Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 15 021
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Хаха, имаш право. А френския народ уж свободолюбив и недисциплиниран, но в матернела (френската детска градина) се очаква деца на 3 години да стоят на чинове и да рисуват тихо, да учат букви и числа и да тичат по 15-30 мин. на ден макс. Парадокс.

Mда. Дали пък възпитанието няма обратен ефект един ден? В смисъл, възпитаните в дисциплина деца да стават недисциплинирани възрастни и обратно?
 Thinking

Има го този момент. Според мен децата трябва да могат да си изживеят детството (разбирай да са шумни, бесни, да се наиграят и тн), за да бъдат добри възрастни (примерни, възпитани, дисциплинирани).

# 32
Темата е до всички мами,които вече са там  Flutter -ако има друга подобна тема ,предварително се извинявам  Praynig
..... Въпросът ми е свързан с работата  там-има ли,лесно ли се намира,как варират надниците горе долу?
имаме бебе на почти 2 месеца и мислим след Нова Година да си търсим късмета другаде-тук сме направо ужас,мъжа ми никаде не може да си намери работа,а с бебе е трудно.  Rolling Eyes
бих се радвала на всякаква информация и коренспонденция.   bouquet
Ще ми е интересно да ми разкажете как е там,как ви минава времето мами които сте с малки деца.Езика го знаем горе долу....но там според мен се учи по-лесно  newsm78
Чакам отговорите ви  Heart Eyes

# 33
  • UK
И аз мисля като Вечерница. Неизживяното детство не е донесло нищо хубаво на никого - всъщност си мисля, че за всичко в живота си има време и никога не се получава както трябва, ако объркаш периода, в който е нормално нещо да се случи. Simple Smile

# 34
Здравейте мами, имам едно въпросче. Реших преди да се обадя до българското посолство да се допитам до вас пак. Случайно да знаете дали има възможност чрез пълномощно от приятеля ми, аз да отида до посолството и да му подам документите за виза(ще ходим за първи път заедно в България). Той живее доста далече от Бон и няма ще е много по-удобно ако аз мога, тъй като пътувам до там безплатно.
Благодаря ви предварително.

# 35
Днес имаха в нашата градина гимнастика - тичаха като свободни електрони. Всички деца бяха с едни като цвички, не я пуснаха с маратонки - казаха да я оставя с пантофите ooooh!

Иначе посвикна, поотпусна се, даже беше сама и изобщо не е забелязала, че ме няма.

Не съм ви чела назад, довечера ще наваксвам;-)

# 36
добре де, аз друго не разбирам. като българите са толкова чисти и толкова стриктни и толкова гнусливи, що аджеба навсякъде е такава свинщина, детските площадки толкова мръсни, децата толкова агресивни, а от разни огромни билбордове надничат задниците и циците на разни фолк звезди.
кой цапа, а. семките, фасовете и дъвките, хартишките, пластмасовите торби и бутилки - кой хвърля. всички паркове са осрани и опикани, кой го прави. newsm78
некви жужета ще да са, злобари, дето съсипват милата държавица.........

# 37
  • UK
Това са винаги съседите, Мате. Simple Smile

# 38
аха. и циганите. и за всичко са виновни в крайна сметка американците...........

# 39
добре де, аз друго не разбирам. като българите са толкова чисти и толкова стриктни и толкова гнусливи, що аджеба навсякъде е такава свинщина, детските площадки толкова мръсни, децата толкова агресивни, а от разни огромни билбордове надничат задниците и циците на разни фолк звезди.
кой цапа, а. семките, фасовете и дъвките, хартишките, пластмасовите торби и бутилки - кой хвърля. всички паркове са осрани и опикани, кой го прави. newsm78
некви жужета ще да са, злобари, дето съсипват милата държавица.........

И аз все това се питам. Ама не са тези, дето се възмущават, че детето си играе голо и пръди, или пък тези дето забърсват колелото.  Sick Големи честници са всичките, нЕмам думи.  Да ги хване човек и да ги зарине в пясъка. То бива, бива малоумщина, ама  У форУма съвсем спиране нямат.

Всички гледат само зад собствент им врт д е чисто и спретнато, отпред може и извинения някой да се е из..ал и нищи няма да направят по върпоса.

И аз мисля, че детето трябва да си изживее детството и да му се даде свобода. КОлкото повече ограничения после ще има с голямата тупалка по собствените ни глави. Не, че имам опит, ама си мисля от моето възпитание

# 40
Добро утро   bouquet

На рождения ден на малките в БГ пре3 април дойде една приятелка със сина си. Беше скандали3ирана, че им по3волявам на моите деца да си вдигат бисквитите от 3емята, и да ги ядат...  ooooh! Ама тя сега трябва да ме види по детските площадки, един се валя като прасчо в пясъка, друг си тъпче гнили ябълки в устата... Crazy А а3 ако имах мания 3а чистота тях да откача, двама няма как да се контролират "идеално", освен ако не ги вържа с въже  Laughing Обаче отвреме навреме правя уборка на боклуците по детските площадки, дори и да не са наши, мисля си, че така сте са още по чисти и приятни 3а игра.

# 41
абе ние или сме твърде дълго в имачко, или сме мърли по рождение Mr. Green
господин матов, когато малкото мате беше ситно бебе, ако докосне биберона и с ръка, получаваше почти инфаркт и после го слагаше 5 минути под течаща вряща вода, като охкаше, че го пари. страшно беше. и сега я дебне по площадките и тича да бърше ръце с мокри кърпи. едвам се оправям с него, най-често е след като му вдигна скендъл. направо полудявам от количеството мокри кърпи, които ползва за един месец. и той е от онази порода, ама с мен удари на камък.
детето е порядъчно мърляво, когато нещо падне на земята, вдига го и си го хапва. е, естествено не ако е паднало на софийска улица Mr. Greenтам вече и мен ме е гнус.

за онез кифли от темата само мога да кажа - прост народ, слаба държава.............
и без това тия дни пак воювам за найлоновите торбички, дет едно копче да вземеш, ти го слагат в нея. тук на село поне мога да деля боклука, щото кутийките си ги мия, бурканчетата давам на съседката за трушийки, хартията ползвам за подпалки и на практика остават само гадните опаковки от салами и кашкавал, ама и на тях ще им намеря цаката, ще си нося кутийка за пазар, да ми турят вътре саламчетата.
даже био мюл нямам, щото той отива при кокошките пак на една съседка.

# 42
В магазина до нас ме научиха, че си нося торба. И престанаха да ми слагат опакования хляб в торбичка, да е отделно от опакования прах за пране в торбичка, да е отделно от буркана лютеница в торбичка, да е отделно от двойно опакованото сирене в найлонче, от салама с въпросно качество, но опакован под вакуум и так далее.
Научиха се, но и до ден днешен разказват сигурно за лудата еко-лелка. Mr. Green

Минаа, най-точна информация наистина ще получиш от извора. Доста разпоредби се промениха и не смея да ти дам инфо, за да няма неприятни изненади. Peace

Та, ха, добър ви ден и бау!

# 43
Бау!

Ами според нашата си теорема тук  Mr. Green , немските деца изживяват детството си и за това после са дисциплинирани, докато българските са много подтиснати като деца и си го изживяват по-късно  Mr. Green

Мъжът ми другата седмица е на сватбен купон и младоженците искат пари  Rolling Eyes Искам да направя кутия за бърза помощ през брачния живот. Намислила съм да слагам успокоителни, тапи за уши, меню на пицария с доставка, тест за бременност, хапчето против главоболие, а парите ще ги сложа в една спринцовка, да стане Finanzspritze  Wink Имате ли други идеи?  newsm78

# 44
Да ви разсмея малко:

Тази сутрин моята буболечка пита баща си: "Тате, ти колко жени обичаш", той: "Две - мама и теб", а колко бебета могат да се поберат в коремчето на мама, защото аз искам две, за да станем 5 човека".

А преди това баща й до нея (до леглото), а тя още едва отворила очички: "А  за мен ще има ли сладолед за закуска???"

Общи условия

Активация на акаунт