Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 авг. 2009, 12:17 ч.

ЗАПЕР?

 • 221 265
 • 310
 •   2
Отговори
# 15
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 561
Аз си взех запер с приставка за компютър и така имам възможност за лекуване на над 1600 вида вируси и инфекции  Peace
За всяко заболяване си има определена честота и си настройвам програмата за това, което ми е нужно. Струва под 100лв.
Имам го от 1 месец и за 1-2 дни ми оправи грипа и разни гъбички.

Твоето е доста скъпо  Shocked Мисля, че съм чувала за това, но те карат и да пласираш разни хр. добавки  Money

Никой нищо не ме кара да правя. Поисках да го имам и мой близък ме уреди да си го взема - уреда ми е произведен по поръчка в Украйна и е един от първите в България, а те са не повече от 10-15бр. Ползваме ги определен кръг хора.

Твоя вариант изисква доста четене и навлизане в дълбочина на тази материя, а това не е за всеки. За обикновения потребител е перфектен запера - универсално за всичко. Иначе диагностика, ровене в дъъълги списъци честоти по Кларк или CAFL... - повечето хора това не ги интересува - те искат ефективен и прост начин за решаване на проблемите си.

Аз например, за да пусна програма трябва да знам с какво си имам работа, както и ти с генератора трябва да знаеш какво имаш като паразит и точната му резонансна честота. Дали е вирус, бактерия, гъбичка, червей - дали е лентов, кръгъл, едноклетъчно ...  Това значи - микробиологично изследване или диагностика със синхрометър, Метатрон и т.н от сорта апаратура.

На практика аз имам оръжие срещу абсолютно всички паразити (екзогенни програми), програми за хармонизиране на потока енергия по меридианите (ендогенни програми) и още много програми (индукционни) - за обучение, почивка, антистрес, за по-добър сън ..... много са. Спокойно мога да твърдя, че имам супер модерна болница и много по-ефективна от реалните болници в лечението. Само ми липсва диагностичен метод за момента. Карам по книгата на Кларк - като ми каже човека проблема си - чета какъв е паразита и от там преценявам програмата.
Въпрос на врееме е и диагностична апаратура да имам.

Много четене е нужно обаче, за да прави човек тези неща - не е чак толкова  безопасно, когато се прави лечение - трябва да се почете за източната медицина и принципите и, за да не навредиш на човек, вместо да му помогнеш.

Например органите са активни в различни периоди в годината - ако лекуваш един орган, когато е слаб ще увредиш противостоящия му. Ако лекуваш бъбреци лятото - увреждаш сърцето. Именно това е проблема на медицината и често поради това несъобразяване и нехолистичен подход, човек от 1 проблем влиза в един омагьосан кръг от болести.

Не ме разбирай погрешно - не се правя на специалист - още съм много далече - от септември чета много и вече започнах да посхващам някои неща.

Сега трябва да изчезвам - ще продължим да споделяме по-късно.

П.П.   За гъбичките ти трябва повече време - направи 6 дни, 1 почивка и още 6 - до крак умират. Съпругът ми имаше разнацветен лишей октомври и така го унищожихме - кожния беше изумен колко равномерно си е мазал гърба с лекарствата.   Laughing

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 18:31 от TINA.K

# 16
 • Мнения: 0
Аз си взех запер с приставка за компютър и така имам възможност за лекуване на над 1600 вида вируси и инфекции  Peace
За всяко заболяване си има определена честота и си настройвам програмата за това, което ми е нужно. Струва под 100лв.
Имам го от 1 месец и за 1-2 дни ми оправи грипа и разни гъбички.

Твоето е доста скъпо  Shocked Мисля, че съм чувала за това, но те карат и да пласираш разни хр. добавки  Money

Amar, можеш ли да кажеш откъде си купи твоя запер? Иска ми се и аз да си го купя. Може да ми пишеш и на лични. Благодаря.

# 17
 • Мнения: 6 390
попаднах на този сайт
http://zaper.artcom.bg/

# 18
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 561

... От 2м работя с една българска компания, която произвежда доста уреди и продукти за превенция на здравето и за лечение. Един от най-новите продукти е Запер - много готиничък на външен вид - официалното му пускане в продажба ще е средата на март. Сега имаме промоция - който си го заяви и плати до края на февруари ще получи подарък 1 опаковка от един билков продукт, който трябва да се пие едновременно с процедурите, за да може организма да се изчиства от мъртвите паразити.
...


Самоцитирам се - ето снимка на въпросния запер.
Има вградени сигнализатори за начало и край на сеанса, индикатор за батерията, индикатор за електродите, индикатор пауза. След първия и втория сеанс от 7м преминава в режим почивка 20 мин. Сигнализирането е в края на 7мин и в края на 20мин пауза.
Гаранционен срок - 12м. Цената му е 129лв.

# 19
 • Мнения: 6 390
Тина.к
искам да те питам в какво е разликата между Запер за 100лв и Запер за 2000лв?

# 20
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 561
Тина.к
искам да те питам в какво е разликата между Запер за 100лв и Запер за 2000лв?

Здравей Ели,
Уреда за 2000лв не е запер, а биорезонансна терапия. Има вградени програми, работещи на различни честоти в 3 направления:
* екзогенни програми - всички антипаразитни - режим 7-20-7-20-7. Една от тях (универсалната) е запер, другите са в по-тесен коридор честоти за вид паразити - бактерии и вируси,едноклетъчни и кръгли червеи, плоски червеи, гъбички, брадавици, кърлежи. Има и 57 поименни за определения паразит програми. Много е бърз ефекта - няколко пъти вече за 1 час виждаме промените в състоянието. Приятелите, дето ги лекувама направо остават изумени.
* ендогенни програми - за хармонизиране на потока на енергия по меридианите - 10 до 20 мин
* индукционни програми - за обучение, почивка, антистрес, за по-добър сън, против депресия, обезболяваща, развитие на творчески, делови способности, енергизиране на организма, стандартните програми са алфа, бета, делта, тета и вълни на Шуман - доста са и при доста проблеми могат да помогнат - дори да е само с облекчаване на симптоми и подобряване на състоянието, а не пълно излекуване. Обикновено са по 50-60мин. Предполагам, че в рамките на това време се променят честоти, според зададена програма - любопитно ми е и ще го тествам на осцилоскоп, за да видя какво се подава на електродите при различните програми.
Апаратурата е руска и е сертифицирана като медицинска.

Запера работи на една единствена честота - универсална от 30 KHz.
Има хора, които правят различни по вид честотни генератори, но за да боравиш с такъв си трябва много четене, за да си наистина полезен и ефективен. За хора, които имат интерес в тази посока е ОК. Но аз съм попадала на много хора, които искат най-елементарното нещо, което ще има ефект - запера им е перфектен. Не им е нужно нищо повече от това да знаят кое копче е за пускане и кое за спиране, колко дни и по каква схема - пише в инструкциите. А има дори такива, които даже и това искат на готово - само да си го пуснат. А най-тежкия случай са тези, дето и това не щат - само да дойдат, да хванат електродите и друг да пусне апарата.

Уреди има много и най-различни - въпрос на личен избор и предпочитание е какво да се ползва.
Дори има вече и такива на безконтактен принцип - супер са - пестят ти време. Лекува те, докато си вършиш ежедневните неща.

# 21
 • Варна
 • Мнения: 924
Аз си взех запер с приставка за компютър и така имам възможност за лекуване на над 1600 вида вируси и инфекции  Peace
За всяко заболяване си има определена честота и си настройвам програмата за това, което ми е нужно. Струва под 100лв.
Имам го от 1 месец и за 1-2 дни ми оправи грипа и разни гъбички.

Твоето е доста скъпо  Shocked Мисля, че съм чувала за това, но те карат и да пласираш разни хр. добавки  Money

Amar, можеш ли да кажеш откъде си купи твоя запер? Иска ми се и аз да си го купя. Може да ми пишеш и на лични. Благодаря.

Моят запер + приставката си ги взех от тук - http://sites.google.com/site/zapperraif/home/nasite-produkti

TINA.K, вече писах, че не е само запер, а има и допълнителна функция - да се включва към компютъра  Peace
Прави същото, което и твоя, но е доста по-евтин.
Не е нужно, да си комп. гений, за да си пуснеш програмата с честотите  Wink
В нета има доста информация и схеми. Ако някой разбира от това - може сам да си го сглоби  Peace

# 22
 • Мнения: 1 167
И запера и нещото за 2000 лв. са уреди за резонансна терапия. Баща ми си направи един елементарен запер, който работи на 2 честоти. Сега си прави друг, който ще работи на всички честоти. Всеки човек с малко повече инженерна мисъл в главата би могъл да си го направи.

# 23
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 561
Amar,
много добре знам за какво говориш и си абсолютно права за принципа, че е едно и също. От септември колко съм изчела ...  #Crazy
Изобщо не ти противореча по въпроса за това, какво можеш да правиш с генератора, то и моето си е генератор, но в по-друг вариант от твоето. Да не говорим пък за натискането на копчето - това го може и 5г ми син. Говоря за разликата в познанието, което е нужно да имаш, за да ползваш запер (само да го пуснеш и че е 7-20-7-20-7) и познанието, което ти е нужно с генератор. Или ако не познанието поне четенето.

Когато е с приставка вече не е чист запер, а си е честотен генератор. Може да прави същото като биорезонанса, но трябва да четеш изключително много и да навлезеш в дълбочина, а и много опити да направиш, за да знаеш кои точно честоти да пускаш. Нужно е и:
1. Или да имаш микробиологично изследване, за да знаеш с какво си имаш работа като паразит, да видиш в списъците с честотите или на Кларк или по CAFL на съответния паразит коя честота му е резонансната и да я пуснеш на генератора, защото ако не я пуснеш нея ще убиеш нещо друго и ефект няма да има.
2. Или да имаш синхрометър за да видиш на каква честота има в организма ти резонанс (демек какъв паразит имаш), за да я пуснеш. В списъците ровиш, ако те интиресува името на животното дето резонира на тая честота.

При мен е доста облекчено откъм четене - имам следните програми за паразити:
1 - универсална - демек запер 30 KHz
2 - Бактерии, вируси
3 - Едноклетъчни, кръгли червеи
4 - Брадавици
5 - Лентови червеи
6 - Кърлежи
7 - Изборни честоти - 57 поименно за различни паразити - като ги чета са най-честите проблеми

        • Adenovirus                          • Mycoplasma    
   • Ancylostoma                          • Niesseria gonorrhea
   • Ascaris lumbricoides               • Nocardia asteroids  
   • Balantidum coli cysts               • Onchocerca volvulus
   • Candida albicans                       • Paragonimus Westermanii
   • Capillaria hepatica                       • Plasmoduim  
   • Chlamydia trachomatis                    • Proteus mirabilis  
   • Clonorchis sinensis               • Proteus vulgaris
   • Clostridium botulinum                    • Salmonella enteriditis  
   • Clostridium diptheriae                     • Salmonella paratyphi
   • Cytomegalovirus antigen             • Salmonella typhimurium   
   • Diplococcus diphtheriae             • Schistosoma haematobium
   • Enterobacter aerogenes            • Schistosoma mansoni
   • Enterobius vermicularis                    • Shigella dysenteriae
   • Epstein Barre virus                • Shigella sonnei
   • Escherichia coli                        • Staphylococcus aureus
   • Fasciola hcpatica                        • Streptococcus pyogenes
   • Gardnerclla vaginalis                     • Strongyloides
   • Gastrothylax elongates                    • Toxoplasma
   • Giardia lamblia                        • Treponema pallidum
   • Hepatitis В antigen                • Trichinella spiralis
   • Herpes simplex                        • Trichomonas vaginalis
   • Herpes Zoster                        • Trypanosoma bruce
   • Influenza A, В                       • Trypanosoma cruzi
   • lodamoeba butschlii trophozoites  • Trypanosoma equiperdum
   • Klebsiella pneumonia                    • Trypanosoma gambiense
   • Leischmania                          • Trypanosoma lewisi
   • Metagonimus Yokogawai            • Trypanosoma rhodesiense
   • Mycobacterium tuberculosis            


Само вижте за какво иде реч - Епщайн Баре вирус

Направо си имам болница у дома.

Това ми спестява изключително много четене и ровене. Общо взето се знае всяка болест от какво се причинява и пускам съответната програма. Например при грип имам в изборните - грип А,Б, а мога и бактерии, вируси да пусна, мога и универсалната.
Съпруга ми имаше бели петна по гърба - отиде на кожен - казаха му диагнозата, питах чичко гугъл, разбрах името на паразита и:
1 - ако имах генератор трябваше да преровя списъците, за да видя кои честоти са за него - понякога са по няколко и да ги пусна
2 - с биорезонанса му пускахме програмата за гъбички, защото беше вид дрожда паразита и за 2х6 дни с 1 почивка между тях го убихме.

Сега имаме един приятел с проблем - някакъв кожен, но не е сигурно какво е точно - дали е псориазис (програма за кръгли червеи, защото причинителя е кръгъл червей), дали е нещо гъбично или друго ...
В този вариант без синхрометър или микробиология - не знам какво точно да пусна и затова пускам универсалната програма - каквото и да е - ще му подейства. При теб нещата стоят по същия начин.

Това дотук е само за едната част от биорезонанса - екзогенните програми - против паразити.

Другите 2 части (виж предния ми пост за тях) - там си мисля, че става още по-трудно и с още повече знания и четене. Предполагам, че в рамките на 1 програма (10-20 мин при ендогенните и 25-60 мин при индукционните) се сменят различни честоти - това смятам да го проверя, като си взема и запера.
Предпочитам го наготово - без толкова много четене и ровене. В описанието на програмата си чета болежките и си избирам програма. Между другото това си го позволявам без диагностика единствено върху себе си - то всъщност диагностика ми е правена и си знам, че нямам изразени проблеми.
На друг човек не правя нищо извън екзогенните програми без да мине на диагностика, защото симптомите, които имаме не са болестта и не трябва да се действа симптоматично. Диагностиката показва първоизточника на проблемите и подбира най-подходящата за всеки човек програма. Доверявам се 100% на учените, които с това се занимават и са с научни степени в тези области и които са разработили и уредите и програмното им обезпечение.

Както вече написах уреди има много и различни. Всеки може да си избере това, което счита за подходящо.

Не говоря за техническото изпълнение, това и аз ако се хвана ще разуча и ще го направя, все пак съм инженер.  Wink
Говоря за ползването и леснотата на ползване.
Занимавам се с това и хора има най-различни. Има и такива, които не ги интересува нищо повече от това аз да знам всичко и те само да хванат електродите - дори принципа не ги интересува - за тях е важно само да има ефект и да им помогне при проблем. Другата крайност са пък тези, дето искат да знаят всичко в най-големи подробности - и принципа и какво излиза на електродите. Аз съм по средата - чета това, което ми е нужно да знам, свързано с приложението при различни проблеми, а техническата част - изобщо не ме вълнува. Който е било нужно да знае техническата част, за да го направи и програмира - той е учил за това. Не можем да бъдем специалисти по всичко в крайна сметка.

Цитирам, човек който произвежда такива генератори от един форум:
"Не става въпрос за техническо изпълнение, а на програмно осигуряване, демек за медицински лечебни честоти.
Тук струва ми се е ноу хауто - подбора на честотите. Туй нещо наистина изисква много знания, голям опит и бая изследвания върху вида на заболяването и поразения орган."
- ето за това говоря и аз, но той го е формулирал кратко и ясно.


Извинете ме за дългия пост. Надявам се, че стана ясно, че не говорим за различни неща, а просто за модификации и че няма спор - на едно мнение сме в крайна сметка.  PeaceПоследна редакция: вт, 23 фев 2010, 18:06 от TINA.K

# 24
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 561
И запера и нещото за 2000 лв. са уреди за резонансна терапия. Баща ми си направи един елементарен запер, който работи на 2 честоти. Сега си прави друг, който ще работи на всички честоти. Всеки човек с малко повече инженерна мисъл в главата би могъл да си го направи.

Абсолютно! Аз имам биорезонанса от лятото на практика - тогава го поръчахме (бях на морето без интернет), а като се прибрахме в София и започнах да чета попаднах вече на много информация на различни места и много изчетох за запер, генератори и т.н. В крайна сметка не съжалявам за сумата, която сме дали. Единственото, за което съжалявам е, че не можем да си позволим диагностичната апаратура - уникални възможности има - синхрометъра е много долу спрямо нея.

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 10:05 от TINA.K

# 25
 • Мнения: 6 390
Понеже не живея в БГ, и при нас намирам единствено ЗАПЕР - Super Ravo Zapper
http://www.zappertech.net/super-ravo-zapper.php
и цената му варира от около 400еур реших че може би имаш нещо такова
Направо се чудя как може в бг Запер да е 100лв, а тук под 800 не намирам... та поради тази причина питах, дали от бг да не си поръчам и заслужава ли си многото пари другия...
Мерси за подробните обяснения... Май си заслужава инвестицията, този Раво Запера го пишат като най добрия фреквенчен генератор в света за момента , 85.програми,  фреквенция от 1 Hz до 999 Hz и тн и тн
Едно негативно мнение до сега не съм прочела за него...а от няколко дена чета за Запер, попаднах случайно на този апарат и ме заинтересува...

# 26
 • Мнения: 212
Май си заслужава инвестицията...

В случай, че някой не е чувал, чел или разбрал и за да предупредя ентусиазираните участници да се предпазят от възможните дистрибутори на въпросния Запер в тази тема, искам да напомня, че това устройство е ИЗМАМА.

Забранено е за продажба в Австралия и САЩ.

"Създателката" Хулда Кларк е една от най-известните шарлатани в света през последните 20-30 години, довела до смъртта и страданието на много хора чрез нейните "диети", "методи", "устройства" и "теории".

И макар че твърдеше, че може да излекува дори и най-сериозното заболяване с методите си, самата тя почина през септември миналата година от злокачествено заболяване на кръвта, наречено мултиплен миелом.

Информирайте се обстойно, преди да инвестирате средства и надежда в безполезни устройства и съмнителни методи на лечение!

Информацията на чужди езици е предостатъчно - тук, тук, тук, тук и на много други места. Естествено, в българското интернет-пространство информацията е едностранчива и избирателно представена.
Понеже има твърде много информация за ужасните последствия от "лечебната дейност" на Хулда Кларк, не възнамерявам да влизам в спорове относно отдавна известни и доказани факти за нея и методите й.

Четете, мислете и внимавайте!

# 27
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 561
Истината е, че всичко трябва да се подлага на съмнение.
Реалността е, че в интернет за абсолютно всичко, за което се сетиш можеш да намериш мнения от "осанна" до "разпни го".
Не мисля, че фармацевтичната индустрия лесно ще пусне кокала, дето е захапала.
Истина е, че с алтернативни методи има доста хора, излекувани от болести при които традиционната медицина е била вдигнала ръце от тях. Истина е, че е пълно и с всякакви шарлатани и измамници, които трупат пари на гърба на здравето и страданието на хората.
Съжалявам само, че английският ми не е на ниво да мога свободно да изчета всички тези линкове, които даваш - чета ги, в общи линии схващам, но много бързо се уморявам.

Това, което знам със сигурност обаче е, че дотук биорезонанса доста ни е помогнал при разни проблеми - за щастие не говорим за тумори, а за банални истории. Но в един форум тук в БГ има и такова свидетелство - за изчезнало образувание - 2 са даже - в устата и в бъбреци. Това в устата - имал човека злокачествен тумор и преди години, пак на същото място. Не казвам, че им вярвам на 100% - 100% вярвам само и единствено на личния си опит.

Не споря, просто дискутираме - в дискусиите и изказването на различни мнения човек може да научи нещо ново и да се обогати, та дори и да е с отрицателен опит.  Peace

# 28
 • Мнения: 0
Здравейте, включвам се  в темата като се надявам с някой разяснения да ви помогна в избора на апарати.

Понятието "Запер" е малко относително. По-правилно е да се казва биорезонансен уред за лечение. Факт е, че този метод е помогнал на много хора да се справят с най-различни проблеми, макар все още да не е признат от повечето здравни организации.

Самото име "Запер" идва от апарат който д-р Кларк публикува в една от свойте книги. Трябва да се отбележи, че това устройство е с много ниски параметри и спектър и е малко ефективно, макар и да е достъпно за изработка. Д-р Кларк е използвала в своята практика значително по-сложни и ефективни апарати за биорезонансна терапия. Основите на тази терапия поставя д-р Реймънд Райф който използва в своята практика също много сложни генератори.

Основния принцип на действие на тази терапия е ТОК с ВИСОКА честота който протича през човешкото тяло. Човешките клетки са значително по-големи като размер от бактериите и вирусите които предизвикват болестите. Това е причината да "трептят" на по-ниска честота от паразитите. Високата честота оказва влияние само на паразитите, като им нарушава "комуникацията" с околната среда и те загиват.

Тази терапия набира все по-голяма популярност и вече съществуват много апарати на пазара в България и извън нея. Основния проблем на повечето евтини апарати е наличието само на една честота - тази която е на Запера публикуван от д-р Кларк в нейната книга 30 000 - 40 000 трептения в секунда. Тази честота съвсем не е универсална, влиянието и спрямо някой паразити е силна, но спрямо други слаба.

Спектъра на "трептене" на паразитите е от 30 000 до 1 000 000 в секунда (30 KHz - 1 MHz). Това е причината да се предлагат апарати които имат повече програми на терапия - те са ефективни и адаптивни към всяко заболяване. Препоръчвам ви да търсите такива апарати ако желаете да имате добър ефект. Вярно е, че са скъпи, но това са сложни уреди. Показания от Тина до колкото виждам е едночестотен и се съмнявам в неговата ефективност.

Друго важно нещо е способността на апарата да предизвиква протичането на ТОК през тялото. Т.е. самия ток въздейства на паразитите. Той е с много малка сила, но е важно да се осигури неговото протичане през тялото. Евтините "запери" работят с една батерия от 9 волта. Този потенциал е недостатъчен за преодоляването на съпротивлението на човешката кожа и като следствие тока през тялото е недостатъчен за ефективно лечение. За това сериозните апарати за биорезонансна терапия имат адаптивна изходна мощност.

Моя съвет е: Ако искате да постигнете реални резултати да инвестирате в по-сериозни апарати за биорезонансна терапия. Такива с повече програми, честоти и гарантиран изходен ток. Наистина са по-скъпи, но и много по-добри. Пазара е пренаситен от евтини "запери" повтарящи този от книгата на д-р Кларк. Те са нискоефективни.

Специално за вируса на грипа, той се унищожава много бързо с подобен апарат. Буквално за 2 дни бива унищожен. Изпробвал съм го Simple Smile

Надявам съм бил полезен с тези разяснения Simple Smile

# 29
 • Мнения: 1 167
Моя съвет е: Ако искате да постигнете реални резултати да инвестирате в по-сериозни апарати за биорезонансна терапия. Такива с повече програми, честоти и гарантиран изходен ток. Наистина са по-скъпи, но и много по-добри. Пазара е пренаситен от евтини "запери" повтарящи този от книгата на д-р Кларк. Те са нискоефективни.

Т.е все пак да платим 2000 лв. за Запер, който се продава и за 120 лв. http://www.mit.bg/rw/items/GrMasVOLCANOZapper-bio-wulnow-generat … lcano-zapper.html

Общи условия

Активация на акаунт