Ти какво сготви? Снимай, покажи! 47 тема

• 89 997
  • 665
  •   1
Отговори
# 450
  • Географският център на България-Габрово
Я,Появи се Лабрекс!!!  Hug

ЦъВнах, да! Grinning Ама съм на диета, че да заприличам поне на хубава жена, дето се побира в обръч, щото сега съм..........рубенсовите мадами ряпа да ядат. Joy Наложи ми се да полежа заради една контузия и добре ми се отрази. Така че само ще ви гледам, ще цъкам и ще преглъщам на сухо и празно. Grinning

dunia53 , има ли някъде рецептичката на  тая гръцка "Бугаца-Серес"? Много привлекателно изглежда! Heart Eyes Да си я копна за по-нататък, че ми хвана окото.  bouquetЧе няма само на глад да го карам я..............

Лабрекс ето заповядай рецептата на крем пита "Бугаца-Серес"

1 пакет кори за баница
1 литър и половина прясно мляко
160 гр захар
120 гр грис /от дребния/
1 пакетче нишесте
4 яйца
1 пакетче ванилия
пудра захар

В една тенджера слагаме прясното мляко със захарта да се стопли на котлона и после добавяме размитото нишесте с малко мляко и гриса, яйцата предварително разбити. Бъркаме постоянно докато се получи гъст крем. Покриваме със кухненско фолио за да не получи коричка и оставяме да поизстине.

Разделяме корите на две и започваме да нареждаме в тавата първата половина като мажем всяка с разтопено масло /по-добре тавата да е правоъгълна/. Слагаме крема и подреждаме втората половина от корите. Нарязваме на парчета и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.Но рецептата я има и в моя блог.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 13:59 от dunia53

# 451
dunia53 , благодаря!  bouquet Чак сега видях в подписа ти линка към блога. Embarassed

# 452
Здравейте и от мен

За днес Любими сандвичи на децата: Пенсйонерска баница с йисело мляко

# 453
  Ясмина,Лабрекс,благодаря ви! Hug Hug
  Ето качих пробно снимка с едни пилешки пържолки.

# 454
  • София

Пак само вкусотийки........какви тортички, соленки, патладжани и пилешки пържолки.....
Всички заслужавате  smile3501
Лабрекс, добре си се завърнала в темата! Радвам се, че си отново тук!
Доядоха ми се кюфтета от тиквички  ( по рецептата на Пепчо), но ме домързя да ги пържа....., затова ги направих на запеканка
и се получи вкусничко и мързеливичко.....

# 455
  • София
Пък  аз Селма искам да пробвам пилешките пържолки дето така апетитно са се сгушили в граха Embarassed Hug

# 456
Пица за днес:

# 457
  • Пазарджик/Лондон
 И аз вместо запис да покажа какво направих днес по рецепта на Aredhel :

Не съм го опитала още, но не се съмнявам, че ще е вкусен - в кухнята ми се носи вълшебен аромат Heart Eyes.

# 458
много вкусотии пак; и аз се пробвам да диетувам и само точа лиги пред монитора Crazy
от мен, запечени сандвичи с колбас и кашкавал, и айрян за закуска, за децата
зеленчукова супичка с кисело мляко, за обяд
и за вечеря,мариновани пуешки пържоли, задушени в бяло винце, пълнозърнеста паста със сирена и сметана, запечена на фурната и плодове, семейно производство Hug
хлапетата се събудиха, така че излизаме на разходка; после ще ви доразглеждам  bouquet
Аелис, кексчето е върха, изчезвам, че току виж реша и аз да забъркам някое Crazy

# 459
  mitsie,голямо геройство е да влизаш в тази тема ,когато си на диета! #Crazy Grinning Браво,че се справяш!И Успех! Hug
  Аелис,представям си уханието на кекса!Какъв е бухнал само!!! Flutter

# 460
  • Пазарджик/Лондон
mitsie , Селма - благодаря ви, много сте мили  bouquet!

# 461
Labrex    радвам се,че се завърна   bouquet
У нас мусака и зелен фасул  

# 462
  • При елфите ...
И аз вместо запис да покажа какво направих днес по рецепта на Aredhel :

Не съм го опитала още, но не се съмнявам, че ще е вкусен - в кухнята ми се носи вълшебен аромат Heart Eyes.

Аелис, много добре си го направила! Малко позакъснях с отговора си, за което се извинявам! Сигурно вече сте го опитали?   bouquet

# 463
Една част от вечерята.Подозирам,че другата няма да успея да снимам ooooh!
Но тук, както винаги има прекрасни предложения  bouquet

Пълнозърнест ръжен хляб със прясно мляко

Грилован патладжан с орехов сос

# 464
охх много вкусни неща как . А мусака как обичааааамммм  newsm45 искааааммммм и аззз  newsm45
 от мен:
кюфте в тава:
гъбен сос:
ветрило от патладжан:
и баница:

Общи условия

Активация на акаунт