Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 216
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
Аз си пресипах Персил-а от картонената кутия в пластмасова кофа, аз за 6 месеца ще си го изразходя де. Но майка ми е сама и 6 кг ще й стигнат за по- дълго време, тя също го съхранява в пластмасова кофа, така пак ли има 6 м. трайност или и повече време може да изкара.
А Персила- го отворих по -рано от предвидено, защото стана авария и се намокри кутията, веднага го отворих и не беше пропуснал вода, но все пак си го пресипах в кофата. Имам започнат и един течен Ариел, до половината е = той колко време след отваряне остава годен.

Ако е в плътно затворена кофа и не може да поема влага, няма проблем.
На течния нищо му няма.

# 241
Аз си пресипах Персил-а от картонената кутия в пластмасова кофа, аз за 6 месеца ще си го изразходя де. Но майка ми е сама и 6 кг ще й стигнат за по- дълго време, тя също го съхранява в пластмасова кофа, така пак ли има 6 м. трайност или и повече време може да изкара.
А Персила- го отворих по -рано от предвидено, защото стана авария и се намокри кутията, веднага го отворих и не беше пропуснал вода, но все пак си го пресипах в кофата. Имам започнат и един течен Ариел, до половината е = той колко време след отваряне остава годен.
А течните мо магазините нали постоянно ги отварят да ги миришат...

# 242

Тук е мястото да питам защо в бившите соц-страни и Турция праховете са в найлонови пликове, а по целия останал свят (дори и Гърция, т.е. не е заради това, че сме на Балканите) са в кутии.

Мисля, знаеш причината. В Европа имат стимули за използването на екологични опаковки и санкции за пластмасовите и трудно преработваеми пликове. Имат и култура на пазаруване и потребление, на разделно събиране на употребените опаковки.А тук - Големите играчи - мултинационалните компании ни броят за втора ръка потребители, но искат все пак малкото ни пари. И в източните заводи изнесоха старички технологии, не им се влагат пари даже за една пакетажна линия за кутии. Тук е и въпрос на държавна политика за еко-опаковки. В момента се роят три-четири фирми за събиране и оползотворяване на отпадъците, които се надлъгват с вносители, производители и държава. Не ми се говори за това, яд ме е. Ще призная Фикосота за производител, ако направи подобна опаковка. Ама и на тях им е по-евтино - найлонов плик и после 4 плика в найлонов чувал и т.н. боклуци.

# 243
Извинете ме за въпроса на лаик, но защо да ползвам течен вместо прахообразен препарат за пране? - правилно ли разбрах, че с течния пералните по-лесно се запушват/наслагват с отлагания?
Не се съмнявам, че качествено ще ме ограмотите  baby_neutral

# 244
Извинете ме за въпроса на лаик, но защо да ползвам течен вместо прахообразен препарат за пране? - правилно ли разбрах, че с течния пералните по-лесно се запушват/наслагват с отлагания?
Не се съмнявам, че качествено ще ме ограмотите  baby_neutral

Въпрос на избор.
Ако напромер водата ви е със слабо налягане, прахът не може да се отмие от ваничката при първоначалното пълнене с вода и прах попада в пералнята и по време на плакнене. Тогава може да се ползва течен, който се слага директно при прането в барабана. Също така в течните препарати няма избелващи съставки и те са по-подходящи за цветни дрехи, но особено за черни дрехи или шушлекови якета, по които често остават бели петна от праховете. Течните имат по-трайна миризма, разтварят се по-лесно, по-малко абразивни са.
Пералнята може да се запуши, ако течният препарат се сипва в чекмеджето. Понеже в течните няма избелващи вещества, по-вероятно е, ако се използват само такива, в пералнята да се събере мухъл и да се появи неприятна миризма.

# 245
  • Плевен
Четейки предния пост за себе си решвам да използвам - прах за бялото и течен препарат за цветното.

# 246
Аз също, благодаря на Познай кой!
А по отношение почистването на пералните - моята тече от момента, в който тръгне да пълни ваничката за омекотител. Аз се отказах от него преди известно време, но никога не съм чистила по коментирания по-нагоре начин пералнята. Подозирам, че е запушен именно каналът за поемане на омекотителя. При това положение май няма смисъл да слагам препарат за съдомиялна или лим.к/на във ваничката за праха, а само в тази за омекотител  newsm78 Но дали изплакването след това ще е достатъчно да измие препарата от машината, или ще се наложи да пусна още една пълна програма на празен ход?

# 247
 PeaceПривет -изчетох темата с много полезно инфо-Благодаря   bouquet

А по отношение на почистването на пералнята-не върши ли същата работа оцетната киселина/като лимонената/-има такъв вариант за кафемашината,ютията и хладилника/като обезмирисител/не става ли и за пералня-половин бутилка оцет например? #Crazy

# 248
ами после няма ли трудно да се отмирише. Аз сипвам оцетна киселина в електрическата кана, но после я плакна поне 6 пъти

# 249
Аз също, благодаря на Познай кой!
А по отношение почистването на пералните - моята тече от момента, в който тръгне да пълни ваничката за омекотител. Аз се отказах от него преди известно време, но никога не съм чистила по коментирания по-нагоре начин пералнята. Подозирам, че е запушен именно каналът за поемане на омекотителя. При това положение май няма смисъл да слагам препарат за съдомиялна или лим.к/на във ваничката за праха, а само в тази за омекотител  newsm78 Но дали изплакването след това ще е достатъчно да измие препарата от машината, или ще се наложи да пусна още една пълна програма на празен ход?

Препаратите за почистване/лимонената киселина са предназначени за почистване на вътрешните части на пералнята - казана, барабана, тръбите. Ако ти е запушено отделението за омекотител, ще си извадиш чекмеджето, и ще почистиш сифончето на отделението за омекотител по укàзания в упътването на пералнята начин.

PeaceПривет -изчетох темата с много полезно инфо-Благодаря   bouquet

А по отношение на почистването на пералнята-не върши ли същата работа оцетната киселина/като лимонената/-има такъв вариант за кафемашината,ютията и хладилника/като обезмирисител/не става ли и за пералня-половин бутилка оцет например? #Crazy

Колко оцетна киселина има в 1/2 бутилка оцет?
Лимонената киселина, за която писах, както и препаратите, са концентрирани. Оцетът няма да свърши работа.

# 250
PeaceПривет -изчетох темата с много полезно инфо-Благодаря   bouquet

Здрасти, teo_71
За съжаление половин бутилка оцет не върши работа. Лимонената киселина, която споменахме, е концентрирана и е препарат за почистване. На нея трябва да има занак Xi/ дразнещ кожата и лигавицата/. Прочети колко литра вода налива твоята пералня на един цикъл, сложи 300 мл. от оцета от магазина, в който няма никаква оцетна киселина и прецени какъв разтвор става и какво ще почисти. И това сме го коментирали по-напред в темите.

# 251
  • Плевен
Дедо, в оцета на пазара има само и единствено оцетна киселина за хранителни цели+вода и органичен оцветител, даже в началото са слагали чай каркаде Crazy. Малко са фирмите произвеждащи натурален оцет, а и той трябва да е много скъп. По спомени в една бутилка влизат около 30мл концентрирана оцетна киселина.

# 252
Темата тотално се измести. Който се интересува от почистване на пералнята, нека да изчете тези три теми. Всичко е обсъждано подробно.

Мухъл в пералнята

Как да премахна мириса в пералнята

Сега пък пералнята

# 253
Mного правилно guess who ни направи забележка.
Да коментираме тук само течните перилни препарати.
И аз съм виновен, че и миялни намесих, варовик, и какво ли не в стремежа си да отговря на повече въпроси Embarassed
Valka, ще ти пиша в третата посочена тема Wink

# 254
Mного правилно guess who ни направи забележка...

То щото аз малко писах по странични въпроси. Rolling Eyes
Не ме разбирайте погрешно. Не правя забележки, а просто мисля, че щом има интерес по въпроса, по-добре е интересуващите се да прочетат темите, в които сме писали подробно, и ако има въпроси да ги зададат там, за да не се разводнява тази тема.
Сега тези работи, дето ги писахме за почистване на перални, ще се изгубят сред мненията за течните препарати и някой, който би се интересувал в бъдеще, няма да може да ги намери.

Общи условия

Активация на акаунт