Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 834
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!
Препоръчайте ми хотел в Прага?Замислили сме почивните дни да сме там.Връщам се да чета темата!

# 196
  • Primum non nocere !
Да, Татяна, и аз така разбирам почивката, да не готвя, пазарувам и пера.
Проблема е, че е втора година студент. Мечтаех си докато детето още не почнало училище, да попътуваме, защото после ще трябва да се съобразявам с ваканциите му.
Сега, стана така че, се съобразявам с неговите ваканции между семестрите. Не че не може да отсъства две седмици..и аз съм била студентка и всичко може да се навакса. Има ваканция от 15 юли до 15 септември. Но аз не мога да взема два поредни месеци отпуска. Трябва да се съобразявам и колегите. Сега октомври си бухнах много евтин билет до БГ , за да взема детето от Бг, но пак ще се занимавам с глупости.Питах го дали ще пътува с мен/ билета е 140 евро в двете посоки/ - не, можел да отсъства 1 седмица. Тия хора от 75г са я построилите къщата, а нямат нотариални документи ,а само за делба. И в кадастъра не е разделена. Платих сега на фирма и ще свършат всичко, платих и за колчета, и двора ще се раздели и пак трябва да търча във Варна по нотариуси и ......
По Коледа ,той има ваканция, но аз не мога да взема отпуск, изобщо пълна обърквация. Ще видя какво ще стане с Египет, още не съм бухнала.....но това е един последните ми опити за почивка заедно.Така е нашата драма, добре че нямаме други.Но почивката е много важна и ако не реша този проблем, или поне не стигна до нещо приемливо....

# 197
Щом е студент, значи ще има и друга ваканция към февруари-март. Защо не пътувате през лятото до БГ, а през зимната му ваканция до някое друго място? Март в Египет примерно си е супер  Peace Или Канарските острови, Мароко, Дубай.... Круиз с Аида в Карибите, 990евро е без полети.

Или лятото от БГ за една седмица до Турция или Гърция.

# 198
В_и_В_и и аз на това се надявам. Прехвалените heinz се оказаха боклуци, въпреки че са био и т.н
Интересно ми е сънвала популярна марка ли е в Германия или са само за износ?
Ами не знам. Да кажат другите момичета. Аз купувах главно Хип, Алнатура и Сънвал. Но Сънвал при нас не се продаваха навсякъде. А Хайнц защо са боклуци?

Шехи, много неприятна ситуация. Ние в България също никога не успяваме да си починем. Вече дори не си правим и планове за почивка там, защото винаги се провалят.

Да ви се оплача току що дойде Vermieter-ката на сегашния ни Ferienwohnung и каза, че всяка седмица щяла да идва да си полива цветята  Shocked, а през 2седмици да чисти. Що за идиотщина е това. И аз мога да й поливам цветята и защо не го каза това преди да наемем жилището. На мъжа ми е казала само, че ще идва жена да чисти, а сега се оказа, че жената е тя  ooooh!  Той казал, че и ние можем да си чистим, но тя настояла. Не искам всяка седмица да ми се бърка непознат в "къщата". Досега в нито един фериенвонунг не са правили така. Що за тъпо извинение е това поливане на цветя и за какво са ми тези цветя въобще.

# 199
  • Germany
Ferienwohnung? Вие цяла година ли ще го ползвате или аз нещо не разбрах  newsm78

# 200
Питанка към мюнхенчанки! На 17 октовмри ще летя от София през Мюнхен за Франкфурт. Имам повече от 43 ч престой. Ще има ли желаещи за по едно кафе там? Пада се събота по обедно време.

# 201
43 часа престой?  Shocked

# 202
  • в сърцето на един мъж...
Кате, ако не ни караш да висим на летището Sunglasses навити сме Mr. Green Така и не се набъбрихме предния път като се видяхме Embarassed Embarassed

# 203
Здравейте!
Препоръчайте ми хотел в Прага?Замислили сме почивните дни да сме там.Връщам се да чета темата!
Апартамент-Хотел в Прага, страхотен!
Бяхме миналата година там, супер място, изключително чисто, мият ти дори чaшите/чиниите всеки ден (има кухничка). Дори се оказа че мениджъра е българин и ми даде дори координати ако искам дори през него мога да резервирам. Ако ги искаш да ти ги пратя на лични!

# 204
Joy Joy Joy
Изобщо не погледнах, че съм спретнала такава грешка!  hahaha
Само 3 ч. Ще съм с Елиас.
Гея, няма да ви карам да висите на летището. И толкова няма да ни стигне да се набъбрим. Тогава дори една снимка на Мила не съм направила (сраааааам!)

# 205
Ferienwohnung? Вие цяла година ли ще го ползвате или аз нещо не разбрах  newsm78
Надявам се да не е цяла година, а само 1-2месеца  Grinning Досега за 6месеца този е третият, в който се местим. Свързано е с работата на половинката и се налага фериенвонунг понеже са обзаведени и без Kuendigungsfrist.

# 206
vanche_mamche,много благодаря!Прати ми на лични координатите!Сега разглеждам сайта.

# 207
  • в сърцето на един мъж...
Ми Вечке, срам я Mr. Green Ама много гот ми беше и децата добре пощуряха Joy Joy Аз съм навитак де, нека и другите кажат Wink
П.С. Чакам си поне моите

# 208
  • UK
Хей, като споменахте срещи, аз пак да си попитам, понеже ей го къде е 18ти, след две седмици. Нещо като среща във Франкфурт няма ли да си направим? Simple Smile

# 209
Привет и от мен . И за нас в България е по скоро роднинско посещение . Почивка другаде. Но не на далече тази година, защото не знам какво ми става, но съм нон стоп гроги Sad А и имам толкова много работа, че не мога името си да кажа  Sad Сега отказахме пътуването за 2 седмици до Канада, просто няма да съм в състояние да мръдна - за какво да ходя  ooooh! Дано сестра ми не се разсърди, защото те дойдоха на гости, а ние няма да идем.

ЗА пюретата Сънвал - Сашко не ги хареса и не ги понесе добре - доста имат силни подправки дори и за под 1 годинка  Shocked Взимах най-вече ХИП  Hug

Аз също бих препоръчала Мароко  Hug Имат страхотни курорти, но да не се минеш да идеш на плаж в Казабланка, без да си си наела кола , за да намериш истински плаж извън града  Hug

Общи условия

Активация на акаунт