Отговори
# 120
Честита месечинка на най-голямата дружинка празнуваща днес, да са живи и здрави и много щастливи.
Честит имен ден на всички именници днес-малки и големи.

Деси, онези движения-детенце застава на колена и се клати напред-назад  Laughing.
Аз давам плодово пюре в 10 преди АМ или в Елдата може- пише на кутията-моята е Хип че може и вътре в кашата круша, ябълка или др. но да е еднокомпонентно.А за докт.хич не я  слушай, има детски сухари-виждала съм на Хип, за по сигурно си вземи от тях, в този хляб какво  ли слагат.
Абе понякога си мисля че докт.нищо не разбират.
 Hug

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 08:46 от zitka

# 121
  • София
Ей, Зитка, точно днес си мислех, че е подходящо да се замени и първото хранене за деня (вместо кърмене, защото е спокоен....познайте защо...щото е бозал ЦЯЯЯЯЛА НОЩ! ooooh! Cry). Струва ми се, че разхлабващите плодове са подходящи за кашата, защото така се уравновесяват нещата - ябълката запича.

mrm, най-подходящо е рапичното олио - има в Кауфланд, мисля. Може и масло, ако ще въвеждаш млечни. Зехтинът е малко тежичък.

Лара, реших да не се психясвам и не съм взела тест. Ако ми стане лошо пак, вече ще взема. То няма да остане незабелязано... Laughing

# 122
 Къде са купонджийките от вчерашния концерт да разказват?!

Доре,нищо не казваш...Да разбираме ли,че сестричката на Йойо временно се отлага? Laughing

# 123
  • София
Ааа, да почерпим за 7-мата ни месечинка!

# 124
 Гуд морнинг, лейдис  Mr. Green

Толо, добре си ни дошла  Hug Закуската изглежда прекрасно, а обстановката ми напомня кафене в Милано или Париж с тази шарена сняка...  Flutter Трябва да ни дадеш координати на местенцето, където бяхте отседнали, моля. А Раличка направо ме уби с тази сънена физиономийка  Joy

Диде, Зари е разкошна! И колко е бърза само...  Shocked

Честити месечинки на сговорната дружинка днес!

Ние тази нощ си имахме малка сополанка...  Confused Никога до сега не е кихала, кашляла и пр. та ми беше мнооого гузно. Нямаше температура, а само носи-носито течеше. Мерките, които взехме бяха : изотоничен разтвор и помпичка за сополките и купичка с ментова тинктура и вода в стаята, за да овлажнява въздуха (да ви кажа много е приятно и май има ефект). Тази сутрин й добавих и ампула витамин Ц в млякото. Да се надяваме, че с тази нощ всичко е приключило и на мама камъчето се е преборило с настинката  Praynig Ако някоя от вас, любезни мами, се сети за още нещо безвредничко за борба с настинка - моля споделете.

И последно: забелязвали ли сте, че когато малките са в добро настроение и искат да си играят викат "Та-та" или "Ба-ба", а когато мрънкат за нещо е "Ма-мааааа" или само моето чедо я прави тази дискриминация. Хич не е честно  Crossing Arms Laughing

# 125
 Ооо,Марте,и аз съм забелязала дискриминация! Laughing Ралица като ме види и започва едно особено "привикващо" хленчене за да я вдигна от шезлонга,например! А на Боян се смее с глас!!Гледа го с една особена физиономия "в готовност" с лека усмивка и той само да каже нещо или да се разтича и тя изпада в кикот!
 А мястото е Катарино,между Банско и Разлог.

Вижте как по-голямото дете се грижи за по-малкото и се престрашавайте за второ! Laughing

# 126
  • София
Здравейте, аз отново съвсем накратко  Embarassed

Фокси, и от мен най-сетне Честита Годишнина и както някой вече ти полежа - от всичко /хубаво/ по 2 Simple Smile

Толо, добре дошла Simple Smile А за мартето - http://www.hotelkatarino.com/

Деси, всички са ти обяснили вече за ОНЕЗИ  Laughing

А Белослава много плаче нощем Sad Без да се буди, но плаче толкова жално... направо не мога да си обясня... А през деня е супер щастлива и дори без биберон минаваме напоследък...
Ето вчера бяхме на вилата на свеки и там не сме я оставили малката - все гушната, все й се говори... въобще лайф.. а снощи, противно на всякакви очаквания, така плака... и няма успокояване... вдигаме я, шшш-каме й.. не се буди, а продължава да реве... и биберона не помага... всъщност абсолютно нищо не помага... Снощи спа при нас, но това много й разтройва съня, защото й е по-топло и се буди много често, а аз като съм до нея трябва да я кърмя, защото ме надушва  ooooh! въобще... ужас
Засега мислим че са зъби, но задължително ще попитам на следващата консултация

