Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 850
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Хорца кажете как се казва на немски това чудо, което се използва за сядане при излет. (то май е по-скоро за работа в градина)
Прилича на гумено или е от някаква пяна .. - страшно обяснение, нали Crazy

И още нещо: някой поръчвал ли е от Ларедут?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 18:38 от Toni4ka

# 151
# 152
  • Primum non nocere !
Честито на всички първокласници, много успехи ви желая!
Докато прочета "Радините вълнения" ми побеля косата. С Цукертюте-то трябва да раздават и боя за коса са майките.  Mr. Green

Да досадя и аз с два въпроса.
- Кой е почивал в Египет? От къде се издава визата, от там като на немците или трябва да ходя тук до Египетското посолство?
- Подариха ми едни цветни топчета/ фигурки,по-точно/...и аз почвам с обясненията като на Тоничка...
с ароматно олио за вана, страхотни са ,но не зная от къде са купени. С различни цветове и съответните миризми , около 2см в диаметър.Проверих в дуглас, но не ги намерих, не съм ги виждала и по дрогериите. Някой да има представа, къде мога да ги открия?

# 153
Шехи, виза ти трябва със сигурност. Специално извадена в посолството. На благоверния ти - не-бият им ги уж директно на влизане в страната, но питайте все пак в посолството. То беше някъде около Потсдамер Плац.

За перлите за вана - питай в някой боди-шоп.

Бягам, мацки! Бау ви!

# 154
  • Germany
Хора, а някой почивал в Дания? Моля за съвет към коя част да се ориентираме  Praynig Praynig Praynig

# 155
Здравейте.
Шехи мисля, че в Мюлер съм виждала. Дано е това за което си мисля. Моето дете си беше взело една жабка и едно патенце. Естествено бяха за украса и след няколко дни от топлото се бяха разстекли.
tan_nia с това обяснение на тоничка аз стигнах до първото.  Grinning
Кой ще спечели?  newsm78

# 156
  • Am Dorf (BB)
Такива топчета има във всички дрогерии - Росман, ДМ (в повечето случаи ги слагат при рафта с огледала, етуи-та и тн.), Мюлер, в Дъглас също би трябвало да има. Последно гледах в един индийски магазин. Ама аз само си ги гледам, че нямам вана, иначе съм много информирана Mr. Green
Ама Тоничка да каже, че на мен също ми е любопитно Naughty

# 157
Шехи и аз да кажа Боди Шоп  Peace

В Египет съм ходила но бях с немски паспорт. Повече не повторих.

# 158
здравейте ,от известно време съм се замислила
за работа в Германия или друга немско говоряща страна ,имам медицинско образование но незнам добре немски ,пуснала съм си СV
днес ми се обадиха за болногледач в Бохум, къде е този град
чудясе какво да правя моля дайте ми някакъв съвет за първи път мие
благодаря

# 159
  • Primum non nocere !
Муни, че ми трябва виза е ясно. Но дали ще ми я постават там, това е въпросът. Нали и БГ е в ЕУ.
Вики/ трябва да са същите/, Таня, имаме  само Росман и Шлекер, в последния съм влизала само веднъж. В Р. не съм ги виждала. Сега проверих в ДМ и Мюлер през нета, залагах различни комбинации, ама пусто не знам как точно се казват.
Татяна, на какво казваш Бодишоп? Дрогериите ли? Защо не повтори, заради храната ли?

Боби, хващай се да учиш немски. Peace Какво ти е образованието, точно? В Клиника, хоспис, рехабилитационен център, къде точно ти предлагат работа? Има голяма разлика между работата на мед. сестра в бг и тук. Няма да пиша , защото не зная какво точно имаш впредвид, за да не досадя на мамите.С една дума,тук са повече обгрижваш персонал.
Заминавай.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 21:55 от Шехи

# 160
Таня благодарности - първото е Laughing Искам да взема на малката за градината, когато ходят на излети да й го пращам, за да не сяда на камък, както днес напр.
п.п. Ти нали си в Бьоблинген, трябва да си организираме една Щутгартска среща някой път Grinning

# 161
http://www.thebodyshop.com/de на това му викам Боди Шоп  Laughing
търси Badekugeln  Peace

Египет....не знам, не ми допадна като страна, като манталитет. Бях в Хургада с екскурзия до Луксор. Хургада е....Drecksloch. Не знам, просто не ми допада. С храната нямах проблеми.   Peace

Боби.....не знаеш добре немски, не знаеш къде е Бохум, не знаеш какво да правиш и чакаш шепа непознати форумки да ти кажат на къде да поемеш?  Rolling Eyes

# 162
  • Primum non nocere !
Благодаря на всички!   bouquet
Отивам отново да сърфирам .
И ние сме се запътили за Хургада  Grinning
Искам и Индия да посетя, и като гледах " Беднякът милионер" ми стана лошо...но не съм се отказала от идеята още.

# 163
  • Am Dorf (BB)
Тоничка, да, там съм. Тр да се организираме, за срещи винаги готов. Сега съм се записала на руски и опресняване на английския, някакъв ентусиазъм ме е хванал.  ooooh!
А сега хапвайки псевдо-шопска салата и пийвайки Кромбахер, ви казвам "Лека нощ". Днес е сряда? Значи само два дни до края на седмицата. Искам пак отпуска.

# 164
Хургада е .....ужас, за мен лично. Има що-годе хубави хотели, но извън тях е.... Sick Не че има какво да се види извън тях  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт