ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 186
  • 554
  •   1
Отговори
# 135
Алиса, като живееща в друга скандинавска страна, известна с алкохол, ще си позволя да направя сравнение межу двете държави - и тук, и там има деца, които наистина имат нужда от помощ и наистина са жертва на родители, които ги малтретират.
Лошото е, че службите не се занимават само с такива деца, а с деца на нормални родители.
Много често се отнемат деца, които се водят "специални" с някакъв синдром или форма на аутизъм и говоря за добре гледани деца, които родителите са решили да задържат и гледат по най-добрия възможен начин вкъщи.
Но тези служби гледат на тези деца като на източник на пари и са убедени, че най-добре за детето е да не живее с родителите си, а с чужди хора или в дом.
Независимо какво казват психолозите в съда, те си знаят тяхното.
Тук много хора недоволстват и обвиняват барневерн, че не си върши работата ефикасно, а последните само се оплакват, че нямали достатъчно пари да си вършат работата още по-добре  ooooh!
Представям си ако им се бяха сбъднали мечтите и бюджета ги зарадваше със значителното увеличение, на което се надяваха, колко още семейства щеше да опропастят  ooooh!
Че има нужда от служба, която да се грижи за деца, които имат нужда от помощ - да.
Но определено няма нужда от служба, която да си набелязва добре гледани деца и да ги лишава от родителска грижа  Naughty
Защото дори родителите да спечелят съдебните битки и да си върнат децата след време, нервите, изгубеното време - не се изличават с едно съдебно решение в твоя полза.
И отново се сещам за един документален филм по темата, излъчен по държавната телевизия НРК, в който се показваха точно грозните страни на неработещото барневерн и колко много деца са прехвърляни от едно семейство в друго като разменна монета и как тези деца се справят зле в училище, имат проблеми включително и психологически и изобщо живота им се превръща в ад благодарение на тези служби.
Министри, политици и всеки говори как трябвало да се реформира тази служба, за да си върши работата по-добре, но какви точно реформи и кога точно ще се осъществят .... остава някъде в бъдещето.
Необятна тема.

# 136
  • ENGLAND
Не знам колко от вас успяха да прочетат поста на runaway преди да го изтърка. Доскоро си мислех, че това са единични случаи, но явно действителността е друга. Само се моля никоя от нас тук да не попадне в полезрението на социалните, че не знам как ще се измъква след това.
Тук не съм чула за подобни фрапантни случаи, но няма да се учудя след като приемното семейство тук се е превърнало в добра доходоносна професия и всичко се върти около пари, с хиляди, че и повече.
Един единствен контакт със социалните тук ми беше достатъчен да бягам като от огън от тях.

# 137
  • София - Варна - Бургас
Than

Цитат

...Мотивите на „социалните”, в чиято услуга е впрегната и съдебната с-ма, не са чак толкова непроницаеми. От изказвания по френските форуми се разбира, че много по лесно изпълняват плана си службите с имигранти от Източна Европа, отколкото с действително проблемните араби, които обаче са склонни към саморазправа със социалните работници...

Да, явно и там са разбрали "ваклата" ни душевност, и вместо да стрижат кожи - направо ги дерат на живо!

# 138
В отговор на fata morgana дала линка към съобщението във в-к Шоу за щастливата развръзка с българската майка в Холандия:
През м.август т.г. се срещнах лично с Добринка Корчева, зам-главен редактор на в-к Шоу. Поводът беше, да се даде гласност на случая за отнетите ми от преди повече от година  деца от френските социални служби. Предадох й и материалите, с които разполагах. Обеща веднага да напише за нас статия във в-ка си, въпреки че ми беше достатъчно дори само да предизвика журналистическо разследване. Дали съпричастността на в-ка е избирателна, има ли и други  основания освен моралните, грешка някаква ли е станала ? - не знам, но досега нищо не е предприето, дори и обратна връзка не са потърсили с нас.

# 139
Than, напомнете й.
Колкото повече шум се вдигне, толкова по-голям е шанса да си върнете децата.
Макар че други биха посъветвали да не се вдига шум, за да не се "озлобят" съдиите и службите за децата  ooooh!
В крайна сметка като родители сте в пълното си право да се борите за децата си.

Дорет, аз го прочетох.
Нещата са наистина така, както ги е описала, макар че разбирам защо е изтрила поста си.
Тежко е за четене.

# 140
  • ENGLAND
Дорет, аз го прочетох.
Нещата са наистина така, както ги е описала, макар че разбирам защо е изтрила поста си.
Тежко е за четене.
Наистина е много тъжно, но може би трябваше да остави поста повече хора да прочетат и най-вече тези, които защитават социалните служби и обвиняват непрекъснато родителите.
Than и аз мисля така, колкото повече шум, толкова по-добре. Явно на съд и съдии хич не им пука за вас и децата ви.

# 141
Никои не защитава социалните служби. Но и на голи приказки не тряба да се вярва.
Това не е "шум", а разтягане на  локуми и преливане от пусто в празно.

Авторът на темата добре се насочил към идеята за разследващ журналист; трябва му някой с хъс, постоянство, професинализъм и добра/видима платформа. В България има такива, мака и не много. Не съм ги забелязала в списание Шоу, обаче.

Има и хелзински комитет в България, те също могат (много) да помогнат:  http://www.bghelsinki.org/

щастлива , с коло случая си запозната, ама първа ръка? С други думи, интересно ми е да знам, на какво базираш генералните си обобщения.

# 142
Than , наистина напомнете, опитайте и в други вестници, използвайте и случая с отнетите деца в Холандия във ваша подкрепа т.е. вече има един прецедент на отнети неправомерно деца. 

Алиса, хелзинския комитет по предишния случай не помогна особено, напротив  Sad

http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv15706

още една статия от същата журналистка по темата:

http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv15706

# 143
използвайте и случая с отнетите деца в Холандия във ваша подкрепа т.е. вече има един прецедент на отнети неправомерно деца. 

Това какъв прецедент е, не става въпрос нито за същата страна, нито за същите социални служби, нито за същия съд, нито (предполагам) за същите факти.

# 144
щастлива , благодаря ти, истината е тази , добре си разбрала и мога да потвърдя.
Освен нас, познавам от близо около 10 семейства(по статистики са доста , но нямам контакт с тях) на отнети и /или върнати след години деца с някаква форма на аутизъм.
Родителите са обвинявани в какво ли не , естествено огромни лъжи и глупости за да се докопат до детето. За моето дете държавата дава 2, 5 милиона на година на дома. Отделно там работи персонал от 10 некфалифицирани служители. Да, никой от тях няма такава компетентност, признаха си в съда. Въпреки това детето гние там , понеже ние като родители сме паднали от небето и не можем да му дадем необходимите условия, затова :" За детето е наи добре да расте в дом до 18 години, за да му се осигури "стабилност",  връзката с родителите трябва да отпадне, за сметка на това". Детето е в ужасна регресия, като майка това да гледам как убиват бавно детето ми , без да мога да помогна, е най голямата мъка на света. Това е самата истина, не си измислям.
Затова сега сме се организирали няколко семейства и сме се свързали с експерти по аутизъм ,за да спрем тази мафия. Държавата ги подкрепя , затова става бавно и тромаво, това е добре смазана система, както някой се изрази и закостеняла.
Следя темата, но нямам сили да коментирам всяко мнение. Моля, проявете разбиране към мъката ни и трагедията на децата и оставете хапливия тон настрана. Много боли , освен това никой не  е застрахован. Това е толкова разпространео извън България, просто нямате информация , както и аз, преди да ме сполети.
Наркомани, алкохолици, насилници и други са съвсем отделна категория. Наскоро едно дете бе убито от родител , как можаха да вземат моето , вместо да спасят това дете? Затова става  въпрос, социалните се навират там където нямат компетентност и в обикновени семейства , а се страхуват да се намесят в реално проблемни семейства от съображения за собствената сигурност.

# 145
runaway , за съжаление съм пропуснала предния ти пост. От този мога само да предполагам, че преминавате през нещо много страшно. Сила и кураж в името на детето ти!  Hug

# 146
За моето дете държавата дава 2, 5 милиона на година на дома.

Това къде го пише, много ми е интересно да прочета какви са тези домове- милиардери. И коя е тази свръх-богата държава, която за едно дете, до 18-тата му година, плаща 45 милиона? А колко деца има в домовете, да знаем по колко да умножим тези 45 милиона на дете?

# 147
fata morgana , благодаря и на теб HugПодкрепям изцяло и написаното от теб, ти си една от малкото, които навреме са разбрали какво става задкулисно в "развитите" страни.
Дай Боже, никога да не попаднете в прицела на социалните, понеже доживотно няма отърване от тях, освен бягство от държавата. Много хора бягат , дори в Азия, за да се спасят.
Ние имаме псевдо свобода, децата са собственост на държавата. Много "атрактивни" семейства за прицел са интелигентните и осъзнатите, които не се примиряват с всяка глупост , която им е натрапена от образователна и здравна система. Затова внимавайте.
Преди няколко дни ни отхвърлиха жалбата към 3 инстанция и адвокатът ни недоумява, той каза преди време колко бил сигурен в това да победим, дори гарантирал.
Затова съм в малка криза в момента , изтрих поста си , за да не отклонявам вниманието от другото семейство. Опитайте се да им помогнете, сигурна съм в тяхната невинност, макар да няма перфектни родители, не вярвам да са заслужили тази трагедия. Преди време може и да бях повярвала, но след моят опит със социалните никой не може да ме убеди в това.

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 14:16 от runaway

# 148
Алиса , има такива държави, ако не знаете е крайно време да разберете. "Социално развитите "държави дават мило и драго , за да спонсорират тези вид "благотворителни" дейности.
Извинете ме , но както казах ,нямам сили да влизам в полемики, исках да подкрепя семейството, с пример от моя живот.

# 149
runaway, съжалявам за трагедията, която е сполетяла семейството ти, но моля те сподели коя е държавата и защо са ти отнели родителските права?

Общи условия

Активация на акаунт