Постещи, пируващи, с дечицата летуващи - в 124 арабска тема сте добре дошли !

• 42 453
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
девойки сладки     bouquet
що е то ....патладжанчета пълнени с нещо ...консервирани... люти...??
и

# 541
  • Varna
Аз, малкУ сЪ дЪврЪндисЪФ и скок на ПС-тУ да ви проверя какво си хУрУтУватИИИИ.
ХАДИЛЧиииии- шЪ ти направя проверка във Готварския, няма да забравяяяя Hands Clap
ЖАСМИНЧЕ- може пък да е по добре, че тръгвате по късно. Поне за детенце ще е по спокойно такова пътуване където няма толкова много навалица. Много ти е чевръст помощника, няма да може да насмогваш да си правиш проектите newsm77 Wink
НСЕ-някой около вас не е ли на аванта от тази хубава кухня която приготвяш newsm78 То е хубаво някой да те наобикаля ама ти имаш ли въобще свободно време за да може да се отдаваш на такова готвене newsm78

# 542
  • по пътеката
жасмин4е, лек път! да  пазите юнака от много целувковци!
нсе, какво стана ,е го ба4каш ли утре? ние поне не отработваме празниците, голям +! не 4е аз работя, но заради даскалото си е кеф4е!

# 543
  • сред маслини и портокалов цвят
жасмин4е, лек път! да  пазите юнака от много целувковци!

Благодаря, Марси! А за целувките-  в родата на мъж ми децата ги целуват само по ръчичките.
Това обаче не попречи миналата зима 4-5 пъти да е с  хрема. Много е трудно да го опазя- всяка вечер е между поне 3-4 деца, които ходят на градина и училище и си прехвърлят вируси. А и времето зимата в Латакия е неприятно-не много студено, но ветровито и влажно. Слава Богу, разминахме се само с хреми. Тази зима ще е същата работа. Ще го наливам със сок от портокали, лимони и мандарини. Вечер билкови чайове и така. Ще градим имунитет. Simple Smile
Целувки на къдрокоска Hug

# 544
Изпълних си обещанието, Делте - рецептите са в готварската!

# 545
  • София
А не ме познавате явно.... Mr. GreenОт not stubborn enough се превърнах постепенно в доста  голям инат, с други думи казано -  отстоях си обещаното и утре не съм на работа.. Wink
Ясмин, не сме се запознали с моята половинка  покрай кулинарията.Имах предвид, че  след заминаването на поредното иракско семейство  със завидни кулинарни способности,се получи една дупка....Която на практика моят съпруг запълни , готвейки активно арабски специалитети през първите една-две години  от брака..Оттам насетне - само от дъжд на вятър! Sad
Делта, права си..Не разполагам с много време покрай работата и децата, но много обичам да се мотая из кухнята, особено в събота и неделя.Готвенето е сред нещата, с които успешно успокоявам изопнатите си нерви.Лошото вече е,че и изяждането на сготвеното също е сред тези силно  успокояващи ме неща.. Mr. GreenА иначе моята най-добра приятелка и съседка, съпругът  и синът й са най- честите дегустатори на моите бързи арабски творения-покрай мен са станали  безкрайни любители на  намура, маглуба, фалафель, ауаме, крас, ляхме б'аджин и др..
Джи-джи, тези малки, пълнени патладжанчета като че ли преди време ги коментирахме именно в тази тема. newsm78 Наричат се макдус.Ох..и това ми се дояде! Crossing Arms

# 546
  • сред маслини и портокалов цвят
Ставайте, кафето е тук! Лек ден от мен!

Аз съм станала в 7, щото златцето тогава се събуди. И не спах много(3-4 часа Mr. Green), че пак зъби го мъчиха. Но пък вече имаме пълен комплект кучешки зъбки. Остават още 4 броя кътници и ще приключим засега.
Тате още спи, а ние пием кафе и гледаме как се върти пералнята. Мойто човече е вманиачено по пералнята. Всяка сутрин търси какво да напъха вътре, днес бяха чорапите на баща му и един лигавник.  Heart Eyes
Днес пак ще се разхождам като сомнамбул. Освен на обяд да поспя с дребния, иначе няма да оцелея до довечера. Mr. Green

Лека работа на работещите! И приятни забавления на почиващите!(НСЕ Mr. Green)

# 547
Хаха, Ясмин, и Илия е фен на пералнята. Понякога ходи и си крие някакви неща вътре, които след пране изваждаме с изпраните дрехи Joy. А за последните четири кътници, аз се надявам да са поне след половин година. Те нали излизали между втората и третата годинка. Явно нашите деца са напред със зъбките, та си мисля поне към годинка и 7-8 месеца да се появят, а сега да си отпочинем Simple Smile.

Мен днес ме чака тежка програма. Утре ни идват на гости семейно моята приятелка от София с мъжа си и детенцето й, което е най-добрият приятел на Алекс. Ще празнуваме още веднъж рождения му ден и по случая днес ме чака чистене, подреждане, готвене, а накрая и къпане на децата и ще трябва и аз да се приведа в що годе нормален вид. Не знам как ще успея. Мъжът ми не иска да излезе с децата, за да ми освободят пространство за действие. Каза ми, ако искам аз да ги изведа, а той да оправя, но просто не виждам как ще стане това. Освен това иска днес да прави онези сладки с пълнежа от фурми, той ги нарича "клече". Аз пробвах да ги правя за празника, но не ми се получиха, ставаха за попара, но не и за ядене ooooh!. Днес той е решил да се пробва. Снощи си напазарувахме необходимите продукти и ще видим неговите как ще се получат. Мен ме притеснява единствено, че когато той готви, кухнята след това изглежда все едно е минал тайфун Joy.

# 548
ЕХО АЗ ДА СЕ ПОХВАЛЯ МИНАХ В ОТБОРА НА ЧЕРВЕНОКОСКИТЕ ПРОМЯНАТА Е НАИСТИНА ДРАСТИЧНА
ГУШИ ГУШИ НА ВСИЧКИ  Hug Hug Hug

# 549
Момичета  благодаря  за добрите думи   Hug

аз  като   наглеждам диетичния  ще  пиша и тук   Blush

операцията  ще е  обявена  и по нета  но   на  вас  ще  ви  държа  в  курс   Hug

на всички    работещи    лЕКА РАБОТА  bouquet

на всички  пътуващи   Лек   път  bouquet

на всички   почиващи   приятна  ваканция   bouquet

на диетуващите     леки  диетични  bouquet

на  празнуващите    Весели празници    bouquet

на  постещите  в този месец       Такабалла   Praynig Praynig Praynig

bouquet  bouquet  bouquet

# 550
  • Varna
ХАДИЛЧЕ-бЛАГОДАРЯ Hug
след малко ще направя проверката във Готварския Hug че преди час се прибрах и аз от фризьор а имах и друга работа у дома та чак сега сядам да ви направя проверка какво сте писали.
ДЖИ-ДЖИ- значи и ти от моитУ отбор-червенокосия, а newsm10
АСТАРТА- много работа те чака но като идват обичани приятели май много няма да ти пука от многото работа. Пък остави го тайфуна да направи специалитетите. То се вижда, че ти ще чистиш Hug
ЖАСМИНЧЕ- вие вече имате пълна уста със зъбки Wink И стига те е цицал вече бееее smile3560 я да ръба морковчета .
СВЕАРЧЕ- за операцията  superuu coolcool thumbsup newsm10

# 551
Честита окраска, джи-джи.
Астарта, успех в чистенето след тайфунът с мъжко име - и наистина в някои региони им казват "клече", а не "кледжа" на сладките.
svear всички у дома стискат палци и се молят, даже "термитчетата".
jasmin успех в зъбоникненето - и това ще мине.
а мен тук ме дърпат да правя хариса (няма нищо общо със сирийската хариса, която е сладкиш), ама нещо ме мързи да стоя на печката и да бъркам сума време. Рецептата на тази хариса ще пусна в готварската.
сега се забавлявам с бързината и удобството на Google chrome - много удобен browser.
къде се загуби мусонният дъждец?

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 16:16 от hadil

# 552
  • Varna
ХАДИЛЧЕ- Hug
проверих те във Готварската Wink Утре ще пробвам рецептата лахм б аджин-тъкмо имам телешка каймица Hug

# 553
  • София
Ах, колко било хубаво човек да не е на работа... WinkСутринта ходих с каката до Била, после си похапнах  сладко от обяда на мама, доведох малките от даскало, изпратих каката към него, а аз се наврях под юргана и ........... smile3524сладки сънища.Наистина не помня, кога за последен път съм спала следобяд ThinkingЩе да е било доста отдавна. Mr. Green
Делтичке, честито идване от фризьора!И на теб, Джи, поздравления за боядисването на косата!Нямам идея защо, но преди време, преди да видя твои снимки в албума, си те представях именно червенокоса...
Хадил,и аз ще погледна в готварския..Досега бях чувала  наименованието хариса само като обозначение за  две неща - сладкиша, който вече  си упоменала и който на места наричат намура и  лютото ястие, нещо като сос, което приготвят в държавите от Магреб.Но като се има предвид описанието ти ,че доста ще се наложи да  бъркаш, а и едва ли децата напират за нещо толкова люто, сигурно  не иде реч за същото.Явно, има и трета хариса! LaughingКолкото до питането ти за  позагубването  на мусонния дъждец напоследък , ами г-жа Лютеничка е същото лице. PeaceТ.е на линия е...
Астарта, приятно повторно  изкарване на празника!В такива случаи работенето в кухнята не ми натежава особено , тъй като  перспективата за приятно прекарване с желани и обичани гости ме окрилява.А и да не забравяме, че в повечето  случаи развихрилият се в кухнята кулинарен тайфун  съм аз, но почиствазщият и оправящият щетите след него не съм аз  почти никогаNaughty Да ми е жива и здрава мама! WinkМога с часове да стоя в кухнята и да разтоварвам напрежението си в нея, готвейки, но просто не понасям едното  миене на чинии.Другото силно недолюбвано от мен действие е гладенето. Sick

# 554
ауууу резил - изобщо не разбрах, че е тя - сториха ми се познати обясненията с децата, но не се усетих.  Embarassed
Лютеничке - извинявай мила. ама то си ми е от годинките - забравям.
а за домашната работа - аз много обичам да мия чинии, но мразя да бърша прах, че кихам като за световно.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт