Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 221
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
Минавам да проверя - има ли някой нужда от помощ и ...доволен виждам:
guess who ви е консултирала отлично по всички въпроси!

Daz  и  Dash не са едно и също.
Брилянте Блюмен не е точна.
Болд е по-близко до Даш, но дори италианският Даш е различен от немския Даш.
Daz не бих препоръчал на дами с по-високи очаквния. Докато Даш е добър.

По другия въпрос - с почистването на пералните. Може да се сложи препарат за миялна, но не маха варовика. Маха тиня, налепи от препарати или омекотители. А ви притесняваше варовика, нали?

guess who ви е насочила правилно - лимонена киселина. Но чиста, не лимонтозу. Това на кларо много не е препарат, но ако не откриете друго - ползвайте го. Немците имат прахообрзен препарат Райне Цитронензойре. Тайд също имат продукт, но не се намира тук.
Относно интервала - ако пускате преалня всеки ден - през два-три месеца е нормалното време да я почиствате.
На разположение съм вече.

# 226
Daz  и  Dash не са едно и също.
Брилянте Блюмен не е точна.
Болд е по-близко до Даш, но дори италианският Даш е различен от немския Даш.
Daz не бих препоръчал на дами с по-високи очаквния. Докато Даш е добър.

Да не говорим, че във Франция Dash е пълно копие на английския Bold. И се поправям: вариант на английския Daz има във Франция и се нарича Bonux - кутията и шрифта на логото са идентични.
Общо взето е доста трудно да се оправят маркетинговите стратегии на "гигантите" и коя марка къде как се нарича. Понякога всичко е абсолютно лишено от логика. Понякога една марка е от високия клас в една държава, в друга е от по-нисък клас - например в Турция, България, Румъния OMO е по-скъпата и по-качествена марка, а в Гърция (където Скип е високия клас) ОМО е по-евтината. Но вие питайте, пък ние ще имаме грижата да проверим за вас, нали?

# 227
  • Плевен
С лимомената киселина премахват ли се тинята и другите полепнали гадории? Барабанът на пералята ми не е пластмасов, мога ли да сложа лимонена киселина? На работа има чували от нея, все ще ми дадат 100г. Mr. Green

# 228
С лимомената киселина премахват ли се тинята и другите полепнали гадории? Барабанът на пералята ми не е пластмасов, мога ли да сложа лимонена киселина? На работа има чували от нея, все ще ми дадат 100г. Mr. Green

Да, премахват се.
Барабанът на пералнята няма как да е пластмасов. Въпросът е казанът/водосъдържателят да не е емайлиран, че от лимонената киселина ще се пропука емайлът и ще потече. Но обикновено в съвременните перални казанът е пластмасов (карборан) или неръждавейка (при по-скъпите марки).

# 229
Днес си купих течен перилен препарат за бяло пране с Алое Вера, марката е DM.
Дано се окаже сполучлив! Simple Smile

# 230
Daz наистина е Даш. Това е английският му вариант...

Не, бъркаш. В Англия има един Bold, който e от класà на Dash, но със съвсем други продукти и лого, та може да се каже, че Dash е вариант на Bold и обратното.
Daz е много стара марка и я има само на английския пазар. Дори като концепция и лого, та макар и под различно име, я няма другаде.
Според мен Болд си е нещо като Бонукс, а другото си е точно Даш. Peace

# 231
i az polzvam techni preparati. Kupuvam si ot edin magazin na Krasno selo, vnasiat  ot Greece. Cenite sa im dobri, njakoj pat dori po-evtini ot tova, koeto sam vijdala predi granicata i perat mnogo dobre! Wink

# 232
brillante Blumen,
не си се вслушала в думите ми. Ама никак Laughing
Не си права и си настояваш Hug

Ще поясня. Никак не е лесно да се определи коя марка от даден пазар съответства на дуга от друг. Дори с една и съща марка е така. По-напред дадох пример с Даш от Италия, който няма аналог с друг Даш в Европа.
За Daz: това е най-ниското ниво и най-евтината марка на P&G в UK. Не съответства на Даш, а на Бонукс във Франция и тук.Или на Визир в Германия и Полша. Този Визир даже немците го спряха. Последните години не го виждам на техния пазар. Там буклуци много не виреят, ако може продукт на P&G  да се нарече така. А, да - Бонукс е такъв Laughing Има и друго интересно, което потвърждава думите ми, че е трудно такова сравнение - във Франция има както Визир, така и Бонукс.

По-какво сравнявам марките:
Първо -ценова категория;
второ - асотимент в марката/прахове, течни, таблети, допълнителни;
трето - пазарно присъствие и насоченост към сегмент потребители;
четвърто - визия, дизайн на опаковката;
пето - качество на действие;
шесто -аромати.
Айде стига толкова. Май не е много важно, но Даз не е нещо, за което да си дадете парите. Е, от Бонукс е по-добре.

# 233
  • град-държава
Здравейте и от мен в отбора на перящите с течни препарати...за сега съм ползвала само Персил внесен от Гермения и Ариел универсален,по-доволна съм определено от Ариела въпреки,че е за БГ пазара...от към аромат,качество на изпиране и цена напълно ме задоволява,не ми се е налагало и да повтарям пране,а с Персил от време на време се случваше...на Персил  единствено ми допада добрата цена..за бялото пране винаги пускам едно прахче на ДМ,много съм доволна от същото,прането направо светва,омекотители не понасям и не слагам ...ползвам таблети Калгон (също немски),не на всяко изпиране предимно при пълна пералня и на висок градус,което ще рече 2 в седмицата,но ми се струва като,че ли с тях се изпира още по-добре...как мислите на всяко пране ли трябва да ги слагам или така е добре за да се подържа пералнята?

# 234
  • Варна
Искам да попитам по -разбиращите дали праховете,обикновенните и течните имат някаква годност.Имам възможност да се презапася с изгоден Ариел в момента от Германия,но се чудя дали имат годност праховете.

# 235
Здравей, rosiel
Аз ще се опитам да ти отговоря по принцип как са нещата.
Производителите на препарати гарантират между 2 и 5 години оптимално качество. Това е доста дълъг срок в сравнение с други масови продукти. Но, има едно НО! Не на всички са маркирани тези неща. В Европа хората не се притесняват много от срокове, защото знаят, че е недопустимо да премине срокът на подобна стока.
Големите търговци/ не производителя, защото при него стоката не се задържа, а излиза до втория месец/правят разпродажби на стоки, които са купили и изтича срокът на 2/3. Скоро и в  България бе внесен един течен Ариел от Холандия, купен там без пари, поради изтичане на срок. Продава се из магазинчетата на половин цена/9-10лв/. Но ти не можеш да разбереш това. На опаковките на Ариел /от европейския/няма маркиран срок или дата на производство. Има кодове, по които би се ориентирал професионалист. Мисля, че не е толкова страшно да се презапасиш - все ще го изпереш до една година. Но замисли се и за друго - ако се появи след месец още по-изгоден, а ти си напълнила шкафа със този вече "скъп"? Laughing

# 236
При праховете нещата стоят така: ако опаковката не е отворена и се държи на хладно и сухо място, можеш да го съхраняваш колкото си време искаш. Отворен прах трябва да се ползва до половин година, защото праховете абсорбират вода от въздуха, стават на буци, "вкаменяват" се; някои прахове се преактивират и престават да действат.
Течните са дори още по трайни, но зависи от формулата.

# 237
Да, тоа е важно уточнение. Особено за праховете от Европа, които са в екологични картонени опаковки. А не като местните - в плик.
Картонът пропуска влагата и прахът се "разваля". И това е една от причините да не препоръчвам най-големите опаковки. Май го писах в темите за таблетките за миялна.
Другата ми важна препоръка - не купувайте от донесени в багажници и автопазари.
Скоро четох за доволно момиче, купило такъв. Първо - може да е преактивиран от влага. Второ геловете може да са "кръстени" с вода. Лошото е, че няма на кого да се оплачете. Не е магазин, който да е с адрес, с регистрация, да държи на реноме и клиенти. Няма касова бележка за доказателство, няма комисия за защита от конкуренция, РИОКОЗ и подобни контролни органи.

# 238
Да, тоа е важно уточнение. Особено за праховете от Европа, които са в екологични картонени опаковки. А не като местните - в плик.
Картонът пропуска влагата и прахът се "разваля". И това е една от причините да не препоръчвам най-големите опаковки. Май го писах в темите за таблетките за миялна.
Другата ми важна препоръка - не купувайте от донесени в багажници и автопазари.
Скоро четох за доволно момиче, купило такъв. Първо - може да е преактивиран от влага. Второ геловете може да са "кръстени" с вода. Лошото е, че няма на кого да се оплачете. Не е магазин, който да е с адрес, с регистрация, да държи на реноме и клиенти. Няма касова бележка за доказателство, няма комисия за защита от конкуренция, РИОКОЗ и подобни контролни органи.

Картонът на кутиите за прах е обработен така че да не пропуска влага. Всъщност и самата кутия е така запечатана, че гарантира свеж продукт докато се отвори. Уточнявам - при правилно съхранение. Ако се държи на влажно място, естествено че кутията няма да го спаси. Затова продуктите P&G Professional са в найлонови чували.
В частта за донесените в багажници се съгласявам, защото продуктът си има начин на съхранение, който подобни "търговци" не гарантират.

Тук е мястото да питам защо в бившите соц-страни и Турция праховете са в найлонови пликове, а по целия останал свят (дори и Гърция, т.е. не е заради това, че сме на Балканите) са в кутии.

# 239
  • Стара Загора
Аз си пресипах Персил-а от картонената кутия в пластмасова кофа, аз за 6 месеца ще си го изразходя де. Но майка ми е сама и 6 кг ще й стигнат за по- дълго време, тя също го съхранява в пластмасова кофа, така пак ли има 6 м. трайност или и повече време може да изкара.
А Персила- го отворих по -рано от предвидено, защото стана авария и се намокри кутията, веднага го отворих и не беше пропуснал вода, но все пак си го пресипах в кофата. Имам започнат и един течен Ариел, до половината е = той колко време след отваряне остава годен.

Общи условия

Активация на акаунт