ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 448
  • 554
  •   1
Отговори
# 150
Ана, държавата е скандинавска(те са толкова еднакви с тези практики, просто няма накъде) искам да предпазя детето , нали се надявам да бъде спасено един ден и да не носи миналото на гърба си , ако съдбата му стане достояние за цял форум, затова  не споменавам конкретно коя. Надявам се да проявите разбиране.
Отнети са не род. права , ние ги имаме, а "грижата" за него, въз основа на неговата диагноза и понеже ние като родители няма да сме в състояние да се грижим адекватно. Както и на другите родители с такива деца, стереотипни и банални обосновки, писани на автопилот , макар семействата да не са еднакви. Но се опитаха да ни обвинят в какво ли не естествено, което постепенно се опроверга и отпадна. Не познавам родител около мен, който да познава тази област (аутизъм)като мен, книги след книги ,са минали през ръцете ми. А дома просто иска да дрогира детето, друга терапия за него няма. Доказано е колко вредно е това и как води до психози, увреждания на мозъка и самоубийства. Аз никога през живота му не съм тъпкала детето с лекарства и си е било добре, а сега е развил тикове, ритуали и е напълнял ужасно и т.н
Да спомена , формата му е много лека и има нормална интелигентност и дори таланти, с които превъзхожда връстниците си, говори 3 езика. За него няма място в дом, а трябва да живее в нормална семейна среда. Много добро и умно дете, много хора не вярват в диагнозата му, понеже е лека и незабележима при пръв контакт.

# 151
Много  ми е тежко, дори не мога да ходя на работа тези дни, оттеглям се от темата за малко. Когато имам сили, мога пак да вляза във форума.
Моля се за милите ни деца да оцелеят Praynig , а и ние като родители. Няма такава мъка като тази.

# 152
Разбирам дискретността и Ви благодаря, че все пак споделихте, това което можете да кажете. Надявам се да си върнете детето възможно най-скоро и да преодолеете травмата.

Аз за първи път чувам, че дете с даун трябва да живее извън домашна среда, защото родителите му не могат да се грижат за него. Не знаех и че има домове за деца с даун.
Че децата с даун се интегрират много добре, в сравнение с деца с други заболявания...просто съм много впечатлена.

Не знам на  колко години е детето и от колко време е в дом, но как се стигна до това да ви го вземат. Все пак Вие сте му майка и сте се грижили за него от раждането му.
Щом родителските права не са отнети, значи вие решавате, кое е най-добре за вашето дете и изобщо всичко свързано с него.
Взимате си го и се прибирате в България, там такива случаи няма,  поне до колкото знам.  Може да греша, но не съм чувала за такова нещо.

# 153
Извинявам се, стваше дума за дете с аутизъм, не с даун.
Съзалявам за грешката.

# 154
Много тъжна история runaway .  Praynig за детето и за вас.
 За дълболо съжаление има голяма даза истина- да много от западноевропейските страни са много социални.наред с отделянето на средства за образование и т.н така добре им работи и социалната система.

# 155
Благодаря ти за включването във форума runaway, въпреки, че ти е било много тежко да го направиш. Аз изпитвах същото нежелание като теб, когато не за да се оправдавам а за да си спестя болката не давах подробности в блога. Наистина е мъчително, когато и сънародниците ти те отблъскват с циничните си забележки. А и не вярваш, че оттук ще дойде спасението. Пишеш само защото се надяваш на някакво чудо, а то по природа е рядко явление. Преди време лансирах идея за създаване на сдружение на хора изпатили си като нас, което с влиятелни личности, с адвокати, дори и с международно лобиране да упражни някакъв вид натиск върху институциите и в медийното пространство за предизвикване поне на обществен дебат по въпроса. Каква мислите беше реакцията? И все пак има и такива, които вече го правят дори и в „цивилизовани” държави като Германия например. За доказателство ще цитирам взет от блога на Гергана Йорданова текст на немска петиция (преведена на български) за закриването на социалната служба за защита на деца, която на всичкото отгоре е адресирана (и приета!) до европейския парламент -  (постинга е на vienna от 20/10 т.г.) :

ПЕТИЦИЯ за премахване на геманското Бюро за младежта (Jugendamt) ) (принудителните мерки на Бюрото за младежта)
Делбрюк, 29.10.2007: Адвокатът Инго Алберти е подкрепил успешно редица вносители на петиция и следната Молба е приета от Комисията по петициите към Европейския парламент като допустима:

Адвокат Инго Алберти, ул. „Фон Гален” 13, D- 33129 Delbrück

Европейска делегация
До г-н Марсия Либицки, Генерален секретар на
Комисията по петициите към Европейския Парламент
ул. Вирц
Б- 1047 Брюксел

П Е Т И Ц И Я

Анти-демократична, анти- европейска, анти- родителска дейност на германските Бюро за децата и младежта ( Разтурването им)
Въвеждане на понятието « оптимален интерес на детето» в германското семейно право при отхвърляне на неопределеното понятие, тъй нареченото «Благо на детето» в Германия.

