СЕПТЕМВРИйската "гадинка" вече става на годинка!

• 15 920
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • София/Търново
Петък е 04.09... Обърках се...
Сонче, прах /макар да бяхме за 2 дни/; това с преваряването ми идва множко... като се има предвид, че ще изяде пясъка... Нищо специално. Само три сака багаж... Неходил на море е така  Joy Опит за самоирония  Mr. Green
Ще се постарая за утре  baby_neutral

# 256
ъъъ...дали приемате нови попълнения в отчетната ви темичка Embarassed?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 22:05 от niki97

# 257
 niki97  welcome приемаме и то с отворени обятия Hug Hug Hug добре дошла при нас, надявам се да ти хареса в нашата дружинка  bouquet

# 258
  • Варна

Сонче  Hug Има и такива дни в които всичко ни идва в повече. Като мама която си гледа детето от самото начало сама мога да ти кажа че всичко е въпрос на настройка. Когато пускам прахосмукачка, той лази след нея и ме следва във всяка стая. Когато простирам на таресата, той виси на мрежата на вратата от вътрешната страна. Писка понякога ама какво да направя - нямам избор. Когато готвя макар и рядко и мия чинии, той си щъка около мен на пода или виси на панталоните ми  Mr. Green А да и за тоалетната - ами или е в коридора пред тоалетната на отворена врата, или го вързвам в количката която стои в коридора и той си ме гледа докато аз си върша работата  Embarassed Няма спокойствие никъде... Най-трудно всъщност е със банята, но тя е или вечер след като заспи или в някоя от кратките дрямки през деня  Crazy
Сетих се за една случка преди 10-тина дни когато и аз бях на ръба на физическите и психическите си възможности. Приспах Ясен през деня и влязох да се къпя. В момента в който застанах под душа той се събуди с плач. Излязох и отидох да се опитам да го приспя отново. Но не се получи - напротив направо изпадна в истерия. Аз се разплаках от изтощение прегърнах го и прошепнах в ушенцето му - "Моля те мамо, моля те, нека мама да се изкъпе, бъди послушно момче и бъди спокоен поне докато мама се изкъпе, моля те... " Дадох му да суче малко и го сложих в количката пред банята на отворена врата. Това дете не му чух гласа през цялото време докато се къпах   Heart Eyes Все едно ме беше чул и ме беше разбрал ...
Всъщност най-голямата драма настъпва когато седна на лаптопа  Laughing Тогава започва борбата кой да натиска клавиатурата  Joy
Ако Алекс пълзи, просто разчисти наоколо и го пусни да те следва навсякъде по пода докато вършиш къщната работа  Peace От друга страна когато сте си само двамата не се вманиячавай да я свършиш всичката. Да е чисто на пода, а другото малко по малко и доколкото можеш.
Относно морето, ако не е за повече от седмица, аз бих взела достатъчно дрехи за детето и бих прала само в краен случай - все пак отивате на почивка. За изваряването незнам  newsm78 Ти още ли изваряваш? Храна - вземи готови пюрета или приготви сама и стерилизирай. Ако сте на блок маса винаги може да намериш какво да дадеш на Алекс.
Почини си, събери си главата и всичко ще изглежда по-добре на сутринта  Hug

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 00:14 от Juliko

# 259
  • София
Добра вечер момичета!
Честит РД на Даная! Да е много здрава и всичко лесно да й се отдава!
 И аз да се запиша при посетителите на сатурнови дупки - имам масовка на деви около мен - майка 15, син 18, щерка 19 кой от кой по септемврийци Mr. Green Днес Милинката се спъна, залитна и си цепна веждичката, тече кръв, плака.... Sad Промивам с реванол и мажа с едно мехлемче дето ми препоръчаха в аптеката Вита Мерфен - Баткото също мажа след колоездачните дълбоки рани..абе вкъщи е като на бойно поле Cry
Днес бяхме на РД на детенце в парка до нас - убеждавам се, че това е къде къде по удачен вариант от разни клубове...
Утре пътуваме за Троянско, на родова среща на фамилията на съпруга и моя вече. Имам нужда от смяна на обстановката. За съжаление  няма да мога да дойда на срещата с Петка.
Суит успешен първи работен ден, а Галина на ясла ли? И ти всъщност като музикант на работно време ли си? Аз ЖЗ ще почвам от 23, направо ми се свива сърцето и ме обзема паника  ooooh!
Сонче -  Hug, излизайте повече навън, зарежи я тази домакинска работа, няма ли някоя приятелка да поеме за малко Алекс? Някоя роднина? Днес и двете деца заспаха следобед /Нани след една разправия се измори  и заспа като никога от една година следобед/ и аз успях да изляза за час с приятелка сама без деца/благодарение разбира се на маман, която много ми помага, но и ми скъсва нервите - но всяко нещо си има цена Mr. Green/- просто си седях, без да следя дете с колело и да придържам прохождащо пате и си бъбрих с нея - познайяте за какво -за децата  Laughing
За морето - носи наистина повече дрехи -съхне бавно прането на морето, аз носех пюрета за всеки ден, за всяко хранене, шишета не ползва, освен за вода - не преварявах.  

niki97   welcome

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 01:11 от bora

# 260
Здравейте, милички.
Честити риждени дни на малките ни ангелчета. Които поzдравявам с това http://www.youtube.com/watch?v=astISOttCQ0 . Отнася се и zа всички НЕрожденичета също  Hug . Ана Мари иzпада в екстаz, когато й го пусна, няма такъв сладкиш, танцува, смее се...  Heart Eyes аабе страшно й харесва, та вижте го, може да пожъне успехи и при другите бебоци.
Флу, Суити, радвам се zа приятно прекараните ви дни. Суити, дано връщането на работа ти се отраzи добре, а и на всички в къщи  Hug
Сонче, много  Hug Не ми zвучиш добре... Явно ти е трудно.. Какво да ти кажа, аz също съм от справящите се сами.. Когато раzбрах, че съм бременна това ми беше основен страх, как ще я караме и т.н. Обаче вече година се справяме (пу пу). Но се чувствах може би като теб, когато Крис беше малък. А не е бил "лошо" дете. Аz самата не успявах да се вzема в ръце май, zнам ли.. Не zнам точно какъв съвет да ти дам, освен, че трябва да намериш баланса zа себе си, иначе не става. Дано скоро се успокоиш  Praynig
За морето. Ами не перях особено, носех много дехи. Иzкарахме 12 дни, чудесни дни. Не преварявам от преди да стане на 5 месеца, тъй че това отпада. Кухня (лятна, ние бяхме на бунгала) си имахме, там си миех шишета и от сорта. Вода давах роzов Девин преz цялото време в БГ, както и на морето, не я преварявах. Не готвих, давах готови пюрета и храни. Носих си от София, но и в Равда намерих едно добро магаzинче, та ставаше лесно. Ана Мари не zакусва, а пие мляко, така че ясно zа това.. Но и по кръчмите с нас яде това онова, а пък колко пясък хапна.. да не уточнявам  Mr. Green Абе страшно няма  Hug отивайте и прекарайте страхотно.
БораHug у вас май напоследък е като лаzарет, а  Confused Crazy ?
ники97, zаповядй, раzбира се   bouquet

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 01:24 от Сова

# 261
Сонче,мила,кооолко добре те разбирам нямаш представа!И аз съм сама с двете деца по цял ден...Понякога изтрещявам съвсем-последните два дни бяха такива-ако Гого мирува,каката ми къса нервите  Mr. Green Чиниите ми седяха два дни в мивката и чакаха да ми останат 15-20мин. свободти от деца  Embarassed Добре,че мъжът ми си дойде днес малко по-рано от работа .... Прането и то е станало купчина,в която мога да се изгубя  ooooh!  Но утре ще наваксам-ще и се завие свят пак на пералнята  Crazy Не се втелясвам отдавна за домакинската работа-ако мога,върша я,ако не-чакам удобен момент! Peace Иначе като децата ме ядосват и аз съм недоспала и като започна и да си мисля кооолко работа имам из къщи и съвсем се скапвам психически! Confused Мисля по следния начин:всичко друго може да изчака,освен децата! Peace
За морето-ние бяхме за 10дни и носих готови пюрета и каши за всеки ден.Ние шишета не ползваме,но изварявам бибероните-за целта си носих една електрическа кана,удобна е -навсякъде можеш да я ползваш.  Peace Дрехи също носих в повече с цел да не пера-не ми е от любите занимания,а и нали на почивка отивам  Wink Абе с две думи-отидохме с четири сака багаж(ама големи)  и още няколко чанти и чантички  Embarassed Но пък имах всичко необходимо под ръка  Peace А и както казва мъжът ми:"Няма на гръб да ги носиш."  Wink

# 262
Благодаря, мили мами, много сте мили Hug.Аз обае тези няколко дни няма да съм много активна че съм се сдобила с гости, нали още сезона не е свършил и който се сети идва да се попече на морето Mr. Green Лек ден ви желая.

# 263
Честит Рожден ден на СПАСИИИИИ!!!!!
 bdbaloni baloni baloni happy bd hbday

# 264
Привет мацки. Напоследък въобще не ми остава време за форума..
Първо да честитя рождения ден на порасналото момче на Иринии. Да е жив и здрав, да расте заобиколен от любов и доверие. Да стане достоен Човек! Прегръдки и за много изморената, но щастлива мама   bouquet Hug Да имате прекрасен, незабравим празник!
Сонче, мила  Hug Hug Hug Прекрасно те разбирам как се чувстваш..на моменти всяка от нас изтрещява.
Ще ти кажа аз как процедирам с домакинските задължения. Сутрин след като приключим с тоалета и яденето на Аида тя си играе, а аз се опитвам да пия кафе и да закуся. Напоследък обаче е станала голямо мрънкало. Всичко й омръзва. Започва да мамосва по сто пъти и да мрънка..(както и в момента, докато пиша между другото ooooh!). Тогава изключвам всички вероятности - гърнето, вода, внимание и, когато нищо не помогне я слагам да спи в другата стая. Така съм се организирала, че докато прави обедния си сън да успея да свърша всичко - задължително си взимам сутрешен душ, сготвям за нас и за нея, пускам миялна, пооправям. Ако ми остане време хапвам нещо за обяд. Събужда се. Гърне, тоалет, хапване. После ако ще излизаме започвам да я приготвям. Ако не, я слагам в проходилката и отивам да пускам пералня, да изпразвам сушилня, да прибирам дрехите на място, да поливам цветята и тя върви по мен. Много й е интересно какво правя и постоянно се спъвам в "колата й"  hahaha Ходенето до тоалетна е задължително с нея. Чака ме в проходилката на отворена врата и почти през цялото време се опитва да влезе с взлом вътре при мен.. Laughing През целия ден се слагаме по сто пъти на гърнето. Мисля, че детето започна да схваща смисъла му и много добре се справя. На моменти сякаш е чакала или пък ми казва като почне да мрънка. Сложа я и ака в него. newsm78 Къщата чистя основно в събота или неделя.
за морето - аз процедирах така - бях взела само готови пюрета и каша. Отделно за попарата от там си купих сухари, захар, а собственичката ни даде сирене и масло и сутрин в бистрото на закуска й приготвях попарата. Имаха стол за деца. Беше много лесно. За водата - купихме електрическа кана на Тефал и с нея буквално за 1 минута имахме преварена вода всеки ден. Пиеше от нея. По пътя в колата съм взимала и розов Девин. Бях взела достатъчно дрехи за нея, но имаше някои любими неща, неини и наши, които й перях в надуваемия басейн. Той ни свърши перфектна работа между другото - хем басейнче, хем вана за къпане, хем леген за пране, хем място за игра.
Не се тревожи за нищо. Сигурна съм, че ще си изкарате страхотно. Не забравяй бейбифона. На нас ни свърши чудесна работа. Докато тя спинкаше сладко в хотелската стая ние плажувахме долу на басейна.
Убедена съм, че всяка майка има нужда от време за себе си, за да се почувства пълноцен човек. Намери време да се откъснеш за малко, като се прибере мъжът ти. Отиди на разкрасителни процедури, виж се с приятелки, отиди на шопинг, на фитнес. Аз затова започнах да ходя три пъти седмично на фитнес, за да се разтоварвам.
Ако имаш нужда от компания винаги съм на линия, нали знаеш?  Hug Heart Eyes

Ние бяхме на концерта на Мадона и на другия ден заминахме за Плевен за 3 дни, на рождения ден на свекърва ми. Тези дни съм погълната от организацията на рождения ден и кръщенето на Аида. Запазих парти центъра, сега уточнявам менюта, запазих и църквата (избрахме храмът на Духовната семинария. Изключително тихо, свещено място) и сега съм в процес на избиране на заведениято за почерпката след това.
Днес за съжаление няма да можем да се видим с вас. Часът не ми е удобен. Имам ангажимент, за съжаление. Целувам ви всички и много хубаво да си изкарате. Надявам се скоро да се видим.  bouquet Hug

# 265
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СПАСИ! ДА Е МНОГО, МНОГО ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ![/color]

# 266
Добро утпо и от мен.

Да е живо и здраво порасналото момченце на Ирини, много радост, здраве, пракрасно детство и низабривими моменти, които съм сигурна, че ти Ирини и половинката ти ще му доставите.
 newsm59
Надявам се и ти да почустваш днешния ден като празник и да имаш момент за глътка въздух сред подготовките  Hug

Суйт успехи в завръщането на работа. ДАно се отрази добре на теб и семейството. А Галето тръгна ли на ясла или я гледа някой? Май нещо пропуснах ако си казала  newsm78

Сонче  Hug ако знаеш и аз как те разбирам. Нали и ние се справяме сами по немечко и няма ама хич на кой да оставя Яна. Все си е с мен. ДОри и в тоалетната ходим заедно и тя сяда даже в мен  Mr. Green или одикаля около мен. Иначе се премирих, че не мога да съм перфектната домакиня, с подредена къща, сготвила, изпрала и на детето да съм отделила достатъчно време и да е щастливо, а и във форума да прочета  Mr. Green Та домакинството гледам с нея да посвърша някой неща, тя обикаля все около мен. По-бавно става де. Ама върша което е най-необходимо, другото да си гледа работата. Гледам първо нуждите и жаланията на Яна да задоволя. Абе каквото и да пиша и на мен от време на време така ми писва, зарязвам всичко и отиваме с нея на кафе   Laughing Само дето понякога и на кафе не иска.  Confused
Защо не даваш Алекс на свекърите си? Колкото и да те дразнят това е възможност за глътка въздух за теб. Възползвай се, още по лошо ако няма съвсем никой. Аз съм ходила с Яна да ми правят малка операция на крака, защото нямаше на кой да я дам да я погледа. Най-като ти писне зарежи всичко и направи нещо, което ти е гот. И аз съм чистила така с прахосмукачката с ЯНа, хеч не е лесно  Hug

Бора дано скоро боолницата при вас да затвори и да няма повече пациенти.  Praynig

аз пак събирам багажите. Трябва по-строга организация, че да сколасам за срещата. Много ще се радвам да ви видя и да се запозная с тези, които не познавам още.

Еос имаше ли успех на интервюто? А Суит ти е казала, че си объркала датите, но така ще можеш да дойдеш  Laughing

А Иринка къде забягна? Снощи беше на балкона, но не се е записала  newsm78

# 267
на Спаси! Да е много здравичък,добър батко и безкрайно щастлив!

Ники 97 добре дошла в нашата вярна дружина Hug
Ох, викат ме гласовито Laughing

# 268
Здравейте, милички!
Сонче, честно да си кажа и аз напоследък много често се чувствам така! Направо ужасно! Залива ме такова безсилие и яд, че не мога да свърша всичко, че стигам до плач. Много се нервирам - гадната зодия Дева съм и искам всичко да ми е подредено и изчистено. Сега Слава Богу малкото ни жилище има своите предимства - чисти се по-бързо и лесно, но с Ели е трудно. Някой път се заиграва сама - като тази сутрин и успях да сготвя 3 яденета Simple Smile , но друг ден е кошмар и като си дойде мъжът ми заварва дрехите на простора, леглото неоправено, яденето несготвено и ми иде да се метна от 6-ия етаж! И аз като Ланвинка се опитвам да използвам моментите й на сън, за да се справя с всичко, но не винаги успявам. Сутрин с нея си пазарувам предварително каквото ще готвя, правя си списък със задачите, но ако малката се събуди по-рано всичко отива по  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil! На мен също няма кой да ми помогне в Сф, тъй като пра бабите са възрастни, на баща ми нямам доверие, а майка е ангажирана постоянно с грижите около баба. Ох, спирам, че в този тон мога дълго и все по-мрачно да пиша...
Ланвинка, жалко, че няма да се видим днес. Може ли да те помоля да пуснеш снимка на поканите на Аидка, както спомена преди? Или пък да ми обясниш как написа текста - къде го сложи, на гърба ли? Или всичко е на един лист и го прегъна на две. Извинявай, че питам, но нали ще занеса поканите на Ели в същото фото и затова. Благодаря ти предварително  Hug
Ирини, честит празник на малкия ти син! Да расте здрав, щастлив и заобиколен от много обич!

# 269
Момичета, ужасно много ви благодаря за подкрепата и съветите. Искам да отговоря на всички (някои сте ми пратили и ЛС), но нямам време, че багаж ме чака Wink Затова тук и за всички: Обичкам си виииии!!  Hug  Heart Eyes
Като гледам някои неща са сходни и при вас - и аз ходя до тоалетна докато Алексче е в скута ми, чистя и оправям докато той спи сутрешен сън. Нещата са различни обаче, когато и половинката е далече. Някак си дори и в 23.30 да се прибере и само да слуша бебефона докато си взема един хубав душ пак си е нещо. Иначе и аз като Джулс съм станала като морски пехотинец - като заспи и баня за 2-3 мин, че все ме е страх да не се събуди и да не тупне от леглото. И тук е момента да изкажа истинското си възхищение към Джулико. Евала, мацко, че толкова време се оправяш съвсем сама! Сигурно наистина всичко е въпрос на нагласа. Ще се науча и аз Simple Smile Иначе за чистенето не се втелясвам и аз. Просто от 10-15дни котката започна да линее и е някакъв ад - навсякъде хвърчат огромни топки козина  Sick Та прахосмукачка и парцал всеки ден не ми мърда  Sick Но пък ставам все по добра Simple Smile
Проходилка нямаме, а количката ни стои в колата, но май трябва да започна да я качвам, за да има къде да го оставям поне за малко. Иначе като го оставя в кошарата да ме чака и настава такава драма  ooooh! Поради тази причина е "свободен електрон"  hahaha
Свекърва ми онзи ден за първи път гледа Алекс от както се е родил. Бях й го оставила за 2 часа и се бяха справили отлично. Само че с тази честота - веднъж годишно, не знам кога ще има следващ път  newsm78 За фитнес и излизане хич не си и помислям  докато не свърши филма на мъжа ми (то сигурно след това друг ще дойде, де Wink).

За моренцето - ние изкарахме 1 месец на морето, но си бяхме в наш апартамент, та сега на хотел ми е малко едно странно. Днес напазарувах само готови каши и пюрета и така ще я караме. Иначе аз изварявам накрайниците на чашата на Авент, че с тая цепка все ми се струва, че не е достатъчно чисто. Но явно и аз ще спирам да изварявам  Peace
Ох, искам още да ви напиша, но ставам да стягам багаж, че Алекс сега ще стане  ooooh! Довечера като го приспя - пак Wink
И да не забравя: Честит рожден ден на Спаси! Да има безгрижно, изпълнено с любов и игри детство  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 12:27 от Червената Соня

Общи условия

Активация на акаунт