Израел -> 46

• 31 836
  • 738
  •   2
Отговори
# 165
  • Някъде там...

Поклон пред светлата им памет

# 166
  • T"A
Голяма трагедия, четох статията, но има доста неизвестни...  Confused
Мир на праха на жертвите!

Tали, бях забравила, че сте на сафари и се чудих къде си....
Радвам се, че се включи!

# 167
  • T"A
Виждам, че днес няма голяма активност, но пък аз вчера попаднах на една статия, свързана с... отношенията на Израел със скандинавските страни, които напоследък са... малко обтегнати... 
(нещо трудно намирам думи, за да опиша ситуацията, както и да е...)

Swedish kibbutz volunteers: be speaking of Israel (на английски е в този линк, но там вътре има и линк към статията на иврит; за съжаление е написано на ужасен английски, но се разбира основната идея)

Става дума за шведските доброволки, които идват в кибуците и тяхната гледна точка върху ставащото  Peace
Лека вечер (за сега)!

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 18:19 от Mentha

# 168
  • Някъде там...
Здравейте,
Знам,че днес е ден на траур, но аз не мога да не почерпя за раждането на една нова душичка  Grinning Днес приятелката ми Клавди роди Влад 3590 кг   pacifier  newsm32  Misc Baby Bottle

# 169
Бубе,да и е живо и здраво детенце!

При нас днес е cold,все едно зима идва!

Не съм спала снощи,правим ремонт и няма да казвам къде спя smile3515,изхвърлихме си спалнята,всичко е събрано в едната стая!

Мента,разкажи малко повече за тия шведки!

# 170
  • София
Здравейте,
Знам,че днес е ден на траур, но аз не мога да не почерпя за раждането на една нова душичка  Grinning Днес приятелката ми Клавди роди Влад 3590 кг 

Да е живо и здраво момченцето и да стане най-хубавия момък за радост на мама на тати и на леля Буба.

Бубе, Бубеееее - леля стана вече - хайде да ти е честито. Laughing

# 171
  • Някъде там...
Виждам, че дядо Хаджия чете та да питам:Трепка ли сърцето от притеснение  Grinning
Аз съм леля от 10год. дядо Хаджи-имам племеница Simple Smile

# 172
  • София
Виждам, че дядо Хаджия чете та да питам:Трепка ли сърцето от притеснение  Grinning
Аз съм леля от 10год. дядо Хаджи-имам племеница Simple Smile

Ами притеснен съм си аз и още как. Гостите дойдоха преди час и нещо (първо са се настанили в хотел) и сега със сина ми са при майка ми, а ние тука нали готвим на поразия с баба ти хаджийка.

Божеее, как някои синове буквално обират кожите на бащите си бе (особено тоя големия се едно, че баща му гледам от едно време). Пък ми разправят, че синовете приличали повече на майките си.

Рекоха хората да не сме се притеснявали всичко били яли (виж това с млякото и месото ми го напомниха де). Ама и ние си знаем работата купил съм нови тенджери и тави дето ще ги севтосам в тяхна чест. То малко ми е модифицирано менюто щото нито луксозен хляб мога да им направя, нито таратор, пък и хаджийските ми тройни кюфтета тоя път ша са без кашкавал, ама нямам намерение да се предавам. Виж забравих да ги питам дал мога да заменя маслото с маргарин, ама като си дойдат довечера и това ще ги разпитвам.

Тая вечер ще са на риба със зеленчуци в плик на фурна и хляба мисля да им го докарам като ония арабските палачинки на сач (и той нов) във фурната.

Утре ще ходим да си разгледат синагогата и в квартала където са живяли баба им, дядо им и синовете им. А у други ден заминават за Пловдив. После в четвъртък ще се видим пак на вечеря, че в петък рано сабалем ще пътуват за Будапеща. Бе направо им завиждам на тия евреи честно ви казвам, това пътуването си го имат се едно ние нали тука се мятаме на метрото и аре до София па а до Будапеща - колко му е.

Иначе това за лелята беше шега ама явно съм изпуснал времето, та за там не се притеснявам.  Laughing

# 173
  • Някъде там...
Ааа аз да си кажа, че съм горда леля  Grinning
Чакам с нетърпение разкази как преминава времето с гостите  Grinning
Аз съм канена на рожден ден (да де с мъжо заедно) и го чакам от половин час да се намърда  Shocked

# 174
  • Някъде там...
Честит рожден ден,Мимкис!!!
С пожелание за упоритост , за да следваш мечтите си,

смелост - да ги осъществяваш,

търпение, за да ги постигаш

и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

# 175

Хенд така чаках да видя резултат от тези специални индивидуални програми, диети + гимнастики много ми е интересно ако има някой около теб който ги е следвал разкажи.

suni4ka има ефект обаче трябва човек да е много стриктен. Аз си бях купила даже кухненско кантарче да си меря толкова се бях въодушевила  Crazy.  Проблема при мен идва, че аз в 9:30 трябва да съм в офиса а живея далеч затова трябваше да ставам в 6 часа за да успея да се приготвя и да имам 1 час упражнения после душ, преобличане и много ми дойде а трябва поне 3 пъти в седмицата да ходя за да видя резултати. За два месеца свалих 5 килограма и наистина виждаш как се оформя тялото но и тренировките ми свършиха толкова бяха в пакета и е много скъпо ако реша пак да продължа с тази програма. Поне видях какви упражнения се правят и сега се опитвам да ги правя сама. Диетата я издържах само един месец защото ми беше много еднообразна и ми писна да се храня отделно от всички.

Сега се ровя и си правя разни менюта сама има един много интересен сайт с рецепти.

http://www.hearthealthyonline.com/healthy-recipes/index.html

Движението е важно а аз работия в офис и поне 8 часа не мърдам от мястото си.

Ти спортуваш ли нещо?

# 176
Мимкис, честит рожден ден!

newsm59

# 177
  • T"A
Mimkis,

Много здраве, усмивки, успехи във всяко отношение, и късмет по пътя, който си поела... Мазал тов, до 120!

Бубе, честито бебче на твоята приятелка!   bouquet

Дядо Хаджия, ако готвите месна манджа, трябва да замените маслото с маргарин (или друга мазнина, растителна), няма как... Но пък иначе това са си хубави вълнения, вие добре сте се организирали - един развежда гостите, друг готви, със сигурност ще го оценят  Grinning

Наина, не знам какво да разкажа... - в кибуците има програми за доброволци и специално шведки пристигат от години наред, млади момичета, легенди се разказват за любовните авантюри, които се завързват със скандинавските доброволки...  Wink
И покрай статията в шведския аналог на в-к "Жълт труд"/"Шок", която разбуни духовете, са ги интервюирали. За мен беше интересно - не толкова, че и те самите обясняват колко лесно е да се настроят шведите на анти-израелска вълна, колкото, че потвърждават, че хората представа си нямат от Израел... това е много типично, мисля, за северноевропейците, които заемат някаква позиция по конфликта, но реално нямат идея за каква става дума...  Rolling Eyes

Вчера гледах един доста странен филм - Eyes Wide Open, добре направен, макар че действието е малко мудно, интересни ъгли на снимане, но иначе ми се струва, че израелското кино става мъничко поизтъркано с гей-тематиката - не мисля, че е необходимо да я използват, за да привлекат вниманието всеки път, когато решат да направят добър филм... Имаше един (поне един) нереалистичен момент, според мен - на сбирките с равина присъстват ашкеназим-и и сефаридим-и, което в действителност не би се случило, двете общности са разделени и ходят в отделни синагоги и йешивот. Thinking В киното имаше и религиозни, това също малко ме шокира, защото във филма има няколко... ммм, нескромни сцени Wink))

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 07:20 от Mentha

# 178
  Благодаря за поздравите  Hug Ето и почерпката

# 179
  • София-България, Израел - където си поискам
Мимикис, честит рожден ден!
желая ти много здраве, сбъдване на мечтите ти и много късмет!
поздрав от мен Wink

http://www.youtube.com/watch?v=SiICITvwaow&feature=related
весело изкарване на празника  Peace  :bouquet:

Общи условия

Активация на акаунт