Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 288
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
Между другото Ариел Ексел=Ариел "dubbel kracht"/или каквото точно пише/ Laughing
Което ще рече, че по-високата цена на Ексел гела спрямо другото /което подозирам, че ако му кажа името, ще ми се върже езикът на фльонга/ е неоправдана.

Аз всеки път, дори и когато пробвам най-прост и евтин почистващ или перилен препарат, очаквам резултата, сякаш аха да открия някоя нова вселена. Много ми е любопитно какво ще се получи. Аз обаче съм малко професионално изкривена, не обикновена луда. Laughing
 За сега не съм открила за себе си най-добрия прах за бяло и това си е.
 И съм в процес на издирване на онуй вълшебство, което ще направи засечените бели дрехи отново ''заслепяващо'' бели. Пробвах един /мисля немски/ препарат, прахче. Хайтман или нещо подобно се казваше. Имаше някакъв ефект, но има какво още да се иска.

# 436
Аз  съм  страшно доволна от Арил ексел гела  за бяло. Излязоха невероятни петна. Всеки сам си преценява кое  колко работа му върши. За мен е перфектен 

# 437
  • Варна
Във Варна най-накрая също ще отварят ДМ, и искам да питам пазарувалите оттам, има ли нещо от тяхната марка, което си струва да се пробва. Освен перилни и почистващи си търся и изгоден препарат за почистване на пералня.

# 438
  • софия
Във Варна най-накрая също ще отварят ДМ, и искам да питам пазарувалите оттам, има ли нещо от тяхната марка, което си струва да се пробва. Освен перилни и почистващи си търся и изгоден препарат за почистване на пералня.
В На пазар има цяла (даже няколко) теми за ДМ и отзиви за продуктите им  Peace

# 439
Наскоро пусках пералня цветни с Ариел за цветно, но едната блуза пуснала кафяво и.... познайте...
за 1ви път ми се случва това

# 440
Наскоро пусках пералня цветни с Ариел за цветно, но едната блуза пуснала кафяво и.... познайте...
за 1ви път ми се случва това
Tова няма как да го предотвратиш, ако проблема е в блузата... Препаратите за цветни дрехи просто не избелват цветовете, не предотвратяват оцветяването. Особено новите дрехи пускат почти на 100 %! Аз лично много мразя когато си "окипазя" така някоя любима дреха. Бих те посъветвала да ползваш цветоулавящи кърпички. Ако има някоя по светличка дреха която се е оцветила, вземи си прахче за засечени дрехи на Хайтман. Ако не стане от първия път, не се притеснявай, опитай пак... работи. Дано съм била полезна.  Hug

# 441
Тя блузата ако си пуска и без прах или гел ще си пусне

# 442

zvanche те е ориентирала правилно, разгледай коментарите  в специалните теми за ДМ.
Колкото до перилните и почистващи, в ДМ не са нещо особено.
Собствената марка Денк мит,  с каквото и да я сравнявам, не ми харесва.
Това си е мое впечатление Laughing
Останалите / познатите марки / ги има в Метро и Кауфланд по-евтини, а в Пикадили на същите цени.
Препарат за почистване на пералня в ДМ няма.
Има прах , като калгон за омекотяване на вода и таблети със  същата функция, но не и за почистване.

# 443
Tова няма как да го предотвратиш, ако проблема е в блузата... Препаратите за цветни дрехи просто не избелват цветовете, не предотвратяват оцветяването. Особено новите дрехи пускат почти на 100 %! Аз лично много мразя когато си "окипазя" така някоя любима дреха. Бих те посъветвала да ползваш цветоулавящи кърпички. Ако има някоя по светличка дреха която се е оцветила, вземи си прахче за засечени дрехи на Хайтман. Ако не стане от първия път, не се притеснявай, опитай пак... работи. Дано съм била полезна.  Hug

Тук бъркаш. Повечето препарати за цветни дрехи действително не избелват, но и съдържат вещества, предотвратяващи преноса на боя от една дреха на друга - обикновено се ползва полимерът PVP, който улавя молекулите на багрилата и ги задържа в разтвора.
Златно правило е нови дрехи, особено червени, черни и тъмносини, първите няколко пъти да се перат отделно, за да се избегнат такива фалове. Тия цветове най-много пускат и понякога и най-хубавия препарат за цветно не може да се справи. Например имам един халат за баня с преобладаващ червен цвят, който е пран десетки пъти, но не може да се пере с други дрехи. Имам чувството, че тази червена боя е безконечна.