БЮРАТА за младежта трябва да бъдат премахнати, защото са без правен и
специализиран контрол, не са задължени да спазват разпорежданията на Министерствата и защото се поставят над хуманното правораздаване и конвенциите за човешките права,бидейки единствено под влиянието на местни представители на политиката на Бюрата за младежта.
«Оптималните интереси на детето» следва да се въведе като юридическо понятие.

АРГУМЕНТАЦИЯ:

Като германски адвокат с 14 години професионална практика постоянно се сблъсквам със злоупотреба с властта и предубеността на Бюрата за младежта спрямо родителите чужденци или с германските бащи, в периода на водене на бракоразводните дела. В крайна сметка може да помогне само разтурянето на тези бюра. Като утежняващо обстоятелство в случая се явява фактът, че международното понятие «оптималните интереси на детето» б Германия е невалидно, а е заменено с неопределеното тъй наречено «благо на детето», даващо възможност за всякакъв произвол на Бюрата за младежта и на съдиите.
Последното понятие стои над човешките права на детето и родителите му и често довежда до тяхното нарушаване при воденето на процеси, засягащи семейните дела.

1. Бюрата за младежта са квалифицирани подвеждащо като «служби», т.е. като държавна институция, макар че са отделни териториални организационни единици с антидемократичен характер, които биват финансирани от Кмета или Общинския управител на всеки град или община. Обаче за разлика от държавните институции не подлежат нито на държавен, нито на миснистерски, нито на какъвто и да било друг надзор и за тях не важат никакви разпоредби.
2. Кметовете, съответно общинските управители имат само задължението да финансират бюрата за младежта. Те нямат правото да дават разпореждания, нито могат да упражняват контрол над тези служби.
3. Решенията относно дадено Бюро за младежта може да вземе само вътрешната комисия на Службата за младежта, състояща се от местни политици.
Това означава, че Службата за младежта контролира сама себе си.
4. Законовата функция на Службата за младежта е политически контрол на
здравето на обществото. Според дефиницията на световната здравна
организация (WHO) : «Здраве е състоянието на пълен физически, духовен,
душевен и социален конфорт.» Здравето в най-широкия смисъл, т.е.
оптималните интереси на децата са напълно игнорирани ( например през 2006
случаят Кевин в провинция Бремен).
5. Службата за младежта преследва застрашаването на тъй нареченото «благо на
детето», вместо да се грижи за оптималните интереси на детето. Последното
понятие никога не се споменава в германските закони, където фигурира само
понятието « благо на детето».
6. Всяко дете и всяко семейство,също и хората с чуждо гражданство, живеещи
на територията на Германия автоматично подлежат на контрол на Службата за
младежта. Детето може да бъде отнето по всяко време от биологичните му
родители без да се посочват причините за това. Съдът може да бъде информиран
пост фактум.
7. Местните бюра за младежта имат задължението да се намесват в работата на
съдебните колегии по семейните дела, на училищата, на детските заведения,
както и в тази на всички детски, младежки, възпитателни и спортни организации
и на социалните сдружения. Локалният обсег на властта на местните Бюра за
младежта е с по-голяма тежест от разпоредбите на доста отдалечените от тази
работа Министерства: на правосъдието, на образованието, на културата, на
семейните дела, тя е по-значима от тази на съдилищата, всъщност с извън
всякакъв контрол.
8. Според Семейния кодекс Бюрата за младежта задължително участват в
съдебните процеси за решаването на въпросите, засягащи децата
(бракоразводни дела или дела за временно или постоянно отнети родителски
права).право за грижи отнемане на деца).
9. Местните Бюра за младежта имат дял като участници в съдебните дела,
засягащи децата и могат да изнасят пред съда невярна информация за
биологичните родители на детето, както и за самото дете в името на
германското «благо на детето».
10. Според закона Бюрата за младежта винаги работят в името на германското
благо на детето, затова за изказаните « с добри намерения» лъжи на Службата
за младежта никога не се търси съдебна отговорност от прокурорите и лъжците
изобщо не подлежат на наказания.
11. Бюрата за младежта събира, без да се обоснове , всичката информация и данни
за всяко семейство с деца, в името на германското благо на детето, противно на
федералния закон за защита на личните данни.
12. На съдебните колегии по семейни дела е забранено със закон да вземат решения
относно децата без предварителната намеса на Бюрата за младежта.
Затова независимостта на германските съдилища относно семейните дела е подчинена на зависимостта от локалните Бюра за младежта и донякъде превръща съдилищата в маша за изпълнението на техните планове.
13. всяко бюро за младежта следи за планомерното изземване на децата от техните
биологични родители и по този начин финансира детските домове и политически «подходящите» (зависими от Службата за младежта приемни семейства). Сметката за възпитанието, при изключване на физическите родители, под контрола на Бюрата за младежта получават биологичните родители, принудени от изпълнението на съдебното решение.
14. При посещението на децата в приемните семейства и детските домове на родителите-чужденци е забранено да говорят на родния си език с децата, възпрепятства се поддържането на знанията им по чужд език с изключение на английски език.
15. Всеки родител-чужденец бива разглеждан като потенциален престъпник, защото би могъл да отведе собственото си дете извън германия.По тези съображения Бюрата за младежта водят свои собствени база данни . Службата по регистрация на населението е задължена да информира подробно за всичко Бюрото за младежта.
16. Бюрата за младежта не признават нито присъдите на германските съдилища,
нито тези на Европейския съдебен състав (например случаите Гьоргюлю, Хаазе
и Елцхолц). Над Бюрата за младежта няма никакви контролиращи инстанции.

С отпадането на Бюрата за младежта на съдилищата ще се даде възможност да вземат независими решения.
Годните сътрудници на Бюрата за младежта трябва да бъдат поставени под контрола на Здравната служба и на Министерството на здравеопазването, за да се гарантира квалифициран специален и административен надзор.
Като се има предвид политиката на Федералното правителство за икономии, отпадането на излишните Бюра за младежта ще допринесе за значителни икономии.

Инго Алберти
адвокат

# 156
Детето е с високо функционалем аутизъм , тип Аспергер. Много известни хора имат този синдром, дори професори и писатели, музиканти,и т.н. Тоест интелектът не е засегнат, а социалните умения . "Закрила на детето" бъркат или се преструват( не знам кое от двете), социалната неадаптивност с неадекватна семейна среда. Живеят и оперират с митове от преди 100 години, за майките "хладилник", примерно ooooh!. Най известните експерти ни подкрепят , но засега не сме могли да пробием стената. Сканд. страни са доста закостенели, макар да се славят с добър стандарт. Тук е малко като Дивият Запад.Актуални факти и изследвания в областта достигат мааалко по късно ooooh!.
Потърсете евт. в нета за Asperger syndrome , има много информация.
Дори се предполага хората с такъв синдром да са сред нас, без да са диагностицирани.
Затова има надежда за детето ми , да води нормален живот, но след нанесената травма трябва първо да го водя по психолози , за да се възстанови. България е за нас мястото, това е ясно отдавна, надявам се скоро да ни помогнат други служби и експерти (сдружение на аутистите )да си заминем, засега не може, без да имаме съдебна обосновка.

Than, аз затова си тая проблема в себе си. Много бих искала да помогна на семейството ви. Опитали ли сте да се обърнете към Божидар Димитров? Аз смятам да го направя.
Тук масово хората са жертва на социалните, затова предлагат да се създаде инстанция , Закрила от "закрила на детето". Понеже те са неконтрулируеми и безскрупулни, за тях няма свято. Това са болни и фанатизирани служители, психопати директно. Полуобразовани и с промити мозъци.Ако знаете колко жестоко са се  гаврили с нас и детето, година и половина, нямам думи, това е от друга реалност. Искам да забравя ,за да не полудея.
Когато съм малко по добре, мога да се опитам да организираме заедно някакъв апел или не знам какво...

До скоро и много,много сили, и аз като жена ви съм станала кожа и кости, не мога да се храня, но се опитвам. Трябва да сме силни, за да си върнем децата. Hug

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 16:40 от runaway

# 157
Много благодаря на тези от вас , които проявиха разбиране и подкрепа Hug. Страхувах се да не бъда изгорена на кладата или засипана с камъни.
До скоро.

# 158
Алиса, дали са 10, 20 или 200 случая, има такива покрай мен.
Допълнително чета и слушам за семейства, които излизат с имената и трагедиите си по медиите и обвиняват барневерн в отвличане на децата им и водят тромави дела, за да си ги върнат.
Нормални семейства с работещи родители, без криминално минало, дрога или други основателни причини да бъдат на мушката.
Проведени журналистически разследвания с факти потвърждават думите на родителите и изфабрикуваността на обвиненията.
Единственото общо между всички тези случаи, за които знам, е че децата се водят "специални" с някакъв синдром, аутизъм или друго.
И, разбира се, че хора, които живеят тук, знаят повече подробности от тези, които живеят другаде.
Присъединявам се към молбата на рънауей да оставите хапливия тон и заяжданията на дребно настрана и да проявите поне малко уважение към мъката на тези хора.
Дори и да не разбирате напълно през какво преминават и защо това им се случва.

Рънауей, дръж се и кураж - и друг път съм казвала, че истината винаги излиза наяве, понякога просто чакаме малко по-дълго  Hug

# 159
runaway, разбиране и подкрепа е едно, помощ е друго. Пожелавам на семейството ти да бъде силно и да получи помощ, за да се съберете отново.
Мисля си, че за родителите би било интересно, ако направиш тема и разкажеш за своят горчив опит и да дадеш съвети на хора, които се страхуват.
Разбира се ако имаш сили за това.
Може пък някой да има идея как да ти помогне.
Успех и всичко добро Hug.

# 160
Алиса, дали са 10, 20 или 200 случая, има такива покрай мен.

Колко случая има "покрай теб", все пак?

# 161
Отдавна не бях влизала в тази тема... Преди време бях писала на Than. Сега и към runaway бих се обърнала така...
Не очаквайте помощ от българи в подобна ситуация и не си губете времето с тях, ако не става дума за държавна институция.
Може би повече разбиране бихте срещнали от сърби, руснаци, румънци, турци... Освен това общностите им са по-силни. Имат свои адвокати, които често при дела използват и националната принадлежност в своя полза... runaway, при вас и някоя организация на хора с аутизъм може да помогне. Особено ако имате становище от авторитетно и професионално лице за ролята на семейната среда при деца, болни от аутизъм... Специалисти, работещи в тази сфера...
Темата е достатъчно натоварваща и за тези, които само ви четат и имат причини да ви вярват... За жалост не само деца с определени заболявания са любима таргет група на социалните, но и такива с някакви дори временни поведенчески проблеми... Там също е достатъчно лесно съдът да бъде убеден в невъзможността или неспособността на родителите да се справят с отглеждането и възпитанието на детето си... Иначе наистина е малко тъжно, че масата от хората живеят с убеждението, че се отнемат децата само на насилници, наркомани и други подобни утайки на обществото... Но съм сигурна, че и там където живеете можете да срещнете от инакомислещите и точно от тях ще получите по-качествена подкрепа... Все пак пишете и тук, защото можете да бъдете полезни и на други ... след вас...

Ако имате желание и напишете някакво писмо-образец до Българското външно министерство да се ангажира с вашите случаи и потърси някакъв дипломатически път за решаването им, аз бих се включила и изпратила подобно писмо...

# 162
Алиса, не разбирам целта на питането ти.
Искаш да прецениш абсолютната стойност на числото или?

Предполагам искаш точни цифри - 12 случая, които знам поименно и са част от обкръжението ми, чужденци и местни, със случаите от пресата, които следя, сигурно над 30.
И постоянно изникват нови, на които не е давана гласност преди.
Това е тема, която ме вълнува, и за която търся информация.
А се заинтересувах точно защото станаха много случаите в прякото ми обръжение, на кой детето, на кой племенника, на кой внуците, на кой братовчедите ...
Знам и за полякиня, която избяга с детето си през Швеция и се прибра в Полша, точно защото нещата при нея тръгнаха към "отнемане" на детето й и някой я беше предупредил да се маха по най-бързия начин без да казва нищо на никого.
В момента детето й ходи на училище в Полша и се развива доста добре, независимо че е с лек аутизъм.
Жената е сестра на моя добра приятелка.
Други въпроси?

# 163
Нормални семейства с работещи родители, без криминално минало, дрога или други основателни причини да бъдат на мушката.
Проведени журналистически разследвания с факти потвърждават думите на родителите и изфабрикуваността на обвиненията.

Какво наричаме нормално семейство?! Нима само работата, липсата на дрога и криминално минало прави един родител добър?

Това пък с журналистическите разследвания е нелепо. Един журналист не може да определи дали едно дете страда, ако ще пък и родителите да са милионери и да го хранят със златна лъжица.

Мисля, че просто много от вас не могат да се усетят колко вреда може да нанесе един родител, дори с добри намерения.

# 164
щастлива, мерси за отговора.
Да, предпочитам да имам представа на какво е базирано определено мнение.
Мен също ме интересува темата (без около мен да се бутат десетки семейства с отнети деца), благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт