Давате ли имуностимулатори на децата си?

• 37 404
  • 196
  •   1
Отговори
# 105
планината за разходка не е изгонила никого?

Освен хората с поленови алергии(сори,ама не се сдържах)

Не забравяйте че има и хора и те стават все повече, които не могат да си позволят дори веднъж годишно да отидат на почивка на море или планина, камо ли всяка събота и неделя да се спасяват от града.

# 106
Оправдание за мързела винаги ще се намери. Една разходка до Витоша струва колкото 4 билетчета за градския транспорт  Wink Всеки може да си позволи да отиде поне 2 пъти в месеца. Е, ако отиваш, за да се повозиш с лифта до капанчето, където да се наядеш с кебапчета и да кажеш, че си бил на планина е нещо друго - то не е за здраве, а не знам и аз за какво.
А за поленовите алергии ми е направо смешно - все едно в София те не се проявяват, а само на чист въздух в планината  Joy

# 107
  • София
Янечек, много е лесно да се смееш, но ако твоето дете имаше алергии като на jmoto, хич нямаше да ти е смешно, повярвай. И да, понякога се проявяват само при определен климат...т.е. би могло на планина да ги има в града или на морето - не....

А за планината - дори разходката с лифта си е полезна....той въздуха пак си е там.....не само преходите са полезни.... един пикник  на Витоша пак си  е ок...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 08:51 от Angel_Dust

# 108
Сега да не излезе, че се присмивам на хората с алергии  Tired Имам доста познати с поленови алергии и със сигурност симптомите им не се успокояват от градския въздух и климат, а точно в планината.
А за пикника в планината - няма нищо лошо, стига целта ти да не е да седнеш и да се наплюскаш на някоя полянка, като преди това си минимизирал разхода на енергия. От такова излизане на въздух полза няма и може да се направи препратка към темата "дебели ли са децата".

# 109
  • софия
Аз и детето ми имаме поленови алергии, Витоша не ни вреди по никакъв начин.А за имуностимулаторите bROMHOVAXOM по схема трета година.

# 110
А аз дори не се смея, необходимостта от чист въздух и нормална храна е първостепенна за организма на всеки, още повече- на дете и здравето е първата цел на човека, защото липсва ли то, останалото е безсмислено.
Има хора, които точно поради лош въздух, климат, напрежение, сменят града, в  който живеят.
Толкова е малка държавата ни, че два дена ходене поне на чист въздух е по силите на всеки. Не е задължително да се почива в луксозни хотели и да се харчат пари. Здравето е нещо много евтино всъщност, само че се иска следване на пожизнена здравословна програма, която не изисква много парични средства. Иска се първо познание и второ- воля, за да се спазва наложеният от съзнанието начин на живот. Както казват хората "плътта е глупава".
Човек, тъпчещ се само със синтетика и продължаващ да живее стария и вреден начин на живот, не работи за здравето си, пък ако ще и по  1000 лв. месечно да дава за задушни фитнес зали и имуностимуланти.

# 111
Аз от няколко дни давам Immune support сиропче с винамини и билки. Изписа ми го педиатър, след като малката изкара пневмония това лято. Отделно зелена енергия и мастни киселини с Биогайа - вече 2-ро шишенце. Ще взема още едно, че сега почват всякакви рота и т.н. вируси.
В листовката на сиропчето пише, че е колоиден разтвор и се резорбира ведната 98% от него, защото не влиза в разграждащия процес като храната. Нямам представа какво точно е това колоиден разтвор, но дано върши работа.

# 112
Ако задълбаем .............

Целта ми не беше да задълбаваме,по-скоро черен хумор - живея в планината,във вилна зона,наблизо има белодробен санаториум заради чистият въздух.Живея в къща с голям двор и детето ми от бебе е през повечето време навън.Храним се що годе здравословно и в един момент се оказа,че цялата зеленина и чист въздух са вредни за детето ми.А като седи вкъщи- затворено в прашното и непроветрено помещение се чувства добре.По интернет и по книги може много работи да пише по въпроса,но аз от личен опит знам,че планината не винаги е добра алтернатива.
Както казах - черен хумор,просто не се сдържах.Не казвам че планината е вредна като цяло - само,че към всяко правило си има изключения.

# 113
А би ли било по- полезно да го заведеш на разходка по булевардите на шумен и тъпкан град? Или да си седи само вкъщи, докато не отмине периода на цъфтежа? Аз не вярвам. Планината не ви е вредна, имате проблеми през определен период в годината и с определен причинител на проблема.
Аз пък не се майтапя, имам познати с такива алергии и знам, че е гадно, както и че, примерно сега, есента, когато не е вече горещо и не е влажно, им се отразява добре движението на чист въздух.
Друг може да имва алергия от ягоди, което не означава, че последните са вредни и че алергичният следва да избягва по принцип плодовете.

# 114
Оправдание за мързела винаги ще се намери. Една разходка до Витоша струва колкото 4 билетчета за градския транспорт  Wink Всеки може да си позволи да отиде поне 2 пъти в месеца. Е, ако отиваш, за да се повозиш с лифта до капанчето, където да се наядеш с кебапчета и да кажеш, че си бил на планина е нещо друго - то не е за здраве, а не знам и аз за какво.

Joy Не ползвам лифт, не консумирам кебапчета и кюфтета и нямах впредвид Витоша, но  newsm10 поздравления за езика! Кефи ме!!! Hands Clap

# 115
Моят син ме пита като се връщаме от почивка в София: " Мамо, на какво мирише?" Чак ми се доплака от качеството на живот, което му осигурявам...

# 116
Бих искала да попитам тези от вас, които дават Цитросепт на децата си, как го "пробутват"?
Вчера за първи път си го купих за моето болно гърло и честно казано едвам го преглътнах с вода. Не пробвах с други течности, но мисля, че вкусът ще е същия. Иначе съм впечатлена от приложенията и с голямо желание подходих към употребата ...

# 117
  • Пазарджик
Да давала съм по препоръка на лекаря -хомеопатия. Peace

# 118
Давам АС Ликуид, миналата година давах Респивакс.

# 119
Бих искала да попитам тези от вас, които дават Цитросепт на децата си, как го "пробутват"?
Вчера за първи път си го купих за моето болно гърло и честно казано едвам го преглътнах с вода. Не пробвах с други течности, но мисля, че вкусът ще е същия.

Сипвах капките в чаша портокалов сок.

Общи условия

Активация на акаунт