# 444
Всъщност, Дедо ме е изпреварил.  Няма защо да се радваш - Персила и Ариела  е  същия   като в напите  магазини - български и неперящ. Може  би само козметиката  собствена  марка   да си заслужава.

# 445
  • София
Да попитам професионалистите. Мога да купя омекотител Суплин - 5л. за 16 лева. Добър ли е този омекотител, траен ли е, цената му изгодна ли е? Кой цвят бихте ми препоръчали, обичам по-силни и трайни миризми. Предварително благодаря за съветите.

# 446
Суплин е много добра марка, но за да препоръчам точно този е необходима повече информация - къде е произведен и каква е дозата.
5 л. на тази цена не е концентрат.
Това не значи, че е лош , но е важно производството кде е.
Питам, защото има национални особености в предпочитанията на различните пазари.
С тази марка са най-често продукти на Колгейт-Палмолив от Гърция, Испания, Франция.
В немско-говорящите продуктът е Софтлан, в Италия - Фабулозо
Колкото до ароматите - въпрос на вкус.
Май много изприказвах и не съм ти достатъчно в помощ Laughing

# 447
Тук бъркаш. Повечето препарати за цветни дрехи действително не избелват, но и съдържат вещества, предотвратяващи преноса на боя от една дреха на друга - обикновено се ползва полимерът PVP, който улавя молекулите на багрилата и ги задържа в разтвора.
Златно правило е нови дрехи, особено червени, черни и тъмносини, първите няколко пъти да се перат отделно, за да се избегнат такива фалове. Тия цветове най-много пускат и понякога и най-хубавия препарат за цветно не може да се справи. Например имам един халат за баня с преобладаващ червен цвят, който е пран десетки пъти, но не може да се пере с други дрехи. Имам чувството, че тази червена боя е безконечна.
[/quote]

Щом казаваш, че бъркам, значи си нещо специалистка в областа... нямам нищо против, на мен лично не ми се е случвало препарат да ми предоврати изцяло пускането на цвят , но както и да е... Сега дай пример за перилен препарат, който съдържа PVP полимери, че и ние да се ограмотим.

# 448
  • София
...
Май много изприказвах и не съм ти достатъчно в помощ Laughing
.
Напротив, помогна ми даже много. Мисля да продължа с Коколиното, благодаря ти.
В магазинчето имаше Софтлан и струваше 8 лв. литъра. Гръцки препарати твърдо не купувам

# 449
Щом казаваш, че бъркам, значи си нещо специалистка в областа... нямам нищо против, на мен лично не ми се е случвало препарат да ми предоврати изцяло пускането на цвят , но както и да е... Сега дай пример за перилен препарат, който съдържа PVP полимери, че и ние да се ограмотим.

Ariel Color, Tide Color, Bonux Color, Persil Color, Rex Color, Tema, Savex и т.н. - прахове от официалния внос.
Persil Color Gel, Rex Color Gel и т.н. - течни от официалния внос.
Плюс всички западноевропейски прахове и течни за цветно, които се продават по малките магазинчета.
В общи линии всичко за цветно съдържа такива полимери.
Само перилният препарат доста добре предотвратява пренасянето на цвят, но е добре прането да се разделя на светли цветни и тъмни цветни дрехи. Ако пък искаш да си ги смесваш, можеш да ползваш цветоулавящи кърпички, които вършат чудесна работа.

...Мисля да продължа с Коколиното...

Добро решение!

Общи условия

Активация на акаунт