Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 824
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
в германия не мойе да си иzбере 4овек секцио по желание, нали?
Няма такава бира в Германия!
През последната седмица на втората ми бременност се засилиха ужасно болките ми в таза и не можех да си намеря място от хемороиди.
Отидох в клиниката, където исках да раждам с ясната цел да прося за секцио. Лекарите ми отделиха време - дойде проктолог за хемороидите, дойде и специалист, за да ми видят на ехограф и таза. Дойде и главният лекар, който ми разясни рисковете от нормалното раждане и рисковете от секциото (които най-често се крият, особено от българските лекари).
След всичко, което чуха, хемороидите ми се дръпнаха от уплахата си, тазът ме боля точно до раждането, а аз си тръгнах убедена, че нормалното раждане, без да има наложителни медицински причини за секцио, е най-добрият вариант.
Родих в неделя по обяд, в понеделник на визитациятата лекарите ме завариха да подскачам от крак на крак, приспивайки малката, която и до ден днешен има гласище, не глас.
До мен на леглото съквартирантката ми охкаше от болката от операцията и от мисълта, колко още ще трае възстановяването й. Това й беше трето секцио - жената знаеше защо охка. Аз във вторник по обяд си бях вкъщи, подскачаща около дечурлигата.

Секциото съвсем не е безобидна операция - нека Шехи ме поправи, ако греша, но се минава през всички слоеве на тъканта, включително и мускулна. Значи - за две минути режат, вадят бебето, а после половин час шият. За лаик като мен това определено не е показател за най-безобидната операция.

# 226
  • Primum non nocere !
Predi dwe sedmizi imahme klinichen savet. Byah poluzadryamala ot glupostiq kogato razbrah, che poslednata tochka schte bade  za svinskia grip. Doide predstavitelka ot Branderbug epidemiologiyata. Ne moja da otgovori na slednite vaprosi. No mnogo dobre znasche zenite na vaksinite  i testovete( barzi testove za gripa) Veche gi ima v naschata labolatoriya.  Nie se strachuvame ot masove isteriya, ako se razbere za nalichieto im( da ne se jrne narorodat za schjlo i neschtalo da se testuva. No tjbva i vie da j znaete taj informazij.
Ta....virusat se kazva A/H1N1.  Mutira li( ako mutira, vaksinata sled vrame schte se okaje bezpolezna), nalaga li se revaksinazij ( kakto pri Hepatit A)  i ako DA v kakav srok, kakvi sa sranichnite efekti na vaksinata, na koi( jiteli) i koga e bola testvana i predi kakav srok....imasche i oschte vaprosi.
Tj na nikoi ne otgovoriq samo si povtaryasche neinoto, nazubrenoto.
Vie kakvo schte si pomislite?

P.p. moje li nyakoi da go zitira i napische s kiriliza. che ne se chete. ooooh!

# 227
Бубе, от обичайната инфлуенца, която всяка година мутира, измират повече хора отколкото от изкуствено раздухания свински грип. Аз бих имунизирала семейството си срещу "обичайния" грип.

ами аz zа ваксините 4ух, по някакви новини в4ера, 6те има допълнителен аусханг, така 4е иz4акаи и 6те раzбере6, кога са.....а ние тук в дива бг. се посмяхме на това, 4е първо 6тяли да ваксенират
сениорите Laughing, то си е направо траги4но де, като се има в предвир на какво дереже са на6ите сениори тук........
Трудно ми е да те чета и да те разбирам, би ли ми разяснила, моля те, какво имаш предвид под дереджето на пенсионерите? Peace

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 16:16 от Мамунката

# 228
  • в сърцето на един мъж...
Predi dwe sedmizi imahme klinichen savet. Byah poluzadryamala ot glupostiq kogato razbrah, che poslednata tochka schte bade  za svinskia grip. Doide predstavitelka ot Branderbug epidemiologiyata. Ne moja da otgovori na slednite vaprosi. No mnogo dobre znasche zenite na vaksinite  i testovete( barzi testove za gripa) Veche gi ima v naschata labolatoriya.  Nie se strachuvame ot masove isteriya, ako se razbere za nalichieto im( da ne se jrne narorodat za schjlo i neschtalo da se testuva. No tjbva i vie da j znaete taj informazij.
Ta....virusat se kazva A/H1N1.  Mutira li( ako mutira, vaksinata sled vrame schte se okaje bezpolezna), nalaga li se revaksinazij ( kakto pri Hepatit A)  i ako DA v kakav srok, kakvi sa sranichnite efekti na vaksinata, na koi( jiteli) i koga e bola testvana i predi kakav srok....imasche i oschte vaprosi.
Tj na nikoi ne otgovoriq samo si povtaryasche neinoto, nazubrenoto.
Vie kakvo schte si pomislite?

P.p. moje li nyakoi da go zitira i napische s kiriliza. che ne se chete. ooooh!

Преди две седмици имахме клиничен съвет. Бях полузадрямала от глупости, когато разбрах, че последната точка ще бъде  за свинския грип. Дойде представителка от Брандербуг епидемиологията. Не можа да отговори на следните въпроси. Но много добре знаеше цените на ваксините  и тестовете( бързи тестове за грипа) Вече ги има в нашата лаболатория.  Ние се страхуваме от масова истерия, ако се разбере за наличието им( да не се юрне народат за щяло и нещало да се тестува. Но трябва и вие да я знаете тази информация.
Та....вирусът се казва А/Х1Н1.  Мутира ли( ако мутира, ваксината след враме ще се окаже безполезна), налага ли се реваксинации ( както при Хепатит A)  и ако ДА в какъв срок, какви са сраничните ефекти на ваксината, на кой( жители) и кога е била тествана и преди какъв срок....имаше и още въпроси.
Тя на никoй не отговори, само си повтаряше нейното, назубреното.
Вие какво ще си помислите?

P.p. може ли някой да го цитира и напише с кирилица. че не се чете.

# 229
Много правилно мислиш, Шехи! Определено за мен си раздухва изкуствено. Дори си мисля, че тоя дълго коментиран случай на влошаване в Кьолн, щото видите ли, човека имал заслабнал имунитет, ми мяза много на някой спинозен, дето по погрешка е пипнал и тоя грип.
Още в началото като пуснаха инфото, че има заразени с такава болест, коментара беше, че хората със здрава имунна система могат да го изкарат по-леко.
Определено другия грип с неговите 12 щама не е хич за подценяване.
А пенсионерите ще ги ползват за опитни зайчета. Особено хронично болните.  ooooh!

# 230
  • Primum non nocere !
Recheno e parvo da se imunizirat riskoviite grupi:
Bremenni
Karmacheta do 6m
Hora nad 65godini
Hora s hronichni zabolyavanij( tah schte gi pischa samo, ako hjakoi projvi interes.
V nachalototo si mislehq zaschto ne, schte se vaksiniram. Sled tozi razgovor, reschih che az i semeistvoto mi ne sme opitni zaicheta. Moje li da smetnete, kolko schte specheljt firmite ot tazi vaksina?

Razbira se trjva da znaete: Vsyaka  protichaschta respiratonna infekij s temperatura- tarsete lekar, bez znachenie vreme i mjsto. Pri takava infekzij s gripodobni izjvi, vinagi pravete kontrolen pregled sled 3, 4 dni, osobeno za deza.

Da, Vechi, tochno taka e. HIV vliza v grupata na chronichno bolnite.
Geya, blagodarya ti!

# 231
Както споменах преди 2 дена, в нашето село имаме случай на свински грип, донесен от Майорка, а детето посещава основното у-ще. По този повод в ДГ има Аусханг  Mr. Green че при грипозни симптоми, но и при повръщане и диария детето трябва да се води на лекар и да не ходи на ДГ. Май има карантина 10 дена, не съм сигурна, трябва да погледна пак.

А преди 2 седмици четох следното във вестника. Семейство се разболява, свиснки грип. Във всички кабинети отказват да ги приемат с това съмнение. Трябваше да отидат в уни болницата, където обаче нямало педиатри, които можеха да прегледат децата  ooooh! Oказа се, че за да приемат болни от св. грип, лекарските кабинети трябвало да имат отделен вход, чакалня и стаи които се ползват само за тях - иначе кабинета ще бъде закрит за 7 дена  ooooh!
http://www.allgemeine-zeitung.de/region/mainz/vg-heidesheim/wack … nheim/7243525.htm  ето, намерих статията.

Та, чудя се аз...ако детето, или някой от нас, има хрема, към кого да се обърнем изобщо?

Друг въпрос в тази мед. връзка - ходите ли на кожен лекар за да ви видят бемките? Мъжът ми тази сутрин отиде заради нещо съмнително, което се оказа безобидно, но пък намерили друго изменено, което ще се маха оперативно следващия месец. Гледали го с камера и направили снимки, за да документират големината и формата и да видят след време дали нещо се е променило. Аз също смятам да си запазя час, но се чудя за детето, понеже има голям белег на главата си  Thinking

# 232
  • Primum non nocere !
Da,schte ima problemi pri lichnite lekari. Toi njama da kodira takova zabolyavane i da go napische s takava diagnoza.No ti nyamya da kazvasch imam svinski grip. Imam grip i tochka. Bez test nikoi ne moje da znae.
Nie se smyahme mnogo na tova, che edva li ne, trjbva da preglejdame vsichki pazienti s grip na dvora na bolnizata.

# 233
Добре де но аз ако имам хрема, примерно, и се обаждам в кабинета да искам час и ме питат какво ви е, казвам хрема, ок. Но те пък от къде да знаят че не е свински грип? Преди той беше ограничен, който беше пътувал до Мексико или САЩ можеше да се зарази, но това вече не е така. Та, как си го представят изобщо?

Или обратното - дете в градината се разболява. Водят го на лекар, не прави тест, пише хрема. Детето може да остане у тях, но едва ли 10те дена инкубационен период. И в ДГ може да заразява куп деца. В групата на Милена има 3 интеграционни деца, едното има много силен диабет, другото е недоносено и със цялостно забавено развитие във всички аспекти, но и слабо здраве.... Та, как се защитават тези деца?

# 234
Е, Шехи, видя ли какъв рекламен банер има долу? Почивка в Египет  Mr. Green

# 235
  • Germany
Е, Шехи, видя ли какъв рекламен банер има долу? Почивка в Египет  Mr. Green

при мен е клиника за лечение на преждевременно еякулиране  Mr. Green Mr. Green

# 236
  • Primum non nocere !
Zaschto me draznisch sega? Grinning
Nyama baner, poglednah sega, no nyamam vreme da cheta statiyata. Na  rabota sam oscte, kompa ne dopuska baneri.

I kakvo schte pravyat lichtite lekari prez zimata? Schte pischat rezepti na pensionerite i igrayat belot sas sestrata li?
Dete , chovek, ako se zaraz-i sas zdrava imunna sistema schte go boleduva kato druyat grip. Samo tryabva da se sledi za uslojneniya.

Sega ti mi obyasni?
Zaschto vanschna kabina na korab s balkon ima razlichni  5 zeni  . Ne razbiram? Ot kakvo zavisi. Misleh, che kabinite se delay samo na 3 vida.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 18:08 от Шехи

# 237
това zа секциото си го zнаех........мъка, много ми се иска6е да си спестя това преживяване......zнам , zнам , естественото си има предимствата, но пък аz иzпитвам пани4ески страх.....6те трябва да го преживея някак си....

а zа сениорите имах в предвид , 4е на6ите в бг. са в много пла4евно състояние, но това вси4ки го zнаете предполагам, аz просто го виждам откакто се върнах в бг и ми е много болно, но не искам да ви отег4авам....

лека ве4ер

# 238
Koконата, 7 милиарда човеци крачат по тая земя -  няма да си първата, ни последната, която ражда. Повече болка от това, което можеш да изтърпиш няма да ти се случи, споко!
От упойка и скалпел не изпитваш ли ужас? От седмични болки след това? Заместени от няколко часа контракции (болката от които е като при силна менструация) и няколко напъна? Ако е рекъл Господ да имам трето, пак бих желала да го родя по естествен път.

Какво общо има плачевното състояние на пенсионерите в България и ваксината против свински грип е нещо, което, прости ми, но от твоите постове няма как да асоциирам. Peace

# 239
Шехи, благодаря ти, вече и аз клоня към мнението да не слагам ваксината.

От упойка и скалпел не изпитваш ли ужас? От седмични болки след това? Заместени от няколко часа контракции (болката от които е като при силна менструация) и няколко напъна? Ако е рекъл Господ да имам трето, пак бих желала да го родя по естествен път.
Аз винаги съм искала да раждам нормално, но уви - по медицински причини, раждах секцио. Болки имах дълго и се възстанових трудно, след първото имах и усложнения, също и множество сраствания.

kokonito, успокой се, няма нищо по-естествено от нормалното раждане.

Общи условия

Активация на акаунт