Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 844
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
В_и_В_и и аз на това се надявам. Прехвалените heinz се оказаха боклуци, въпреки че са био и т.н
Интересно ми е сънвала популярна марка ли е в Германия или са само за износ?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 12:58 от Ninia

# 181
Ааа, Мамун, много моля, ти отвори темата за далечни пътувания, не аз  Laughing

# 182
Сега имам друга питанка- ако някой може да ми отг- сега в БГ си следя бременноста като замина за Германия тр да си сменя гинеколкога разбира се- та питанката е:
1. Трябва ли да си взимам направление от тук за смяна на лекар който да следи бременноста
2. Болничните-  има ли проблеми там с взимането на болнични, после как се процедира за пращането към БГ- тр ли да минават през БГ лекар или как изобщо става?
Здравей,
1. Не ти трябва направление, тук с него нищо не могат да захванат. Намираш си просто гинеколог тук.
2. Болнични, в смисъл на трите болнични листа, които ти трябват за получаване на майчинство в България, тук не се издават. Единственият вариант е да се навие някой български лекар да ти ги изготви оттам. Интересно ми е обаче, как ще стане с първия болничен, който се издава от болницата директно след раждането. По-скоро никак и ще предадеш евентуално следващите два.

Малко само да порасне талибанката и се засилваме към някоя далечна дестинация. Мъжът ми спекулира с идеята да отидем догодина пак в ЮАР, разбирайте на Световното по футбол. Аз обаче за там съм си набелязала непосещавани местенца. Whistling

Благодаря ти! Май ще бъде доста по- сложно от колкото си мислех! Мислех си ако си взема неплатеният отпуск за периода до края на март- термина ми е в началото, дали ще имам проблеми за майчинството.

Здравей Mariya_AN,
Извинявам се, че се намесвам в темата. Минах по пътя с болничните от БГ и се надявам да ти помогна. Сбъдваща мечти ти е обяснила точно схемата, аз мога само да допълня.

Доколкото разбрах искаш да си вземеш неплатен отпуск и по време на него да излезеш в отпуск по майчинство. Аз бях в едногодишен неплатен отпуск по време на бременността и за да имам право на майчинство, работодателят ме върна за 5 дена на работа и през тези дни излязох в отпуск по майчинство (първия б. лист за 45 дена преди термин). Постъпихме така по съвет на служител в НОИ. Той обясни, че трябва да се водя на работа към датата на излизане в отпуск по майчинство.

# 183
  • Primum non nocere !
Tatyana noschto ne si ubila. Grinning
Razbrach kakvo imasch v predvid, prochetoh za " Vitamin B" Schte se zapasya s dolari! Mr. Green
Muni, schto ne me chetesch ,be kaka? Hug

Ne pitam dali mi tryabva viza, a dali i az kato nemzite moga da j polucha na letischteto. Stana jsno che moga.
Apropo, i schterkata schte idva s nas.
Tifusat e salmonela. Schechi schte si vzeme aptechka s lekarstva Mr. Green

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 13:53 от Шехи

# 184
Благодаря за отговорите! Вече съм решила, че ще родя в Германия, още повече, че мъжът ми заминава и искам да сме заедно. Ще говоря с лекарят ми и педиатъра и ако не се разберем ще си пусна неплатен. Пак благодаря!   bouquet

# 185
Момичета един въпрос от мен.
Може ли някой да ми каже на Щутгарт къде може да се остави кола, ако се пътува със самолет. Къде най близо има паркинг и каква е цената.

# 186
Момичета един въпрос от мен.
Може ли някой да ми каже на Щутгарт къде може да се остави кола, ако се пътува със самолет. Къде най близо има паркинг и каква е цената.
http://www.flughafen-stuttgart.de/sys/index.php?section_id=2&id=1  на самото летище http://www.parkplatzvergleich.de/flughafen_stuttgart.php  други паркинги със шатъл до летището.

# 187
Татяна ,благодаря.  Hug
Имах още една помощ, и за нея благодаря.   Hug   bouquet

# 188
Ха, добре че отвори дума за длаечни дестинации, че и на нас не ни свърта на едно място. Планувам зимна (февруари/март) ваканция, ще се опитваме да летим някъде далече с малката (тя ще е на почти 4 тогава).....и се чудим КЪДЕ?  newsm78  Най-много ни се ходи в Доминиканската пак, но някак си ме е страх ако се разболее малката и сме в такава бананова република  Thinking Та за това ни хрумна Флорида като алтернатива  Thinking

Вие как мислите? Бихте ли ходили с деца на тази възраст някъде далеч, и бихте ли ходили на по-първобитни места?                                                                          

Искам и аз във Флорида. Според мен там е добре за деца даже и на по-малка възраст. Не мисля, че ще издържим Яна да стане на 4ри приди да се отправим на там. Мислите ли, че е безрасъдно от наша страна?  newsm78
Ние пак сме в София след краткия престой в Русе

