Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 823
  • 301
  •   1
Отговори
# 15
Аз вчера следобед и днес цяла сутрин се опитвам да се свържа с консулството в Мюнхен, за да получа отговор на въпроса - възможно ли е или не пасавана да стане готов същия ден. Всичката останала информация си я набавих. Изобщо възможно ли е да се свърже човек с тях по телефона?

# 16
Бубето, приготвила съм й един анцунг, а ако не са доволни в последствие ще купувам друго.  Има и платненки и маратноки. Каквот окажат такова ще оставя.
Сбъдваща, дано пребориш телефона.  Hug
Моето дете каза, че му е скучно в нас и вече брои дните до училище. На градина ходеше с кеф.

# 17
Сбъдваща, телефонът е този и само в посочените часове. На нас ни го изкараха за един ден или по точно за 2часа, като им казахме че не сме от Мюнхен и ги  помолихме. Понякога наистина не вдигат телефона.  #Cussing out Успех!

# 18
Мда, оглеждат деца в стерилна среда и после се чудят защо, аджеба, са постоянно сополиви като тръгнат на ДГ  ooooh!

Че сме клошарки знаех, ама пръдли?  newsm78 Е не, темата е култова  Joy 
Аман от простаци!

Тази сутрин заведох детето на ДГ (вече ходя мн рядко, или тя пътува с автобус, или татко й я прибира) и доброволно се обадих че мога да помогна с родителския вестник. Леле, само дето не ме целунаха, до сега никой не е проявил желание. Явно има някой Хакен  Mr. Green

# 19
Мархаба!
Ей, Мато, реши се да го почерниш момчето! Отиде си млад и зелен!  Joy Ха, наздраве по тоя случай! И горчиво! Hug
Хриси, ти пита за ваканциите - на всеки 7 седмици училище има 2 седмици ваканция (поне така е при нас). Т.е имат веднъж есенна през октомври, веднъж коледна (някъде след 19 декември според провинцията), по карнавалено време е седмица, по Великден са две и после около 50тница има пак седмица.
За спорт в училище - маратонки с бели подметки (но не остават бели, толкова е "чисто"  Mr. Green) и анцуНг  Joy
Хамлет е хванал вирус и като типичен мъж ми виси по краката (или по циците). Опитва да вдига и температура ooooh!

# 20
Ванче, мерси много! Това ми трябваше. Във Виена и Париж ни направиха пасаваните веднага, ама де да знам тук каква им е практиката. А е невъзможно и да го организираме ходенето 2 пъти сл. седмица.
Да, на този телефон звъня, и вчера и днес никой не вдига или е заето.

# 21
Вечи, благодаря ти много.  Hug Тук погледнах от кога са коледна ваканция. От 23 декември, но това са три дена от мовата седмица. Та се чудим дали ще са така и малките или госпожите пишат дните за почистване и т.н .и децата не ходят. В градината имат такава практика. Да е живот и здраве ще видим.  Маратонки има и ако нещо стане проблем ще ги сменя.
Дано малкия оздравява бързо.  Hug

# 22
Не мога да се въздържа и променям заглавието на темата Mr. Green...

# 23
  • UK
Такива мами ако попаднат в немска детска градина, ще умрат на място.
И аз това си мислех миналата година лятото, като ходихме с Малик в една детска градина за малко, децата се въргалят по земята, в тревата, търкалят се, мръсни като прасета, но щастливи, щастливи и тоооолкова сладки, да ти е кеф да ги гледаш просто. А тука... Все едно си нямаме перални (аз си нямам, де, ама и деца си нямам) или сапун, голяма мания да не се изцапа това дете. Ужас.

# 24
Точно, пълна свобода и щастливи деца. Сега като се замисля - затова Бобо се адаптира за няколко дни в градината, проговори немски за няколко седмици. Когато нещата се правят спокойно, естествено и ненасилствено, резултатите са по-добри. Като сравня колко беше стресиран в градината във ФР, тук е просто рай за него. Е, връща се редовно с по шепа пясък/кал/камъчета/листа в джобовете, лекета, зелени колене, пясък в косата и какво ли не, проверяваме редовно за кърлежи че са по цял ден в гората, но с такъв кеф ходи на градина... ей това ми е важно на мен. Голям праз, че пускам пералня всеки ден, след като детето ми е усмихнато и добре? Нямам търпение Ники да тръгне на градина, страшно ще му хареса.

# 25
  • UK
Ами те ще имат цяяял живот да са възрастни и да са чисти и спретнати и да се държат както трябва. Случвало се е, примерно, с Малик сме в парка. Той, заровен до ушите в пясъка, щастлив, доволен, заедно с още няколко деца, идилия. До тях, на близките пейки, седи едно момченце, чистичко, спретнатичко, седи и гледа пясъка жадно. До него дежурната баба, и дочувам следния разговор "Бабо, може ли да отида да си играя в пясъка", на което бабата отговаря "Не, не, седи си тук до пейката, да не се изцапаш, виж как грее слънцето". Ми, то слънцето хубаво грее, ама откога три-четири годишните се интересуват от това? Тя като е на 70 и й е кеф да си седи на пейката, защо трябва и детето да държи там? Много ме хвана яд на нея. Да не се изцапало. Ама това си е мое мнение, де...

# 26
МГМ, в БГ пясъчниците са гнусни, вътре си намираш фасове, фекалии и други изненади. Не, че не съм пущала Вили - напротив, но не е много приятно.

# 27
А вижте какъв парадокс - немския народ се определя за много стриктен, дисциплиниран и т.н., а децата се възпитават със свобода, гледа се да се развива креативността йм.

# 28
Хаха, имаш право. А френския народ уж свободолюбив и недисциплиниран, но в матернела (френската детска градина) се очаква деца на 3 години да стоят на чинове и да рисуват тихо, да учат букви и числа и да тичат по 15-30 мин. на ден макс. Парадокс.

# 29
Хаха, имаш право. А френския народ уж свободолюбив и недисциплиниран, но в матернела (френската детска градина) се очаква деца на 3 години да стоят на чинове и да рисуват тихо, да учат букви и числа и да тичат по 15-30 мин. на ден макс. Парадокс.

Mда. Дали пък възпитанието няма обратен ефект един ден? В смисъл, възпитаните в дисциплина деца да стават недисциплинирани възрастни и обратно?
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт