Давате ли имуностимулатори на децата си?

• 37 405
  • 196
  •   1
Отговори
# 90
имуномодулатори не бива да се дават под 3г.

# 91

Така е, но тогава какво да правим след като педиатърката ти го изпише и ти връчи рецептата ?

# 92
Давам на дъщеря ми бронховаксом (ще го започвам през септември). А сега от два месеца пие витамини на Vision.

# 93
Така е, но тогава какво да правим след като педиатърката ти го изпише и ти връчи рецептата ?
Казвам й: колко пари ви плащат от фирмата-производител за изписана бройка, чели ли сте препоръките на Световната здравна организация относно имустимулаторите и довиждане, ама няма да се видим, щото ще си потърся друг педиатър. Или си тръгвам и изхвърлям рецептата. Например.
Вярно е, че всички отиваме на лекар,защото те са компетентни и знаят повече от нас за болести и лекарства. Но никога не е излишно човек да се поинтересува и сам, тъй като голяма част от лекарите станаха търговци.

# 94
# 95

тъй като голяма част от лекарите станаха търговци.

Peace  Така е. Абсолютно вярно.

# 96

Само не казвайте, че си изпълнявате стриктно рецептите  ooooh! В повечето случаи поне половината неща в тях са напълно излишни.
На лекар го водя само ако ми трябва извинителна бележка, не да ми го натъпче с лекарства и имуностимулатори  Sick

# 97
От кога рецепти за имуностимуланти и въобще- за профилактика, че и за лечение, са задължителни?

# 98
След няколко дни й започвам Цитросепт.

# 99
От кога рецепти за имуностимуланти и въобще- за профилактика, че и за лечение, са задължителни?

Когато за пръв път ми изписаха изопринозин, аз дори не бях чувала за него. Тогава се рових и взех да чета. Не може непрофесионалисти да знаем всичко  Confused . Нито пък знаех по колко и как да давам. На мен са ми писали и рецепта за банка глюкоза с дозата, по колко да давам.

# 100
Миналата година от есента до март давах клеева тинктура и боледуваше сравнително по-рядко. Тази година пак така ще направя.

# 101
давам респивакс - миналата година, тази също ще започна.
също миналата година давах много пчелен прашец с лъжица мед - но както една вирусоложка ми каза - и кошер да си сложиш в хола не помага срещу вирус. пък и човек трябва да е сигурен дали детето няма алергия и какъв е медът.

след боледуване от херп ангина, която сериозно понижава имунитета, давах изопринозин, по предписание на лекар.

иначе съм против самолечение, според педиатъра е достатъчно детето да изяжда по 200гр плод дневно и няма нужда от допълнителни витамини. така смятам и аз, хубава храна, без ненужни бонбони, сокове, снаксове и от сорта простотии, и чист въздух, постоянно. каляването е постоянен процес. затова е важно да се пие студено, дори и малките деца (синът ми е на 3г.) трябва да пият студено, за да не бъдат твърде изнежени. като дойде студеното време и острия студен въздух така или иначе го поемат с носовете и устите си, трябва да могат да се справят с него - а не цяла зима у дома и постоянна хрема/настинка/температура.
миналата зима синът ми беше навън всеки ден, на -15 градуса с баща му ринеха снега - да чукам на дърво, но миналата зима не е отсъствал от градината. само се надявам и занапред да бъде така.

успех и на вас!

# 102

Когато за пръв път ми изписаха изопринозин, аз дори не бях чувала за него. Тогава се рових и взех да чета. Не може непрофесионалисти да знаем всичко  Confused . Нито пък знаех по колко и как да давам. На мен са ми писали и рецепта за банка глюкоза с дозата, по колко да давам.

Не става въпрос за "знаене"- "незнаене", а за избор и липса на задължителност. Изписаното не е задължително, разбира се. Изкуствени добавки бих давала само при наистина установена нужда за конкретния човек и то такива, за които и съм говорила не с един лекар и съм чела предварително. Какъв е смисълът от синтетика, като на пазара има достатъчно количество и видове естествени витамини, минерали, когато слънцето е хубаво и планината за разходка не е изгонила никого?

# 103
планината за разходка не е изгонила никого?

Освен хората с поленови алергии(сори,ама не се сдържах)

# 104
Ако задълбаем и минем на въпроса за причините на алергиите? В повечето случаи са кофти храна, вода и въздух, поемани редовно още от родителите, фамилна обремененост. Алергиите със сигурност не са повлияни добре от шосейният мирис.
Нямам нищо против страдащите хора, разбира се, но те, слава Богу, не са мнозинство, все още и има начини за профилактика, както и за ограничаване на достъпа до алергена, което не означава лишаване от природосъобразен начин на живот. Добрата новина е, че страданията им се ограничават- до определено време на годината, до определени алергени.  То и към определени плодове може Х да има алергия, което не означава, че плодовете следва да се заменят "профилактично" със синтетика и градски въздух за мнозинството, напротив.

"Поленова алергия – някои основни съвети
 Не включвайте климатика на Вашата кола.
 Не простирайте навън дрехите си.
 Когато е възможно, не излизайте навън по време на пиковия час от деня по
отношение на съдържанието на полени във въздуха.
 Прекарвайте почивните си дни край морето или в планината."
http://www.chrisalbalkanrvd.com/pdf/ANTIALERGEN%20INFO.pdf

"Профилактиката предвижда отстраняване на всички алергизиращи фактори, санация на инфекциозни огнища, физкултура, закаляващи процедури, климато и балнео-лечение."
http://www.lekar.bg/news-3/info-16/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F/

Общи условия

Активация на акаунт