Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 848
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Шехи, знаеш ли, че не се бях замислила за ЕС-принадлежността. Ето, кои са страните, които имат нужда от виза. Аз бих се обадила, да не кажа, че бих им изискала писмено становището. Парен каша духа - първото ни пътуване дотам не се осъществи точно поради невярна информация. Пак добре, че ни спряха още на летището тук. Mr. Green
В Египет бих направила пътуване по Нил и бих прекарала поне една една нощ в пустинята при бедуините.
За Хургада и донякъде за Кайро съм за жалост на мнението на Татяна. Отваряйте си очите на четири, напитки - само от бутилки (виждала съм как преливат недоизпитата бира и я предлагат наново на клиентите).
О да, и задължитено изкарайте курс по гмуркане - там е евтино, а Червено море е много богато на корали. Хубав подводен фотоапарат не е излишен, демек. Laughing
Приятна почивка!

# 166
Добро утро, аз малко завиждам за Египет  Blush От 4г не съм почивала истински и вече имам огрооомна нужда ...ама няма. Свекитата ме нервят на макс, онази вечер имахме скандал, който както се очакваше стана от типа - аз съм на 63г, 2 деца съм отгледала, как смееш да ми правиш забележки, искам да те видя и ти как ще се държиш с внуците. Мддааа коя пък е майката, че да знае кое е най-добре за собствените й деца Crazy

Татяна, иди в Момбаса на пазара - овчи мозък, кокоши глави ей така направо на щанда - после Египет ще ти се стори рай  hahaha

Помните ли моя колега с хавлиите за рождения ден на детето си миналата година? Сега ми е дал списък с една игра на Равенсбургер и блузка Whistling Та тая игра я гледах в нета и има 2 варианта - но не можах да разбера само по снимката разликата. Днес ще ходя в магазина. Били Бибер се казва - някой има ли впечатления?

# 167
Привет  Wink
Една приятелка ходи в Египет с баща си и се върнаха и двамата с тифус  Sick А и един познат ходи и каза, че градовете така са се разрастнали, че едва ли не пирамидите се оказвали вътре  Rolling Eyes

Майра не се коси. Според мен те си идват уморени и емоционално натоварени от БГ и докато се съвземат си изкарват нервите на хората. щом моята майка успя да ми вдигне кръвното, че детето не си дояждало, като му издърпах порция солени пържени картофи изпод носа и му дадох нещо по нормално за ядене ...  #Crazy В България децата всичко си хапвали  newsm78 Shocked Sick #Crazy Явно проблема си е другаде и децата са само предтекст.
При това време така ми се спииии . Едвам гледам.

# 168
И аз едвам си отварям очите, отврат. А Милена вече цяла седмица спи по 2 часа на обяд и вечерта пак е уморена  ooooh! А, в нашето село имаме свински грип  Party И в основното у-ще също. Болните били на почивка в Майорка  Whistling

Майра, знам, и аз съм виждала такъв тип пазари. Но едно е град, друго си е курорт, някак си. Ей, развалихме на Шехи желанието за Египет  Crazy

За Били Бибер, едното е пътнически вариант, струва към 7 евро, другото е нормалния вариант. Чудна майка, със списък какво да се подарява на детето  Crazy Тя и двете работи ли иска, и блузка, и игра?  Shocked

# 169
Здравейте на всички! Преди време бях питала за здравната осигуровка в Германия, защото заминаваме и там ще раждам март месец. Много ми помогнахте- ако всичко върви по план заминаваме ноември и там ще си направя частна здравна осигуровка- свеки всичко е разучила- само тр да си извадя един документ от тук, че съм се осигурявала здравно мин 2 години. И така- да не ви отегчавам. Сега имам друга питанка- ако някой може да ми отг- сега в БГ си следя бременноста като замина за Германия тр да си сменя гинеколкога разбира се- та питанката е:
1. Трябва ли да си взимам направление от тук за смяна на лекар който да следи бременноста
2. Болничните-  има ли проблеми там с взимането на болнични, после как се процедира за пращането към БГ- тр ли да минават през БГ лекар или как изобщо става?

# 170
За Били Бибер, едното е пътнически вариант, струва към 7 евро, другото е нормалния вариант. Чудна майка, със списък какво да се подарява на детето  Crazy Тя и двете работи ли иска, и блузка, и игра?  Shocked

таткото ми е колега  Laughing Ами аз го питах като ги знам какъв е - и той ми вика - трябва да погледна вкъщи имаме списък  ooooh!

Та вчера ми го донесе, и пише точно Били бибер митбрингшпил (което струва към 6-7Е) и има някакъв явно нормален вариант - към 16Е. Ако е малката е ок играта и пуловера, все пак ще е един вид подарък от 2 деца Thinking

# 171
Днес съм сама с 3-те деца, до утре. Разбира се, на крак сме от 6 сутринта и навън вали. Супер късмет.

Майра, планирам гости на моите родители тук, подозирам скоро да мрънкам за същите неща като теб.

Който питаше за Индия - нека погледне във Френската тема, последните 2-3 страници постингите на Роца. Точно се е завърнала от там и разказва увлекателно пресни впечатления.

Мърмор, ходи ли на лекар?

# 172
Сега имам друга питанка- ако някой може да ми отг- сега в БГ си следя бременноста като замина за Германия тр да си сменя гинеколкога разбира се- та питанката е:
1. Трябва ли да си взимам направление от тук за смяна на лекар който да следи бременноста
2. Болничните-  има ли проблеми там с взимането на болнични, после как се процедира за пращането към БГ- тр ли да минават през БГ лекар или как изобщо става?
Здравей,
1. Не ти трябва направление, тук с него нищо не могат да захванат. Намираш си просто гинеколог тук.
2. Болнични, в смисъл на трите болнични листа, които ти трябват за получаване на майчинство в България, тук не се издават. Единственият вариант е да се навие някой български лекар да ти ги изготви оттам. Интересно ми е обаче, как ще стане с първия болничен, който се издава от болницата директно след раждането. По-скоро никак и ще предадеш евентуално следващите два.

Малко само да порасне талибанката и се засилваме към някоя далечна дестинация. Мъжът ми спекулира с идеята да отидем догодина пак в ЮАР, разбирайте на Световното по футбол. Аз обаче за там съм си набелязала непосещавани местенца. Whistling

# 173
Сега имам друга питанка- ако някой може да ми отг- сега в БГ си следя бременноста като замина за Германия тр да си сменя гинеколкога разбира се- та питанката е:
Здравей,
1. Не ти трябва направление, тук с него нищо не могат да захванат. Намираш си просто гинеколог тук.
2. Болнични, в смисъл на трите болнични листа, които ти трябват за получаване на майчинство в България, тук не се издават. Единственият вариант е да се навие някой български лекар да ти ги изготви оттам. Интересно ми е обаче, как ще стане с първия болничен, който се издава от болницата директно след раждането. По-скоро никак и ще предадеш евентуално следващите два.

Малко само да порасне талибанката и се засилваме към някоя далечна дестинация. Мъжът ми спекулира с идеята да отидем догодина пак в ЮАР, разбирайте на Световното по футбол. Аз обаче за там съм си набелязала непосещавани местенца. Whistling

Благодаря ти! Май ще бъде доста по- сложно от колкото си мислех! Мислех си ако си взема неплатеният отпуск за периода до края на март- термина ми е в началото, дали ще имам проблеми за майчинството.

# 174
Ха, добре че отвори дума за длаечни дестинации, че и на нас не ни свърта на едно място. Планувам зимна (февруари/март) ваканция, ще се опитваме да летим някъде далече с малката (тя ще е на почти 4 тогава).....и се чудим КЪДЕ?  newsm78  Най-много ни се ходи в Доминиканската пак, но някак си ме е страх ако се разболее малката и сме в такава бананова република  Thinking Та за това ни хрумна Флорида като алтернатива  Thinking

Вие как мислите? Бихте ли ходили с деца на тази възраст някъде далеч, и бихте ли ходили на по-първобитни места?                                                                           

# 175
Мария АН, за всичко това, което възнамеряваш в България, мисля, че е най-добре да се обърнеш към някой запознат с Кодекса на труда и ориентиран в социалното осигуряване.
Може да и може, ама може и да не може. Бихме ти казали тук. Grinning
Успех в начинанието!

Татянче, да и ДомРеп е прекрасно място и бих отишла с децата. ЮАР също е бананова република, що се отнася до здравеопазването, но не ги мисли болестите и така няма да дръпнеш дявола за опашката. Алекс нямаше 3 като бяхме цял месец в Южноафриканската.
Флорида и аз искам да я посетя. Индия, Китай и изобщо Азия ги очертавам когато дребните не са толкова дребни.
Хайде сега по никое време ме карате да мечтая. Настройвайте ме на работна вълнá, трудовите редици ме зоват... Laughing

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 11:26 от Мамунката

# 176
Мария АН - може, ама е сложно. Ей това е схемата с болничните.
1. Намираш гинеколог и педиатър, които да са предупредени че ще раждаш навън и да се съгласят да издадат болничните без твоето и на детето присъствие.
2. Болничния 45 дена преди раждане се издава от гинеколога ти в БГ.
3. Болничния ти, който в Бг се издава от болницата в която си родила, ти го издава пак гинеколога ти в БГ на базата на преведен и легализиран немски акт за раждане на бебето. За да е валиден пред работодателя, трябва да бъде заверен в НОИ, имат екип който се занимава точно с това. Понякога правят проблеми при неориентирани просители, или ако попаднеш на некомпетентен служител, затова непременно иди и попитай в НОИ точно за тоя казус.
4. Болничния след това се издава от педиатъра на детето, на него му трябва ЕГН и български акт за раждане на детето. Това става лесно и бързо, ако оставиш нотариално заверено пълномощно на близък в БГ, който да ти движи тия неща там.
Това е, врътки, нерви и разправии. Помисли дали си заслужава. Но е възможно.

# 177
Еваларката, Сбъдващата! Питай патило, а? Hug

Седя тук и си дебна ГСМ-а да не звъннат от детската градина, че Ева не иска да спи там. Днес даже не се размрънка, но това не означава, че няма да го направи. Laughing
Но! Гонете ме, че имам много работа!

# 178
Здравейте   bouquet,

Извинете ме, че така нахълтвам в темата ви, но имам едно питане? Имате ли отзиви за пюретата на Sunval. Пише че са немски, на Sunval Nahrungsmittel GmbH, че са био, цените месни 2 лв зеленчукови 1,80 лв. Всичко това е много хубаво, но наистина ли са качествени? Чува ли ли сте нещо по въпроса?

Предварително благодаря

# 179
Леле, страхотни са разказите за Индия на момичето от френската тема. Аз бях там за две седмици и много искам пак да ми се удаде възможност да отида. Искам отново да разгледам Тадж Махал. Хората са едни спокойни и много добродушни. Всичко е много екзотично, шарено, пикантно. Ако човек е малко авантюрист, според мен, много ще му хареса. С малко дете не бих тръгнала обаче. Особено ако човек иска да обиколи няколко града.

Ninia , хубави са пюретата на Сънвал. Имат сертификат за био и наистина са био, ако това те притеснява.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 12:22 от В_и_В_и

Общи условия

Активация на акаунт