Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват такийе и тасие, и как се приготвят?
Какви видове плънки се използват за сладки татаски и как се приготвят?
Как се приготвя ястието масгуф?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват такийе и тасие, и как се приготвят?
Такийе и тасие са традиционни ястия, свързани с Рамадан. Такийе е вегетарианско ястие, което може да включва месо по желание. Тасие е подобно ястие, което обикновено се консумира по време на Рамадан. Такийе се приготвя с кисело мляко и други съставки, а тасие се приготвя от печени чушки, зехтин, яйца и кисело мляко. Рецепти за тези ястия могат да бъдат намерени в темата за близкоизточна кухня във форума.
-
Какви видове плънки се използват за сладки татаски и как се приготвят?
Плънките за сладки татаски могат да бъдат няколко вида, включително захар и смлени орехи, захар и кокосови стърготини, локум с орехи или плънка от фурми. За да направите тези сладкиши, намажете ги с разбито яйце и ги изпечете на 250 градуса до порозов цвят. Рецепти за тези сладкиши могат да бъдат намерени в темата за арабска кухня във форума.
-
Как се приготвя ястието масгуф?
-
Какви са различните видове кобба и как се приготвят?
-
Какви са основните характеристики на ястията масгуф и бириани?

А иначе докато готвя незнам как се организирам но висчко измивам покрай готвенето. Тъкмо се бях оженила и със мойтУ БаткУ още не се познаваме, че ние със него не малко а доста на магия сЪ взехмИ- та връща се той от дежурство и влиза във кухнята и пита- ти сготви ли- Аз -ми дааааа. Той- не е вярно лъжеш ме. Аз тропам със крак, че не лъжа а той пита защо тогава кухнята е чиста. Той е свикнал у тях да е като война във кухнята. Така, че ето има много тайфуни във кухните. Всеки е различен, важното ястието да е правено със лИбоФФФ, тя кухнята ще се изчисти 
Абе както дойде, че ще се повторя има ли лИбоФФ нищо не ми тежи.
а
. Едната дори казваше, че шефът трябвало да назначи една жена, която само след него да ходи с парцала
. Жива ме ожалваха, понеже си мислеха, че и вкъщи е така. Не знаят обаче, че у нас музата да готви му идва веднъж в годината 
А да, и плясни и ти един такъв червен аватар като моя да не съм сама. Той затова БаткУ ми вика Red head

. На мен пък сега ми е тъжно и нямам търпение да организираме нова среща. Макар че София много ме дразнеше като град докато живеехме там, сега нямам търпение да се приберем у дома при приятелите ни

Лапам наред всякакви глазури