и на туники, то си е световно и не е подминало Израел  Grinning
Няма нещо споцифично, според мен... По принцип тук има много неща от Индия, нали израелците редовно си пътуват до там и явно си ги влече...  Thinking Аз имам няколко шала, за тук са много полезни, защото от много топло влизаш на климатик и често е нужно да се загърнеш с нещо - винаги си нося един в чантата за такива случаи Simple Smile

# 155
  • София
Мента колко струват тия чудесии (кутиите) и могат ли да се изпишат от България например.

А иначе за хамсата попитах защото ми предстои посещение в Тунис и я видях и там в някои от рекламните материали та се опулих.

Предупреждавам, че от понеделник изчезвам за 3 дни, че ще имам гости от Израел.

# 156
# 157
  • София-България, Израел - където си поискам
Наина, шалът е страхотен  Peace той е като шало-блуза Laughing
Дядо Хаджия, ще имаш да разказваш Laughing приятно изкарване с гостите Peace
Пете, добре,че се включи Hug дават захлаждане от събота до края на другата седмица, дано не вие студено  Mr. Green.

# 158
   Страшен шал ! Как  ....с  един ръкав ли е  ? То интересно бе !

И тия  вакуумни купи много опасни !

Дядо хаджи , може Хамса да си чувал като "Ръката на Фатима" (дъщерята на пророка  Мохамед от първата му жена .Тя  е  била  до баща си в трудностите и изпитанията. После се жени за негов братовчед . Умиря тя няколко месеца след смъртта на баща си , но гробът й е неизвестен някъде из Медина).

Иначе при нас  е пълно с хамси -  бижута , ключодържатели, сувенири , висулки ... всякакви форми . Имаше  една татуировка , която видях на хамса между гърдите на деколтето ха ена мацка  Crazy - лудница!

Лек ден !  Hug

# 159
  • T"A
Наина, шалът е страхотен - много оригинален, такива не съм виждала Sunglasses Със здраве да си го носиш  Hug
Тукашните са от този сорт: http://www.crazyline.co.il/shop.asp?pcatid=3&currentPage=1 (това е сайтът на една от фирмите, иначе има различни, разбира се  Peace)

Дядо Хаджия, нямам представа как продават капаците... В сайта не пише нищо по въпроса, все пак става дума за съвсем млада фирма, може би за това липсва информация...  Thinking
Във фирмата, в която работи мъжа ми, всеки четвъртък във фоайето има нещо като базар на млади предприемачи - да им дадат шанс да покажат какво правят и да задвижат някакви продажби като за начало. Много хубава инициатива е - има дори деца със собствени изобретения, и като цяло са все такива "стартови" фирми   Peace

Вчера бяхме с приятели в един страхотен италиански ресторант: http://amoremio.rest-e.co.il/
(отдолу има 12 снимки - натискате числото и те се сменят, а в Recommended има снимки на препоръчаните порции)
Беше препълнено, ние запазихме маса няколко дни по-рано, като ни казаха, че има само една свободна маса за 4-има и тя е от 18:00 до 20:00 часа. Е, оставиха ни до 20:30, т.е. докато се нахраним, но все пак бях изненадана, че толкова много хора прекарват петъчната вечеря в ресторант. И аз предпочитам в петък да излизаме с приятели, но не винаги е възможно. Със семейството на Ментов ще прекараме обяда днес... няма 6-5, не сме били на вечеря, обаче няма да ни се размине обяда при свекървата  Mr. Green 

За Рош аШана за сега се въртят идеи цялата тумба да заминем на екскурзия и да празнуваме извън града. Идеята не е лоша, но мен малко ме притеснява да съм 3 дни със роднините на мъжа ми, до сега не ми се е налагало да съм за толкова дълго с тях, но се надявам, че ще оцелея  Joy Има време до 18. септември, плановете още могат да се променят...  Thinking

Усмихната събота на всички  Hug

# 160
Мента,много са хубави шаловете!Много обичам комбинация от бяло и черно,като този например http://www.crazyline.co.il/product.asp?PID=647&PcatID=3 ,а и малко червено ако има,става много готина комбинация! Laughing

То 3 дни с роднините на мъжете ни,е изпитание за всеки Mr. GreenАми представяй си,че си с някой друг,и се наслади на екскурзията Joy

Приятна събота и от мен! Hug

# 161
  • На дивана, под юргана

... То 3 дни с роднините на мъжете ни,е изпитание за всеки Mr. Green

Е, и цял ден с тъщата не е за пренебрегване в класацията!  Grinning

# 162
# 163
  • София
Отново сме в траур в България.
Над 20 души си отидоха заради човешката алчност и безхаберие.
Просто не мога да разсъждавам в такива моменти.

# 164
Ужасно е случилото се в Одрин, истинска трагедия. Мир на праха им и кураж на близките.

Ние днес бяхме на сафарито, но ще изчакам с разказ и снимки, не е сега моментът.

Пете, радвам се, че сте пристигнали благопулучно и вече се радвате на близките си хора!

Общи условия

Активация на акаунт