И накрая да ви кажа, започвам да работя над себе си, така че силно ще огранича престоя си във форума... колкото и да не ми се иска и да не знам всъщност как ще стане, защото съм яко пристрастена... но времето си минава и трябва нещо да се промени..  bowuu

# 127
  • пак там
Айде и ние в кюпа на летящите  Sad Моля спешно да ми напомните за какво трябваше да внимавам след падане, че всякакви мисли изхвърчаха от глупавата ми глава....

Карбо, Енчо имаше такъв период за около седмица, но му мина - така и не разбрах какво го предизвика...

# 128
Добро утро!

Честита месечинка на многото порастващи дечица днес!

Снощи щтях да показвам, какво съм си копирала за мазнините, обаче изключих  ooooh!.

мазнина
6-8 месец:

Краве масло
- въвежда се краве продукт
- първоначално е добре да се обработва на водна баня (маха се пяната след загряване) - рискът от реакция към белтъка на кравето мляко е по-нисък
- иначе съдържа мастноразтворимите витамини А, D и Е в голямо количество

Зехтин
- нерафинирана мазнина: тежка за храносмилането, вкл. за възрастни с по-чувствителен стомах (затова от 8 месец нататък)
- но пък се усвоява напълно (сходен е по състав с липидите в човешкото тяло)

Царевично олио
- ако не е от готово пюре, трябва да е качествено и без примеси (това важи и за рапичното олио)
- доста по-ниска усвояемост от органиазма в сравнение с останалите мазнини (около 36%)
- не се нагрява, дори при ниска температура (лесно се окислява)

Вид зехтин
Студенопресованият или 'първа преса' зехтин (virgin) е сам по себе си натурален продукт т.е. олио, получено само от механичното пресоване на маслини, без химическа обработка.
'Екстра' означава, че киселиността му е 0-1%, това е основният критерий за избор. Най-добре киселиността да е под 0.5%.

Предлага се и био-зехтин.

Освен това:
- зехтинът се съхранява далеч от топлина, влага и най-вече светлина (окислява се)
- използва се до 3-4 месеца след отваряне (после губи част от качествата си)
- не се смесва с други мазнини
- не се загрява

Зехтин:
- след 8 м.
- студенопресованите нерафинирани масла са тежки за нежното стомахче
- сходен като вид мастни клетки с кърмата и се усвоява почти изцяло от организма

Рафинирани растителни масла:
- 6-8 м.
- такива са сънчогледовото, рапичното, от царевични кълнове и др.
- по-лесносмилаеми и по-безпопасни

Масло:
- краве продукт (въвежда се в периода 8-12 м. по преценка или според местните педиатрични препоръки)
- съдържа важни витамини

Мазнините в пюрето имат за цел:
- да добавят калории (зеленчуците са с нискокалорични, затова се прибавят въглехидрати като ориз или картофи, както и мазнина)
- да подпомогнат развитието на важни тъкани и органи (мозък, ретина, нервна система т.е. мазнините са много важни през първата година)
- да подпомогнат ефективното усвояване на мастноразтворимите витамини

# 129
  • София
Рися, няма страшно! Hug Сънливост, повръщане, неутешим плач.

# 130
  • пак там
Рися, няма страшно! Hug Сънливост, повръщане, неутешим плач.

Ами той порева малко - не повече от минута, а му се спеше и преди това, та след като се успокои, си пийна водичка и заспа  newsm78 Опипах го, като че ли не го боли никъде, ама знам лии... Май не успя да падне на глава, пък и върху килим с дупето напред се изтърси... Доре,  Hug

# 131
Рися,не се паникьосвай!Знаем какво е почти всички го изпитахме.Следи детето за по-странни реакции като повръщане,сънливост,абе въобще за нещо нетипично за него.

Честит празник на днешната ни групичка пораснали дечица!

# 132
  • София
Може да го събудиш след половин-един час.

# 133
  • пак там
Благодаря, момичета!  Hug

А в тоя ред на мисли... някой виждал ли е да се продава някъде голяма кошара за игра - гледах една в продавалника 150/170, но не беше особено запазена, все пак предпочитам нова, но ако не намеря - може и на старо...

# 134
Виждала съм в Хиполенда  Peace

Общи условия

Активация на акаунт