Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 852
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • Germany
Муни, моето както е тръгнало за 3 седмици ще стане 4езично  Wink Голям майтап, ви казвам хора, незнам да се смея ли да плача ли..... той мъжа ми пък изобщо не вярва, той казва, Спокойно, сигурно нещо са ги питали и сашко не е разбрал хубаво, абе аз му казвам, че жената ми казва как той бил толкова възторжен, че ще учи испански..... и му обясявам на сашко, че и думичката японски звучи хубаво, но аз не съм тръгнала да го уча и получавам обяснение - Ама ние нали ходихме няколко пъти на море в Испания, може пак да отидем и там ще ми трябва  Shocked Shocked Tired
И тепърва кой знае какво ме чака...  Whistling

# 136
Здравейте момичета.
Тези дни голяма градинска и училищна треска ни тресе.  Hug
Дано всички свикнат бързо.
Вечи мисля, е ще се справи младежа. И аз се опасявам, че ще го има това при нас. Все пак в градината имаха веднъж занимания, а през другото време бяха по отпуснати.
dezita, явно нещо като им хареса като думичка и искат него.  Simple Smile Дано се справя, но ако е моето аз няма да се съглася поне на това ниво да почне и други език. Аз се страхувам ако почнат английски, а какво остава за друго. И тук са 1 и 2 клас заедно.

# 137
Моля ви, мацки, не подценявайте децата, хеле пък собствените!
Те учат думички и изрази от даден език като на игра. Нали не очаквате след една година свободно избираема дисциплина сложни синтактични конструкции и речников запас повече от няколкостотин думи? Опитът показва, че доста често поривът отминава от самосебе си. Това обаче, че си му забранила, ще го помни и ще ти го натяква цял живот. Искаш ли да си го причиниш?

Аз, да кажем, минах през балета, математиката, литературата, пианото, земната гимнастика, цветарството, баскетбола и куп извънкласни занимания още. Ей ма на, от всичко по малко и от всичко по нищо не знам. Mr. Green Но пък споменавам нашите с добро заради либерализма им!
Мисля, че драматизирате излишно.

Веч, то детето да ти докаже, че въпреки новата си любов - учителката и теб обича още. Ще му мине, споко!
Бях като дете с майка на една ученическа бригада с големите. Голям рев му дръпнах още там, как майка ще ме остави да ходя сама на бригади. Не искаааааам! Joy
После, разбира се, мило и драго давах. Mr. Green

# 138
Деси, добре се посмях за твоя сметка!
Не се притеснявай от многото езици! На тази възраст са много по-гъвкави от нас и се справят много по-добре.
Давам за пример дъщеря ми. В училището, където я преместих, учат френски от  първи клас. Тя влезе при тях в трети. Навакса изключително бързо, защото системата им го позволяваше - бяха само на устно и едва в трети клас почваха вече да се учат да пишат.
Тия дни дори ми заяви, че искала в следващото училище (разбирай гимназия или гезамтшула) да учи френски и испански. Английски учим двете у дома, а вече и доста думички на руски поназнайва.  Crazy

# 139
  • Germany
Аз нямам нищо против - но нека да е поне от следващата година - при нас е така: в къщи се говори български, на училище немски, сега и английски и за 7г. дете мисля че му е достатъчно. Тепърва започва да пише, да чете, и то на немски и английски - те по английски ще пишат още от първия срок!!! и изведнъж ни в клин ни в ръкав испански  Crazy Crazy не съм против и не ме е страх, но може би след година или две  Peace

# 140
Трудно, трудно! Точно след някоя и друга година сигурно и аз ще пиша същото като теб. Hug
Припомни ми тогава, моля те, какви съм ти ги приказвала днес. Hug

# 141
Деси, това АГ ли се води? Ако е АГ, то не е задължително! Може да се откаже по всяко време.
Остави го 2-3 пъти да пробва и ако му мине мерака, ще разбереш сама.

# 142
  • Germany
AG да, но аз искам да е зает, но с нещо полезно, например спорт, за да изразходва енергия, той има нужда.... но както и да е, ще видим  Peace

И за мен в случая по-интересното е - защо родителя да няма думата??? детето да избира без консултация с родителя, това за мен е абсолютно неприемливо, и днес даже имам среща с едната майка и да видим нейното мнение  Crazy

# 143
Деси, така децата отрано се приучват сами да вземат решения, които касаят тяхното време, техните занимания и тн. Не можем ние вечно да решаваме вместо тях.
Мирел като беше първи клас поиска да ходи на хор - посети го 2-3 пъти и се отказа сама. Песните били тъпи. Това и беше коментара. Посещава с удоволствие детския хор към нашия, в който аз пея и никога не е замрънкала че са и тъпи песните.
После поиска да ходи на флейта - твърде бавно ставали нещата и загуби бързо интерес. Те наистина тъпчеха на едно място и аз да бях и аз щях да забгубя интерес.
Така, че според мен би трябвало да се гордееш, че толкова малък изявява желание за собствени решения.

# 144
Деси, Бубе, споделете как са вашите първолаци?
Моя нещо ме изненада неприятно. Реве като го прибирам на обяд, сутрин като го изпращам реве.
Липсвала съм му, трудно му било, а от друга страна влюбен в учителката си и я гледа в устата.
Направо не знам какво да го правя. Crazy
Така не се е държал като тръгна на градина.
Веч, моят син е в трети клас, но пък догодина ще си имам първолаче.

В нашето училище започват да учат английски от трети клас. Има и смесени класове - първи и втори учат заедно /по валфдорф/, но Боби си е в съвсем обикновен клас. Чудя се за Кали какво да реша за следващата година.

# 145
Деси и ние тук се посмяхме на твой гръб Laughing

Мислиш ли, че няма някаква лека манипулация, защото в часа по испански да речем няма достатъчно деца Crazy

# 146
 dezita,
и аз се посмях на твоя сметка, но главата ме заболява като си помисля и нас какво ни чака от такъв либерализъм  ooooh!. Дано му се отдават езиците на детето! Може наистина да е полезен при следващата почивка  Mr. Green.

Днес тръгването ни от градината беше по-леко, но все така зрелищно. Възпитателките го приеха като комплимент, че така му било хубаво на детето при тях... Laughing.

Pipe,
как бързо пораснаха децата, а? И ние с тях  Wink.

Вече,
много ученолюбива твоята дъщеря. И като си помисля колко много книги чете, а аз все си мислех, че това поколение само пред ТВ и ПК виснат. Похвално!

# 147
Деси и ние тук се посмяхме на твой гръб Laughing

Мислиш ли, че няма някаква лека манипулация, защото в часа по испански да речем няма достатъчно деца Crazy
Тоничка ,поне при нас няма ограничения за посещенията на АГ. Деси ще каже как е в тяхното училище

# 148
При нас добре вчерашния първи ден е минал доста добре. Едната възпитателка е супер млада и много мила - каза, че Ясмин се смеела много сладко  Heart Eyes
Имали почерпка за рд, та закуската си беше останала. Те спят 13-15 принципно, Ясмин не е спала - лежала си е 45мин спокойно и после е слязла да играе. Намерих я в пясъка по гащи да си бъбри с едно момиченце (гадни голи немци  Mr. Green) . Другото пък беше в кофата с вода и цялото омазано с пясък  Crazy За обяда не можа да ми каже тази възпитателка, че не е пристъствала, но предполагам, че си е хапнала  Wink

След малко отивам да я взимам - да видим днес как е било Simple Smile

# 149

Pipe,
как бързо пораснаха децата, а? И ние с тях  Wink.

Растем, но не стареем!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт