МАРТенското бебче малко - хапва си пюре и каша сладко!

• 10 736
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Hug Иначе за папкането и Алекс имаше един ден,дето така стискаше уста и не ще нищо.Сменях пюрета,тц.Просто му беше криво на детето и му се спеше...А като се опитва да мрънкоти сега(аз вече бях писала),разсейвам го като държа в ръката с пюренцето и по нещо друго интересно за него.Като му писне,го сменям...И така забравя да се свлича и мрънка и си отваря устичка и папка.Ако искаш опитай. Hug

четох тук-там,че не било хубаво да се разсейват с играчки за да ядат,просто или ядене или игра не ти го казвам за да се заяждам Naughty не съм тук с тази цел Peace

# 61
  • София
Dideto, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!
Мери, Стели си ака на всяко кърмене, абе горе долу поне по 5 пъти на ден си имаме. И да се похваля, че вече си разреди кърменето на около 4-4,5 ч. (е, не винаги де, и за съжаление за сметка на нощта, когато яде на 3 ч Sad).
Зеленко, мила, не знам какво да те посъветвам, но се моля бързо да ти минава...
Снощи се скъсах от танци на моминското парти, върнах се в 4.30 ч. Стела много е слушкала баба и не е питала за мен  Mr. Green (яде замръзена кърма от фризера). Много се изкефихме, сигурна съм че и утре на сватбата ще има много танци  Party Party Party Party

# 62
Hug Иначе за папкането и Алекс имаше един ден,дето така стискаше уста и не ще нищо.Сменях пюрета,тц.Просто му беше криво на детето и му се спеше...А като се опитва да мрънкоти сега(аз вече бях писала),разсейвам го като държа в ръката с пюренцето и по нещо друго интересно за него.Като му писне,го сменям...И така забравя да се свлича и мрънка и си отваря устичка и папка.Ако искаш опитай. Hug

четох тук-там,че не било хубаво да се разсейват с играчки за да ядат,просто или ядене или игра не ти го казвам за да се заяждам Naughty не съм тук с тази цел Peace

Знам,че не се заяждаш. Crazy
Но той не играе,а му отвличам вниманието,просто защото е много буен и на едно място не може да седи.Трябва винаги нещо интересно да става,за да не размахва ръце,крака,да се обръща и т.н.
По-добре едно спокойно хранене с кърпичките в ръка,които да си гледка и мама да му пее песничката за зеленчуците,отколкото да се изнервяме взаимно и да не се храним.Защото,повярвай ми,един път се изтрайва,втори,трети,но е страшно изнервящо поне за мен това,а познай колко е спокоен той,когато аз не съм.
А по този начин храненето е приятно и няма опасност да го направя злояд от тикането на лъжици в стиснати усти. Peace

# 63
Алекс-мама и аз така правя  Wink,ама нещо днес не се получи,то от няколко дни не се получава,но днес беше нетърпимо  ooooh!.
Да,то врено в такива моменти е отмяна някой да ти го вземе,но нали уж искам малко да го ''възпитам''  Mr. Green,ако е възможно,но на...никой не ме оставя  Crazy
Дидето ,честито мила и от мен,жива и здрава и много обичана   bouquet Hug

# 64
Преди малко се прибрахме от консултация,в най-голямата жега.. sweating

Ади е порастнала до 67см.,7110гр. но това за два месеца,че миналия не ходихме да ни мерят.Биха ни Пентаксима,остава още един прием.Малко плака,а беше и гладна,та се хранихме после заедно в една пицария. Малко странно ме гледаха,че при толкова пици си избрах скара ама 'ко ми пука,нали спазвам режим..Питах моята педка за кашите(според нея бебетата качват доста от тях) защото все пак искам да давам някаква каша след обяд,каката си ги хапваше,а не е била дундава. Thinking
Друго интересно(за мен) което каза като я попитах,е че може да дам бананова (примерно) каша,и без да съм захранила с банан.Аз значи до сега съм била в грешка,като съм смятала че трябва да е захранена със съответния плод. newsm78 Така или иначе не съм взимала никаква каша още,та да попитам колко е %-ното съдържание на плода в кашите?

Педката ми подари много практичен дневник(на Нестле)с таблица по месеци за ср.тегло и ръст,обик.гърди/глава и ми я попълни до тук разбира се.Според тази таблица,за ръста по месеци сме в нормите,а за тегло малко над тях.Ще я носим винаги картата при посещение,и след втората г.мисля да я приложа към бебешкия дневник. Flutter

В аптеката от стилажа си взех също шопинг-лист на ОVKO(с магнитче за хладилник) и нещо подобно на Gerber,само дето незнам дали ще ми сършат работа(засега съм взимала предимно пюрета на Хип)-каката от ОVKO ядеше смо плодовите,а на Gerber обяви бойкот. Mr. Green

Честит Рожден Ден на Дидето!   party023

Много сте писали,довечера ще дочета..

# 65
Привет!
Аз да понапиша днес, че от утре надали ще имам тази възможност. Утре отиваме при свекитата и от там заминаваме. Само като си помисля утре, какво събиране на багаж ме чака  Crazy - зле ми става.

За запека: Марта се запече от морковите. Сега е на тиква и пак нищо. Имам сини сливи на "Гербер", но малко ме е страх, че нали се обрина от морковите им  Confused . Освен в понеделник да потърся във "Вис Виталис" сини сливи на"Семпер"  Thinking
Нинчето, това рецептата за кисела ли е  Embarassed? Честити придобивки много са сладки - със здраве да си ги носите.

Пак да питам  Laughing :Имате ли представа, какви са цените на бънджитата?

# 66
похвал, ходих да взема изследванията- хемоглобина на Радо е 127 при положение че не е захранен с месо и жълтък. Hug.Много съм доволна.

# 67
И аз да кача няколко снмки ,че от 3 месеца не съм се сещала.
Дебелани Стили на рожден ден на 3 годишно детенце,нападнат от добри лелички  Mr. Green по едно време

http://martenichki.snimka.bg/baby/veche-s-m-na-5-meseca.396273.14455598.big

# 68
Здравейте Hug
И Алек се запече от моркова. При нас много помогнаха сините сливи на Гербер и тиква, но чак на третия ден Peace

За колажа - еми започвам със снимкоправенето и когато открия най-хубавата ще кача (скоро ще е )

Алек издържа около 2 часа и половина - 3 след пюрето на обяд. Чудех се дали да замествам още едно хранене newsm78 Нашата педиатърка нищо не ми каза, само каза ако искам да го правя да сложа АМ в пюрето и от бисквитите (взела съм от тези на Плазмон на прах) Не ми каза нито за кисел, нито за каша...въобще, поне някакви насоки да ми беше дала  Rage Вие заместили ли сте второ хранене и ако да колко време след началото на захранването? От една страна ми се иска, че вечер такива истерии ми прави при сученето, че така или иначе все по-често накрая стигаме до шишето (въобще отказва да захапе), но от друга страна... newsm78. И аз незнам

Диде, ЧРД, здраве, щастие и много любов ти желая newsm67

Нинче, мерси за рецептата за кисела, определено ще я пробваме Hug Мерси и за темичката. София е много хубава на снимката, наистина много стабилна изглежда yes

Всички бебчовци на снимки са много сладки, Шуши много сте били хубави с Мария на кръщенето yes

Зеленко, много съжалявам, че проблема ти не минава...надявам се скоро да има подобрение Hug Защо наистина не пробваш с някакви масажи, както Мери е предложила, може пък да има някакво подобрение newsm78

# 69
  • София
Здравейте и от нас. Продължавам да събирам мнения за по-лека количка (в момента сме с "трактора" - Принцес Ролл на Мак Инглънд - тя ни е назаем). Благодаря на всички, които се изказаха  Hug и специално чакам Айрис да ми припомни каква беше нейната супер лека количка. И на Елле май беше много лекичка...
ЕДИТ: А я да ви питам, всички предлагате летни колички. Сега не се смейте много, ама те не стават ли и за зимата  newsm78 Май не съм чувала за зимни... Сега през зимата нашите бебковци ще са по-големи, вие такива ли ще ползвате? Абе много съм зле в някои области  smile3538 smile3538 smile3538

За масажите, от понеделник започвам някакви магнитни процедури, след които се очаква да има влошаване на болките и после идвал крайният ефект. Та след тях евентуално ще говоря и с доцентката за масажи.

Наш Калинко е вече 9 килца и 70 см., за сега се държи културно след хепатитната ваксина, а другата седмица почваме да го захранваме със зеленчуково пюре. Я да ви отперя един тъп въпрос, към тези, които правят домашни пюрета от картофи: от къде купувате и нещо гледате ли специално? Видях в ХИТ био, 2 кг. са 7 лв.  Rolling Eyes

Д. маймуна
, моля да се произнесеш за почти провалената среща, май ще е на Витоша като гледам  Mr. Green

Дез
, Биг Бенг Тиъри гледаме "пУ интИрнетЪтЪ", не съм го хващала по ТВ, май са го давали, но не скоро.

Дидето, честит рожден ден   bouquet

Бейби_мони, какви предпочитания да имам за количката?

Моля мамите от срещата в Банкя да ме дирят на Скайп за снимки и Елле, благодаря, ако имаш възможност да качиш моите.
Който няма Скайп, аз имам и някакво icq, но за по мейл не знам дали ще стане, защото са 280 МВ снимки и 162 МВ клипчета   Whistling

ТРИНАДЕСЕТА
  Twisted Evil Софийска среща Западен парк 11 ч. тази неделя 30.08.2009 г. Моля, записвайте се: зелено човече, Тони_ст, кикоимери
Ако вали, на ОМВ-то срещу централния вход (Сливница)
Относно срещите, май ще вземат да "вържат" метрото на 07.09.2009 г. и ще започнем да редуваме срещите Западен парк - Борисова градина 1:1   Mr. Green

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 18:51 от зелено човече

# 70
# 71
  • Стара Загора
Днес ходихме на консултация - биха ни последната ваксина Хепатит Б и сега чак на година и 1 месец ще е следващата за шарките. По принцип не ни е дата да се теглим но аз я сложих Симона на кантара и останах така -  Shocked за 16 дни е качила 750гр. или 7,500кг. и 67 см. Още не мога да повярвам, че е качила толкова ( пу-пу)
Честито на всички с поводи. На месечинките, на рожденниците на кръстените и т.н
Някой питаше за Яница. Отговорът е прост. Тя, Нефертити и други мами пишат из други теми не и тук! Въпрос на избор. Но аз искам да питам, точно тези мами които спряха да пишат тук ще ги има ли в новия облик на темите ни и в колажите? От 150 мами след 5 години ще пишат само 10. В другата ни отчетна е така и не само  там.
Бях ви казала за лигавниците на Симона - ето това са
Incognito твоите са готови. Вчера ги поръчах и днес вече са на лице - но както се разбрахме след като се върнете, ще ти ги пратя. Ако някоя от вас иска такива да казва. Ще поръчам и на нея! Цената е 2,50 за брой!

# 72
# 73
Злати,супер са,замислям се дали да не ти поръчам  newsm78,проблем ли ще ти е да ги пратиш с нещо?
Някой питаше за цените на бънджитата ,различни са ,но са над 60  Peace,нашето го взех от продавалника за 50 лв на Линдам,а и има много добри оферти  Peace
Зеленко,що да не стават за зимата,просто му мяташ едно чувалче и готово  Peace

# 74
 Hug
Слънце,ако може и аз да ти поръчам лигавчета  и да ми ги пратиш.Мерси много,че питаш!  bouquet
Вили,чак ми е неудобно пак да пиша,ама понеже питаш... BlushНие сме с 2 заместени хранения.Обяд-зеленчуково пюре,следобед-каша или плодово(плодово с бисквити). Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 22:04 от АлЕкС-мама

Общи условия

Активация на акаунт