ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 229
  • 554
  •   1
Отговори
# 450
Les quelque cinq cents femmes qui viennent à l’association chaque année sont issues de tous les milieux sociaux et sont dans toutes sortes de situations. Ce sont des femmes, âgées de 18 à 78 ans, cassées par la vie – viol, inceste, violence extrême, torture, prostitution, dépendance à la drogue, à l’alcool ou aux médicaments – ou dépressives. Rejetées par leur mari, leur “homme” ou leur famille, elles n’ont plus rien. Quand une femme arrive, nous privilégions l’anonymat. Un prénom et bonjour : c’est tout ce que nous lui demandons. Pas de carte ou de matricule Sécu ou RMI. Elles sont accueillies et respectées, nous tentons de les restructurer, de les faire aller chez le médecin, afin qu’elles s’occupent d’elles, de leur corps, car elles n’ont plus de respect pour elles-mêmes. Elles viennent là pour dormir, se reposer, manger, s’habiller, discuter, être conseillées… Pour celles qui le demandent , l’association propose un accompagnement social. Parfois un sourire suffit pour qu’une femme redémarre sa vie.
Като вече ще цитираме, момичето това преведе и съвсем добре го е превела. Не знам френски, ама не си се сетил, че същесвува гугъл преводач, бабилон преводач, даже и традос преводач. Вярно малко сакат превод, но основното се хваща и не можеш да манипулираш дори и по този начин.

# 451
Да, и за жени в депресия... За жени в най-различни трудни ситуации, включително и в депресия. Прочетох го в оригинал. 
Bzepic, като ви чета с Аргун ме налягат песимистични мисли за човешката природа. Тези хора вече са наказани, заслужено или не - в сравнение с тяхното наказание смъртната присъда ми се струва направо като награда. Какво целиш с това дребнаво заяждане? За какво търсиш под вола теле? Малко ли ти се струва тяхното наказание, че се опитваш още болка да им причиниш? За какво е този патос да разобличаваш - те вече са осъдени от една добре смазана държавна машина и твоите "разобличения" за нищо няма да послужат. Нямало да подписваш петиция и нямало да участваш в митинг - нито митинг е свикан, нито подписка има. Който иска може да изрази съчувствие към родителите в тази тема, който не иска, може да си замълчи. Ама да продължаваш на бито куче нож да вадиш...

# 452
Само не ми казвай къде да пиша. Този форум не е за хорово хленчене по всеки кацнал на мерника на закона.
Ако смятате за необходимо да заставате с главата в пясъка и задник в небето - моля, няма да ви преча. Но и вие не ми дръжте тон когато аз искам да знам истината. Защото за мен е важно какъв е този човек, защо е докарал семейсвото си дотам, че сега децата му да са разпилени, а жена му да спи по общежития. Това, че е българин в чужбина изобщо не ми е фактор.
Бито куче бил... друг път... Този скача да хапе всяка, която му зададе неудобен въпрос.

# 453
heureuse, много сериалчета гледаш, такъв тон си изкарала. Вече отдавна обясних защо съм против този човек, и категорично подкрепям жена му, бих искала да направим нещо ефективно за да и покажем, че не е сама. Моето лично мнение е, че този човек е насилник и че жертва са децата и жена му. Не ги слагай под общ знаменател, дори вече не живеят заедно и е под въпрос дали ще живеят пак. Всичко зависи до колко в кризисния център ще се погрижат за нейната самоувереност.
Депресията не пада от небето, тя не се появява ей така, да лекуват жени в депресия. Ако се върнеш на първите страници (стига да не го е редактирал вече, че това е обичайна практика при него) ще видиш, че съдията го обвинява точно в това, насилие и причиняване на депресия и че е назначил лечение и за двамата и отнемане на децата заради сигурността им. Затова съм безмилостна към него и към всеки насилник. Още повече когато ми се появи и заповядва да го подкрепим. В тази връзка той очаква от вас да се размърдате, ама няма да го огрее нито тук, нито в клюто, понеже и вие не му вярвате достатъчно силно.

# 454
  • ENGLAND
Вие двете нямате мярка. Казахте си мнението, но защо трябва след всеки пост на някой друг да го натрапвате отново и отново, да държите този тон на всеки несъгласен с вас. За мен вие сте не само депресирани, но и малтретирани съпруги, но безсилни да си признаят това и сега намерили поле за оплюване на всичко що е мъжки пол.
Аз на мястото на Даниела вообще няма да пиша или ще поискам бан на вас двете за да изясня ситуацията на другите потребителки.

# 455
... За мен вие сте не само депресирани, но и малтретирани съпруги, но безсилни да си признаят това и сега намерили поле за оплюване на всичко що е мъжки пол.
...

Вероятно съдиш по себе си, друго обяснение нямам.
Иначе гледам, че си позволяваш нахалството да даваш квалификации кой нямал мярка.
За Даниела - или не четеш темата, или имаш проблеми с разбирането. Никъде не съм я обвинила в нищо и не я смятам за отговорна за тази ситуация. Смятам, че тя е жертва, както и децата.

# 456
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вече отдавна обясних защо съм против този човек, и категорично подкрепям жена му, бих искала да направим нещо ефективно за да и покажем, че не е сама.

Ето това вече е страшно. Shocked Да подкрепяш или отхвърляш категорично хора, които изобщо не си виждала през живота си и то само по писания в някакъв форум от хора, които също не познаваш.