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 17:21 от Петка

# 189
  • Primum non nocere !
Татяна, аз също много мислих по този въпрос,но реших да изчакам. Не мога всяка година да почивам в Доминиканите.В смисъл,че ми трябва поне 3 седмици отпуск, и сме все вързани за БГ като дестинация.
 Аз трудно ще издържа полет от 13часа, а щерката не зная. Ако сметнеш ранното ставане, чекирането, чакането по летищата, ще стане повече от 24 часа. Второ, детето нищо няма да разбере. Искам или не искам, хареса ми или не в Египет, ще се върна някога заради нея. Сега пирамидите за нея ще означават един огромен камък и и нищо повече.
Притеснявам се разбира се за здравето й и опасностите по време на едно такова пътуване, но понякога трябва и да се рискува- разбира се, премерено.

Сбъдваща, благодаря ти  информацията, Роца е страхотен разказвач.Това ми е и мечтата, да присъствам на индийска сватба и някога да се снимам в сари. Grinning
Мария, вземи си всички документи от БГ, изследвания, ехографии, всичко.

# 190
За самият полет не се притеснявам. До Пунта Кана са 8-9 часа. Единият полет е нощен, детето съвсем няма да го усети  Mr. Green Другият...ами има си играчки, книжки, моливи, а на борда има двд и също раздават куп играчки. Сетне, ние летим в бизнес класа при такива разстояния  Blush всичко друго си е мъчение  Stop Та искам да кажа, че и място ще има, и повече развлекация.
За там, ами ние няма да ходим да обикаляме забележителностите, виждали сме ги  Wink Преди 12 години прекосих острова с кола, видях немалко, преди 7 години бяхме в друга част. Ако отидем сега с детето, то ще е за 2 седмици море, нищо друго  Wink Да видим слънце.  Sunglasses

Според мен даже за Флорида ще е рано....тия паркове, колко може да се възползва от тях на тази възраст?  newsm78 Колко ще й се стои в колата да обикаляме?  newsm78

# 191
  • Primum non nocere !
Иска ми се да се оплача и не зная как да го напиша.
Много обичам БГ, патриотка съм, родолюбка, не си давам гражданството, но ми писна.
Лятото изкарах ужасна ваканция, две седмици се занимавах с лудата леля и чичо на мъжа ми, все за пари, делене на имоти......, и имам общо 5 часа на плажа, добре че послените два дни бяхме в Белоградчик, да видя малко слънце и да си почина. Всяка година е така. Все си измислят нещо ново.Къщата е построена заедно/ на морето/. Ползват си двора, канят си немски туристи, и ние отиваме там за 10 дни в година, но стоим горе на терасата.
Казвам на съпруга ми - дай да се разходим из Италия, с круиз, , островите из Гърция, нещо по екзотично- Въпрос- Кога? Отговарям- Лятото, естествено.
-Не, България.
Преди 4 дни пощурях и му поставих ултиматум, че има 2 часа да си помисли дали да дойде с мен до Египет. Аз заминавам с щерката и толкова. Хеле съгласи се. Дума не дава да се издума за Индия или Китай. Какви варианти имам? Да му купувам билет до Бг , а аз да си бухвам някъде другаде. Знам , че това не е ДиС.Обаче, не зная какво да правя, бачкам като загубена, работа ми не е  лесна и понякога се нуждая от истинска почивка. Да, и аз жадувам за малко слънце!
Ако някой ,някога, си търси придружител, компаньон с дете,за екзотична дестинация, да ми  пише на ЛС.

# 192
Добре де, а той успява ли да си почива в БГ при такива условия?  newsm78  При нас няма такива драми, със семейството сме в добри отношения но въпреки това не успявам да си почивам истински. За мен почивка е хотел, да ме обслужват, да ми чистят стаята, да ми готвят, да не се занимавам с битови въпроси. А във Варна - аз оправям леглата, помагам вкъщи, слагам и вдигам масата, помагам в кухнята, ходим до супера, до плаж трябва кола, до града трябва кола, ами съжалявам, но не мога да си почина. И поради тази причина задължително ходим веднъж годишно и някъде другаде. Юни месец бяхме в БГ, другата седмица заминаваме за Турция на море, 2 седмици на Ол Инклузив  Sunglasses  Та мисълта ми е, не можете ли да стигнете споразумение, веднъж в годината да отидете другаде, за да си починеш?

Аз ако ти пиша ЛС, наистина ще стигнем до ДиС  Joy

# 193
  • в сърцето на един мъж...
Ау, това ми е много познато, Шехи и е все едно аз съм писала, ама без работата...

# 194
  • Germany
Задължително ходим на почивка отделно от БГ - тоест там си е обичайното гостуване при роднините, тук няма да отварям голяма скоба да обяснявам как минава, но е интересно почти колкото за испанския на Сашко  Wink , и после си ходим на почивка в истинския смисъл на думата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт