ФРЕНСКИ МАГИСТРАТ МИ ОТНЕ ДЕЦАТА

• 42 235
  • 554
  •   1
Отговори
# 435
  • ENGLAND
А "жена бивша социална работничка в Щатите(?)," е потребителката Ксения... нищо лично, но точно тя не е достоверен източник за каквато и да е информация... с изкл. може би на пердетата...
Ксения не живееше ли в Канада? ooooh!
сори за спама, ама не се сдържах , на мен Ксения ми е любимка, много ми липсва

# 436
и на мен ксения ми е любимка за педетата, но за всичко останало я поставям под огромно съмнение... вкл. за възпитанието на дъщерите.

# 437
Еми той си е намерил обожателки човека, затова тази тема не му е забавна. Току виж и петициика му спретнат. Абе само това мога да кажа евала на французите, намерили са начин да защитят децата, ще взема да се разпитам тук как стоят нещата по този въпрос. И друго ми прави впечатление (ако греша ме поправете) француските майки нещо не са съгласни за системата, аз поне останах с такова впечатление, че системата си им харесва и даже не дадоха пример за други случаи на онеправдани родители. По този въпрос се разпитах от достоверни източници и ми казаха, че в Словения също няма известен (правно обоснован) случай на грешка. Може това да е причината да реагирам така, защото в държавата, в която живея социалните работят добре. Французойките що не се изкажете какво е вашето мнение за социалните във Франция, така ще получим адекватна информация, понеже вие сте там и имате по-конкретни наблюдения.

# 438
От другата тема: "Въпросната "асоциация", с която се спекулира, е всъщност само името на общежитието за жени (изключително имигрантки), в което тя преспива в момента. За сведение, почти всеки ден се виждаме и сме заедно в новото ни жилище, когато тя чувства, че е в състояния да преодолее болката си."

Абе, вие се виждате всеки ден в новото си жилище... точно чрез форума ли намерихте за уместно да разговаряте?
Не че е нещо важно, ама има много хора, които следят двете теми и са в течение...
А "жена бивша социална работничка в Щатите(?)," е потребителката Ксения... нищо лично, но точно тя не е достоверен източник за каквато и да е информация... с изкл. може би на пердетата...

# 439
Танушев, доста ниско си паднал в усилията си да представиш потребителките в негативна светлина.
Изпускаш контрола, вземи се в ръце.
Като начало можеш да изясниш разликата между "почти всеки" и "всеки"... в проценти. Или с други думи доколко доверие ти има жена ти...

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 13:42 от argun

# 440
Знам, че всички си имате своя работа и със сигурност не висите по цял ден на интернет, но мооля ви, французойките, проверете го това общежитие, само напишете името в търсачката и вижте за общежитие ли става въпрос или за защитен дом за жени - жертви на насилие. От това ще се изясни картинката. Доводите ви, че и без друго нашето мнение .... и ние..., ама като вече толкова време следим поне да ни е ясно.

# 441
Моля да не превръщаме разликата в мненията в махленска свада. Никой не печели.

# 442
Знам, че всички си имате своя работа и със сигурност не висите по цял ден на интернет, но мооля ви, французойките, проверете го това общежитие, само напишете името в търсачката и вижте за общежитие ли става въпрос или за защитен дом за жени - жертви на насилие....

Търсих това общежитие, но не го намерих. Поне не и под името, което е дал Танушев.

# 443
Хм, не е ли Delusion или както там се именуваше социалната работничка? Въпреки че напоследък я засичам в доста теми, все раздава шамари, и е толкова крайна, че хич не ми е чудно защо й се е наложило да си смени попрището...

bzepic за дом за жени става въпрос, както обясних в другата тема, ама Танушев не се съгласи с мен. Пише, че осигуряват подслон на жени в затруднено положение, настаняване в екстремни ситуации и настаняване по спешност (как ли се именува това на български), както и помощ, за да могат жените да живеят достойно и да се реинтегрират в обществото.

argun, Femmes de paroles се казва общежитието.

# 444
Не знам как се казва на български (май не се казва понеже не съществува като явление), направих калка от словенски и баш за същото явно става въпрос, за жени в нужда да го наречем (да не е толкова грубо като жертви от насилие). Много благодаря за инфото.

# 445
Не е ли кризисен център? newsm78

# 446
Ето ви линк, ама е на френски http://www.asmeg.org/index2.php/dossier/article/?dor_ref=71&are_ref=2345

Обяснили са за какво става въпрос. Да взема да попреведа, за който иска:

Какви жени идват в emmes de paroles ?
В асоциацията идват годишно около 500 жени, които произхождат от всички слоеве на обществото и са в най-различни ситуации. Това са жени на възраст от 18 до 78 години, пречупени от живота - изнасилване, кръвосмешение, насилие от най-висока степен, измъчване, проституция, зависимост от наркотици, алкохол или лекарства, депресия. Отхвърлени от мъжете си или от семействата си, не им е останало нищо. .... (тук пропускам малко, че съм в офиса все пак и бързам да преведа същественото). Ние ги посрещаме и уважаваме, опитваме се да се реконструират, да ги накараме да отидат на лекар, за да почнат да се грижат за себе си, за тялото си, тъй като те вече не се уважават. Те идват при нас, за да спят,  да си починат, да се хранят, да се облекат, да поговорят, да потърсят съвет... и т.н

# 447
Хм, не е ли Delusion или както там се именуваше социалната работничка? Въпреки че напоследък я засичам в доста теми, все раздава шамари, и е толкова крайна, че хич не ми е чудно защо й се е наложило да си смени попрището...
...

За нея става дума Peace

... argun, Femmes de paroles се казва общежитието.

Мерси, аз го търсех като "des mots".
Търсех нещо, наречено "Жени на думите"?? Сега разбирам, че май било "Думите на жените"?

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 15:38 от argun

# 448
http://www.parolesdefemmes.org/

аз пък това намерих, може и там да погледнете. Много ви благодаря наистина внесохте яснота.

# 449

"Femmes de paroles a dix ans. Quelle évolution constatez-vous chez les femmes accueillies ?
Le nombre de passages de femmes a augmenté de 40 % cette année. Depuis cinq ou six ans, nous constatons une augmentation considérable de la misère. Aujourd’hui, on parle de femmes en situation d’extrême précarité, de très grande pauvreté, qui n’ont plus rien, pas même le RMI. Face à ces femmes de plus en plus marginalisées, nous sommes un lieu où elles peuvent simplement venir. Nous n’avons pas d’autre prétention.

(1) L’association gère trois lieux d’accueil à Strasbourg : deux lieux
de jour à caractère social, et Urgence Dormir, dédié à l’hébergement temporaire."

------------------------------------------

http://translate.google.fr/?hl=fr# !!!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 15:59 от Than

Общи условия

Активация на акаунт