# 457
Les quelque cinq cents femmes qui viennent à l’association chaque année sont issues de tous les milieux sociaux et sont dans toutes sortes de situations. Ce sont des femmes, âgées de 18 à 78 ans, cassées par la vie – viol, inceste, violence extrême, torture, prostitution, dépendance à la drogue, à l’alcool ou aux médicaments – ou dépressives. Rejetées par leur mari, leur “homme” ou leur famille, elles n’ont plus rien. Quand une femme arrive, nous privilégions l’anonymat. Un prénom et bonjour : c’est tout ce que nous lui demandons. Pas de carte ou de matricule Sécu ou RMI. Elles sont accueillies et respectées, nous tentons de les restructurer, de les faire aller chez le médecin, afin qu’elles s’occupent d’elles, de leur corps, car elles n’ont plus de respect pour elles-mêmes. Elles viennent là pour dormir, se reposer, manger, s’habiller, discuter, être conseillées… Pour celles qui le demandent , l’association propose un accompagnement social. Parfois un sourire suffit pour qu’une femme redémarre sa vie.
Като вече ще цитираме, момичето това преведе и съвсем добре го е превела. Не знам френски, ама не си се сетил, че същесвува гугъл преводач, бабилон преводач, даже и традос преводач. Вярно малко сакат превод, но основното се хваща и не можеш да манипулираш дори и по този начин.

Това горното е само един пример как тъсиш и под вола теле за да обвиниш Танушев. Основното се хващало според теб - под това описание на мястото в което живее Даниела, в което са посочени най-различни кризисни ситуации на жени - от домашно насилие, до проституция, пристрастеност към дроги и депресия,  ти виждаш доказателство че Даниела е била подложена на домашен тормоз! Абсурдно! Ивсичките ти обвинения се базират на подобни "аргументи". Съзнанието ти е като криво огледало, в което светът приема вида, който ти познаваш от детството си и Танушев се превръща в баща ти насилника. Сега вече разбирам реакцията ти, но да знаеш че жертви има от всяка страна на барикадата. И ако на теб не ти се е случвало да бъдеш жертва на съдебна грешка, това не означава че такова нещо не се случва. Има изпълнени смъртни присъди, днес, в страни като Щатите, след което се установява че екзекутираният бил невинен...

И много съжалявам за това, което ти се е случило Hug Съжалявам за всеки човек, на който му причиняват незаслужено страдание...

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 16:27 от heureuse

# 458
  • На земята, която е всъщност звезда.
Всички ти съчувстваме, но ти би трябвало сама да усещаш, че горчивият ти опит те кара да бъдеш необективна. Като че не можеш да направиш разлика между твоята и чуждата история и докъде стигат фактите и къде ти сама ги дописваш. А това може да доведе до страшни последици, както посочих по- горе.  

# 459
bzepic,

Съжалявам за това, което си преживяла.
След като прочетох твоят пост, злобата на тази потребителка ми се струва още по-явна. Но пък изроди има навсякъде, има хора, които могат да се подиграят на друг дори заради депресия или малтретиране... те толкова си могат вероятно. Колко ли окаян живот трябва да води някоя, че да вкара такива аргументи в спора...

# 460
bzepic,

След като прочетох твоят пост, злобата на тази потребителка ми се струва още по-явна. Но пък изроди има навсякъде, има хора, които могат да се подиграят на друг дори заради депресия или малтретиране... те толкова си могат вероятно. Колко ли окаян живот трябва да води някоя, че да вкара такива аргументи в спора...

Hug

# 461
Май наистина най-добре да ви оставим да го венцеславите и без друго явно няма да му пишете петиция, нито на Божо Димитров ще пишете. В такъв случай тази тема е съвсем безсмислена вече. Само да си чешем езиците/клавиатурите. Пък и нещо тръгна в махленска посока, та има реална опасност да се превърне в кокошарник.

# 462
  • ENGLAND
bzepic съжалявам за това, което си преживяла, най-малко съм искала да те засегна. Но явно все още ти трябва време за да преодолееш случилото се и да имаш по-реална представа за случващото се и с други хора.
argun нито съм злобна, нито се подигравам на другите, нито имам проблеми с разбирането и най-малкото пък живота ми е окаян. Но пък ти най-сетне трябва да разбереш, че има хора, които не мислят като теб и не е нужно да им малагаш мнението си. За разлика от теб, аз мисля че семейство Танушеви са жертва на едно недоразумение, което се е превърнало в огромен проблем за тях и се е стигнало до отнемането на децата.
Да, отдавна темата не е да помогнем на семейство Танушеви, по-скоро е да покаже какво може да ни се случи на всяка една от нас и как да се предпазим.

# 463
... argun нито съм злобна, нито се подигравам на другите, нито имам проблеми с разбирането и най-малкото пък живота ми е окаян. Но пък ти най-сетне трябва да разбереш, че има хора, които не мислят като теб и не е нужно да им малагаш мнението си....

Надявам се някой ден ти да си способна да разбереш, че може да има хора с мнение, различно от твоето. И да - злобна си и се подиграваш на хората с проблеми, които, при едно нормално социализирано човешко същество, биха предизвикали съчувствие. Предполагам, че се чувстваш по-добре, след като разбра, че в темата наистина има жена, която е преживяла насилие и е страдала. Дребна душица си...

# 464
  • ENGLAND
Продължаваш да обиждаш, не ме познаваш, за да даваш подобни характеристики.Но аз повече няма да се занимавам с т... ти отговори и да спамя темата.

Общи условия

Активация на акаунт